Şimdi Ara

by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
485
Cevap
7
Favori
21.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Dostlar,

    Bu zamana kadar sistemimi ve ilgili gelişmeleri "Paradigm Club" konusu altında paylaştım. Bu tarihten itibaren kendime özel bu konu altında ilerlemeyi düşündüm.
    Umarım takip eden arkadaşlar için faydalı olur. :)

    En kısa sürede burada paylaşacağım bilgileri toparlayıp sizlerin ilgisine sunacağım. Sistemin gelişimi eskiden bu güne kadar fotoğraflı olarak albüm haline gelecek.

    İlk olarak Cuma günü akşamından bu saate kadar yaptığım aşağıdaki test konusu ile başlangıç yapayım.

    Sevgiler.

    Sistem detayı;

    Pikap ve ekipmanları:
    TurnTable : Pro-ject 6 PerspeX
    Kartuş : Rondo Bronze
    Phono : Primare R32
    GI : Ground IT 1



    Amfiler:
    Processor : Primare SP32
    Power : Primare A30.5 (5 kanal)
    Power : Primare A34.2 mono mono 2 * 550watt



    Görüntüleme sist. :
    Bluray : Oppo BDP 95 + 1TB USB 3.0 mini hdD
    Projektör : Epson TW9000
    3d Gözlük : Epson ElpgS01 - 5 adet
    3D perde :Screen Pro 298x168cm gri Fixed Frame perde


    Hoparlör takımı: 7+1
    Front : Paradigm Reference Studio 100
    Center : Paradigm Reference Studio CC690 + Paradigm J18C ayak
    Surround : Paradigm Monitor 7 S.7
    Surround Back: Paradigm Mini Monitor S7
    Subwoofer: Paradigm DSP 3400

    PC ve NAS
    Mac Mini
    Nas server : QNAP 869 Pro+ Turbo NAS

    Kablolar
    Speaker Kablosu : AudiQuest Gibraltar 2x2 Metre
    Interconnect : AudioQuest King Kobra 4 Çift
    RCA Interconnect: AudioQuest Colorado RCA unbalanced 1.0 Metre
    XLR Interconnect : AudioQuest Colorado XLR Balanced 1.0 Metre
    Power Cord : AudioQuest NRG-10 Üçi adet
    Subwoofer Kablosu: AudioQuest Sub-3 4,5 Metre
    Kablo kanalı : Legrand 3,5cm x 10cm x 26 Metre kanal+Legrand Data ve elektrk prizleri

    Aksesuar ve diğer ekipmanlar
    Perdeler : Güneş ışığı geçirmeyen "0" ışık geçirğenliğine sahip beyaz perde, bütün pencelerelerde.

    DIY: Akrilik Pikap Sehpası
    DIY: Ahşap Rack Sistem Sehpası


    quote:

