Şimdi Ara

==BATERİSTLER VE BATERİ ÇALMAYA HEVES SALANLAR BUYRUN== (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
412
Cevap
17
Favori
254.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: goker

    quote:

    Orijinalden alıntı: mustafakeman


    quote:

    Orijinalden alıntı: goker

    Bateri konusunda uzman arkadaşlara bir sorum olacak.
    Twin atamıyorum. Twin atmak için evde nasıl çalışabilirim veya yöntemleri var mıdır ?



    hocam soruyu biraz açarsan yardım etmeye çalışayım.twin atmayı ritm atarkenmi beceremiyorsunuz acaba yoksa ritm atmazken sadece ayakları denedizde,sağ ayak ve sol ayak arası kordinasyon bozukluğumu var?


    Ritimle birlikte gitmiyor. Normalde fazla bir sorun yok.
    Sadece kick davula adapte olduğumda twin atabiliyorum ancak şarkının ritim kısmında twin atamıyorum.


    hocam havadan inmiyor twin olaylaı..ben 6 senedir davul çalıyorum..başımdan baya güzel şeylerde geçti..bu sene biraz saldım davul olayını...konuyuda daha yeni gördüm..twin olayı davulun son kısımlarından biridir..single pedal sorununu single pedal hihat koordinasyonunu iyi çözmek gerekir..twinde yavaş yavaş oturur..direk çıkıp 32lik ritim atamazsın yani..tavsiyem bilen birinden metronumu azaltarak çalışmaya başlaman bu metronom olayını oturttuktan sonra metronumu ve rıtımleri artırarak devam etmen sabredeceksin..zamanla bi bakmışşsın aksak ritimler felan oturmuş




  • Bence bu oyunlarla pek olcağını düşünmüyorum. Şahsen bu oyunlarda çalmak daha zor bana göre.
  • arkadaşlar yamaha dtxplorer almayı düşünüyorum bu ürünü kullanan arkadaşlar varmı yorumları bekliyorum..
  • Saldım hevesimi... Kadıköyde rıhtım yakınlarında bildiğiniz temiz bir yer varmı bateri öğrenebilmek için?
  • Arkadaşlar evde çalışmak için pad almayı düşünüyorum sanırım elektronik pedler varmış özellikleri falan baya hoşuma gitti aranızda kullanan varmı tavsiye edermisiniz.
  • arkadaşlar bende amatör olarak bateri çalıyorum. birkaç ders almıştım. notaları falan az çok okuyorum. elinizde hiç bir şarkının bateri notaları olan var mı? varsa paylaşırsa çok sevinirim.
  • Arkadaşlar benim şu anda baterim yok ama bateriye ilgi duyuyorum ve çalmak istiyorum. Öncelikle ne yapmam gerek. Kursa gitmeme gerek var mı? Ya da öncelikle baterimi almam gerek yoksa alıştırma yapabileceğim başka şeyler mi almam gerek? (Ben darbuka ve davul çalabiliyorum bunuda belirtmiş oluyum dedim xD )bi an önce ne yapacağım hakkında bilgi edinsemde çalsam Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • İzmirli arkadaşları buraya beklerim...

    http://forum.donanimhaber.com/m_30606844/tm.htm
  • merhaba arkadaşlar bende bateriye çok meraklıyım ritim de iyi oldugumu söyler herkes ben bateriye başlamayı düşünüyorum önce eve bi elektro alıp biras kendimi deneyip sonra kursa başlamayı düşünüorm öncelikle ucuz bi bateri alıp eğer becerebiliosam yamahanın dx serisinden pahalı ve güsel bişeler almayı düşünüorm bana önerebileceğiniz ucuz bi bateri varmı lütfen çok acil yardımcı olun !








