Şimdi Ara

Intel, 8 serisi yongasetlerini Nisan 2013 tarihinde yayınlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
3.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel, 8 serisi yongasetlerini Nisan 2013 tarihinde yayınlayacak






    Ivy Bridge tabanlı işlemcilerini ve 7 serisi yongasetlerini Nisan 2012 tarihinde satışa sunan Intel, 1 yıl sonrası için de yeni serileri hazırlıyor.




    Digitimes'ın haberine göre Intel, Haswell tabanlı yeni işlemcilerini ve 8 serisi yongasetlerini Nisan 2013 tarihinde satışa sunmayı planlıyor.




    Yılın üçüncü çeyreğinde PC modellerine olan talep zayıfken, özellikle dördüncü çeyrekte Windows 8 işletim sisteminin de etkisiyle Ivy Bridge satışları en üst noktaya çıkacak. 




    Tüketicilerin ise gelecek yılın ilk çeyreğinde Haswell tabanlı işlemcileri beklemeye başlayacağı belirtiliyor. Ancak anakart üreticileri Ivy Bridge işlemcilerin gelecekte Intel'in notebook platformu olabileceğini dile getiriyor. 




    Haswell tabanlı işlemciler 22nm fabrikasyon sürecine sahip ve daha gelişmiş bir mimari sunuyor. Arabirim LGA1155'den LGA1150'ye değişirken, hesaplama ve grafik performansında önemli artışlar elde edilecek. LGA1150 arabirimi geçmişe uyumlu olmadığı için Haswell işlemciler için 8 serisi yongaseti kullanan anakartlar zorunlu olacak.




    Nisan 2013'de Intel ilk olarak performans ve yaygın kullanım seviyesindeki Haswell işlemcileri piyasaya sürecek. Z87 ve H87 yongasetleri de Z77, Z75 ve H77 yongasetlerinin yerini alacak. Haziran 2013'de ise H81 giriş seviyesi yongasetleri H61 yongasetinin yerini alacak.




    İşletme yognasetleri için de Intel Q87, Q85, B85 ve Q87 modellerini piyasaya sürecek ve vPro teknolojisi ile destekleyecek.




    Haswell mimarisi ile ilgili detaylı bilgileri Erdi Özüağ'ın anlatımında bulabilirsiniz.

     








  • ıyı barı daha 1 yılımız var

    ıvy ler cıdden ara surum olmus.sandy kullananların ıvy ye gecmek ıcın artık hıcbır nedenlerı kalmamıstır artık.
  • Ulen en başta 2011 soketli işlemci alacaktık 2016ya kadar değişmeyecekmiş intel neden 1155 aldık
  • ddr4 ve haswell i bekliyorum. Su an ilk nesil bile yetiyor bana

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nysarac

    soketin değişmemei kötü olmuş

    Evet. Niye değişmediyse..
  • pc pazarı küçülüyor, her ne kadar intel aksini iddia etse de, amd nin zayıflığını görüp frene basması da intele de yarardan çok zarar veriyor. örnek, sandy bridge-e leri 2013 e ertelemiş, ben ekime doğru gelse de bu platforma geçsem hesaplamaları yapıyordum, 6 ay gecikmiş oldu bu mesela. haswell de de aynı senaryo var. 8 çekirdekli haswell 2015 te gelecekmiş, akıl fikir diliyorum intele, bu strateji ile gelir kaybından başka birşey elde edemez, piyasayı drive eden mainstream sektörü değil, performance ve enthusiast kesimidir. bence, önceki stratejisine geri dönmeli.

  • nesil bile yetiyor bana

  • Arkadalar o zaman şu an yeni sistem kuracaklar için 1155 soketli ivy almak biraz ölü mü kalacak ? AM3+ olarak daha çok işlemcisi çıkması muhtemel AMD daha mı mantıklı olur ilerideki sorunsuz upgradeler için ?
  • Bu ne yahu intel artik geriye donuk destegi hic kalmadi her yeni islemcide yeni soket e haliyle yeni anakart olacak sey degil bu konuda Amd bir numara tuketici dostu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lawful Evil

    Ulen en başta 2011 soketli işlemci alacaktık 2016ya kadar değişmeyecekmiş intel neden 1155 aldık

    Kaynak neresi 2011 Socket'in 2016ya kadar değişmeyeceği hakkında ?
  • Amd A6 3650 islemcili kasami 350$ sattiktan sonra %100 bu forumun gazina gelip...