    "by@li"]Dün akşamdan bu yana sistemi Mihran beyin gönderdiği test paketi ile test ettim. Yalnız şunu baştan söylemeliyim ki benim sistemde olağan üstü ve müthiş bir etki yaptı. Şuanda ağzım kulaklarımda sistemi dinliyorum ve sanki benim sistemin yerinde iki üç tık daha yukarıda bir sistem var. Ses o kadar değiştiki bu benim için mükemmel bir duygu şuanda zevkten dört köşe olmuş durumdayım. Bir kere mid, tiz ve bas sesler o kadar detaylandı ve dengelendi. Sanki sanatçı hemen önümde çalıyor. Mid sesler öncekine göre daha da öne çıktı. Bas sesler salonun büyük olmasından dolayı biraz fazla yayılıp birazda uzuyordu. Şimdi ise daha tok ve dengeli bir bas performansı ortaya çıktı. Paketi açıpta daha prize mini P.L.F adaptörü bağlar bağlamaz sesteki olağan üstü değişimi hemen hissediyorsunuz. Test için kullandığım "Antonio Forcione - Dedicato" isimli gitar solosu plağı çalarken 8 li prize mini plf adaptörü takar takmaz gitarın tellerine vuruşlarında tellerde oluşan titreşimler eskiye nazaran biraz daha öne çıkıyor. Ardından yine Mihran beyin gönderdiği ucunda aynı zamanda power chord takılı olan 4 lü filtreli prizi kendi kullandığım 8li prize bağlayıp bütün cihaz bağlantılarını Filtered power distribütöre bağlayıp sistemi açıyorum ve plak başlıyor dönmeye, müzik sesi duyuur duyulmaz sesteki o inanılmaz değişim daha farklı bir boyut kazanıyor ve yine mini plf adaptörü bu sefer kendi 8li prizime taktığımda o anda aman Allahım diyorum. Bu nasıl bir değişim ve bu nasıl bir detaylanmadır şaşırıp kalıyorum. Yani o anda eğilip bükülmekten onu tak diğerini çıkar derken terden ölmüşüm üstüne üstlük o sesi o berraklığı ve o müthiş detayı duyunca resmen apışıp kaldım desem yeridir. Bu etkiyi her sistemde yaratır mı bilinmez alıp denersiniz ama ben bu olağan üstü değişimden inanılmaz derecede etkilendim. Altanın sistemde duyduğum detaya neredeyse yaklaştı sistem o kadar yani. :lol: Altan kıskandığımdan değil senin sistemde duyduğum sesi referans aldığımdan böyle diyorum alınma please. :mrgreen:

    Neyse efendim gelelim sadede; yukarıda bahsettiğim plakta ne kadar detay varmı be bilader hepsi öne çıktı. Yanlış anlaşılmasın sistemin eski halide veriyordu ama bunu şöyle örneklendireyim, hani araba 3. viteste giderken belli bir hızdan sonra 4. vitese atarsınızda araba rahatlarya aynen öyle oldu. Altuğ dostumda sağolsun test sırasında beni yalnız bırakmadı ve taa Göktürkten atladı Beykente yarım saatte damladı. :el salla:

    Devam ediyorum :) Antonio Forcione gitarın tellerine vurduğunda gırrç cırrrk vırç diye tabir ettiğim sesleri inanın içinde hissettim. :lol:

    Altuğ ile beraber Mihran beyin gönderdiği test paketinin içindeki çantada bulunan aletle şebekedeki elektrik kirliliğini test ettiğimizde gördüğümüz şeylere inanamadık. Bunları video ilede destekledim ama hem kablo ve adaptörleri tak çıkar hemde elimde telefonla video kaydetmek çok zor oldu ve bir hayli beni terletti. Üç kere üstümü değiştirmek zorunda kaldım. :) Digital ekranlı test cihazını 8 li prize takıp ekrandaki değeri yaklaşık 100-110 birime ayarlayıp mini plf adamtörü takartakmaz ekranda ayarladığımız birim neredeyse yok seviyelerine indi. Kendi kullandığım 8li prizde 10-13 birime düşerken duvardaki şebeke prizine bağladığımdaysa neredeyse 00.4 lere kadar indi.

    Hemen arkasından üzerine hiç bir bağlantı yapmadan benim 8li prize gürültü ölçen test aletini bağlayıp yaklaşık 100 birim referans alıyorum ve test aletini kendi prizimden çıkartıyorum voodoo filtered power dist.ü benim 8li prize bağlıyorum ve hemen arkasından test aletini vooodoo power filtered dist. e bağlıyorum ve tek başına bu filtreli priz bile kirliliği neredeyse yarıya indiriyor. Hemn mini plf adaptörü benim 8li prize tekrar takıyorum filtreli priz ile aynı anda bağlı olduğu için bu seferde kirlilik neredeyse yok oluyor. Bu arada benim 8li prizde elektrikteki kirlilik oranı yüksek çıktı, duvardaki prizde daha az. Sanırım 8li olmasından vede kısa kısada olsa çoklu bağlantılı olmasının verdiği bir dezavantaj var.

    Paket içeriğinde bulunan Pure Sound isimli hoparlör arkasına bağlanan adaptör bile tek başına etki yaptığını gördüm ve duydum arkadaşlar.

