Şimdi Ara

Akıllı telefon ve cep telefonu pazarında Samsung rüzgarı esiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Akıllı telefon ve cep telefonu pazarında Samsung rüzgarı esiyor


    Firmaların 2012 takvim yılının 2.çeyrek sonuçlarını açıklamasıyla birlikte yarışın son sürat sürdüğü birçok pazarında son durumu netleşti.Özellikle akıllı telefon sınıfında Apple ve Samsung arasındaki rekabetten dolayı birçok kişinin son durumunu merak ettiği mobil telefon pazarı, IDC'nin son raporuna göre yıllık bazda %1 büyürken; toplam sevkiyatı gerçekleşen telefon sayısı 406 milyona yükseldi. 



    Akıllı telefon ve cep telefonu pazarında Samsung rüzgarı esiyor


    IDC'nin raporuna göre sadece akıllı telefon satışlarını göz önüne aldığımızda Samsung ve Apple pazarın %50'sinden fazla hakimiyetini 2 senedir sürdürmekte. Son çeyrekle birlikte geçtiğimiz yıla göre %42'lik büyüme ile 153,9 milyon sevkiyatın gerçekleştiği pazarda Samsung, yıllık bazda gösterdiği %172,8 gibi inanılmaz bir büyüme oranı ile beklendiği gibi 50,2 milyon akıllı telefon sevkiyatı gerçekleştirerek liderliğini sürdürürken; geçtiğimiz yıl %18,8'lik Pazar payı ile lider durumda olan Apple ise son çeyrekte gerçekleştirdiği 26 milyon iPhone satışı ile Pazar payı %16,9'a gerilemiş olsa dahi ikincilik koltuğunu kaybetmedi. Listenin ilk iki sırasında yer alan bu iki ismi, geçtiğimiz yıla göre satışları %38,9 azalan Nokia 10,2 milyon akıllı telefon satışıyla takip ederken; 4.sırada yer alan HTC'nin satışları ise %24,1'lik azalma ile 8,8 milyon'a geriledi. Çinli üretici ZTE ise geçtiğimiz yıla göre en büyük büyümeyi gösteren firma ünvanına sahip. Verilere göre Çin'li üretici yıllık bazda %300 artış ile geçtiğimiz sene 2 milyon sevkiyat gerçekleştirdiği akıllı telefon çözümlerinden 2.çeyrekte 8 milyon adet sevkiyat gerçekleştirmeyi başardı.



    Akıllı telefon ve cep telefonu pazarında Samsung rüzgarı esiyor


    Mobil telefon pazarının tamamını mercek altına aldığımızda ise Samsung'un geçtiğimiz yıla göre %29,7 artarak 97,8 milyona ulaşan satışlarla, uzun süredir pazarın lideri olan Nokia'dan liderlik koltuğunu aldığını görmekteyiz. Finlandiyalı iletişim devi Nokia ise yıllık bazda %5,4'lük daralma ile 83,7 milyon telefon satışı gerçekleştirerek ikinci sırada yer alırken; sadece akıllı telefon satışına rağmen Apple, yıllık bazda satışlarını %27,5 arttırarak pazardaki üçüncülüğünü korudu.


    IDC'nin kıdemli araştırma analistlerinden Kevin Restivo, Apple ve Samsung'un akıllı telefon pazarında yaptıkları farklı yaklaşımlara rağmen pazarın ağır topları haline geldiğini belirtirken Samsung'un shotgun stratejisiyle pazarın her segmentine yönelik çözümler sunduğunu, Apple'ın ise az sayıda ancak üst düzey modeller ile kullanıcının karşısına çıktığını dile getirdi. Restivo, ayrıca, her iki firmanın da pazar paylarının artışıyla birlikte farklı coğrafyalara da yayılırken; daha fazla kazanç için her ikisinin de kaçınılmaz bir yarışın içerisine gireceklerini ifade etti.




  • diğerleri hepsinden daha çok satmış.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    diğerleri hepsinden daha çok satmış.


  • ne olacak bu nokia nın hali ? 99 megapiksel telefon yapar artık :)

  • Samsung'u Apple'ın önünde görmek.....İşte bu gerçekten güzel...

  • ZTE'ye bak be...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Huawei nerde acep ?

  • Elmayı yemişler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aplle ın acilen iphone 6g telefonunu çıakrması lazım satışları yavaşlamış samsungu da tebrik etmek lazım bir galaxy dir aldı yürüdü arakdaş...

  • Benim merak ettiğim.Apple piyasada 3 telefonla var, 3GS , 4 ve 4S.Samsung'un ise sayısını bilmiyorum.Ama karşılaştırma açısından madem Apple yarış halinde Galaxy S, S+, R, S2, S3 bu telefon modelleriyle karşılaştırılsın.O zaman daha anlaşılır halde olur tablo.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nehalem



    Benim merak ettiğim.Apple piyasada 3 telefonla var, 3GS , 4 ve 4S.Samsungun ise sayısını bilmiyorum.Ama karşılaştırma açısından madem Apple yarış halinde Galaxy S, S+, R, S2, S3 bu telefon modelleriyle karşılaştırılsın.O zaman daha anlaşılır halde olur tablo.




    Aslına bakarsan akıllı telefon pazarında Samsung da esas olarak üç telefonla var, S2 S3 ve Note... Diğerlerinin (ace, fit, R, SL...) satış adetleri - fiyatları daha uygun olsa da - çok yüksek değil gibi. Esas büyük satış rakamlarını şu anda bu üç model oluşturuyor...

  • HTC'nin hali nolcak?
  • Donanımı güzel ama arayüz özürlüsü bir marka telefon konusunda, bana göre.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Athelas_

    Samsung'u Apple'ın önünde görmek.....İşte bu gerçekten güzel...

    Önünde mi? Pazar payını görmüyorsun heralde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burn in Hell

    quote:

    Orijinalden alıntı: _Athelas_ Samsungu Appleın önünde görmek.....İşte bu gerçekten güzel...
    Önünde mi? Pazar payını görmüyorsun heralde


    2012

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burn in Hell

    quote:

    Orijinalden alıntı: _Athelas_

    Samsung'u Apple'ın önünde görmek.....İşte bu gerçekten güzel...

    Önünde mi? Pazar payını görmüyorsun heralde


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar bu s3 suyun altinda kaç metreye kadar çalişiyo acaba bide kaç dakka calisiyo .sudan çiktiginda da hoparlore ve mikrofona zarar geliyomu acaba şimdiden teşekkürler...

  • elmamın yarısı gitmişti diğer yarısıda kek alıcılar olmasa 2 seneye gide

  • Önceden 10 kisiden 9unda nokia vardi simdi samsung oldu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Léo

    HTC'nin hali nolcak?

    +1
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.