Şimdi Ara

DSG'LER ISININCA MOLA İSTİYOR (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
608
Cevap
5
Favori
31.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yalnızaslan

    Bu problemler sadece 1.6 TDI ler için mı geçerli? Yoksa dizel benzinli hepsi için mı? Mesala 2.0 TDI 140 ps dsg motor da da bu tip problemler olur mu? Bu konu kafamı karıştırdı

    Olmaz, daha dogrusu olsa bile kronik bir sorundan dolayi degil, her marka ve modelse olabilecek kronik olmayan sorunlar olabilir, cunku 2.0 tdi lar 6 ileri dsg ile geliyor, 6 ileriler cok daha saglam...ama yok yakit tuketimi yok daha sarsintisiz diye ( ki esas amac maliyet) 7 ileri denilen illeti surduler piyasaya, milleti dsg den soguttular...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blue_Knight

    quote:

    Orijinalden alıntı: plantamax


    6 ileride pek sorun yok...7 ileri çok parlak değil sadece sağlamlık olarak...6 ileri şanzımanın bakımı pahalı ve yakıt tüketimi tırıvırısına diye 7 ileri gibi kuru sayılacak bir şanzımana geçmeleri çok saçmaydı... 6 ileri şanzıman halen VW gurubunda en iyi şanzıman mekanik olarak. Orta üst gelir gurubunda alınabilecek en iyi araba ne diye soracak olursanız F30 3 serisi derim, 8 ileri şanzımanı kusursuz bir araç...´´Ne VW ne AUDI, nede MERCEDES´´ dersiniz. Yeni 3 serisi gibi motor şanzıman uyumu olan araç yok D sınıfında. Onun için VW miş felan takılmaya gerek yok bu saatten sonra

    sizi bu forumda gördüm göreli imsanızda ´COMING SOON; GÜNCEL KASA MERCEDES E500´´yazıyor bu coming soon esnasında mercedes E serisi bir kere makyaj yedi ve son kasaya geçti şuanki kasa da makyajlanacak bildiğim kadarıyla hala coming soon imza sabit ama kasa değişiyor sürekli sanırım

    Elektrikli E500'ü bekliyor, çıksın o an güncel ne varsa babası alcak.




  • Honda piyasadan mı çekilecekmiş? Ya kim yazdıysa üstüne alınmasın, zamanında ki sene 2005 ben daha veletim birisi honda uzatmaları oynuyor 5 sene sonra batar demişti. O dingile vtec'i sorduğumda manifoltta bir parça var o açılıyor abartacak birşey yok diyince ben bu çok bilen abiye iyi günlerimi sunup, ağzım haricinde bi tarafımla gülmüştüm.

    Gelelim dsg'ye;

    Bir kere burada dsg'yi tartışanların çoğu bu şanzıman hakkında baya bilgi sahibi. Dsg bana göre aşırı abartılıyor. Güzel şanzıman ama abartıldığı kadar bir olayı yok. İlk 2 vitesi kısa tutup 0-100de iyi yürüyor gibi görünüp son 2 vitesi de uzun tutup ekonomi yaptırmak nasıl büyük bir mühendislik ürünü oluyor anlamadım. Kaldı ki, performansı 0-100 sanan forum ahalileri biraz araştırsalar düz şanzıman tsi'ların sonradan dsgleri geçtiğini görürlerdi.(golf5 gti'da dsgnin son hızı daha düşüktü) Reklam rakamlarını (0-100 , 100km yakıt tüketimi) vw o kadar sinsice kullanıyor ki alayımız yiyoruz bunu. Gerçi ben yemiyorum, farklı farklı tsi'lara bindim, beygirin hakkı olaylarında abuk sabuk yakıt tüketimleri karşılıyor sizi.

    Hadi oranı felan bir kenara attık adamlar düşünmüş dedik. Nedir peki bu mekatronik arızası? Çukurdan geçerken bariz ses geliyor, bunu kabulleniyorsunuz. Ya oturun düşünün, vw sizin babanızın oğlu değil. Hata yapmıştır hatalıdır dersiniz, bu sizi yerin dibine sokmaz aksine yüceltir. Ama bazen abim veya babam yaşındaki adamları fırçalamak hiç hoşuma gitmiyor, ayrıca küçük düşüyorsunuz.

    Bu arada denmiş ki halk otomobili babındaki vw, dsg'yi kullanıcıyla tanıştırmış, onun üst markasındaki lambo olsun vs vs olsun hepsi çift kavrama kullanıyormuş. Bu fanatikçe külliyen yalandır. Ufak örnek, Lambo hissiyatı kaybetmemek adına tek kavrama kullanacağını ilk ağızdan söylemiş bir firma.

