Şimdi Ara

OCZ Vertex 4 SSD Kullananlar Kulübü (43. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.366
Cevap
19
Favori
81.148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tmgnd

@Kassatura Cevap için teşekkür ederim, diski dün aldım bi teknoloji mağazasından, sizce firmware güncellemesi yapmalımıyım yoksa mevcut hali ile yapılmışmıdır yada gerek duyarmıyım, olsa olsa 2 büyük oyun yükleyeceğim, ve pek fazkada ofis benzeri progamlar kullanmayacağım, daha fazlasına lüzum olurmu acaba? teşekkürler.

Son firmware 1.5 yüklü durumda. Güle güle kullanın inşallah.
    Windows'um uçtu, ssd sağlam çalışıyor hatta baktığımda 50GB boş alanı görebiliyorum recovery yapmaya çalıştığımda win7 diskiyle windows sürümünü ve kurulu olduğu diski görüntüleyemiyor çünkü windows harbiden uçmuş.
    Neyse uğraşmıycam pek bilgi kaybı olmadığı için.

Acaba sizce bu ilk elektrik kesintisiyle bilgilerimin kaybolması olayı ssd nin üretim hatası olduğunu gösterir mi? Ne bileyim akım koruma ve bilgi kurtarımı departmanı varmış mesela şirkette onlar iyi çalışmamış tembellik yapmışlar sonucunda ilk elektrik kesintisinde benim windows uçmuş...

Var mı bilgisi olan? Eğer öyle bir durum söz konusuysa ürün yeniyken gidip Vatan'a değiştireyim.

Bu arada bu sabah kesintisiz güç kaynağı siparişi verdim. Bu sefer kayıp bilgi yok ancak bir dahaki sefere açıkçası bitirme projemin uçmasını istemem. Aklınızda bulunsun çocuklar, kesintisiz güç kaynağı kariyer kurtarır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdij -- 23 Aralık 2012; 15:24:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: erdij

Geçenlerde aldım OCZ Vertex 4 yeni windows kurdum bu aralar tam updateleri oyunları vs yükledim hallettim derken dün akşam elektrikler kesildi.
    Windows'um uçtu, ssd sağlam çalışıyor hatta baktığımda 50GB boş alanı görebiliyorum recovery yapmaya çalıştığımda win7 diskiyle windows sürümünü ve kurulu olduğu diski görüntüleyemiyor çünkü windows harbiden uçmuş.
    Neyse uğraşmıycam pek bilgi kaybı olmadığı için.

Acaba sizce bu ilk elektrik kesintisiyle bilgilerimin kaybolması olayı ssd nin üretim hatası olduğunu gösterir mi? Ne bileyim akım koruma ve bilgi kurtarımı departmanı varmış mesela şirkette onlar iyi çalışmamış tembellik yapmışlar sonucunda ilk elektrik kesintisinde benim windows uçmuş...

Var mı bilgisi olan? Eğer öyle bir durum söz konusuysa ürün yeniyken gidip Vatan'a değiştireyim.

Bu arada bu sabah kesintisiz güç kaynağı siparişi verdim. Bu sefer kayıp bilgi yok ancak bir dahaki sefere açıkçası bitirme projemin uçmasını istemem. Aklınızda bulunsun çocuklar, kesintisiz güç kaynağı kariyer kurtarır.

Bu tür bitirme tezidir, projedir şeylerin laptopta yapılması taraftarıyımdır. Elektirik kesilirse kesilsin. 3 saat daha kullanırsınız. Verileriniz uçmaz en azından. Aklınızda bulunsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: kassatura
    Bu tür bitirme tezidir, projedir şeylerin laptopta yapılması taraftarıyımdır. Elektirik kesilirse kesilsin. 3 saat daha kullanırsınız. Verileriniz uçmaz en azından. Aklınızda bulunsun.

Proje dert değil zaten 4 farklı online storage da bu tip şeyleri saklıyorum ama birinin fotoğrafları uçar öbürünün george lucas röportaj videosu uçar 50gb boyutundaki dosyadır vs dir.
    Online olarak saklanamayacak kadar büyük ve saklansa dahi harcanan paraya çok da değmeyecek ama kaybolmasının da istenmediği bilgiler için fena bir çözüm değil kesintisiz güç kaynağı.

