Şimdi Ara

Microsoft, yeni e-posta servisi Outlook.com'u resmen duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
6.915
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Microsoft, yeni e-posta servisi Outlook.com'u resmen duyurdu





    16 yıldır elektronik posta hizmeti veren Hotmail, baştan aşağı yenileniyor. Daha önce de birkaç kez isim değişikliğine gidilen servisin yeni adı, Outlook olacak. Bulut tabanlı bir yapıya sahip olan Outlook'un uzun süredir devam eden düşüşü önleyip Gmail karşısında tekrar yükseliş sağlaması umuluyor.

     

    Google, Gmail'i 2004'te duyurmuş ve e-posta sektöründe yeni bir dönem başlatmıştı. Microsoft, Outlook.com'un taşıdığı özellikler ve bulut bilişimi benimseyen sistemiyle aynı başarıyı elde edeceğine inanıyor. Halihazırda 324 milyon kullanıcı ve %36 pazar payıyla liderliği elinde tutan Redmon merkezli şirketi, %32 ile Yahoo Mail ve %31 ile Google Gmail takip ediyor. Ancak son dönemde Gmail'in büyüme hızında yaşanan artışla, hem Microsoft hem de Yahoo'yu geride bırakacağı tahmin ediliyordu. Microsoft, gidişatı Outlook.com ile lehine çevirmek istiyor.

     


    Microsoft, yeni e-posta servisi Outlook.com'u resmen duyurdu


     

    Outlook, Metro arayüzünden çizgiler taşıyor. İstediğiniz şekilde renklendirebileceğiniz üst çubuk dışında beyaz, sade bir tasarım hazırlanmış. Sayfanın en sağındaki sütunda reklamlar listeleniyor, en solda ise; gelen kutusu, klasörler, belgeler, fotoğraflar ve diğer seçenekler mevcut. Gelen postaları görüntülemek için oldukça geniş bir alan sunan Outlook'un yeni posta ekleme kısmına girdiğinizde, ekranı tamamen bunun için rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. 

     

    Tıpkı Office yazılım paketine eşlik eden aynı adlı e-posta istemcisi gibi Outlook.com da Gmail gibi diğer e-posta servislerinden gelen iletilerinizi tek ortamda toplayabilmenizi sağlayacak. Ayrıca Facebook, Twitter, LinkedIn ve Google+ sosyal paylaşım ağlarındaki kişilerinizi Outlook'a aktararak bu kişilerden gelen bildirimlere yine tek bir site üzerinde ulaşabileceksiniz. 

     


    Microsoft, yeni e-posta servisi Outlook.com'u resmen duyurdu


     

    Posta, Kişiler, Takvim ve SkyDrive bölümlerinde oluşan Outlook, Microsoft hesabına sahip kişilere sunulan 7GB bulut depolama alanı ile döküman ve medya dosyalarınıza de göz atabileceğiniz bir mekan haline gelecek. Gerçekten sade bir görünüme sahip, fakat birçok hizmeti yapısında toplamayı başarıyor. Facebook aracılığıyla çevrimiçi mesajlaşma desteği de sunan servis, yakında Skype bütünleşmesi ile görüntülü görüşme özelliğine de kavuşacak.

     

    Henüz ön inceleme aşamasında olsa da Outlook, kısa sürede 1 milyon kullanıcıyı devirdi. Dilerseniz hemen şimdi www.outlook.com adresini ziyaret edip Hotmail adresinizle giriş yapabilirsiniz. Bilgisayarın yanı sıra Windows Phone, iOS ve Android işletim sistemli dokunmatik cihazlar için uygun hale getirilen mobil site üzerinden de Outlook servisini kolayca tecrübe edebileceksiniz. Android kullanıcıları, mevcut resmi Hotmail uygulamasını Outlook ile kullanabilecekler.

     

    @hotmail.com ya da diğer adreslere sahip mevcut hesap sahipleri, @outlook.com ile sona eren yeni adreslere güncellenebilecek. Yalnız Microsoft, aynı adresin outlook.com'lu karşılığını alacağınızı garanti etmiyor. Bu yüzden elinizi çabuk tutup istediğiniz adresi almanız gerekiyor. Yoğun ilgiden dolayı servise erişim biraz uzun sürüyor, bazı bölümler ise; şuan için eski arayüzle hizmet veriyor. Yakında Hotmail'in tamamen tarihe gömülüp yeni tasarımın tüm bölümlere entegre edilmesi bekleniyor. 

     

    .

    .







  • yeni gelen özellikler güzel tasarımıda hoş..

  • Gerçekten Windows 8 başarılı olacak gibi fakat İşletim sistemi yarışında Microsoft'u çook fazla ileri götürebilecek bir teknoloji değil.
    Tabikide iyi bir teknoloji fakat şu anda Mail kullanan kişi sayısı ne kadar azaldıki ? Ancak sitelere üyelikleri onaylatmak için kullanıyor şu anda çoğu kişi. Facebook Skype Twitter daha fazla kullanılıyor.
    Microsoft zamanında en mükemmel teknolojiler yaptı ve dahasınıda yapabilecek marka.
  • Bakalım daha ne değişecek.