    3570k , msi z77A-gd55 , asus gtx670 direct Cu II , 8gb pc1600 mhz , 120 ssd li bir sistem aldim.Bir ton para doktum..2-3 tane oyunu max ayarda oynadiktan sonra , dikkat ettimki benim gibi genelde dizi izliyen , film izliyen ayda yilda bir oyun oyniyan bir adam icin kesinlikle fuzuli bir masrafmis..Cunku misal 1500 e aldiysam gelecek sene 1000dolara duscek bu makina.

    Sonra kendi kendime dusundum ulan nie 3650 yi sattin , birak millet ne alirsa alsin derken , birden kendimi burda yaziyor buldum :)Ya inanin 3650her isimi goruyordu.300w power ile tik demeden 1seneden fazla bana hizmet etti.Cok nadir kapatmisimdir makinayi torrent falan sagolsun.Bunlari burda yazmamim nedeni benim gibi dusunen insan cok var mi merak ediyorum...Baskalarinin aldigi makinadan etkilenip de ihtiyaci olmadigi halde binlerce dolar para doken ? 5-10fps fazla alcam diye yok lighting accam diye psic acacam diye extradan 1000$-1500$ vermek ne kadar mantikli ? Tamam benimde maddi durumumda sorun yok ama insan aciyor gercekten..Galiba bu saglam makina alanlarin hepsi iste gucte kunlaniyor desek ya aramizda harbi harbi kac kisinin ihtiyaci var merak etmiyor degilim..3-5 tane test yapip , kendimizi tatmin etmek icin almiyormuyuz bu makinalari ? :)Intel milleti acayip kekliyor abisi soliyim..Gidim gidim artiyor performansi insanlari mecbur ediyor.Pc almak bir hastalik gibi bisi.En yeni ne ciksa onu almak istemek duygusu..ki paran varsa affetmiyosun zaten..

    Bu makinayi satip 5800k alcam cikinca ,Bi dahada gaza gelmek yok haci...Amd yi bu yuzden seviyorum Apu islemcileri bana kalirsa cok buyuk bir devrimdir.Bu devrimi anlamak icin bazi evrelerden gecmek lazimmis.Elektirik parasinida konusmayalim zaten.Biri 800-1000w ile calisiyor digerine 300-350w yetiyor.





  • bugün alanlar, önümüzdeki yıl ah vah mı çekecek?,, %10 luk performans farkı için,,

    kardeşim zaten oyun ve internet dışında napıyorsunuz..?

    Size sempron, ve celeron işlemci yeterde artar, kasmayın boşuna, vücut geliştirme yapmıyorsunuz.. :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gelu

    Amd A6 3650 islemcili kasami 350$ sattiktan sonra %100 bu forumun gazina gelip...3570k , msi z77A-gd55 , asus gtx670 direct Cu II , 8gb pc1600 mhz , 120 ssd li bir sistem aldim.Bir ton para doktum..2-3 tane oyunu max ayarda oynadiktan sonra , dikkat ettimki benim gibi genelde dizi izliyen , film izliyen ayda yilda bir oyun oyniyan bir adam icin kesinlikle fuzuli bir masrafmis..Cunku misal 1500 e aldiysam gelecek sene 1000dolara duscek bu makina.Sonra kendi kendime dusundum ulan nie 3650 yi sattin , birak millet ne alirsa alsin derken , birden kendimi burda yaziyor buldum :)Ya inanin 3650her isimi goruyordu.300w power ile tik demeden 1seneden fazla bana hizmet etti.Cok nadir kapatmisimdir makinayi torrent falan sagolsun.Bunlari burda yazmamim nedeni benim gibi dusunen insan cok var mi merak ediyorum...Baskalarinin aldigi makinadan etkilenip de ihtiyaci olmadigi halde binlerce dolar para doken ? 5-10fps fazla alcam diye yok lighting accam diye psic acacam diye extradan 1000$-1500$ vermek ne kadar mantikli ? Tamam benimde maddi durumumda sorun yok ama insan aciyor gercekten..Galiba bu saglam makina alanlarin hepsi iste gucte kunlaniyor desek ya aramizda harbi harbi kac kisinin ihtiyaci var merak etmiyor degilim..3-5 tane test yapip , kendimizi tatmin etmek icin almiyormuyuz bu makinalari ? :)Intel milleti acayip kekliyor abisi soliyim..Gidim gidim artiyor performansi insanlari mecbur ediyor.Pc almak bir hastalik gibi bisi.En yeni ne ciksa onu almak istemek duygusu..ki paran varsa affetmiyosun zaten..Bu makinayi satip 5800k alcam cikinca ,Bi dahada gaza gelmek yok haci...Amd yi bu yuzden seviyorum Apu islemcileri bana kalirsa cok buyuk bir devrimdir.Bu devrimi anlamak icin bazi evrelerden gecmek lazimmis.Elektirik parasinida konusmayalim zaten.Biri 800-1000w ile calisiyor digerine 300-350w yetiyor.