Sıkıntı olan konu benim ssd de problem olma ihtimali nedir? Ssd teknolojisinin açıkçası ayrıntılarına açıp bakmadım, "electrically eraseable" olayını yanlış anlıyor mu bunlar böle elektrik gidince bilgiler de bozuluveriyor mu en azından sık rastlanan bir durum mu bilmiyorum.
    Tavsiye istediğim nokta bu.

Ayrıca notebookta bu tip şeyleri sağlamak daha tehlikeli zira maximum 4kg cihazlar, çalındığı an kurtarılacak bilgi kalmıyor.
    Intel i7 860/ASUS P7P55D Deluxe/ASUS Ati HD5870/Patriot 4GB 2000MHz/1TB Seagate 32MB cache 7200rpm/Thermaltake Element G/Thermaltake 750W/Samsung 2494HS/Logitech G15/Logitech G700/Logitech Z323/Creative SB Arena Headset

• Arkadaşlar size bir sorum olacak. Bu SSD işinden çok anlamadığım için saçma bir soru olursa kusura bakmayın. Benim dizüstünde halihazırda bir tane HDD bir tane de SSD bulunmakta (OCZ Vertex 4) Benim makina Sata 2 kullanıyor. Merak ettiğim nokta şu: Benim HDD şu anda master pozisyonda SSD ise slave pozisyonda. Windows SSD de kurulu, HDD yi ise depolama için kullanıyorum. SSD yi master pozisyona getirsem, hızda bir artma olur mu sizce? Bir de sisoft sandra dan aldığım şu ekrana göre şöyle bir yorum yapabilir miyim: Şu anda benim makinada takılı olan HDD ve SSD lerden birisi SATA 150 diğeri ise SATA 300 de çalışıyor (Hangisi hangisinde çalışıyor bilmiyorum ama). Eğer öyle bir durum söz konusu ise hdd ve ssd nin fiziksel olarak yerlerini değiştirmem bir işe yarar mı?

OCZ Vertex 4 SSD Kullananlar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahat270 -- 23 Aralık 2012; 19:40:41 >

• Vertex 4 almak isteyen arkadaşlara rehberlik olur, şöyle bir video çektim. P67 çipsetli anakartım olduğu için boot olarak windows 8 desteği yok, o yüzden boot süresi biraz uzun oluyor.

|| AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: Import_Tuner

Merhaba Arkadaşlar..

1 hafta önce OCZ Vertex 4 256 Gb SSD aldım fakat yazma ve okuma değerleri baya kötü..SSD nin kutusunu açtığımda üzerine şu yapışkanlı kağıtlardan yapıştırılmış ve "pass" yazıyordu.Birkaç çizik vardı oysaki sıfır ambalajını ben açtım sanırım denenmiş..Her neyse laptopumun harddiski bozuldu o yüzden ssd almıştım.SSD yi taktım hiç bir ayar yapmadan win 7 home premium kurdum hiç bir sorun yaşamadım windows derecelendirmesinde 7.5 görünce işgillendim hız testi yaptım sonuç hüsran..Acaba neden böyle değerler çıkmıştır ? BIOS ' a girdim AHCI modda gözüküyor SSD..IDE modu zaten kapalı seçilemiyor

İşte değerler ;

Anakartı sata 2 olabilir. Ona bir bakın isterseniz.

• ocz vertex 4 alıyorum arkadaşlar. Team Xtreme s3 pro vertex 3 e yakın performans veriyormuş

Kocaeli Üniversitesi - Halkla İlişkiler ve Tanıtım, 2014 Mezunu.
    Anadolu Üniversitesi - Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Tezli PhD.
  • merhabalar,
    ocz vertex kullanmaya başlayalı 1.5 ay oluyor. Bir sorunum var,yardımcı olursanız sevinrim .Belki sorduğum şeylere daha önceki sayfalarda cevap verilmiş olabilir incelemeye vaktim olmadı kusura bakmayın.

Hafızada kaynağını belirleyemediğim kendiliğinden azalmalar oluyor.Bugün pc yi açtım boş hafıza 15.4 gb gösteriyordu.Bir oyun açtım (black mesa soruce) oyunu kapayınca boş kalan yerin 185 MB ta düştüğünü gördüm.Sebebi ve çözümü ne olabilir.
    Ürünü W8 ile kullanıyorum. W8 için driverleri mevcut mu bunu da sormuş olayım.

Şimdiden teşekkürler..