    Bir de dsg için update yapan firmalar çıktı aftermarket olaraktan. Bilginiz var mı bilmiyorum ama vw sizin derdinizi çözecek gibi değil bence oralara bir başvurun.
    http://www.vwwatercooled.org.au/forums/f177/harding-performance-dsg-software-hardware-program-73662.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeandan -- 27 Temmuz 2012; 20:57:57 >




  • Bizde bu aralar otomatik vw caravelle bakıyoruz. 140 ps 7 ileri DSG motoru var. İcime kurt düştü. Çünkü babamı otomatik konusuna zor ikna ettik. Daha önce hiç otomatik vites kullanmadı. yani problem çıkarsa hiç iyi olmaz umarım bu sorun kısa zamanda çözülür böyle büyuk bir firma için bunlar hiç iyi bir itibar bırakmaz kullanıcılarda...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde bakmayın bazılarının mal bulmuş mağribi gibi saldırdığına. Beş senedir piyasada bu meret. Tsı gider derlerdi bunlar bir zaman, baktılarki öyle olmadı kıvırıp döndüler. Yine kıvıracaklar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İzmir den k.maras a sadece 1 mola ile yaz gunu 900 km yol yaptım. Araç 1.6 tdi dsg polo en ufak bir ısınma belirtisi bile yoktu. Tamam dsg sorunlu da bu kadar abartmaya gerek yok. Çok binmek isteyen 508 otomatik kullansın da görsün tiptronigi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsgli 2010 superb ile hiç durmadan Antep'ten Bursa'ya geldik herhangi bı uyarı vermedi hatta bu yolu her ay hiç durmadan yapıyoruz. Araç 120.000km oldu rutin bakımdan başka bisey yapılmadı. Sadece egsozu tasa vurduğumuz için onunla ilgili bı sıkıntımız olmuştu.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: günerkanat

    Birde bakmayın bazılarının mal bulmuş mağribi gibi saldırdığına. Beş senedir piyasada bu meret. Tsı gider derlerdi bunlar bir zaman, baktılarki öyle olmadı kıvırıp döndüler. Yine kıvıracaklar

    Yağ yakmıyor mu
  • Millet hala şanzıman hiç ısınmadı diye biner biner kilometreler ile uzunyol örnekleri vermiyor mu.... Bişey diyicem de neyse.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Division Bell

    Millet hala şanzıman hiç ısınmadı diye biner biner kilometreler ile uzunyol örnekleri vermiyor mu.... Bişey diyicem de neyse.

    Isınma belirtisi bile yok bırak ısınmayı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeandan

    quote:

    Orijinalden alıntı: günerkanat

    Birde bakmayın bazılarının mal bulmuş mağribi gibi saldırdığına. Beş senedir piyasada bu meret. Tsı gider derlerdi bunlar bir zaman, baktılarki öyle olmadı kıvırıp döndüler. Yine kıvıracaklar

    Yağ yakmıyor mu

    1.4 Tsı vw touran 180 yada 190 bin km de yağ yakmadı. Sadece periyodik bakım gördü. (dilerseniz hafta içi resim vs eklerim buraya) Yeti 15.000 km de sürekli kontrol ederim (hassasım) ; yağ yakması olmadı şu ana kadar. Sabahtan beri bunu anlatmaya çalışıyorum ; kullanmayan, bilmeyen, internetten duyan okuyan çeviren gelip burada kesin yargılarla büyük açıklamalara girişmesin diye.


    Bunun dışınızda genel olarak bir şeyi daha eklemek isterim ;Konuya ilişkin açıklama yapan fikir beyan eden kimseye nezaketsiz davranışım olmadı. Buna özellikle dikkat ediyorum. Yazdıklarımı alaya alanlara yönelik hiç bir olumsuz düşüncem yok. Fakat yazacak bir şey bulamayıp kişiliği hedef almaya çalışanlara ağzının payınıda veririm, kusura kalmasınlar.Özellikle yazılara takılıyorum, yazanı hedef almamaya itina gösteriyorum.




  • Ya adam yaziyor resmen , elinde hicbi kanit yok bisey yok sallayip duruyor. Yok 6000 tl sanziman degismis , yok 190.000 km yag yakmamis.

    Senin garantin bitince , sanzimanda buyuk bi problem oldugunda dogus sana ne kadar gecirecek bide ondan bahsetsene ?


    Sen kimsin arkadasim ? Dsg kullanmayan adamlar yorum yapiyor diye konusup duruyorsun. Sen kimsin ?

