Şimdi Ara

Ive: Apple'ın ana hedefi para kazanmak değil mükemmeli geliştirmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
235
Cevap
2
Favori
9.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Ive: Apple'ın ana hedefi para kazanmak değil mükemmeli geliştirmek


    Steve Jobs'un "Ben en iyilerle çalışırım." sözünü atfettiği isimlerden biri ve kimilerine göre Apple'ın Tim Cook'dan sonraki tepe yöneticisi olacak olan endüstriyel tasarım sektörünün saygın isimlerinden Sir Jonathan Ive, İngiltere Ticaret ve Yatırım Departmanı'nın gerçekleştirdiği yaratıcılık konulu Küresel İş Zirvesi'nde Apple üzerine dikkat çekici değerlendirmelerde bulundu.


    Son çeyrekte açıkladığı 8,8 milyar dolarlık kar ile rakiplerini geride bırakmayı başaran Apple'ın ana hedefinin para kazanmak olmadığını dile getiren Ive, şu değerlendirmelerde bulundu;



    "Gelirlerimizden gerçekten memnunuz ancak bizim ilk hedefimiz para kazanmak değil. Biraz küstahça görülebilir ancak gerçek olan bu. Bizim amacımız, bizi heyecanlandıran şey mükemmel ürünler hazırlamak. Bu konuda başarılı olduğumuzda, insanlar ürünlerimizi beğenir ve işin ehli olduğumuzda da para kazanmamız kaçınılmaz olur."



    1992 yılında Apple'a katıldığı için Apple'ın 97'ye kadar geçen sıkıntılı günlerini yakından bilen Ive, Steve Jobs'ın firmaya geri döndüğünde ilk tespitinin ürünlerin kötü olduğunu söylemesi olduğunu ve böylelik Apple'ın bakış açısını daha fazla para kazandırmaktan daha iyi ürünler geliştirmeye kaydığını söyledi.


    Usta tasarımcı, ürün geliştirmenin basit bir ayağı olmadığını sadece bir ön aşama olduğunu belirtirken; Apple olarak birçok iyi fikre, enerjilerini en iyi birkaç mükemmele odaklamak için, hayır demek zorunda kaldıklarını belirtti. Ive, yeni bir şeyler tasarlama ve bu fikrin prototip ile hayat bulması konusunda ise şunları dile getirdi:



    "Benim için salı günü öğleden sonra aklımda herhangi bir şey yok iken, fikrin bir anda belirmesi şaşırtıcıdır. Hiç değişmez örneğin, fikrin ilk başlangıcı hep belli belirsizdir. Daha sonrasında ise birkaç kişiyle yapacağım görüşmelerin konusunu oluştururlar.


    (Prototip ile) belirsiz olan bir şeyden somut, elle dokunabileceğiniz farklı bir şeye ulaşırsınız. Bir grup insan, bir masa etrafında toplanır ve onu anlamaya çalışır. Bu kapsamlı çalışma, size enerjinizi hangi yönde harekete geçirmenizi ve yoğunlaştırmanız gerektiğini anlatır."



    Sir Jonathan Ive, 1992 yılında Tangerine isimli ajansın bir danışmanı olarak kapısından girdiği Apple'da kısa bir süre içerisinde tam zamanlı çalışmaya başlamış ve teknoloji dünyasına PDA kelimesini kazandıran Newton'un 2.nesilinin tasarımında etkin rol oynamıştır. Steve Jobs'ın Apple'a geri dönmesiyle birlikte firmanın endüstriyel tasarımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı olan Ive, o günden bu yana Apple'ın Macbook Pro, iMac, Macbook Air, iPod, iPod Touch, iPhone ve iPad gibi popüler ürünlerinin altına imzasını atmıştır. 1999 yılında dünyanın önde gelen teknik üniversitelerinden MIT tarafından "35 yaşının altında top 100 yenilikçi" listesine giren Ive, 2006 yılında komutan rütbesinde Britanya İmparatorluğu Nişanı'na layık görülmüş; 2012 yılında ise rütbesi "Komutan Şövalye"liğe yükseltilmiştir. Sir Jonathan Ive, ayrıca, yaklaşık 600'den fazla tasarım patentini elinde bulunduruyor.



    Ive: Apple'ın ana hedefi para kazanmak değil mükemmeli geliştirmek








  • Önemli olan mükemmel ürünleri uygun fiyatlara satabilmek...Kriterlerinizin arasına bunuda alın.

