Şimdi Ara

Strategy Analytics: iPad 2. çeyrekte de hakimiyetini devam ettiriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.012
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Strategy Analytics: iPad 2. çeyrekte de hakimiyetini devam ettiriyor






    Apple'ın kısa süre önce duyurduğu 2012 mali yılı üçüncü çeyrek mali raporlarında 17 milyon iPad modelinin satıldığı belirtilmişti. Analiz firmalarından da yılın ikinci çeyreği için tablet segmentinin genel görünümü gelmeye başladı.




    Strategy Analytics tarafından yapılan araştırmaya göre geçen yıl aynı döneme göre satış rakamı anlamında büyük bir artış olsa da pazar paylarında sadece Apple artış gösterdi.




    Apple, ikinci çeyrekte sattığı 17 milyon iPad ile pazar payını yüzde 62'den yüzde 68.3'e çıkarırken, 7.3 milyon adet satılan Android tabletler yüzde 29.3 pazar payını korudu. Geçen yıl aynı dönemde 9.3 milyon iPad, 4.4 milyon Android tablet satılmıştı.




    Geçen yıl aynı dönemde 600 000 Windows tablet satılırken Microsoft'un pazardaki payı yüzde 4'tü. Yılın ikinci çeyreğinde ise 300 000 adet satılan Windows tabletler Microsoft'u yüzde 1.2 pazar payına geriletti. 2. çeyrekte satılan toplam tablet sayısı 24.9 milyon adet oldu.




    Geçen yıl yayınlanan istatistiklerde iPad'in pazar payını yavaş yavaş kaybedeceği öngörülüyordu. Ancak şu an azalmaktan ziyade devamlı artış gösteren bir eğilim bulunuyor. Nexus 7 ile başlayan 200$ altı tablet segmentindeki hareketlilikle ve Windows 8 tabletlerin piyasaya çıkışıyla gelecek sene başlarında durum biraz değişiklik gösterebilir.

     








  • her şey windows 8e kadar :)

  • Windows surface ve google nexus 7 piyasada kendine bi yer edinsin bakalım

  • Hele bir ipad mini ile göz boyasın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SystemApps

    her şey windows 8e kadar :)

    bilemiyorum herkes windows 8 ile surface'den çok şey bekliyor fakat. microsoft tablet fikrine ve teknolojisine çok çok önceden sahip olmasına rağmen bir atılım yapamamış bir firma ki surface'in ön gösteriminde de baya bir çuvalladılar. windows tabanlı bir yazılım bir tablet pcde verimli çalışabileceği hala bana uzak bir hayal olarak geliyor yada yakından baktığımızda bol bol mavi ekran hatası. bu durum windows 95'den beri kullandığım halde söylüyorum ve microsoft bir işi yapabilseydi pazar daha çok yeni iken yapardı ve kendine bir çok kullanıcı bağlardı. fakat şu durumda microsoftun pazara girmesi tıpkı windows phone'lar da olduğu gibi sadece ufak bir kesimin kullandığı bir teknoloji olacaktır.

    Ayrıca windows'un her zaman olacak olan güvenlik açıklarından bahis bile etmek istemiyorum. bu arada Apple firmasının ilk piyasaya girdiği günden beri çok iyi reklam yaptıklarına da katılıyorum, zaten adamların işi ve amacı bu daha çok göze hitap etmek tasarımı ön plana çıkarmak. eski mac bilgisayarları hatırlayanlar vardır belki şeffaf crt ekranla gelmişlerdi. o zaman böyle bir düşünce hiç bir firmada yoktu herkes kaba saba gri aletler üretiyordu ve sadece iş yerleri içindi resmen bu olay Apple ile değişmeye başladı ve bilgisayar daha çok evlere girmeye başladı hemde evin dekorunu doğallığını bozmadan.

    bu gün de apple firması tasarıma önem veriyor ve bunun reklamını yapmakta haklılar bence. microsoft ve ibm'e kalacak olsaydık şuanda evdeki lcd, plazma yada smart tvlerimiz bile gri tasarımdan uzak birer teknolojik alet olarak kalacaklardı bence.




  • Bunlar yalan dolan, kayseri akkışlada oturuyorum burda neden kimsede göremiyorum o zaman ?
    Bu hesapla minibüste falan kullanana mutlaka rastlamak lazım.
    Satın alan falan yok kısacası.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Bunlar yalan dolan, kayseri akkışlada oturuyorum burda neden kimsede göremiyorum o zaman ?
    Bu hesapla minibüste falan kullanana mutlaka rastlamak lazım.
    Satın alan falan yok kısacası.