    Hayatinda sanziman indiridn mi ? Hic sanziman topladin mi ? Kirik dislileri sökùp yerine yeni disli taktin mi ?

    Hadi gectim bi kere sanziman yagi degistin mi ?


    Ben bunlarin hepsini hergün yapiyorum , sanzimanin nasil komplike bi sistem oldugunu senden cok cok iyi biliyorum.

    Burada butun forum seninle dalga geciyor halen sacma sapan islerin pesindesin.


    Altinda vw'nin dacia'si var , bide kendi olsa kim bilir neler yapacaksin , sus artik daha fazla konusma iste .


    Firmanin kendi kabul ediyor , bu kabul etmiyor.




  • Sayin gulerkanat

    Sizden ricam bu dsg konusunu kapatin ciddi soyluyorum bende senin gibi deli gibi savunuyordum kavrama ariza verince sustum kaldim ::)))

    7 ileri dsg sanzimanlar ciddi sikinti kotu degil ama nerede ne olur belli olmaz

    Servisler artik dsg arac kavramasi degismekten bikmis ellerinde kavrama kalmamis

    Ben sahsen dogustan bir aciklama bekliyorum hatta vwden butun dsg geri cagirma gibi

    Not: fazla ustune dusmeyin bu dsg'nin yazilanlarda cidden cok yakisiksiz karsilikli bir birinizi kiriyorsunuz 18.000 tllik dag icin degmez ::)))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: günerkanat

    quote:

    Orijinalden alıntı: aanil

    Referans olarak verdikleri linke bakiyorum , söyle bi alici olarak , lan 32 kisiden 11 'i sorun yasamis , 17'si ses var demis.

    Niye bu sanzimani tercih edeyim diye sorarim kendi kendime. Referans diye linkini koydugunuz anket zaten bi fail , rezillik bana göre.


    quote:

    Nasıl ki manuel şanzımanda sarf malzemesi var ise dsgde de aynı misyonu üstlenen kavrama var. Bunun değişmesi arıza gibi lanse ediliyor fakat değil. Konuyu kişisel husumet meselesi haline getirenleri dikkate almassanız sıkıntı ortadan kalkalacaktır



    Madem ki sarf malzeme ve dogal degismesi , manuel sanzimanlarda kavrama ücret karsiliginda degisiliyor , eger normal sartlarda bitmisse ve ya herhangi bi sorun yoksa.

    Peki vosvos niye garantiden degistiriyor ? Ozaman 400.000 km oldugunda normal degisim yapilacak yine garantiden yapsin , ya da iyi niyet uygulasin.



    Ama ben dahil herkes "dsg" alacağım demişmi ? Demiş . Müşteri memnuniyeti nedir ? Bence budur (bir kişi almam demiş saygı duyarım sevmemiş başka alır)

    Diğer husus; vw büyük ve prestijli bir firma. Haliyle ürününe ve müşterisine imkanlar dahilinde sahip çıkıyor. Şu foruma yarım milyon adam girip çıkıyor. 1 tane (yazıyla = bir ) ben vw den mağdur oldum, usulünce müracaat ettim ama işim sonuçsuz kaldı diyen varmı ? Ben görmedim, sivri mesaj atmış olan var ama dönüp devam etmedi dikkat ederseniz. Bir firmanın müşteriye sahip çıkması kötümüdür ?

    Fakat honda otomatiğine tam iki sene evvel seve seve 6000 TL ödeyen arkadaşım oldu. Gözlerimle gördüm. Garanti doldu; şaaak diye geçirdiler adama.

    O zaman neyin davasındayız dostum ?

    Eğer Vw büyük ve prestijli diyorsan Toyota Vw'den daha büyük o zaman toyota daha üstün bir firma...
    Forumda bir çok dsgnin kazığın yiyp faturalandıran oldu.Arama butonu üstte araya bilirsin.
    Müşteri memnuniyeti diyorsun Dünya üzerinde ki en iyi müşteri memnuniyeti sağlayan firmalar japonlar bunların başında toyota ve honda gelir.Dünya çapınd en küçük arızadan bile çağırdıkları araç sayısı vw ürettiği araç sayısını katlar..
    Bu firmaların müşteri memnuniyetinin en bariz örneğini geçtiğimiz yıllarda yaşadık.Toyota araç geri çağırmaya başladığında burada bir çk şakşakçı toyota batar diye laf ebeliği yapıyordu.Toyota sorunu giderdikten sonra rekor satışla geri döndü.Yapılan anketlerde toyota müşterisinin markadan vazgeçmediği belli oldu.Çok açık bir konu var ki oda DSG şanzıman kesinlikle fabrikasyon hatalı.Vw çağırsın bakalım bir tarafı kesiyorsa araçları ondan sonra müşteri memnuniyetiymiş pazardan hangi marka silinecekmiş konuşalım.
    Günümüz dünyasında her şeyin para demek olmadığını bugün japon firmaları kanıtlıyor.Son yıllarda başlarına gelmeyen kalmadı nükleer faciadan deprem ve araç geri çağırma işlemlerine kadar.Fakat müşterilenden gördükleri destek onların temellerinin ne kadar sağlam olduğunu kanıtladı.
    Bunu yapabilecek hiç bir alman markası yok
    http://dunya.milliyet.com.tr/honda-1055-araci-imha-etti/dunya/dunyadetay/27.12.2011/1481079/default.htm




