Şimdi Ara

WIDI özellikli Notebook arıyorum... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
80
Cevap
2
Favori
13.958
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: umutgenc61

widi kullanmak için sadece tvnin widi özellikli olması yetmiyor mu ?

hayır bilgisayarında widiyi desteklemesi lazım ;) widi desteklemeyen tvler için casper in widi adaptörünü almak lazım..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wi-di olmayan laptop'a sonradan eklenir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umutgenc61 -- 17 Ekim 2013; 20:36:26 >
  • Arkadaşlar bildiğim kadarıyla göre göre serisi cpular destekliyor

• casper tw9 notebook

Hocam mrb benim işlemcim 720qm i7 casper notebook kullanıyorum. İntelin sitesinden baktım işlemci desteği yok. Televizyonumda widi desteği var.

şimdi labtop yenilemeden nasıl çözerim ekran kartımda nvidia gt240m

ağ bağdaştırıcımda Atheros AR9285 802.11b/g/n Wireless Network Adapter PCI

ekran kartımın intel ve bağdaştırıcımında mı tutması gerekiyo? yani 3 ü bitden mi olacak notebook da?

yardımcı olursanız cok sevinirim.

Sanırım labtop değiştirmem gerek, işlmci ve güncellenirmi notebook da? daha doğrusu benim labtop 2.nesil bi işlemci takılır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captainx06 -- 7 Temmuz 2014; 6:49:32 >
  • captainx06 C kullanıcısına yanıt
    3. veya 4. nesil intel işlemci olacak
    Intel Centrino serisi Widi destekli wifi kartı olacak
    intel ekran kartı işlemcilerin içinde geliyor bu yüzden ekstra olarak bakmanıza gerek yok.
    Intelin sitesinden çekeceğiniz Widi yazılımı ve sürücüler gerekiyor.

Bunların haricinde TV'de yada aktaracağınız cihazda widi yada miracast desteği olması gerekiyor. Eğer desteklemiyorsa Adaptör takmanız gerekiyor. Ülkemizde çok kalitesiz aparatlar var ve görüntüde takılmalar, bozulmalar oluyor. En iyisi PTV3000

http://www.amazon.com/NETGEAR-Push2TV-Wireless-Miracast-Certified/dp/B00904JILO

Sizin yeni nesil bir notebook yada windows tablet almanız gerekiyor. LENOVO MIIX2 8, Toshiba Encore 8, Asus Vivotab Note 8, Asus Transformer Book T100 vb.

Bu kadar uğraşmak istemiyorsanız eğer alternatif ürün var. Airtame.www.airtame.com adresinden ve youtube'dan inceleyin. USB Stick büyüklüğünde bir aparat. Chromecast gibi içinde mini bir bilgisayar var ve işi yalnızca görüntü aktarmak. Ekstra donanım yada yazılım gerektirmiyor. Kickstarter projesiydi ve hayata geçti. Çok yakında satışa çıkacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 7 Temmuz 2014; 9:50:01 >

• mcgoktug kullanıcısına yanıt
    teskkürler gercekten çok acıklayıcı oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: captainx06

casper tw9 notebook

Hocam mrb benim işlemcim 720qm i7 casper notebook kullanıyorum. İntelin sitesinden baktım işlemci desteği yok. Televizyonumda widi desteği var.

şimdi labtop yenilemeden nasıl çözerim ekran kartımda nvidia gt240m

ağ bağdaştırıcımda Atheros AR9285 802.11b/g/n Wireless Network Adapter PCI

ekran kartımın intel ve bağdaştırıcımında mı tutması gerekiyo? yani 3 ü bitden mi olacak notebook da?

yardımcı olursanız cok sevinirim.

Sanırım labtop değiştirmem gerek, işlmci ve güncellenirmi notebook da? daha doğrusu benim labtop 2.nesil bi işlemci takılır mı?

