Şimdi Ara

iPhone'un ilk prototip çalışmalarının Sony'den esinlendiği iddia ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
3.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • iPhone'un ilk prototip çalışmalarının Sony'den esinlendiği iddia ediliyor

     

    Apple ile Samsung arasında yaşanan patent davası nedeniyle, Apple'ın mahkemeye sunduğu dökümanlar içerisinde ortaya çıkan iPhone ve iPad prototipleri yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi.




    Pek çok otorite dökümanlardaki farklı konulara dikkat çekti. Örneğin Reuters, Apple'ın ürünlerinden kazandığı kar marjını detaylı olarak inceledi. Apple mali raporlarında bu kadar ayrıntıya girmiyordu.  




    Wall Street Journal, ürünlerin pazarlanması konusunda Apple'ın bizzat yaptırdığı pazar araştırmalarına değindi.




    Bazı kaynaklar da Samsung'un dökümanlarında bizzat firmanın çalışanları tarafından iPad'e olan büyük benzerliğin tartışıldığını, Google'ın bu benzerlik nedeniyle Samsung'u uyardığı, hatta bazı mağazalarda müşterilerin benzerlik nedeniyle iPad yerine Galaxy Tab modelleri satın aldığı yönünde raporlara yer verildiğini belirtiyor.




    Ancak asıl büyük iddia Samsung'un kendisinden geldi. Firma, dökümanlarda yer alan devrimsel iPhone tasarımının aslında orijinal olmadığını ve Sony modellerinden ilham alınarak yapıldığını iddia ediyor. İddianın kaynağı ise 2006 yılında Businessweek ile Sony tasarımcıları Takashi Ashida ve Yujin Morisawa arasındaki bir röportaj. 




    Bu röportajdan sonra Apple başkan yardımcısı Tony Fadell, Jobs ve baş tasarımcı Jonathan Ive'a giderek daha küçük ve daha şık bir iPhone tasarlanması fikrini iletti.




    Röportaj firma içinde incelendikten sonra endüstriyel tasarımcı Shin Nishbori, Sony benzeri bir telefon tasarlamak için görevlendirildi. Nishbori, CAD çizimleri ve üç boyutlu modellemeler hazırladı. Hatta çizimlerdeki Sony logosu, baş tasarımcıya ithafen Jony olarak değiştirildi. 




    Diğer bir Apple tasarımcısı Richard Howarth, tasarımı gördükten sonra boyut ve şekil olarak en iyisi olduğuna karar veriyor ve final iPhone tasarımı yolunda Sony tarzındaki bu modelleme projenin gidişatını değiştiriyor.




    Samsung bu noktada iddialarını sağlam bir temele oturtmak için çalışıyor. Çünkü Apple, Galaxy modellerinin birebir kopyaladığını iddia ettiği iPhone tasarımını Sony'den ilham aldıysa, Samsung'u suçlaması için bir hakkı kalmıyor. Çünkü Samsung; Apple'ın iPhone'u tasarlarken Sony ve diğer firmalardan ödünç aldığı konsepti temel alıyor.




    Samsung 2006 yılında firma içerisinde bu konu etrafında gönderilmiş epostaların da mahkemeye sunulmasını istiyor. 




    Samsung iddiasını kanıtlarsa, Apple'ın iPhone kopyası olduğu iddiasıyla açtığı davaların düşme ihtimali ortaya çıkıyor. Bu konu Apple ile Samsung arasındaki patent davalarının gidişatını değiştirecek kadar önemli.

     



    iPhone'un ilk prototip çalışmalarının Sony'den esinlendiği iddia ediliyor





     







  • Telefonla ilgili yapacak bir haberiniz kalmadı , çünkü yenilik yok apple aynı şeyleri dayıyor.Sizde reklam parasının karşılığını verebilmek için dedikodulara başladınız
    Şimdide maziyi mi tartışacağız.?

    Ekrem71 bari nokia forumunada benzer bir konu aç 3310 üretirken nokia nereden esinlendi Ama açmasınız çünkü nokia size para vermiyor
  • Yorum Yok :)))

  • Bu ne la ilk resimde JONY yaziyor

  • kim kimden bisi calmiyorki bu neyin savasi bu neyin hirsi

  • ne esinlenmesi bildiğin birebir kopyası



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 28 Temmuz 2012; 18:24:12 >
  • Pek inanmadım ama neyse.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Psydia

    Bu ne la ilk resimde JONY yaziyor


    Jony Sinsten esinlenmiş olmasınlar. o.O

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FRAPS

    Telefonla ilgili yapacak bir haberiniz kalmadı , çünkü yenilik yok apple aynı şeyleri dayıyor.Sizde reklam parasının karşılığını verebilmek için dedikodulara başladınız Şimdide maziyi mi tartışacağız.? Ekrem71 bari nokia forumunada benzer bir konu aç 3310 üretirken nokia nereden esinlendi Ama açmasınız çünkü nokia size para vermiyor