Cahilliğime verin arkadaşlar bir sorum daha olacak, Bilgisayarım sağ tık Yönet/Aygıt yöneticisi/Disk sürücüleri/OCZ Vertex4/Özellikler/Sürücü sekmesine baktığımda sürücü tarihinin 21.6.2006 olduğunu ve yayımcının Microsoft olduğunu görüyorum, bu durumda yönlendirmenizle sürücü güncelleştir'melimiyim? 'memelimiyim?
  • quote:

@Kassatura cevpaların için teşekkürler.

Cahilliğime verin arkadaşlar bir sorum daha olacak, Bilgisayarım sağ tık Yönet/Aygıt yöneticisi/Disk sürücüleri/OCZ Vertex4/Özellikler/Sürücü sekmesine baktığımda sürücü tarihinin 21.6.2006 olduğunu ve yayımcının Microsoft olduğunu görüyorum, bu durumda yönlendirmenizle sürücü güncelleştir'melimiyim? 'memelimiyim?

güncellemelisin win7 veya 8 adamlar neyle uraşıyorlarsa sürücüler tarihi eser 2006 dan kalma win kurunca tüm sistemin drv güncellemelisin.
    intel
    http://downloadmirror.intel.com/22194/a08/iata_cd.exe

• quote:

Orijinalden alıntı: Import_Tuner

Arkadaşlar sorun nedir acaba ? Yazma ve okuma hızlarım yukardaki gibi sürücülerde güncel anlamadım gitti

sorun yok soru basit hm55 sata 2 destekler sata 3 6serisi chipsetle geldi hm65 ve sütü.
    Google yazsan bulacan ama burda taklıyosun.
    http://www.intel.com/content/www/us/en/chipsets/mainstream-chipsets/mobile-chipset-hm55.html

Serial ATA (SATA) 3 Gb/s High-speed storage interface supports faster transfer rate for improved data access with up to 4 SATA ports.

• quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Vertex 4 almak isteyen arkadaşlara rehberlik olur, şöyle bir video çektim. P67 çipsetli anakartım olduğu için boot olarak windows 8 desteği yok, o yüzden boot süresi biraz uzun oluyor.

"boot olarak windows 8 desteği yok" derken uefi veya dizüstülerdeki gibi EFI bios diyorsan o win8 özelliği değil açtığın zaman biostan win7 de aynı hızda açılıyor biyosu hızlı geçerek. sendeki efi katmışsın sanırım ondan yavaş geçiyo biosu.
    f8 biosun var güncel
    Hybrid EFI var sendede biosdan Advanced BIOS Features altında Quick Boot açtığın zaman hızlı geçmiyormu, daha hızlı geçmesi lazım biosu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 25 Aralık 2012; 2:17:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: zaq999

quote:

Orijinalden alıntı: GoldPunch

Vertex 4 almak isteyen arkadaşlara rehberlik olur, şöyle bir video çektim. P67 çipsetli anakartım olduğu için boot olarak windows 8 desteği yok, o yüzden boot süresi biraz uzun oluyor.

"boot olarak windows 8 desteği yok" derken uefi veya dizüstülerdeki gibi EFI bios diyorsan o win8 özelliği değil açtığın zaman biostan win7 de aynı hızda açılıyor biyosu hızlı geçerek. sendeki efi katmışsın sanırım ondan yavaş geçiyo biosu.
    f8 biosun var güncel
    Hybrid EFI var sendede biosdan Advanced BIOS Features altında Quick Boot açtığın zaman hızlı geçmiyormu, daha hızlı geçmesi lazım biosu.

Denedim, maalesef hiç bir şey değişmedi hocam.
    || AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||

• quote:

Herkese selam, forumların gaz rüzgarına kapılmak gibi oldu galiba, bu gün itibarı ile vertex4 almış ve kullanmaktayım, ancak hp g6 2002et laptop un ana kartının sata 3 olup olmadığını dahi bilmiyorum ve en önemlisi biosta ahci nasıl bulurum uğraştım lakin bulamadım, fakat w8 kurduktan hemen sonra biosu güncelledim, yardım ederseniz sevinirim.

Program yüklemeden, yormadan ahci nedir açıkmıdır bilmeden ilk tes sonucu yorumluyabilir'seniz sevinirim.

