Şimdi Ara

Windows Xp ( Dual Core processor ) Hotfix

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dual core işlemciler icin microsoft un yayınladıgı pack ingilizce oldugundan xp tr ye uygulama imkanı maalesef olmuyordu.. ama ben kayıt defterine (regedit) e yapılacak ufak bir düzenleme ile sorunu cözdüm. 2 haftadır sorunsuz kullanıyorum.. NOT: yapılacak işlem sadece Dual core ( x2 ) işlemciler için geçerlidir.. ve Windows XP SP2 gerektirir..işlem kısaca kayıt defterindeki install language code ( Dil kodunu degistirmek ) şimdi yapılması gereken kısaca kayıt defterini açın. başlat > çalıstır > regedit.. sonra resimdeki gibi

Windows Xp ( Dual Core processor )  Hotfix

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet001\Control\Nls\Language ksımında ekranın sag tarafındaki aşşagı dogru liste halinde olan ve en alttaki ( İnstallLanguage orjinal hali 041F dir bunu resimdeki gibi 0409 olarak degistirin.. bu yapılan degisikligin etkili olabilmesi için bilgisayarı kapatıp tekrar acın.. NOT : ( bilgisayar kapatılmadan yükleme yapmaya calışırsanız hata verecektir..yani işlem başarısız olacaktır ) kayıt defterindeki işlemi yapıp pc yi actıktan sonra önce

( Amd x2 için )
    http://www.amd.com/us-en/assets/content_type/utilities/amdcpu.exe

bilgi için burayı okuyunuz türkçe acıklamadır..
    http://support.microsoft.com/?id=896256

windows xp dual core hotfix burdan indirinhttp://www.amdzone.com/files/WinXPdualcorehotfix.exe

sonra bilgisayarı kapatıp tekrar acın işlem tamamdır. hayırlı olsun.. islem intel dual core icin de gecerli. ancak intel cpu driver i bulup yükleyin.. sorun yaşayan olursa yardımcı olabildigimce olurum saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 24 Mart 2006; 16:52:47 >

Q6600@3.8G__1.385v__Vid1.2125v_Thermalright Ultra-120 Extreme__ 2x NANOXIA FX12-1250 __DFI Lanparty DK P35-T2RS__Crucial Ballistix Tracer 2*2Gb_HİS 5850 Cooling_Thermalright HR-03 GT ___Sandisk 120GB Extreme SSD __ 22'' Samsung SyncMaster T220 __Logitech MX1000 _Logitech G15___ Nova Killer __GIGABYTE 3D AURORA 570 Case_ Silverstone Olympia 850W

Windows 7 x64

• Teşekkürler. Yamayı kurmadan XP iki çekirdeğide kullanamıyormu?

Orjinalden alıntı: keops

Teşekkürler. Yamayı kurmadan XP iki çekirdeğide kullanamıyormu?

bu yama ile windows vs, bazı problemler çözülmüş.. örneğin oyunlarda BF2 de dual core den kaynaklanan sorun çözülmüş, ( BF2 sanırım çift çekirdeği full kullanıyor ) windowsda performans artısı oldugu söyleniyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 865pe -- 24 Mart 2006; 17:33:15 >
    Q6600@3.8G__1.385v__Vid1.2125v_Thermalright Ultra-120 Extreme__ 2x NANOXIA FX12-1250 __DFI Lanparty DK P35-T2RS__Crucial Ballistix Tracer 2*2Gb_HİS 5850 Cooling_Thermalright HR-03 GT ___Sandisk 120GB Extreme SSD __ 22'' Samsung SyncMaster T220 __Logitech MX1000 _Logitech G15___ Nova Killer __GIGABYTE 3D AURORA 570 Case_ Silverstone Olympia 850W

Windows 7 x64
  • harbiden çalışıyormu ?? x2 yoksa sadece tek çekirdeğemi yükleniyor??
  • yanlız yaptığınız o değişiklikten sonra tüm programlar oyunlar vs.. yada yeni yükliyeceğiniz uygulamalar işletim sistemini ingilizce zannediyor ve ona göre kurulumlarını yapıyorlar. o yüzden dual core update yaptıktan sonra eski haline döndürün...