    40 yıldır tinerciyim böyle kafa görmedim

  • Doğru olabilir aslında.
  • şimdi de sony samsunga dava açar olur biter :)

  • Sony ve diğerleri :) Samsung'un bu kadar başarıyı hakettiğine açıkcası inanmıyorum,çok zorladılar zamanında, şimdi olması gerektiği gibi oldu [s3 tasarım ve özellikte gerçekten iyi bir telefon ama s2 falan...] Apple ise bugüne kadar iyi ilerledi ama bu dava olayları gerçekten sıkan bir şey. İşin kötüsü sorun kullanıcılarda, dedigim gibi Samsung zorladı, f/p ürünü koydu ve insanlar haklı olarak seçti ama insanlar sadece buna değil özgünlüğe de bakmalılardı bence. Bugüne kadar kendisini ayrı sınıfa koydurabilen tasarımlar hep Sony'den geldi, sonuçta ise telefonların şahları olan ürünlerin temeli buna dayandırılıyor.

    Tuhaf olan ise Sony kalkıp ses çıkarmıyor, aslında diretse gerçekten de köşeyi dönebilir ve belki Xperia ile alamadığı başarımı alabilir ama ne yaparsın, Sony'de kendi derdinde.

  • Biri çıkar ilk iphoneyi nokia yapmış der öteki çıkar sony yapmış der diğeri çıkar yok ilk ahmet yapmış mehmet yapmış der der der.

    Öteden başka biri çıkar ilk ipad'ı ben yaptım der der der.

    Aha bende diyorum telefonu ben icat ettim graham bell'de kimmiş ben buldum o üstüne yattı.


    Derler efem derler yapmasalarda yaptık derler.

    Madem yapmışlar da apple yapana kadar akılları neredeymiş.

    Büyüklük böyle birşey işte yaptığınız herşeyi biri sahipleniyor apple farkı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bire bir kopya

  • quote:

    Orijinalden alıntı: FRAPS

    Telefonla ilgili yapacak bir haberiniz kalmadı , çünkü yenilik yok apple aynı şeyleri dayıyor.Sizde reklam parasının karşılığını verebilmek için dedikodulara başladınız
    Şimdide maziyi mi tartışacağız.?

    Ekrem71 bari nokia forumunada benzer bir konu aç 3310 üretirken nokia nereden esinlendi Ama açmasınız çünkü nokia size para vermiyor

    Güle güle kullan kardeş kafan güzelmiş.


    Gecenlerdede Jelly bean konusunda Ios diye zirliyordun bi bitmedin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim anlamadığım bu yazı içerisinde Apple yapınca adına esinleniyor denilmiş de özellikle Samsung'a neden sürekli kopyalamış denilmiş. Şimdi Samsung kopyalar Apple en fazla esinlenir. Saçma...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrem71
    Samsung bu noktada iddialarını sağlam bir temele oturtmak için çalışıyor. Çünkü Apple, Galaxy modellerinin birebir kopyaladığını iddia ettiği iPhone tasarımını Sony'den ilham aldıysa, Samsung'u suçlaması için bir hakkı kalmıyor. Çünkü Samsung; Apple'ın iPhone'u tasarlarken Sony ve diğer firmalardan ödünç aldığı konsepti temel alıyor.


    Cem Yılmaz'ın gösterisinde dediği gibi "Hani marjinal bizdik?" :D. Apple, Samsung'a, Sony, Apple'a, Samsung, Apple'a...trenin sonu gelmiyor :).

    http://www.youtube .com/watch?v=unJpTI4yTKo&feature=player_detailpage#t=110s



    Herkes kendi tercihi ile mutlu, trilyoner firmalar yesin birbirini bize ne. Hiç birisi bizim firmamız, markamız değil, tek mühim kısım bu davaların sonucunda ödenecek paraları tüketiciye yansıtmasınlar yeter.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1megabayt -- 28 Temmuz 2012; 16:18:54 >




  • apple kadar arsız ve şerefsiz bir firmayı bir daha göremez bu gezegen.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: joven

    her haberi gerçek sanan sazanlara hitaben duyrulur saçma bir iddia böyle bir gerçek olsa sony gibi bir marka boş dururmu



    tam cevap vericektim avatarına baktım vazgeçtim

  • apple'a kurşun sıkanın önüne atlayacaklar neredeyse o derece arttı bu fanlık.Tamm bende kullanıyorum apple ürünlerini tamm iyi de yapıyorlar JBine tweaklerine kadar içinede girdim ama, Apple'a söylenen ufacık bir lafta bile sanki anasına sövüyorlarmış gibi tepki verenide anlamıyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.