Şimdi Ara

OCZ Vertex 4 SSD Kullananlar Kulübü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.366
Cevap
19
Favori
79.970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

OCZ Vertex 4 256GB video inceleme - Donanım Haber

OCZ Vertex 4 128GB - Kullanıcı Testleri

Yazılım güncellemelerini aşağıdaki linkten takip edebilirsiniz.
    http://ocz.com/consumer/vertex-4-sata-3-ssd/resources

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 16 Ağustos 2013; 20:11:35 >

• sanki yazma biraz düşük gibi?
  • bide nerden aldın kardes ben bulamıyroumda
  • Geçen hafta sonu Vatan Bilgisayar'dan aldım.

Ocz 128 GB için okuma yazma hızlarını 560 / 430 olarak göstermiş. Kabataslak bakınca bu sonuçlara ulaşmış gibi gözüküyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 16 Ağustos 2013; 14:46:24 >
  • random data okuma ve yazma hızlarınız çok iyi. parçalı dosyalarda da oldukça başarılı
  • ahci moddamı kurdunuz hocam belkı orayı unutmussunuzdur
  • quote:

Orijinalden alıntı: i Am Not Dead

ahci moddamı kurdunuz hocam belkı orayı unutmussunuzdur

Evet Ahci modda kuruldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 1 Ağustos 2012; 22:03:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İPTAL
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ATTO testi sapıtmış. ATTO'yu silip - tekrar indirip kurarak tekrar test alın... Henüz 4K değerleri kıvama gelmemiş ama bir firmware ile o da oturur. IASTOR'u kaldırıp MSAHCI ile AS SSD testi alın bakalım sonuç ne olacak düşerse IASTOR'u tekrar kurarsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gerginix

ATTO testi sapıtmış. ATTO'yu silip - tekrar indirip kurarak tekrar test alın... Henüz 4K değerleri kıvama gelmemiş ama bir firmware ile o da oturur. IASTOR'u kaldırıp MSAHCI ile AS SSD testi alın bakalım sonuç ne olacak düşerse IASTOR'u tekrar kurarsınız.

Atto'yu tekrar deniycem. Msahci sürücüsünü nereden indirebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 1 Ağustos 2012; 22:48:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackeagle

quote:

ATTO testi sapıtmış. ATTO'yu silip - tekrar indirip kurarak tekrar test alın... Henüz 4K değerleri kıvama gelmemiş ama bir firmware ile o da oturur. IASTOR'u kaldırıp MSAHCI ile AS SSD testi alın bakalım sonuç ne olacak düşerse IASTOR'u tekrar kurarsınız.

Atto'yu tekrar deniycem. Msahci sürücüsünü nereden indirebilirim?

IASTOR'u kaldırdığınızda otomatik devreye girer Windowsun kendi AHCI sürücüsüdür zaten.
  • Msahci'ye geri döndüm fakat sonuçlar iastor'a nazaran düştü gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 4 Ağustos 2012; 16:38:46 >
  • O zaman tekrar IASTOR'a dönülür olur biter. Bu arada ATTO düzeldi mi?
  • Atto'nun da en güncel sürümünü denedim ama dengesizlik devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 4 Ağustos 2012; 16:38:29 >
  • Ürün yeni olduğu için bazen böyle şeyler olur ATTO'nun en güncel halini kurun diyeceğim ama zaten güncel... Sistem yüksek performans güç modunda mıdır? Gerçi değilse bile bu kadar dengesizlik olmaz ayrıca bu SSD ile ATTO testi henüz görmediğim için sadece sizde bu sorun var da diyemiyorum. Başka kullanıcılar da bulmak lazım. Gerçi sorun 128K okuma - yazma sırasında ortaya çıkıyor. 128K'ya kadar sorunsuz devam ediyor.

SSD'nin değişimini talep edebilirsiniz. SAtın aldığınız firmaya bu test sonuçlarını göstererek değişim talep edin. Sorun çıkarırlarsa OCZ'nin bu konuda müşterinin istediğini sonuna kadar yapan bir firma olduğunu kendilerinin bir zarar görmeyeceğini hatırlatın. Tabii ürünü alalı henüz 1 hafta olmadıysa... 1 haftayı geçtiyse teknik servise gitmeden bu değişimi gerçekleştirmezler. Bİr de farklı bir anakartta deneme şansı bulursanız iyi olurdu. OCZ biraz anakart seçen bir firmaydı ama bu sorunu aşmışlardı diye tespitte bulunmuştum bu sorun hortlamış olabilir... En azından bu seride...