RD790!!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vista OS X
    18 yıl önce açıldı
    Ubuntu-windows dual-boot hk
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • işte bu teşekkürler.klavyene sağlık
    Iki tür insan daima açtır. Biri bilimi arayan, diğeri de parayı. CAT STEVENS
    Yaşamda en önemli şey kazançlarımızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar. Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir; akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur. William Bolith
  • Ya ben bu yamaları yüklemedim tam performans alamıyor muyum yani?Neden kimse bişi söylemedi?
    INTEL Core i7 7700K-MSI Z270 Gaming M7-Asus GTX 1080 OC-GSKILL 16GB(2x8GB) RipjawsV 3200MHz-OCZ 240GB Vertex 3 Serisi Sata 3.0 SSD-2XSamsung SSD 840 EVO 250GB-2X1TB Seagate SATAII-Samsung S27A950DS-Cooler Master HAF X 942-Silverstone Olympia 800Watt-CORSAIR Hydro Serisi H80i-Logitech Z5500 THX 5+1-Logitech G710+-A4 Tech Bloody V7 Multi Core Gun3-Logitech G35-Logitech G25
  • windows ta işlemci daha kararlı çalışır yani tabiki perfonmansa bir faydası var ...

RD790!!!
  • arkadaşlar bu yama opteronlara da oluyor değil mi?Birde anladığım kadarı ile registry de yaptığımız değişikleri yamaları çalıştırdıktan sonra eski haline getiriyoruz değil mi?ayrıca yukarıdaki amd için olan dosyanın, internette dolaşan WindowsXP-KB896256-v3-x86-ENU.exe dosyası ile bir farklılığı var mı?

@ZEUS__
    rica ederim.. görevimiz

@p4p800se
    yukarda anlattım bu yama bazı uygulamalarda cift çekirdegi tam anlamıyla kullanım için gerekli

@Trigresive
    yama sadece dual core processor ( cift çekirdekli işlemci) ler için geçerli..

arkadaşlar yamayı yükledikten sonra @okan arkadaşın dedigi gibi kayıt defterindeki değistirdiğiniz ayarı tekrar eski haline getirebilirsiniz..

Windows 7 x64
  • Yamanın TR. versiyonu bende mevcut.Microsoft müşteri destek sayesinde yamanın TR. verisoyunu edindim.Regedit sayesinde de oluyor ENU olanı yükleyebilyorsunuz.
  • beyler intel için dal core driver nasıl yapılacak ve nerden bulunacak link verirseniz sevinirim
  • @X
    Enu olan ile senin edindiğin yama arasında fark var mı acaba?

@865PE
    Bende opteron 165 var.çift çekirdekli yani.birde enu olan dosya ile amd için verilen linkteki dosya aynı mı?onun cevabını alamadım

Orjinalden alıntı: X

Yamanın TR. versiyonu bende mevcut.Microsoft müşteri destek sayesinde yamanın TR. verisoyunu edindim.Regedit sayesinde de oluyor ENU olanı yükleyebilyorsunuz.

arkadaşım sende mevcutsa bu bir link koy herkes yararlansın bilen olur bilmeyen olur paylaşım yapalım hizmet olsun...

RD790!!!
  • Bendeki yamanın tek darkı TR. işletim sistemi için uygun olması.

Bu arada şunu belirteyim.Bu dosya internette bulunan bir dosya değil.Ben bu dosya için Microsoft mişteri desteği aradım telefon ile.Bir sorun kaydı açtılar.Daha sonra mailime dosyayı yolladılar.Toplam 5 dakika içinde hallolmuştu.Gerçekten ilgileniyorlar.Yani internette olan bir dosya değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: X

Bendeki yamanın tek darkı TR. işletim sistemi için uygun olması.

Bu arada şunu belirteyim.Bu dosya internette bulunan bir dosya değil.Ben bu dosya için Microsoft mişteri desteği aradım telefon ile.Bir sorun kaydı açtılar.Daha sonra mailime dosyayı yolladılar.Toplam 5 dakika içinde hallolmuştu.Gerçekten ilgileniyorlar.Yani internette olan bir dosya değil.

Dostum o emailindeki dosyayı biryere upload etme imkanın yokmu.........
    sony 52 x3500 Lcd Tv
  • evet dostum, paylaşırsan seviniriz
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.