    Kısacası Mihran bey çok iyi bir iş çıkarmış. Power kablolarındaki uçlarda kullandığı ahşapın bile sanıyorumki estetikten başka katkısıda var. Bence burada amaç estetik görünümden öte bir durum. Fişlerde kullanılan 2.5 mikron gerçek altınında büyük etkisinin olduğunu düşünüyorum.

    Unutmadan paket içeriğinde bulunan bir aparat ilede amfimdeki faz girişi hangisidir kolayca o alet ile bulup işaretledim. Bütün amfilerimde faz uçları tespit edip prizde faz hangisi ise ona bağlamak bile sesi olumlu yönde değiştirdi. Fişlerin hepsinde artı uçları tespit edip fazı işaretledim. Power cordlar artık prizden elektriği doğru bir şekilde amfilerime iletecek. Bu duygu bile insanı rahatlatıyor.

    Ben bu ürünleri bütünsel olarak kullanıp değerlendirdiğimde sistem üzerinde yarattığı etkinin daha büyük olduğunu tespit ettim. Tek tek olarak bile etki yaratıyor ancak hepsini kullanılması daha büyük bir sinerji ortaya çıkartıyor.

    Altuğ (HİDEFMAN) dostumun deneme amaçlı önerisiyle hoparlöleri elektronik aksamın durduğu hizanın 20-30 cm daha ilerisine yani dinleyiciye yaklaştırınca baslar dahada dengelendi. keşke salonun kullanım şekli duruma elversede bu şeklide kullansam ama böyle çok zor. İçişleri Bakanı düzeni sağla yerleşimi gözümü yormasın istediğini yap dedi. Bakalım zaman ne göstericek.

    Bazı yerlerinde aparatların adını zor hatırlasamda aşağıdaki videolarda tespitlerimi görebilirsiniz. İyi bir video kamera ilede kullandığım test plağını son halilyle kaydedip burada yada kendi topiğimde yayınlarım inşallah.

    Test paketi Pazartesi günü Altanın test etmesi için yola çıkıyor.

    Sürç-i lisan ettikse affola.

    Keyifli seyirler. :el salla:

    Test videoları: Çekim sırasında sürekli telefon çaldığı için video sayısı biraz fazla oldu. :)

    http://youtu.be/Ou74RVTsIDo

    http://youtu.be/BP44OoWEXHU

    http://youtu.be/hjbboLKj1QI

    http://youtu.be/UrOt99IUJms

    http://youtu.be/sI_LXinT7UI

    http://youtu.be/l8Am-DE33zE

    http://youtu.be/JJGRASqcQJY

    http://youtu.be/OQ48_-dcoAI

    Bu son hali ama ortalık biraz dağınık kusura bakmayın, fikir verir diye yayınlamak istedim. :roll:

    http://youtu.be/RhoW_VPoWz4




    Test paketini istediğinizde size ulaşacak koli ve içinden çıkacak olan malzeme bu şekildedir. Masa telefonu, laptop ve laptop standı hariç

     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by@li -- 9 Mart 2015; 21:29:32 >







  • Resimleride bekliyoruz ali bey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Resimlerde çok Yakında :)
  • Primarelere yakin cekim lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ali cok guzel inceleme yazmissin ellerine saglik. En buyuk tebrikte Mihran Beye onunda ellerine bilgisine saglik.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: altanpsx

    Ali cok guzel inceleme yazmissin ellerine saglik. En buyuk tebrikte Mihran Beye onunda ellerine bilgisine saglik.

    Teşekkür ederim Altan, evet en büyük tebriği Mihran bey hakediyor bencede. Çok iyi bir iş çıkarmış ürünler harika performans gösteriyor.

    Herkes alıp deneyip kendi sisteminde fayda gördüğünde istediği ürüne el koyabilir.