• doğal sata 3 destekli portamı takılı ?
  • quote:

Ürün yeni olduğu için bazen böyle şeyler olur ATTO'nun en güncel halini kurun diyeceğim ama zaten güncel... Sistem yüksek performans güç modunda mıdır? Gerçi değilse bile bu kadar dengesizlik olmaz ayrıca bu SSD ile ATTO testi henüz görmediğim için sadece sizde bu sorun var da diyemiyorum. Başka kullanıcılar da bulmak lazım. Gerçi sorun 128K okuma - yazma sırasında ortaya çıkıyor. 128K'ya kadar sorunsuz devam ediyor.

SSD'nin değişimini talep edebilirsiniz. SAtın aldığınız firmaya bu test sonuçlarını göstererek değişim talep edin. Sorun çıkarırlarsa OCZ'nin bu konuda müşterinin istediğini sonuna kadar yapan bir firma olduğunu kendilerinin bir zarar görmeyeceğini hatırlatın. Tabii ürünü alalı henüz 1 hafta olmadıysa... 1 haftayı geçtiyse teknik servise gitmeden bu değişimi gerçekleştirmezler. Bİr de farklı bir anakartta deneme şansı bulursanız iyi olurdu. OCZ biraz anakart seçen bir firmaydı ama bu sorunu aşmışlardı diye tespitte bulunmuştum bu sorun hortlamış olabilir... En azından bu seride...

Dediğiniz gibi ürün daha yeni yeni piyasaya giriyor. Atto'nun sonraki sürümü ile varsa uyum konusundaki sorunu düzeltirler diye umut ediyorum. Atto haricindeki test sonuçlarında bir tutarsızlık varmı?

Ayrıca sistem yüksek performans modunda. Fırsat bulabilirsem başka bir anakartta da test yapmayı düşünüyorum. Çünkü anakart ile uyumu konusunda benim de kuşkularım var.

• quote:

Orijinalden alıntı: hlttmz

doğal sata 3 destekli portamı takılı ?

Evet intel'in doğal sata 3 portunda kullanıyorum.
  • Az evvel başka bir sistemdeki test sonuçlarına baktım orada sorun yok. AS SSD test sonuçlarınız neredeyse aynı ama ATTO testi tam olması gerektiği gibi. Anakart kaynaklı bir durum var ama hangi aşamada gerçekleşiyor emin değilim. Bence değişim veya öncesinde farklı bir anakart testi şart oldu.

Edit: belirttiğim sorunsuz testi yapan Digitaldrop nickli arkadaşın uyarısı ile şunu da belirteyim. Firmware update sırasında sorun oluşmuş olabilir. SSD'ye OCZ Linuxtool aracılığıyla secure erase yapıp sonrasında tekrar Firmware uygulayın sistemi baştan kurmak zorunda olacağınız için sabredip baştan kurun tekrar test alın değişime gerek kalmayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 1 Ağustos 2012; 23:53:49 >
  • quote:

Az evvel başka bir sistemdeki test sonuçlarına baktım orada sorun yok. AS SSD test sonuçlarınız neredeyse aynı ama ATTO testi tam olması gerektiği gibi. Anakart kaynaklı bir durum var ama hangi aşamada gerçekleşiyor emin değilim. Bence değişim veya öncesinde farklı bir anakart testi şart oldu.

Bir de windows kurulduktan sonra fw güncellemesi ile 1.5 sürüme yükseltmiştim. Bunun da etksi olabilir mi ? Yani fw güncellemesinden sonra tekrardan windows kurma gibi bir zorunluluk varmıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 1 Ağustos 2012; 23:53:28 >
  • quote:

Az evvel başka bir sistemdeki test sonuçlarına baktım orada sorun yok. AS SSD test sonuçlarınız neredeyse aynı ama ATTO testi tam olması gerektiği gibi. Anakart kaynaklı bir durum var ama hangi aşamada gerçekleşiyor emin değilim. Bence değişim veya öncesinde farklı bir anakart testi şart oldu.

Edit: belirttiğim sorunsuz testi yapan Digitaldrop nickli arkadaşın uyarısı ile şunu da belirteyim. Firmware update sırasında sorun oluşmuş olabilir. SSD'ye OCZ Linuxtool aracılığıyla secure erase yapıp sonrasında tekrar Firmware uygulayın sistemi baştan kurmak zorunda olacağınız için sabredip baştan kurun tekrar test alın değişime gerek kalmayabilir.

Ben mesajı editledikten sonra yazmışsınız. Edit güme gitmesin kendimi alıntılayayım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.