Şimdi Ara

Apple, Amerika'daki patent davasında Samsung'dan toplam 2,525 milyar dolar talep ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Apple, Amerika'daki patent davasında Samsung'dan toplam 2,525 milyar dolar talep ediyor


    Apple'ın tepe yöneticisi Tim Cook ve Samsung'un tepe yöneticisi Choi Gee Sung'ın bir sonuç çıkmayan karşılıklı görüşmelerinden sonra dikkatlerin toplandığı Apple ve Samsung Amerika'daki patent ve tasarım ihlaliyle ilgili davada Apple'ın Samsung cephesinden talep ettiği tazminat belli oldu.

    Mahkemeye sunduğu dilekçede Samsung'un Apple'ın fikri hakları üzerinden milyarlarca dolar gelir sağlarken, Apple'ı da yüzlerce milyon dolara zarara uğrattığını ifade eden Apple; 31 Mart 2012 itibariyle Samsung'un 2 milyar dolar haksız kazanç, kendilerinin ise 500 milyon dolar zarara sebep olduğu gerekçesiyle 2,5 milyar dolar; ayrıca, telif hakkı ihlalinin yaşandığı ürünlerin satışlarından 25 milyon dolar olmak üzere toplamda 2,525 milyar dolar talep etti.

    Apple'ın patentlere göre talep ettiği tazminat ücretleri ise birim adet başına şöyle;

    • 2,02 dolar; Kayan menü arayüzü (Rubber Banding UI)
    • 3,10 dolar; Kaydırma API'si için
    • 2,02 dolar; Dokunarak yakınlaştırma ve dolaşma
    • 24 dolar; Apple'ın tasarımla ilgili patentleri ve ticari takdim haklarının kullanımı için

    Dikkatinizi çekmiş olacaktır ki Apple'ın tasarımla ilgili olarak talep ettiği ücret oldukça fazla. Bunun temel sebebi olarak Foss Patent'ten Avukat Florian Muller, Apple'ın tek bir cihaz üzerinden hem telif hakkı ihlali hem de kardan pay talep etmesine izin verilmemesi olduğunu ifade etmekte. Diğer bir deyişle Apple, burada hukuksal bir taktik ile Samsung'un haksız kazancı olarak tanımladığı 2 milyar doları “tasarımla ilgili patentleri ve ticari takdim haklarının kullanımı” üzerinden talep ediyor.

    Diğer taraftan Apple, Samsung'un kendilerine karşı açtığı patent ihlal davasına konu olan 3G patentleriyle ilgili de sunduğu dilekçede görüşlerine yer vermiş. Apple'a göre Samsung'un 3G ile ilgili ihlal edildiğini iddia ettiği patentleri FRAND kapsamına girmekte. Yani temel bir standartı ifade ettiğinden herkese hiçbir engel konulmadan lisanslanması ve bedelinin cihaz üzerinden değil ilgili iletişim yongası üzerinden hesaplanması gerekçesiyle Apple, Samsung'a satılan birim ürün başına ancak 1,5 cent'lik bir lisans ücretinin ödemesinin söz konusu olabileceğini ifade etmekte. Hatırlanacağı gibi Samsung ise ilgili 3G patentlerinin ihlali gerekçesiyle Apple'ın 3G destekli cihazlarının satışlarında %2,4'lük bir lisans ücreti talep etmişti.









  • Bu maç karakolda biter.

  • Böyle olacağı belliydi, ürün yasaklatma olayları sadece Apple'ın "Bak paramı vermezsen ürün satışlarına zarar veririm" deme şekliydi. Belki tam istediği miktar olmaz, anlaşmalarla biraz daha aşağı olur ama Samsung bu parayı öder ve bu olaylar da büyük ihtimalle kapanır. Her ne kadar Google'ın "Tüketiciye refah sağlayan buluşlar, diğer firmalarla paylaşılmalı" fikrine katılsam da Apple bu parayı istemekle de çok da haksız değil diye düşünüyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeamAnimus -- 25 Temmuz 2012; 11:56:09 >
  • bu tip davalar gelişimin önünü tıkayacağı gerekçesi ile geri çevriliyor.