  • hotmail i 2007 de bırakmıştım çünkü artık alan yetmiyordu sürekli posta kutusu dolu uyarısı alıyordum. gmail ile sorun çözüldü. bu kezde spamlardan kurtulamadım adresi abuk sabuk yerlere de vermedik ama nerden gittiyse gitmiş mail zincirlerinden sanırım hala silmeyi öğrenemedi millet... neyse hotmail in en olumsuz yanı tüm özellikleri gözümüze sokması giriyorum yahu işim gücüm var hemen gelen kutuma bişeye bakıp çıkacam ama mümkün değil messenger kişi listeleri bi ara myspace vardı gelen kutusuna gitmek işkenceydi. umarım şimdi düzeltirler google da da gösteriyor g+ kişi listesi filan ama temel olarak gelen kutuma hemen erişiyorum görebiliyorum sağa sola saklamışlar hotmail gibi değil o yüzden gmail e devam bi de insanın mail adresini değiştirmesi de zor kişiler birsürü insanlar senelrdir o adresi biliyor. mail olayını boş beleş kullanmayan insanlar anlayacaktır...





  • Google gücünü arama motorundan ve bu motora senkronize şekilde entegre ettiği servislerinden alıyor. bu sayede Gmail atak üstüne atak yapabiliyor. Microsoft'un Bing arama motoru popüler olmadığı sürece Outlook.com 'un işi zor bence.

  • güzel olmuş ama uzun süredir gmail kullanıyorum hotmail sadece eskiden açıldığı için duruyor benim kullanımımı çok fazla etkilemeyecek zaten microsoftunda kullanımı arttıracağını ilk etapta düşünmediğini öngörüyorum..

    çünkü windows 8 ile birlikte her sistemde metro bizi karşılayacak pc de tablette telefonda hatta xbox üzerinde bile microsoft kullanıcıları metro arayüze daha kolay alıştırmak için hamlesini iyi oynamış diyebiliriz bu hareketle ...

  • gunoksay@outlook.com mesutcevik@outlook.com erdinciyikul@outlook.com donanimhaber@outlook.com


    Fikir verilmiştir :)

  • tasarımı cok hosuma gıttı.

  • eski hotmailler ve windowslive olanlar kullanılacakmı yoksa otomatik outlook.com olarakmı atanacak?
  • murat@outlook.com un sahibi dh ye üyeyse aldığı mailın inboxına baksın :D :)

  • Kaptık hemen mail adresimizi
  • Yeni bir hesap açtım hemen. Hem de tam istediğim gibi adım soyadım şeklinde. Arayüz de zaten tanıtımında bahsedildiği gibi sade ve kullanışlı olmuş. Başarılı bir iş çıkarmışlar umarım Windows 8 için de aynı şekilde düşünebiliriz.
  • isimsoyisim@outlook şeklinde alabildim ama sadece isim@outlook şeklinde alamadım. bütün güzel mail adreslerini kapmışlar.

  • Birkaç tane jenerik kaptım. "Serdal, Hamit, Yalin, Kamasutra ve Lahmacun". Almak isteyen pm atabilir :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gamershell -- 1 Ağustos 2012; 6:58:47 >
  • gmail'deki hesabınızı outlook hesabınıza ekleyebiliyorsunuz. Böylece eş dost gmail hesabınıza ileti göndermeye devam edebilir sorun yok çünkü siz onu outlook.com'daki hesabınızdan okuyabilir hatta gmail'deki hesabınız adına yanıtlayabilirsiniz.





  • Çok iyi olmuş. Hemen aldım bir üyelik. İlerleyen zamanlarda köklü bir şekilde Gmail'den Outlook'a geçebilirim. Şimdilik deneme aşamasında.

  • Hotmail olanlar sistem tarafından otomatik mi geçecekler.Kullanıcı geçiş yapmazsa hesabı silinebilir mi?
    Bir de yeni hesaba geçildiğinde mailler hotmaile gelirse yeni hesaba yönlendirilecekler mi?

    Düzenleme: Google den arayınca bilgiye ulaştım.Hotmail e giriş yaptığımızda seçenekler menüsünden yükselt diyerek yeni görünüme geçebiliyormuşuz.Eski mail adreslerimizden mail gönderip alabiliyormuşuz.Eski mail,şifre,kişiler ve eski postalarda değişme olmuyormuş.İstersek outlook.com adresini de hesabımıza ekleyebiliyor muşuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sonicc34 -- 1 Ağustos 2012; 9:31:01 >
  • Eski hotmail yeni outlook ile güncelledik. İyi güzelde msn deki bütün kişiler gitmiş .

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.