  • Güner Kanat;

    51 bin liralık araban ne diye sormuştum ve konu içerisine galiba TİGUAN yazmıştım ama sen bana özelden mesaj yollayıp SKODA YETİ olduğunu belirttin. Demek araziye vurup, her yere girip çıktığın, muadili yani emsali, benzeri 90 bin lira olan araba girse pert olur dediğin o meşhur araban ile hangi 90 bin liralık arabayı bir tutuyorsan sana artık gülmekten kahkahalar atıyorum. Resmen saçmalıyorsun artık. Biraz daha konuşsan 250 bin km. dir yağ değiştirmedim diyeceksin.
  • Cihan beyden direktif geldi dsg bozuktur dagilabiliriz

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz daha neyden bahsediyosunuz , dsg nin neyini savunuyosunuz anlamıyorum ki.

    Yakın bi arkadaşımın kısa bir süre önce dsg li Golf TSİ'nin 2 defa şanzımanı değişmesine rağmen sorunları bitmedi.

    Ve en sonunda aracı HURDA ya çıkardılar.

    VW de daha hala süper şanzıman diyip milleti kazıklıyor.

    Getir 6 ileri ıslak dsg yi, millet rahat rahat kullansın.

    Adamlar 1 koyup 5 alma derdinde olduklarından kullanıcıyı düşünmüyolar malasef.
  • Yahu VW'nin neyini bilmeyeceğiz, binmeyip kullanmayacağız? Alt tarafı bir VW, bir Jetta, bir Golf, bir Passat. S63 AMG veya SLS63 AMG yada Bugatti Veyron değil. Filoların parkında, kiralık araba firmalarının parkında bir sürü var. Verir kullanmak isteyen günlüğüne 120 lira hadi olsun en fazla 150 lira kullanır giderir merakını DSG ile ilgili.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aanil

    Ya adam yaziyor resmen , elinde hicbi kanit yok bisey yok sallayip duruyor. Yok 6000 tl sanziman degismis , yok 190.000 km yag yakmamis.

    Senin garantin bitince , sanzimanda buyuk bi problem oldugunda dogus sana ne kadar gecirecek bide ondan bahsetsene ?


    Sen kimsin arkadasim ? Dsg kullanmayan adamlar yorum yapiyor diye konusup duruyorsun. Sen kimsin ?

    Hayatinda sanziman indiridn mi ? Hic sanziman topladin mi ? Kirik dislileri sökùp yerine yeni disli taktin mi ?

    Hadi gectim bi kere sanziman yagi degistin mi ?


    Ben bunlarin hepsini hergün yapiyorum , sanzimanin nasil komplike bi sistem oldugunu senden cok cok iyi biliyorum.

    Burada butun forum seninle dalga geciyor halen sacma sapan islerin pesindesin.


    Altinda vw'nin dacia'si var , bide kendi olsa kim bilir neler yapacaksin , sus artik daha fazla konusma iste .


    Firmanin kendi kabul ediyor , bu kabul etmiyor.

    Adamın arabasını niye küçümsüyorsun? Forumda kimseye sus da diyemezsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihanair

    Sayin gulerkanat

    Sizden ricam bu dsg konusunu kapatin ciddi soyluyorum bende senin gibi deli gibi savunuyordum kavrama ariza verince sustum kaldim ::)))


    Cihan ben ne yazıyorum ; bozulursa vereceğim ücretini yaptıracağım. Bozulmaz demiyorum. Yukarıda da aynısını defalarca tekrarladım. Hüseyin bey de gayet güzel açıkladı. Burada başka bir sorun dönüyor ve ne yazıkki ben bulaşmaktan yine kendimi alıkoyamadım. Malum aynı kişiler yine aynı şeyi yapıyor.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.