  • tabi canım
    ana hedefi para kazanmak değil milletin cebinde para bırakmamak.

    her şirket kar amaçlı kurulur bari dalga geçmeyin müşterilerinizle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 31 Temmuz 2012; 13:51:39 >
  • Keşke şu adam gelseydi steve jobs'un yerine.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi römercan -- 31 Temmuz 2012; 10:32:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Önce Apple düzgün ekranlı ürün çıkarmayı öğrenmeli 4-5 farklı tonda iPhone ekranları mevcut
  • 5 yıldır ekran boyutunu bile değiştirmediği telefonu her yıl 800$ dan satan firmanın zaten amacı kesin para kazanmak değildir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Ege -- 31 Temmuz 2012; 10:34:35 >
  • para kazanmak degilse hedefleri 30$ mal olan telefonu cikipta ahim sahim fiyatlara satmasinlar o zaman giris seviyesi telefon fiyatina ceksinlerde goreyim
  • o kadar kazandiktan sonra bi' zahmet

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o zaman koysun maliyetin üzerine 10 dolar satsın, lafa bak?

  • maliyet sadece içindeki parçaların fiyatından oluşmaz, malzeme çalışanlar tesisler devlete ödenen vergiler taşıma harcamaları reklam harcamaları satış harcamaları yazılım geliştirme harcamaları vs. diye sürüyle maddeye ayrılır, daha bundan haberi olmayanlar çıkıp da şurada maliyet muhabbeti yapmasınlar, içindeki yazılımın bile değeri maliyet denen rakamlardan çok daha fazla
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SpyPC

    5 yıldır ekran boyutunu bile değiştirmediği telefonu her yıl 800$ dan satan firmanın zaten amacı kesin para kazanmak değildir.


    Ekran boyutunun değişmemesi onların tercihi, yapamamaları değil.Belki siz büyük ekran istiyorsunuz belki başkası istemiyor.Mesela ben galaxy s3 yada htc one x in ekranını gereksiz büyük olarak görüyorum.Ha ama bende büyüsün isterim iphoneun ekranın.Fakat kendi fikrime göre 4.3 inch i geçmemeleri gerekyior.Bu arada 800$ değil 650 dolardan satılıyor unlock suz fiyatı.Ayrıca 200 dolar gibi bir rakam ile anlaşmalı operatör ile çok ucuz bir fiyata telefonu alaibliyorsununuz.Yani yurtdışında iPhone almak çok zor bir şey değil.Aşırı pahalı fiyatlar ülkemizde geçerli ve operatörlerimizden kaynaklanıyor birazda.

  • aptalların inanacağı başarılı bir haber

    mükemmel olan şeyler yaratıldı zaten

    biri bu adama çok geriden geldiklerini söylesin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AsosyalBilgisayar

    para kazanmak degilse hedefleri 30$ mal olan telefonu cikipta ahim sahim fiyatlara satmasinlar o zaman giris seviyesi telefon fiyatina ceksinlerde goreyim

    Gördüğüm en komik yorum oldu. 10 yaşında çocuk bile demez bunu ama asosyal olmana bağlamalı. Diğer telefonlar 100$a satılıyor değil mi? Yazık.
  • Biz de bunu yedik...

  • Bı haber patlama yapar

  • bir insan atar da bu kadar atmaz...

  • Harbi Fakirsiniz.

  • Apple ya'da diğer firmalar kar yaptıkları sürece var olurlar.Kar yapmaz iseniz yok olur gidersiniz.Böylece ne istediğiniz ürünleri geliştirebilir ne'de bir takım şeylere yön verebilirsiniz.
    Bura'da bana göre anlatılan Apple'ın sırf kar amacı ile motive olmadığı ve tek&asli amacının o olmadığı.Aksi olsa Apple'ın (yani sırf kar için var olsa) x marka firmadan bir farkı kalmaz.Bir sürü iyi tasarım&ürün x marka firmalarda da mevcut.Bu bağlamda bu firmalardan Apple'ın farkı nedir?Tabiki her şeyden önce fundamental farkı.
    Böyle olmasa milyar milyar dolarları olan Steve Job's ölümle karşılaşıcağını bile bile son yıllarını (Hatta son günlerini dahi)halen neden ürün geliştirerek harcasın.Bu insanları hep ileriye ve mükemmele iten şey sırf kar değildir.Asla da olmadı.Apple ın belkide en önemli farklarından birisi de budur.


    Nedense (tasarım&arge bölümünde) Wozniak ile beraber çalışmalarını hep istemişimdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 31 Temmuz 2012; 13:51:17 >




  • apple olmasaydı akıllı telefonları bu kadar gelişmiş olarak kaç yıl sonra görecektik acaba?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.