Şimdi Ara

iRex Iliad ; geleceğin elektronik kitap ve gazete okuyucusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kullanıcıların basılı yayınlara göre çok düşük ücretlerle veya kimi zaman ücretsiz ulaşabildikleri elektronik yayınlar (kitap, gazete vb), özellikle PDA ve PDA benzeri telefonların yayılmasıyla birlikte popülerlik kazandılar. Fakat bir gerçek var ki PDA ve telefonlar, elektronik kitapları okumak için pek yeterli değiller. Ekran boyutları ve çözünürlükleri sayfaları bütünüyle görmeye yetmezken, pil ömürleri de uzun süreli okumalara müsayit değil.

    Philips'in yan kuruluşu olan iRex'in ürettiği Iliad isimli ürün, ePaper (elektronik kağıt) teknolojisi ile üretilen 8.1" büyüklüğünde 1024x768 piksel çözünürlüğe sahip ekranı ve 1 haftadan uzun giden pil ömrü ile (günlük 3 er saat kullanım ile) elektronik kitap severlerin rüyalarını süsleyecek bir ürün.

    Elektronik kağıt, içerisinde elektriğe duyarlı bir çok küçük parçacık bulunan kapasitif bir plastik yüzeyden ibaret olduğundan, güneş ışığından LCD ekranlarda olduğu gibi etkilenmez. Arkadan aydınlatmayada ihtiyaç duymayan elektronik kağıt, aynı normal bir kağıt üzerindeki yazıyı okuyormuşçasına rahatlık sağlamakta. Ayrıca oldukça ince ve bükülebilir bir yapıya sahip ürün, şu an ki geliştirilen son haliyle günümüz LCD'lerinin tazeleme oranlarında görüntü yenileyebilmekte.

    155 x 216 x 16 mm boyutlarında olan Iliad, Intel X-Scale 400MHz işlemciye, 64MB belleğe ve 224MB yerleşik depolama alanına sahip. Cihazın 1024x768 piksel çözünürlüğü bulunan ekranı 16 ton gri renk gösterebilmekte. Ayrıca dokunmatik olan ekran sayesinde linklere tıklamak ya da okunan sayfayı kolayca aşağıya kaydırmak mümkün.

    Wi-Fi veya ethernet kablosu ile Internete'de bağlanabilen ürün, USB Flaş bellekler, SD ve CF kartlar üzerindeki bilgilere de USB portu ve kart okuyucusu sayesinde erişebilmekte. PDF, XHTML, TXT ve MP3 dosyalarını tanıyabilen Iliad, sesli dijital kitaplar ve müzik dinlemek için kullanılmak üzere standart bir kulaklık çıkışına sahip. Iliad, sahip olduğu geniş ve yüksek çözünürlükte ekranı, ince yapısı ve uzun pil ömrü ile geleceğin elektronik gazetesi olarak gösterilmekte.

    2006'nın Nisan ayında piyasaya sürülmesi beklenen ürün için 650 avro gibi yüksek bir başlangıç fiyatı belirlenmiş durumda. Fakat bu fiyatın 1 sene içersinde kabul edilebilir bir seviyeye inmesi beklenebilir. Piyasada Sony LIBRIe gibi elektronik kağıt teknolojisinden yararlanan elektronik kitap okuyucular bulunsada, Iliad yüksek çöznürlükte ki geniş ekranı ve bağlanabilirlik seçenekleri ile kendine özel bir yer ediniyor. Iliad için elektronik kitap okuyucuların gelmesi gereken seviyeye ulaşmış bir ürün tanımlaması yapılabilir.


    Sayfanın Linki : http://www.irextechnologies.com/shop/products/iliad.htm








  • yani yeni basım kitap ve dergilerin kokusunu duyamıycaz. sayfa ceviremiycez. Ama ormanlar da kurtulacak??
    bakalım?
  • Görme engelli insanlar için büyük bi nimet bu
  • bence güzel bişey ,gerçek gazetenin zevkini vermez belki ama monitörde okumaktan çok daha iyi.
  • arkadaşlar

    bu elektronik kitap türkiyede satışa sunuldumu. muhakkak almak istiyorum.

    yalnız tek sorun benim okuyacağım kitapları elektronik ortamda bulmam imkansız. usb ile pc bağlantısı yapılabilirse. bende mevcut kitapları tarayıcı ile pc ye aktarabilirmiyim. bana bu konuda fikirlerinizi söyleyebilirmisiniz.

    böle birşey e-kitap lar için mümkünmü yoksa acaipbir fantazimi kuruyorum
  • usb girişi var zannedersem kendi pdf jpg png vs formattaki e-book lerı okuyabilirin.Ayrıca tarayıcı ile tarrattırdığın kitaplar da ister jpg ister pdf hangi formatta kaydedersen okuyabiliyorsun.Ben cok istiyorum direk pdf okuyucu alacaktım ama o işimi görmez yazabileceğim bir alert lazım e-bay de 250 $ civarı acık arttırmada iRex hem reader hem writer özelliği olan cihaz ama daha pahalı diyte biliyorum.

    Alacaklar beklesin eylül sonu work and travel ci arkadaşlarımız gelecek onlardan cok daha uygun fiyata satın alınabilir.Şahsen 3 arkadasım bu sene gidiyor. 400 $ ı gecmezse fiyatı siariş edeceğim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.