    kendi eleştirini yapmışsın, teknoloji çok hızla değişiyor, yetişmemiz imkansız, a6 3500 kullanan bir grafikerim, i7 de kullanıyoruz şirkette, aradaki fiyat farkı uçurum, kimse gaza gelip intele yaklaşmasın diyorum,, yabancı sitelerde ürünlerin test videolarını paylaşan kullanıcılar var, ben sistemimi bunları değerlendirerek topladım.. ne kasma, ne yavaşlık hiç bir sorun yaşamıyorum.. 6670 ekran kartı kullanıyorum, işlemci ile crosfire çalışıyor, oyun konusunda zaten sıkıntınız olmaz,, 6 ay ekran kartı olmadan kullandım,,





  • @Gelu

    çok güzel özetlemişsin.. imzamdaki sistem için bende aynı şeyi düşünyorum.. çalışan insanlarız, akşamları 2 bilemedin 3 er saat oyun + film + internet kullanımı için ne paralar döküyoruz.. Gerekli mi değil mi diye sorgulamadan edilmiyor ama yeni teknoloji vs her zaman çekici geliyor insana :) ihtiyaçları, kullanım şeklini, alanlarını sorgulamak ve iyi tespit etmek lazım..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rueta -- 30 Temmuz 2012; 15:12:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gelu

    Amd A6 3650 islemcili kasami 350$ sattiktan sonra %100 bu forumun gazina gelip...

    3570k , msi z77A-gd55 , asus gtx670 direct Cu II , 8gb pc1600 mhz , 120 ssd li bir sistem aldim.Bir ton para doktum..2-3 tane oyunu max ayarda oynadiktan sonra , dikkat ettimki benim gibi genelde dizi izliyen , film izliyen ayda yilda bir oyun oyniyan bir adam icin kesinlikle fuzuli bir masrafmis..Cunku misal 1500 e aldiysam gelecek sene 1000dolara duscek bu makina.



    Senin gibi olanlar tahmin edeceğin gibi çoğunluğu oluşturuyor. Ne istediğini tam olarak bilenler ve buna göre yüksek sistem isteyenler ise tam tersi azınlıktalar veya bütçe meselesi (multi bf3 1920 max detayda minimum fps nin 60'dan aşağı inmemesinin istenmesi gibi). Diğer tarafntan bi sürü insan aynı bf3 de 1680 de orta karar ayarlarda mutlu da olabilir, veya hayatında bf3 oynamayacak olabilir, her daim en zorlayıcı şeye göre tavsiye verilmesi ortalığın ona göre alevlendirilmesi pek doğru değil bana.

    @CoolnQuiet senin deidğinin aslında tam tersi. IB-e ler için 2013 deniyor ve gerçekten olup olmayacakları %100 belli değil. Eski kullanıcılar hedef kitle görülüp belki devam edilir. Haswell'in perf anlamında neler vereceği belli değil bu yüzden kimse, varsayımsal olarak IB-e ler şu tarihte çıkacak dese bile hadi gidelim alalım moduna girmez kimse. Eğer artış eskisi gibi olur, SB'den %15-20 civarında perf artışı ile gelirse IB-e'ye geçelimmi geçmeleyimmi diye çok fazla tereddüt oluşur. Haswellin ne olacağı belli olmadağı için kaç çekirdek olacak kaç hızda çalışacak ne güç çekecek işlem kapasitesi ne olcak hiçbiri belli değil. Esas para kazandıran ise HPC ve mainstream pazardır. Dolayısı ile .. devamı yok bağlanabilecek bi yer yok. Bilinçli olarak şimdiden daha çok güce ihtiyacın olan ona göre parasını da ayırır. Haswell çekirdek yapısı çok çok farklı olur, %20 den de yüksek perf farkı yaratırsa anca o zman aklında güncelleme olmayanları da bi anlamda gaza getirmiş olur yukarda Gelu'nun yazdığı gibi.

