Şimdi Ara

Time: Steve Jobs tüm zamanların en etkileyici 20 Amerikan'ından biri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
1
Favori
4.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Time: Steve Jobs tüm zamanların en etkileyici 20 Amerikan'ından biri



    Dünyanın saygın haftalık dergilerinden Time, geçtiğimiz ekim ayında hayata gözlerini yuman Apple'ın kurucusu ve efsane tepe yöneticisi Steve Jobs'ı tüm zamanların en etkileyici 20 Amerikan'ından biri ilan etti.


    En etkileyici 20 Amerikan Listesi'ni "Çığır açanlar, vizyon sahipleri ve bir milleti tanımlayan kültür elçileri"nin listesi olarak tanımlayan Time dergisi, Steve Jobs için şunları kaleme almış;



    "Onun iş kariyeri, tüm mükemmel Silikon Vadisi hikayelerinin başladığı yerde: iki arkadaş, işe yaramaz bilgisayarlarla garajda başladı. IBM ve diğer büyük firmalar büyük boy makineler hazırlarken, Jobs ve onun yazılım dâhisi arkadaşı Steve Wozniak, ilk küçük kişisel bilgisayar olan Apple II'yi yaptılar. Arkasından Xerox'un yerel araştırma laboratuvarına yapılan ziyaret sayesinde Jobs, geleceğe bakması gereken pencereyi keşfetti; fare ile kontrol edilen grafik arayüzüne sahip bir bilgisayar. Etkilendi; ve dijital tasarımda ileriye doğru dev bir adım atmak, Macintosh bilgisayarı yaratmak için Apple takımını yönlendirdi. "Fazlasıyla Mükemmel" (Insanely Great) olan Macintosh, 1984'de satışa sunulduğunda tüm dünyayı baştan aşağı değiştirdi. Yaşı 25 olduğunda Jobs'ın net varlığı 100 milyon dolara yükseldi. Ancak sert, agresif bir yöneticiydi ve bu ünvanla yaptığı hatalar onu kendi kurduğu firmasından uzaklaştırarak NeXT isimli yeni bir bilgisayar firması kurduğu ve 1995'de Oyunca Hikayesi filmiyle animasyon film dünyasında devrim yaratan Pixar'ı yönettiği dönemi başlattı.


    1997 yılına gelindiğinde ise Apple'ın çok büyük problemleri vardı; Jobs'ın vizyonundan yoksun yöneticilerin kurbanı oluyordu. Jobs, kurduğu firmaya geri döndü; iş dünyasının en dikkat çekici geri dönüşünü yaparak ona hayat verdi ve dijital alanda devrimsel ürünler yarattı: iPod, iTunes Store, iPhone ve iPad. Apple'ın mağazaları dünyanın en karlı mağazaları haline geldi ve 2012 itibariyle Apple, dünyanın en değerli şirketi olmayı olmuştu.


    Jobs, tasarım konusunda büyük bir dahi olan vizyonerdi; bilgisayarlar ile insanlar arasındaki arayüzü daha şık, daha basit ve keyifli olması için çalıştı. O her zaman hedefinin "fazlasıyla mükemmel" ürünler yaratmak olduğunu söylerdi. Görev tamamlandı…"



    Listede telefonun mucidi Alexander Graham Bell ile 2007 yılında "Apple, telefonu yeniden icat ediyor." cümlesiyle dünyaya iPhone'u tanıtan Steve Jobs'un birlikte yer alması da güzel bir tesadüf olmuş.


    Aralarından ünlü fizikçi Albert Einstein ve "Yerçekimi'nin ustaları" Wright Kardeşler'in de bulunduğu "En etkileyici 20 Amerikan Listesi'ne" buradan ulaşabilirsiniz.




  • Öldükten sonra ne anlamı kaldı ki.
  • Allah rahmet eylesin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ticari ve pratik zeka dolayısıyla girebilir bence de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: powereng

    O kadar bilim adami ile konusmasini iyi bilen, etkileyici konusabilen bir pazarlama dehasinin ayni listede olmasi artik pazarlamanin icat etmekten daha guclu oldugunun gostergesidir sanirim. Tarihtede icat edenler kit kanaat zor kosullar altinda yasam surerken, o icatlari ticarete dokebilenler zengin olmustur. Allayip pullayip satmak.