  • Aç köpek sömür cek ya. Tek başına iktidar olmak istiyo :D

  • Bwnce apple samsung a saldircagina yenilik yapsin her sene ayni arayuz ayni telefon sadece adi degisiyor iphone4 4s insallah iphone5 daha ilgi cekici olur erken zamanda ciksinda bu davalar geri planda kalsin teklonoji gelissin biraksinlar kavgayida

  • orjinal birşey yok temel seyler hakkında dava açmış apple kendinden soğutuyor artık

  • 2,02 dolar; Kayan menü arayüzü (Rubber Banding UI)
    3,10 dolar; Kaydırma API'si için
    2,02 dolar; Dokunarak yakınlaştırma ve dolaşma

    Bu 3 işlemi de yapamayan akılı telefon var mı acaba piyasada?
    Eski tv lerde uzaktan kumanda yoktu,kanal değiştirmek için gidip kanal tuşuna basıp öyle değiştirirdik.Hey gidi günler.Heralde menüde kaydırmadan ve patent ihlali yapmadan dolaşmanın tek yolu,eski tv lerdeki sistem olsa gerek.

    Söylenecek söz yok.Allahtan bluetooth ve anten problemlerinden dolayı,bu 2 özelliği listeye eklememişler :)

  • mahkemenin birisi slide to unlock için apple'a yürü git işine bak demişti. bu davaların sonunda da duyacağı kelam bu olur.

  • apple alir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • apple hala insanları sömürmeye çalışıyor sadece tekel olmak istiyor ki ürünleri pahalı fiyattan tüketiciye kakalamaya devam edeyim...

    tabi karşısında asus samsung htc google sony gibi devasa teknoloji şirketleri ve bu şirketlerin ürettikleri ürünlerin daha uygun fiyattan vermesinden dolayı çok rahatsız tekel apple.....

    dünyada bilinçli tüketicilerde var applecım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swat882 -- 25 Temmuz 2012; 12:38:50 >
  • Samsung rekor bilanço açıklayınca,kendi bilançosu beklentilerin altında kalınca sağa sola saldırmaya başlamış. Allah apple ın yardımcısı olsun zor günler geçiriyorlar. herkes apple a yardım amaçlı bir apple ürünü satın almalı. Bu cuma çıkışı yardım toplayalım camilerde sevaptır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 25 Temmuz 2012; 12:42:11 >
  • eskiden apple peşinden koşturuyordu şimdi apple koşar oldu. Samsung artık engellenemez . Telefonda engellesen diğer sektorlerde ne yapıcaksın. Adamlar yürümüş gitmiş.
  • nedense birtek de samsung a dava açıyor diğer firmalara hiç dava açıldığıyla ilgili haber görmedim.nedir samsung un apple den çektiği.
  • İlk başta 2bin 525 milyar yani 2,5 trilyon dolar anladım, üh dedim :)

  • Apple ne içtiyse banada verin.

  • Apple'ın hisse senetleri %5 kadar düştü son çeyrek rakamları açıklandığında. Bir yerlerden kazanmaları lazım o kaybı :).

    Faturayıda Samsung'a kesmişler anlaşılan fakat Samsung hiçbir şekilde ödemez bu meblağı. Zira saçmalıklar üzerine dayalı bir talep bu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: murdocklawless

    mahkemenin birisi slide to unlock için apple'a yürü git işine bak demişti. bu davaların sonunda da duyacağı kelam bu olur.

    2 davayı o sekılde kaybettı fransa ve ıngıltere olması lazım
  • Yemin ediyorum salak vallahi gerizekalı bu cocuk (apple)

  • Apple'da gram akıl varsa artık....

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.