  • quote:

    Orijinalden alıntı: serco_ecz

    evet haklısın dostum boşuna actık yopiği emeğe yazık
    quote:

    Orjinalden alıntı: bomert

    Yok kardeş yok, burada davul çalan veya meraklı olan pek kimse yok.. Bu tür konulara talep olmuyor, oysa ne güzel olur hep birlikte bilgilerimizi paylaşsak, kim ne kadar çalıyor, kimde ne var öğrensek; ama arz talep meselesi ki burada davula pek talep yok nedense..




    var var :D
  • Ben de varım, bir de böyle bir sitemiz var. Davulla ilgili aradığnız çoğu bilgiyi bulabilirsiniz...
    www.davulanahtari.com





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gbanes374 -- 11 Ekim 2009; 2:21:29 >
  • yeni başladım , pratikte iyiyim , ritim konusunda biraz aksaklıklarım var ama onu metronom ile çalışarak halledebilirim, eve elektro drum yada akustik almam imkansız , stüdyoya her hafta para verecek bütçem yok , malum üni. öğrencisiyiz..
    Practise pad ile başlamayı düşünüyorum bu konudaki fikirleriniz neler ?
    (ayrıca - kick drum ~ hi hat ~ trampet koordinasyonunu ev usülü çözmem gerek.)
  • ßoost kardeşim alamıyosan yapacağın bişey yok.Bateriyi kafanda hayal et ona göre ayak vur yada yastık falan ben öyle yapıyorum şahzen.Sonra bireysel gittiğindede yap aynısını.Kolay gelsin.


    ------------------------------------------------------------------------------------------------


    Arkadaşlar haziran gibi bateri almayı planlıyorum akustik olacak 1.200 TL param var bu paraya ne alabilirim?Yardımcı olursanız sevinirim.Tama İmperialstar düşünüyorum.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi notherden -- 21 Kasım 2009; 22:23:56 >




  • dostum stick kontrol alınmaz geliştirilir.stick control 3'e ayrılır

    1-Single: rlrl-rlrl şeklindedir

    2-double:rrll-rrll şeklindedir

    3-ve en önemlisi paradibble:rlrr-lrll şeklindedir.

    bu üçünü geliştir.stick controlsuz bateri çalmayı deneme.inşallah faydalı olmuşumdur.

    bu arada r:sağ l:sol baqet:D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deadofmercanth -- 29 Aralık 2009; 21:37:33 >
  • bak dostum bence dijitale başlama.akustik her zaman bir adım önde.akustikte ses çıkışını kendı vurus gucunle ayarlayabilirsin,ancak dijitalde nasıl vurursan vur aynı çıkar.birde hi-hat'te sorun cıkabılır.dijital davulların çoğunda hi-hat yok.ama kendın alırsın o baska.ama sana tavsıyem hı-hat'le beraber twin pad de al.çok işine yarar. dijital davul istersen sana casıo veya techno'yu onerırım onerırım. ama akustikse yamaha iyidir.
  • Öncelikle iyi günler herkese..Arkadaşlar bu aralar bende çok istiyorum bateri çalmak.Yeni başlayacağım ve pek bir bilgim yok.Acaba İstanbul'da uygun fiyata kurs veren bildiğiniz biryer var mı? Ve başlangıç için hemen bateri mi almalıyım yoksa biraz öğrenip mi almalıyım,yardımlarınızı bekliyorum..
  • Abim bateri aldı çalıyor kendisi :D ÖSS 'ye hazırlandığı için bana öğret diyemiyorum :) bateri dersleri olan bir site var mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byalfa -- 22 Ocak 2010; 18:17:57 >
  • yutuba gir bak işte gözüm.yaz oraya drum lesson diye
  • HERKESE SELAMLAR YENİ BİR BATERİSTİM FAKAT YETENEK VAR DİDİLER 2 AYDA BİKAÇ ŞARKI ÇALABİLECEK KADAR YAPABİLİYORUM BİŞEYLER

    BU İŞİ CİDDİ OLARAK BİLENLER BANA PEARL EXPORTLA YAMAHA STAGE CUSTOMU KIYASLAYABİLİRLERMİ ...0 LARINDA 50 LİRA VARK VAR AŞAĞI ÜSTÜ ... KIYASLARSANIZ SEVİNİRİM
  • artık 1000 liralık dijital davullarda bile güce göre ses çıkıyor ....2000-2500 liralık davullarda (dijital rolandlar) zile vurup tutarsan onu bile algılıyor ...yada neresine vurduğuna göre ses değişiyor ...apartman için dijitali öneriyorum ...tabikide roland öneriyorum para varsa :D
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.