    Hala Core2 Quadların gideri var güç tüketimini çok fazla iplemezseniz onun peşine düşmezseniz. İlla uç yerlere gitmezseneiz birinci nesil iCore lar hala fena değiller. Overclock olmadan i5 750 sini kullananlar bile var hala. Sonuçta insanları bişeye inandırırsan ve gaza getirirsen fazla bişeyler sunarsan insanlar değişime giderler. Öyle böyle sistemlerini güncellemek isteyenlerin sayısı hızlı bi şekilde azalıyor azalacak. Ister teknoloji ile istersen teknolji dışı başka yollarla insanlara harcama yaptır. Şu an herhangi bir SB sahibinin abartı veya yüksek diyebileceğin daha çok uç kısımdaki şeylerde beklentin yoksa çok uzun bi süre güncelleme yapması gerekmez.

    Gerisi cepteki paraya ve önümüze konulan içeriğe, elimizdekilerin bu içeriği ne kadar işlediğine bakar. Bana 3d bluray çözebilecek bi medya Pc'si verdikten sonra bunu heralde 8 sene hiç ellemem.

    Intelin işlemciler fiyat olarak SB/IB seviyesinden aşağı inmeyecek bundan sonra. Keza ekran kartları da öyle. 200TL civarına orta karar bi ekran kartı alınabildiği zmanlar geçti ve uzun bi süre geri gelmeyecek.

    Benzeri şekilde 200TL civarına orta karar işlemcilerin zmanı da geçti ve bu açıdan da uzun süre bu fiyat seviyesi geri gelmeyecek.

    Toplumdaki yönelimler trendler belli yönde devam ettiği sürece bunlar değişmez zaten.




  • Daha 8-9 ay var heyecana gerek yok.
  • Ivy Bridge - E'ler 2013 3. çeyreğe ertelenmiş yani 1 sene sonra çıkacak. Bundan ne anlam çıkartmak lazım?? Haswel ya yeterince iyi olmayacak yada işe yarar özelliklerinin etkili olması için ekstradan zamana ihtiyacı var programlar gelişsin diye. Benzeri ama ters şekilde -E serisi LGA2011 platformu ile de aynı sayılabilecek performans verecek. Herkez mesela 6 çekirdekli 3930 performansını Haswell ile elde edecek sevinecek, LGA2011 kullanıcıları ise IB-E ile unutulmadıklarını dşünüp avunacak :// Belki bunlara bağlı olarak da Haswell daha geç çıkar.
  • Haswellden dahili grafik işlemcisi dışında fazla bir performans beklemeyin.
  • AMD intelden thunderbolt teknolojisini asus aracılığı ile alma karşılığında intele yeni i7 ler için meydanı boşalttı yani amd fx8150 ailesininin fiyatlarını düşürerek böylece intele haswell için acele etmeme fırsatını kazandı AMD 2012 sonu itibariyle 8150 ailesini ve altını üretmeyecek ama 2012 ekiminde 8310 u çıkaracak 8150 den yüzde 15 daha verimli ve biraz yarışır yeni i7 lerle sadece fiyat olarak ama. şimdi amd böyle yapmak zorunda çünkü amd intel gibi bir yıl tik ilemci geliştir sonraki yıl tak işlemci seti geliştir için işlemci bandı genişliğine sahip değil ve mobil alan, sunucu alanı vb. olarak intelle rekabette hala sermaye yetersizliği çekiyor arap sermayesi ilaç oldu ama
    yalnız tekel olmamak içinde intel in amd gibi firmalara piyasada ihtiyaç olduğu söyleniyor bu arada ARM de tüketicilerin ihtiyacını hızlı cevapta kar nedeniyle yavaş kalan x86 işlemci teknolojisini eninde sonunda gelişmeye zorlayacak





  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yossi Kohen

    Bu mesaj silindi.
    ben hala 2006 da çıkan p965 çipsetini kullanıyorum.
    tek sorunum abitin batmış olması ve kasıtlı olarak yeni işlemci çıkarılmıyor olması.
    benim sistemi adam etmek için rami 4 ten 8e çıkarsam yanına da bir ssd alsam , daha 6 7 sene daha sorunsuz kullanılır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.