Şimdi Ara

Manuel Vites araç kullanımı ile ilgili birkaç soru. Manuelciler baksın lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
8
Favori
66.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar öncelikle herkese selam. Senelerdir araç kullanırım fakat ehliyeti aldığımdan beri manuel araç kullanmadım benim aracım otomatik. Fakat yeni işe girdiğim şirket bana 2012 model 1.2 dizel polo verecek ve manuel vites bir araç. Haftaya ankaraya gidip genel müdürlükten aracı alıp istanbula getirmem gerek ama manuel konusunda ciddi acemiyim otomatiğe alışmış biri olarak :) Şimdi manuel ile ilgili birkaç sorum var bu konularda kafamdaki soru işaretlerini giderirseniz çok memnun olurum.

    1. Manuel vites araçta hangi hızlarda vites attırmak gerekir. örnek şu hızda 2 ye geç şu hızda 3 e şu hızda 4 e diyebileceğiniz hız limitleri nelerdir. Ve manuel vites araçta vites attırma zamanı geldiğini motorun sesindenmi anlarım yoksa daha kolay bi anlama yolu varmıdır. bi gösterge falan.

    2. Diyelim 4.viteste 100 km hızla gidiyorum. 300 m ilerde kırmızı ışık var hızımı düşürüyorum. bu durumda frene basıp hızım düşerken sırayla vitesi önce 3 sonra 2 sonra 1 e almam gerekmiyor değilmi ? yavaşlayıp ışıkta durup o şekilde direk 4 ten 1 e yada boşamı atıcam vitesi ? yoksa sırayla 1 e kadar önce 3 soora 2 sonra 1 mi yapıcam bu konuda kafam karıştı :)

    3. Dik bir yokuştan aşağı inerken 1.viteste mi inicem ? motor freni beni yokuştan indirirmi yoksa birde ayaklamı frene basmak gerekir ? Birde ayakla frene basarsam araç istop edermi ?

    4. aracı frenlerken araç sadece duracak kadar yavaşlarsa debriyaja basmam gerekir değilmi ? yani mesela 80 le gidiyorum ama araç çıktı 40 a düştüm bu sırada debriyajla işim yok değilmi ? sadece 0 a ineceksem debriyaja basıyorum sanırım ?

    5. 5. viteste 150 ile gidiyorum. frenlemem gerekti hızımı 50 ye düşürdüm. sonra tekrar 150 ye hızlanıcam. bu durumda 50 ye düştüğüm an vitesi 2 ye alıp sonra tekrar kademeli bi şekilde 5 e mi çıkıyorum ? yani hzım düştüğü anda viteside o hıza göre düşürmem gerek değilmi her seferinde ?

    şimdilik aklıma gelen noktalar bunlar arkadaşlar aklıma geldikçe yine sorarım şimdilik bu hususlarda tecribelerinizi aktarırsanız sevinirim çünkü dediğim gibi manuele yabancıyım ve haftaya ankara istanbul arası bir manuel araç getirmem lazım :) yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.