    Kendi sistemimde bir çok değişik test yaptım ama bu ürünler kadar fark yaratan birşeye rastlamadım. sisteme hangisini bağlarsanız bağlayın direk sonuca yansıyor.
  • Ali bey bilgi ve tecrübelerinizden bir forumdaşınız olarak çok faydalandım. Paylaşımlarınız için teşekkürler. Sisteminiz çok güzel, keyifli dinletiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ireyal

    Ali bey bilgi ve tecrübelerinizden bir forumdaşınız olarak çok faydalandım. Paylaşımlarınız için teşekkürler. Sisteminiz çok güzel, keyifli dinletiler.

    Sayın ireyal burada bulunma amacımızda zaten paylaşım değil mi? :)

    Faydam oluyorsa bende bundan mutluluk duyarım.

    Yoğun olarak PMden mesajlar geliyor birisinde de bir arkadaşa şöyle demiştim; "Ben görüşlerimi tecrübelerimi aktarıyorum ki herkes faydalansın diye, yoksa illa benim kullandıklarım alınmalı diye anlaşılmamalı."

    Bütçe, şartlar, ortam müsaade edebiliyorsa farklı ürünler denenmeli, bu denemelerde de fark yaratan şeyler bütçe ile ilintili olarak değerlendirilmeli diyorum. :)
  • Ali bey,

    Konunuz ve ürünleriniz hayırlı olsun.



    Video incelemenizde PLF idi galiba küçücük adaptör bayağı işe yarıyor! Hayret.
    Acaba o adaptörü eve giriş yapan en yakın prize taksanız tüm evin elektik kirliliğini temizlermiydi? sorusu geliyor aklıma.
  • Ali güzel paylaşım olmuş dostum.
    Geçen ay dinlediğimizdekinden fersah fersah farklı bir ses oluşturdun kutlarım.
    VooDoo filtreler ve Güç kabloları'nın yaptığı etkiyi hissetmek öyle sanıldığı gibi gerçekten bir etki yapıyormu ikileminde bırakcak bir upgrade değil. Filtreyi müzik çalarken çıkardığında üst orta ve üst frekanslar bir anda birbirine karışıyor sanki müziği çalanlar 20 sene önceki amatör hallerine geri dönüyör
    Bence orta sınıf bir sisteme sahip olan arkadaşlar sistemlerini çok paralar vererek değiştirmek yerine birkez bu denemeyi kendi sistemlerine yapsalar çok şey kazanırlar.

    Benim buzdolabı biraz gürültülü çalışıyor eminim onu bile düzeltir




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ahmet

    Ali bey,

    Konunuz ve ürünleriniz hayırlı olsun.



    Video incelemenizde PLF idi galiba küçücük adaptör bayağı işe yarıyor! Hayret.
    Acaba o adaptörü eve giriş yapan en yakın prize taksanız tüm evin elektik kirliliğini temizlermiydi? sorusu geliyor aklıma.

    Ahmet bey henüz test ettim alım yapmadım ama bir set alacağım gibi görünüyor.

    Evet o PLF aleti o kadar etkili ki, yarattığı farkı duyamamak için bir miktarda olsa sağır olmak gerekiyor. O bile tek başına etki yapıyor.

    Dediğiniz şeklde denedik ancak sistemin bağlı olduğu prize takılı olması gerekiyor. Yoksa etki yapmıyor maalesef. Zaten 30 euroluk bir ürün öyle pahalı birşey değil yani. Bence sistem kurulu her eve en az iki adet gerekiyor.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Ali güzel paylaşım olmuş dostum.
    Geçen ay dinlediğimizdekinden fersah fersah farklı bir ses oluşturdun kutlarım.
    VooDoo filtreler ve Güç kabloları'nın yaptığı etkiyi hissetmek öyle sanıldığı gibi gerçekten bir etki yapıyormu ikileminde bırakcak bir upgrade değil. Filtreyi müzik çalarken çıkardığında üst orta ve üst frekanslar bir anda birbirine karışıyor sanki müziği çalanlar 20 sene önceki amatör hallerine geri dönüyör
    Bence orta sınıf bir sisteme sahip olan arkadaşlar sistemlerini çok paralar vererek değiştirmek yerine birkez bu denemeyi kendi sistemlerine yapsalar çok şey kazanırlar.