Malesef 5 serisi cipsete 2.nesil islemci takamiyorsunuz.. islemci desteklemiyorsa yapabilecegimiz birsey yok.. windows 8.1 kablosuz ekrani destekliyor ancak wifi adaptoru ve islemci miracasti desteklemeli

• peki bana i7 yada i5 işlemcili widi destekli labtop önerileriniz varmı? Oyun oynamam ama adobe web tasarım programlarını kullanırım.

televizyonu yeniledik bilgisayarda yenilensin bari :)
  • quote:

peki bana i7 yada i5 işlemcili widi destekli labtop önerileriniz varmı? Oyun oynamam ama adobe web tasarım programlarını kullanırım.

Su model kesin destekler demek cok zor cunku 1 modelin birden fazla varyasyonu olabiliyor..misal benim hp probookun hem widilisi hem widisizi var.. ama su kesin 3.nesil ya da 4.nesil i serisi islemciye sahip notebooklar sonradan takacaginiz centrino adaptorunu taniyip widiyi destekleyecektir..

Arkadasima gecen sene 3.nesil i5 li fujitsu lifebook a almistik.. onda da intel centrino wifi adaptor mevcuttu..

widiye baglanan en iyi isletim sistemi ise windows 7.. windows 8 hic baglanmadi win8.1 de ise kablosuz ekran ekleme fonksiyonu var ama tv yi bulmasina ragmen goruntu vermiyordu.. win7 kurdum gerekli surucu ve uygulamasi ile ilk denemede ekran onumdeydi.. 1080p yii hic takilmadan oynatti ;)

• teşekkürler ben araştırayım biraz daha
  • Mediamarkt gibi deneme alani genis olan bir marketten pc nin aygit yoneticisine girip ag bagdastiricilarina bakabilirsin ;) intelin yeni ag bagdastiricilari da piyasaya cikti.. model numarasi 7 ile basliyor

• :)) güzel fikir, hatta direk televizyona bağlamayı öneririm orda
  • quote:

:)) güzel fikir, hatta direk televizyona bağlamayı öneririm orda

Kesinlikle oyle ;) bir ton tv vardir baglanirsiniz birine.. ama reyonlar arasi uzaklik fazlaysa kopma ya da gec baglanma vs olabilir.. ek olarak bir cok cihaz standart olarak 6. kanali kullaniyor.. bu yuzden diger tv ve wifisi acik olan deneme cihazlari (tablet,telefon,pc,tv) frekans gurultusune sebep olabilir , bu da baglantiyi tam ya da kismen kuramamaniz anlamina gelebilir ;)

• System requirements for Intel® WiDi

Processors
    One of the following processors is required:
    2nd generation Intel® Core™ i3/i5/i7 Mobile Processor
    3rd Generation Intel® Core™ i3/i5/i7 Mobile and Desktop Processor
    4th Generation Intel® Core™ i3/i5/i7 Mobile and Desktop Processor
    Intel® Pentium® N3510 Processor
    Intel® Celeron® N2805 Processor
    Intel® Celeron® N2810 Processor
    Intel® Celeron® N2910 Processor
    Intel® Atom® Z3740 Processor
    Intel® Atom® Z3740D Processor
    Intel® Atom® Z3770 Processor
    Intel® Atom® Z3770D Processor

Graphics
    One of the following graphics solutions is required:
    Intel® Iris™ Pro Graphics 5200
    Intel® Iris™ Graphics 5100
    Intel® HD Graphics 5000
    Intel® HD Graphics 4600
    Intel® HD Graphics 4400
    Intel® HD Graphics 4200
    Intel® HD Graphics 4000
    Intel® HD Graphics 3000 (mobile)
    Intel® HD Graphics 2500
    Intel® HD Graphics 2000 (mobile)