    Hocam senin ortamla alakali ingilterede herkesin elinde var bir tableti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tablette ipad rakipsiz, ama yeni çıkan modeller kesinlikle rekabeti arttıracağı için biz tüketiciye farklı, göze hoş gelen seçenekler oluşturacak
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Bunlar yalan dolan, kayseri akkışlada oturuyorum burda neden kimsede göremiyorum o zaman ?Bu hesapla minibüste falan kullanana mutlaka rastlamak lazım.Satın alan falan yok kısacası.


    Oruç tutma sen. Zira akli melekelerin dumura uğruyor.

  • fakat şu durumda microsoftun pazara girmesi tıpkı windows phone'lar da olduğu gibi sadece ufak bir kesimin kullandığı bir teknoloji olacaktır.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erasmus78

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH MisafiriBunlar yalan dolan, kayseri akkışlada oturuyorum burda neden kimsede göremiyorum o zaman ?Bu hesapla minibüste falan kullanana mutlaka rastlamak lazım.Satın alan falan yok kısacası.
    Oruç tutma sen. Zira akli melekelerin dumura uğruyor.


    Öncelikle selamun aleyküm kardeşim;
    Başka bir müslüman bir kardeşimize oruç tutma diyerek büyük bir günaha ve vebale girdiğini hatırlatmak isterim. Şayet bu kul ile Allah arasında olan bir şeydir ve sizin karışmaya hakkınız yoktur. Lütfen daha duyarlı olalım.

    Herkese hayırlı ramazanlar dilerim...

  • misafir üyeler anca konunun içine etmek için varlar boyle.devam ederse haber ile mesajlar arasındaki dağlar kadar fark.olunca konu hep başka yere sapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim anlamadığım Apple ın açıkladığı sonuçlarda neden sadece tek olumlu kalem olan tablet bölümü haber yapıldı? iPhone ve diğer ürünlerdeki düşüşler karlılıkta ve gelirde yaşanan düşüşler neden yazılmıyor?

  • Apple bulunduğu piyasada bariz şekilde ''hakim firma fiyat önderi''dir. (bu iktisadi bir toeridir). Ekonomi eğitimi almış olanlar bileceklerdir, bu firmalar piyasa önderidir ve diğer firmalar tarafından izlenirler. Burada hesaplamalar çok karmaşık ekonomik analizler gerektirir. Yani basit tüketici tahminleri bunları açıklamaya yetmez, tüketicinin bu konudaki bilgisi de yetmez.

    Apple firması hakkında çeşitli araştırmalarımız olmuştu. Özellikle marjinal maliyet ve ortalama sabit maliyet kalemlerini diğer sektör liderleriyle kıyas etmiştik (Mercedes Benz, walmart vb.) Burada dikkat çekici sonuç apple'ın sanılanın aksine çok düşük sabit maliyetlerle çalışıyor olmasıydı zira genellikle abd menşeli firmalar genellikle rakiplerine göre %5-%10 daha yüksek ortalama sabit maliyetle çalışırlar. Apple özelinde bakıldığında bu sorunu doğu üretim tesislerini optimum seviyede kullanarak aştığını görüyoruz. Bunu anlamak için ise Toplam sabit maliyet kalemlerine bakmamız yeterli. Aradaki farkın diferansiyel denklemine bakarsak %11 civarı bir fark görünüyor bu da başarılı bir firma için gayet yeterli bir sonuç. Diğer sektörlerde lider firmalara bakıldığında karlılık dengesi ve yakın rakip analizinde apple kadar başarılı olmadıkları görülüyor.

    Fortune'un yayınladığı ''en büyük 500 şirket'' (2011) listesine göre apple 65 milyar 225 milyon dolar gelir ve 14 milyar dolar karla abd'de 35. dünyada 111. sırada. Yakın rakip olarak görülen samsung ise dünya listesinde 133milyar781 milyon dolar gelir ve 15milyar dolar karla 22.sırada ( Bu listedeki şirketlerin gelir giderlerinin mecmu toplamı alındığını unutmayın. Sektörel bazda homojen liste değildir.)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    Benim anlamadığım Apple ın açıkladığı sonuçlarda neden sadece tek olumlu kalem olan tablet bölümü haber yapıldı? iPhone ve diğer ürünlerdeki düşüşler karlılıkta ve gelirde yaşanan düşüşler neden yazılmıyor?


    DH yönetiminin yüklü miktarda hissesi var. Zarar mı etsinler?

  • Evet Apple iPad ile piyasada lider gerçekten de gerek tasarım gerekse iOS bakımından çok iyi bir cihaz ama Nexus 7 bu hızla satılırken ve Win 8'li tabletler gelirken (kimse Windows'tan tablet olmaz falan demesin şimdi sistem tamamen dokunmatik üzerine oluşturulmuş ve piyasaya bu kadar geç girdiğine göre üzerinde uzun süre çalışılmış) iPad bu pazar payını elbet kaybedecektir.

  • Yani basit tüketici tahminleri bunları açıklamaya yetmez, tüketicinin bu konudaki bilgisi de yetmez.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.