    Neyse ben Jobs yerine Wozniaktan etkilenen pazarlamadan ziyade uretim ve icat taraftari biriyim. Listedeki diger isimler arasinda sempatimi kazanmis cok isim var.

    Steve Jobs sadece masa başında oturup paraları yöneten birisi değildi zaten ve o listede olmayı bence hakediyor.

    İstiyorsanız araştırın Steve Jobs'un devrimlerini.
  • Wozniak'ın emeğini tabi ki göz ardı edemeyiz fakat bence jobs olmasa wozniak hiç bir ilerleme kaydedemezdi
  • bana sunulmayan icadı ne yapayım ben bana sunana bakarım

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muhammad Ali olimpiyat madalyasını Ohiao nehrine atınca kafalarına dank etti...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: powereng

    O kadar bilim adami ile konusmasini iyi bilen, etkileyici konusabilen bir pazarlama dehasinin ayni listede olmasi artik pazarlamanin icat etmekten daha guclu oldugunun gostergesidir sanirim. Tarihtede icat edenler kit kanaat zor kosullar altinda yasam surerken, o icatlari ticarete dokebilenler zengin olmustur. Allayip pullayip satmak. Neyse ben Jobs yerine Wozniaktan etkilenen pazarlamadan ziyade uretim ve icat taraftari biriyim. Listedeki diger isimler arasinda sempatimi kazanmis cok isim var.


    kapitalist dünyada yaşıyoruz normal böyle şeyler

  • sonuçta bu dünyadan ayrıldı.bu tip insanların başarısı amerikanında başarısı.bu ülkede olmayacağı için ne eleştiri nede kıyaslama yapmayacağım.çoğu zaman ekrana baktığım halde hiçbirşey hissetmiyorum.çünkü benim işim bakmak o tip insanlarınki ise görmek.yoksa hepimizin elinin altında gelecek var kimi bakar kimi görür. steve jobs ın bir üniversitede yaptığı konuşmasıda var bu sitede.onu inceleyenler adamın az çok ne yapmaya çalıştığını anlar.hiçbir işletim sistemi yada telefon savunucusu değilim.sadece böyle birşeylerin en baştan nasıl icat edildiklerini bilmek güzel birşey geçmişe olan hayranlığım işletim sistemlerine olan hayranlığımdır.unix linux windows sonrasında ios android windows phone gibi popüler sistemlere sahipler.başka sistemlerde var ama bunlar temel işletim sistemleri.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: RequiemDH

    Öldükten sonra ne anlamı kaldı ki.

    bu dünyada ölen herkes değerlenir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oRHaN_7

    quote:

    Orijinalden alıntı: RequiemDH

    Öldükten sonra ne anlamı kaldı ki.

    bu dünyada ölen herkes değerlenir.

    Steve Jobs ölmedi cebimizde yaşıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: vitor reis

    quote:

    Orijinalden alıntı: oRHaN_7
    quote:

    Orijinalden alıntı: RequiemDH Öldükten sonra ne anlamı kaldı ki.
    bu dünyada ölen herkes değerlenir.
    Steve Jobs ölmedi cebimizde yaşıyor


    Tabi, :D Hatta ben bekliyorum bir gün bütün Apple cihazlarına facetime gelecek Steveden.Bir yolunu bulur ordan aramının belki.

  • Einstein amerikan mıydıki listeye almışlar? ben almanya doğumlu daha sonrada isveçre vatandaşı oldu diye biliyorum?
  • Time'a niyeyse biraz sinirlendim.
  • time dergisindekilerdemi problem yoksa çevirendemi

    "en değerli şirketi olmayı olmuştu." bu ne
  • Bide şunun cevirisi google translate olmasa düzgün biri şekilde cevirseniz su metinleri süper olacak

  • Nikola Tesla'yı listede görememek beni çok üzdü

  • Cok samimi bir adam cok seviyorum,ayrıca fena derecede yaratici ve ileri goruslu.onun gibilerine ihtiyac var dunyada allah rahmet eylesin.
  • Thomas Edison için şöyle demişler,

    ''Much of the world we live in today is a legacy of Thomas Alva Edison and of his devotion to science and innovation.''

    Nikola Tesla listede bile değilken bu cümleyi görmek çok koydu.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.