@zaq999
    Yardım için teşekkür ederim, sürücüyü yükledim, yukardaki değerler ilk alınıp w8 yüklendiğindeki değerler, altta verdiğim ise sürücü güncelleştirmesi, ve program oyun yüklenmesinden sonra ve disk temizleme,disk iyileştirme yapıldıktan sonraki tablodur, buna göre yanlış, düzeltilecek, yahut önerecekleriniz nelerdir, tüm bunları ssd disklerinin özellikle oyun map'leri yüklemesinde çok hızlı olması yorumlarına binaen merak ediyorum, zira 5400hdd ile mukayese ettiğimde pek fark göremedim acaba birşeylerimi atlıyorum.

Bu test programından tam anlamıyla stabil ölçüm değerleri beklemek yanlış, çok takılmamak lazım zannımca:P.
    Aşağıdaki değerler az evvel yaptığım test, foruma yolluyorum zira disk hakkında bilgi edinmek isteyenlere belki faideli olur.

Diskin şuandaki doluluk durumu: 72.8GB boş / 118 GB toplam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tmgnd -- 25 Aralık 2012; 11:23:50 >

• Arkadaşlar bende aranıza katıldım. Ama bi sorum var ahcı mı kurayım yoksa intel smart response olarak mı kurayım biosta secenek 2side? Acil cevap lütfen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Kocaeli Üniversitesi - Halkla İlişkiler ve Tanıtım, 2014 Mezunu.
    Anadolu Üniversitesi - Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Tezli PhD.
  •  OCZ Vertex 4 SSD Kullananlar Kulübü

arkadaşlar sata 2 bağlantılı vertex 4 ssd performanısımı değerlendirirmisiniz? sata 2 için yeterli bir performansmı? Yapılması gereken bir ince ayar varmıdır acaba?
    teşekkürler..

Orijinalden alıntı: dc106

merhaba bende bugün 2 tane vortex 4 128 gb aldım.Anakartım p5q deluxe, sizce skorun düşük olması anakartdan dolayımı yoksa başka bi sorun mu var? iyi günler

selam arkadaşlar
    Yorumlardan hareketle bir hafta önce Vatan Bilgisayar dan vertex4 128 GB ssd aldım. Yaklaşık bir ay önce almış olduğum casper nirvana touch ultrabookuma kendi imkanlarımla taktım ilk testte aldığım veriler dc106 arkadaşımızda olduğu gibi çok düşük çıktı bunun nedenini çözmeye çalışırken yaptığım testlerde bir adet bad sector ve %99 healt ortaya çıktı
    donanim inceleme programlarında sata3 bağlantı olduğu halde hem düşük performansa hem de 1 hafta içinde oluşan bad sector a anlam veremedim şimdi ne yapmalıyım

• quote:

Orijinalden alıntı: htekbas

quote:

Orijinalden alıntı: dc106

merhaba bende bugün 2 tane vortex 4 128 gb aldım.Anakartım p5q deluxe, sizce skorun düşük olması anakartdan dolayımı yoksa başka bi sorun mu var? iyi günler

selam arkadaşlar
    Yorumlardan hareketle bir hafta önce Vatan Bilgisayar dan vertex4 128 GB ssd aldım. Yaklaşık bir ay önce almış olduğum casper nirvana touch ultrabookuma kendi imkanlarımla taktım ilk testte aldığım veriler dc106 arkadaşımızda olduğu gibi çok düşük çıktı bunun nedenini çözmeye çalışırken yaptığım testlerde bir adet bad sector ve %99 healt ortaya çıktı
    donanim inceleme programlarında sata3 bağlantı olduğu halde hem düşük performansa hem de 1 hafta içinde oluşan bad sector a anlam veremedim şimdi ne yapmalıyım

dc106 sata2 anakartla okadar.

htekbas
    bad sector varsa yenisini verirler. düzüstü modeliniz nedir 6serisi cipset ve üzeri sata 3 destekler. rst den sata hızına bakın iki hdd yuvası varsa sata 3 olana takın üste sata2 ye takıp sonra sata 3 e takanlarda var. rst alta linki var kurun açın ssdnize tıklatın yanda sata hızı yazıyor taktığınız yuvanın. enkısazamanda aldığınızyere iade edin yenisini isteyin.
    bi resim koysaydın smart bilileri için rst resminide koy bakalım.

http://downloadmirror.intel.com/22194/a08/iata_cd.exe

• quote:

Orijinalden alıntı: htekbas

birde AIDA64 chipset bilgileri bölümünün resmini koysana birkaç mesaj üste var örnek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaq999 -- 27 Aralık 2012; 1:04:22 >
Sayfa: önceki 4142434445
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.