    Benim buzdolabı biraz gürültülü çalışıyor eminim onu bile düzeltir

    Altuğ teşekkür ederim dostum,

    Aynen dediğin gibi sen gelmeden bir gün önce Cuma akşamı dayanamadım testleri yaptım, gördüğüm ve duyduğum beni çok şaşırttı.

    Sanki benim sistem yerinde başka bir sistem çalıyor gibiydi.

    Valla senin buzdolabını bilmiyorum ama benim dolabın bağlı olduğu üçlü prize PLF'yi bağladığımızda ne olduğunu sen kendi gözlerinle gördün.

    Evde şebekeye bağlı olan her elektrikli cihaz sisteme bir miktar olumsuz etki yaratıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by@li -- 29 Temmuz 2012; 13:03:40 >




  • Sistemi ilk kurduğum günden bir kare ekleyim. Yer sorunu olduğu için herşey dip dibeydi.

     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


    Bu tarihten itibaren sistemin değişimi akağıdaki gibi olmuştur. Tıpkı insanların zamanla değişip geçirdiği gibi cihazlarda insanlar gibi değişim geçirmektedir.

    Keyifli seyirler.

     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -

     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -

     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -

     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -

     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -

     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -

     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


    Primare Serüveninin başlangıcı

     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


    Perdeli döneme geçiş

     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


    Ve pikap devrinin başlangıcı

     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -


     by@li - Stereo ve Sinema Sistemi -



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi by@li -- 30 Temmuz 2012; 10:51:18 >




  • Bu cihazin sanirim goruntuyede cok etkisi olur. Peki sunu merak ediyorum uzun dinletiler sonrasindada boyle stabil kalabiliyomu eger oyleyse gercekten muhtesem bi cihaz. Monster 5100 gerek yok diyebilirmiyiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüntüyede etkisi var tabii ki.

    Cuma akşamından beri müzik dinliyorum henüz bir olumsuzluk duymadım. Aynı olumlu performans devam ediyor.

    HTS 5100'ü satmamın en büyük nedeni sistemde bağlıyken ses üzerinde yarattığı olumsuz etki, sesi yavanlaştırıp çok parlatıyor olması, yani kulak tırmalayıcı bir ses ortaya çıkmıştı ayrıca enstrüman ayrışımlarında ve detayların ortaya çıkmasında çok başarısız kaldı ve sattım.

    Şuanda HTS 5100 yada HTS 1000'im yok ama olan birisi test paketini alıp denerse ikisi arasındaki çok bariz fark ve üstünlüklerini daha detaylı açıklayabilir.

    Ayrıca her sistemde çok başarılı olacak diye bir iddia etmiyorum ama fark yaratacağına eminim, deneyip öyle almak en iyisi.
  • Nasil temin edebiliriz peki. Sadece mini adaptor isimi gorurmu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SM forumda Mihran beyle irtibata geçebilirsiniz. Şartlarınızı ve ullandığınız ürünlerden bahsedersenir size optimum çözümü sunacaktır.

    Tek başına işe yarıyor ama en iyi sonucu Voodoo power filtered ile veriyor.

    İletişime geçn isterseniz. Test paketini komple alabilirseniz sonucu kendiniz daha net duyar ve görürsünüz.

    Sonrasında da ihtiyacınıza göre istediğiniz ürünü paketin içinden alıp kalanı gönderirsiniz.
  • Ben biraz uzaktayim. Sanirim oyle bi sansim yok.pm olarak telini iletebilirmisiniz arkadasin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: headbanger6

    Ben biraz uzaktayim. Sanirim oyle bi sansim yok.pm olarak telini iletebilirmisiniz arkadasin.

    Ben forum üzerinden irtibata geçtim. Sağolsun gönderdi.
    Şansınızı deneyin isterseniz.
  • Sm forum hangisi acaba cok soru sordum ama

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.