Wireless Adapters
    One of the following wireless adapters is required:
    Intel® Centrino® Wireless-N 1000, 1030, 2200, or 2230
    Intel® Centrino® Wireless-N 2200 for Desktop
    Intel® Centrino® Advanced-N 6200, 6205, 6230, or 6235
    Intel® Centrino® Advanced-N 6205 for Desktop
    Intel® Centrino® Wireless-N + WiMAX 6150
    Intel® Centrino® Advanced-N + WiMAX 6250
    Intel® Centrino® Ultimate-N 6300
    Intel® Dual Band Wireless-N 7260
    Intel® Dual Band Wireless-AC 7260
    Intel® Dual Band Wireless-AC 7260 for Desktop
    Intel® Dual Band Wireless-AC 3160
    Intel® Wireless-N 7260
    Broadcom BCM43228*
    Broadcom BCM43241*
    Broadcom BCM4352*

daha detaylı bilgi

http://supportkb.intel.com/wireless/wireless-display/templates/selfservice/intelwidi/#portal/1026/article/2511

• Broadcom olanlara guven olmaz yine intel olmasina ozen gostermek lazim ;)

• quote:

peki bana i7 yada i5 işlemcili widi destekli labtop önerileriniz varmı? Oyun oynamam ama adobe web tasarım programlarını kullanırım.

Selam,

Konuyu açan benim zaten ve aradığımı buldum. :)

Samsung NP550P7C-S03TR 17" full hd ekranlı notebook satın aldım. Çok da memnunum şimdilik...
    İlk aldığımda Windows 8 vardı üzerinde, widi özelliği sıkıntılı gibiydi. Formatladım windows 7 yükledim. Widi biraz çalıştı yine sorunlar çıktı.
    (Sanırım ben biraz fazla kurcaladım, sürücü yanlış yüklendi vs. vs.)
    Bi süre widi özelliğini kullanamadım. Geçenlerde bi sorun oldu, bu sefer de Windows 8.1 yükledim, şu anda widi özelliği gayet güzel çalışıyor.
    (Televizyonum LG 47LM660S)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oak1969 -- 10 Temmuz 2014; 0:23:15 >

• hocam iyi ki açmışsınız başlığı, 1080p filmlerde takılma felan oluyomu hiç?
  • quote:

hocam iyi ki açmışsınız başlığı, 1080p filmlerde takılma felan oluyomu hiç?

Bende sıkıntı olmuyor hocam. Tabii, koşullara da çok bağlı..
    Bilgisayar-modem-tv birbirine çok uzak olmamalı sanırım.
    Bugüne kadar oynattığım en büyük dosya boyutu 1080p çözünürlüklü,
    DTS ses kodekli ve 8gb boyutundaydı, sonuna kadar takılmadan izleyebildim.

Takılma olursa araya şöyle bir alet eklenebilirse bi sıkıntı olmaz diye düşünüyorum

DARK range max

• oak1969 O kullanıcısına yanıt
    Hocam bendede aynı TV var. Bende laptop alacağım. Siz nereden kaç liraya aldınız. Hazır siz widi çözmüşken aynısını alayım. Laptopu günlük kullanım için düşünüyorum. Oyun oynamam. Office ve internette kullanacağım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: slazenger

Hocam bendede aynı TV var. Bende laptop alacağım. Siz nereden kaç liraya aldınız. Hazır siz widi çözmüşken aynısını alayım. Laptopu günlük kullanım için düşünüyorum. Oyun oynamam. Office ve internette kullanacağım.

Selam,

Ben yukarıda bahsettiğim laptopu geçen sene gold.com.tr 'den 1999 TL'ye almıştım. Şimdi kaç liradır, var mıdır bilemiyorum
    Ancak çok memnunum... Ben de oyun falan oynamam, işim daha çok fotoğrafçılık ve grafik tasarım ile ilgili ve bu konuda full hd
    çözünürlüklü 17" boyutlu bir notebook olarak işimi fazlasıyla görüyor. Geniş ekran ve ses kalitesinden dolayı widi 'ye çoğu zaman gerek bile kalmıyor, notebook ekranından 1 metre mesafeden keyifle film seyredebiliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oak1969 -- 16 Temmuz 2014; 14:48:24 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.