Şimdi Ara

Google, yeni yüksek çözünürlüklü 3D ve uydu görüntüleriyle harita hizmetlerini güncelledi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Google, yeni yüksek çözünürlüklü 3D ve uydu görüntüleriyle harita hizmetlerini güncelledi





    Haziran ayı başında düzenlediği coğrafi hizmetleriyle alakalı etkinlikte uçaklarla çekilen 3 boyutlu görüntüleri sergileyen Google, 25 şehir, 72 ülke ve bölgeyi kapsayan yeni görüntüleriyle Earth ve Maps hizmetlerini güncellediğini duyurdu. 

     

    Türkiye'den Zimbabve'ye birçok ülke, yüklenen yeni yüksek çözünürlüklü uydu görüntüleri sayesinde artık çok daha detaylı bir şekilde arama motoru devinin harita servislerinden incelenebilecek. Hem Earth hem de Maps'i kapsayan güncelleme, ayrıca 21'i Amerika Birleşik Devletleri ve 7'si uluslararası bölgelerde olmak üzere toplamda 28 konumun görüntülerini 45 derecelik açıyla özel uçaklar kullanılarak çekilen fotoğraflarla zenginleştirdi. Google Earth üzerinden artık çok daha fazla şehri kuş bakışı izleyebileceğiz.

     

    2012 Olimpiyatları'nın organize edildiği Londra'daki Olimpik Park'ın Mayıs ayında sonunda çekilen bir görüntüsünden ve diğer bazı önemli şehirlerden kesitler sunan Google, yıl sonuna kadar 300 milyon insanın yaşadığı büyük bir alanı 3D olarak sunmayı amaçlıyor. Görüntülerin uçaklar aracılığıyla çekilmesi, Amerika dışındaki ülkelerde gerekli iznin alınmasını zorlaştırıyor. Ancak Street View özelliğinde olduğu gibi 3D harita hizmetinin de hızla yaygınlaşması bekleniyor.

     

    Güncelleme yapılan bölgeleri aşağıda bulabilirsiniz.

     

    45 derecelik yüksek çözünürlüklü görüntülerle güncellenen şehirler:

     

    Amerika: Anderson, CA; Beech Island - New Ellenton, GA; Cape Girardeau, MO; Carthage, MO; Chicago, IL; Clarksville (merkeze uzak olan kısımlar), TN; Columbus - Reynoldsburg, OH; Dayton, OH; Everett, WA; Galena, KS; Idaho Falls, ID; Joplin, MO; Lafayette (merkeze uzak olan kısımlar), LA; Lancaster, CA; Louisville, KY; Lowell, MA - Nashua, NH; Pittsburgh, PA; Pueblo (merkeze uzak olan kısımlar), CO; Redding, CA; Springfield, IL; Yuba City, CA.

     

    Uluslararası: Birmingham, İngiltere; Katanya, İtalya; Denia, İspanya; Londra'nın bazı kısımları, İngiltere; Meyrin - Vernier, İsviçre; Münih, Almanya; Neuchatel (Nöşatel), İsviçre.



     

    Havadan çekilmiş görüntülerle güncellenen bölgeler:

     

    Amerika: Antelope Wells NM; Bryce Canyon UT; Green Bay WI; Huron, SD; Hutchinson, KS; Olympia WA; Park Hills, MO; Peach Springs, AZ; Phoenix, AZ; Placerville, CA; Riverside, CA; Rosenfeld, TX; Waverly, OH.

     

    Uluslararası: Wiener Neustadt, Avusturya; Alicante, İspanya; Denia, İspanya; Gandia, İspanya; Las Rozas, İspanya; Lugo, İspanya; Santander, İspanya; Sueca, İspanya; Vitoria, İspanya; Bern, İsviçre; Geneva, İsviçre; Nyon, İsviçre.



     

    Yüksek çözünürlüklü uydu görüntüleriyle güncellenen ülkeler: 

     

    Arjantin, Avustralya, Avusturya, Belarus, Botsvana, Brezilya, Bulgaristan, Burkina Faso, Kanada, Yeşil Burun Adaları, Şili, Çin, Kolombiya, Hırvatistan, Küba, Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Cibuti, Dominik Cumhuriyeti, Mısır, Eritre, Estonya, Etiyopya, Fransa, Yunanistan, Grönland, Gine-Bissau, Guyana, Haiti, Honduras, Macaristan, Hindistan, Endonezya, İran, İtalya, Jamaika, Letonya, Lesotho, Libya, Litvanya, Madagaskar, Moritanya, Meksika, Fas, Namibya, Nepal, Yeni Zelanda, Nikaragua, Pakistan, Papua Yeni Gine, Paraguay, Peru, Polonya, Romanya, Rusya, Suudi Arabistan, Sırbistan, Slovakya, Slovenya, Güney Afrika, İspanya, İsviçre, Tunus, Türkiye, Ukrayna, İngiltere, Amerika Birleşik Devletleri, Uruguay, Venezuella, Batı Sahra, Yemen, Zambiya, Zimbabve







  • iyi haber benim içinde iyi olur bu güzel haberler geldikçe insan seviniyor bunlar insanlar için rahatlıkkk iyi haberler

  • iyi olmuş taa 2006 da çekilen görüntüler çok eskiydi görüntüde beş para etmezdi şimdi daha iyi olmuş ama daha da iyi olmasını isterim.

  • Bizim semt hala güncellenmemiş, ne iş Google?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bl00dyHell



    Bizim semt hala güncellenmemiş, ne iş Google?




    şimdi baktım bakmaz olaydım görüntü çok berbat güncellenmiş ama yine eski kalitede aslına bakarsanız diğer ülkeler daha net ama türkiye çok berbat bize torpil geçmişler!..

  • Bu ara iyi atağa geçtiler yalnız haberlerini görmeyeli çok olmuştu.
  • Güney Kıbrıs Rum Kesimi ? Kuzey kesimi yok mu ? neyse bir göz atarız sonra :)

  • Hayrınıza Google Earth da Kırklareli'ne bir bakın, neredeyse Full HD görüntü olmuş...
  • Arama motorunda google neyse haritalama sisteminde yandex odur. Bu alanda en iyisi yandex

  • Bu güncellemeler cep telefoundaki Google Maps için mi geçerli?



    bilgisayarımdan Maps ve Earth`a hiçbir Türkiye`de hiçbir günceleme gözükmüyor İstanbul 2011 Kırklareli ise 2006 görüntülerine sahip

  • türkiyenin hangi bölgeleri güncellenmiş acaba...? 2011 den sonra hiç bir güncelleme göremedim...?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.