Şimdi Ara

Intel, Android 4.1 sürümünü tablet ve akıllı telefonlarda çalışacak şekilde port ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Intel, Android 4.1 sürümünü tablet ve akıllı telefonlarda çalışacak şekilde port ediyor






    Intel'in Medifeld işlemcisi üzerinde çalışan ilk Android'li akıllı telefonlar yılın ilk yarısında bazı bölgelerde satışa sunulmuştu. Intel şimdi yeni sürüm üzerinde çalışmalara başladı.




    Firma yaptığı duyuruda, Android 4.1 Jelly Bean sürümünün Intel işlemcili akıllı telefon ve tabletlerde çalışacak şekilde port edilmeye başlandığını bildirdi. Ancak port işlemlerinin ne zaman biteceği ve hazır hale geleceği konusunda bir detay verilmiyor. 




    Intel'in Medfield işlemcisini barındıran Android Gingerbread sürümüne sahip akıllı telefonlar Çin, İngiltere gibi kısıtlı ülkelerde satışa sunuldu. Bu cihazların yıl sonuna doğru ICS sürümüne güncellenmesi bekleniyor.




    ARM'ın hüküm sürdüğü mobil dünyada Intel'in pazar payı oldukça küçük. Google ile optimizasyon çalışmalarına iki yıl önce başlayan Intel, bu yolda büyük mesafe katetti ve ilk modeller piyasaya sürüldü. Vizio da bir süre sonra Medield işlemcili bir tabletini piyasaya sürecek.




    Jelly Bean çalışmaları ile Intel piyasada biraz daha fazla yer edinmeye çalışacak. Intel hali hazırda Atom işlemciler için Android uygulamaları geliştirecek yazılımcılar için açılan 29000$'lık bir yarışmaya da sponsor oldu.




    Intel'in bu piyasadaki tek çalışması Android portlarından ibaret değil. Daha az enerji tüketen ve daha iyi performans sunan yeni nesil Atom işlemci ailesi Clover Trail, yıl sonuna doğru tabletlerde yer almaya başlayacak. Intel bu seriyi sadece Windows 8 işletim sistemi için kullanacak. Firmanın tablet pazarındaki mücadelesi daha çok Windows 8-Clover Trail etrafına odaklanacak.




    Ayrıca kendi işlemci mimarisini kullanan MIPS de Jelly Bean sürümünü port etmeye başladığını duyurdu.

     








  • Intel eğer ciddi bir değere sahip olmak istiyorsa bu segmentde, önemli ve şuan için biraz daha hızlı adımlar atabilir gelecek planları iyi ancak biraz daha öne çekebilir bu süreci..

    Intel mobil sektörde de bu işlemci başarısını gösterirse bir tarih yazmış olucak.. Zor ama imkansız değil ! :)

  • Intel'in Medfield ile Performansı rahatça Cortex A9 ile başedebilecek durumda. Tek sorun burda çip başına fiyat. Dünyada Medfield kullanan kaç telefon tablet vs. var? Xolo, Lenovo dışında kaç tane Medfield alet çıktı? Medfield'ın kilosunu kaçtan alıyorlar satıyorlar belli değil. 3 kurşluk A9 varken Medfield iş yapmaz, pahalı ve Intel'in politikası yüzünden yapmaz. Yoksa performansı da pil tüketimi de A9 telefonlarla rhatça baş ediyor.

    Intel'in Linux kernel + özel optimizasyon olarak neler yaptığını yapabildiğini bilmioyruz bunlar sağda solda konuşulan şeyler değil. Spekülasyon edilebilecek şeyler : 64 bit linux kernel üstünde 32 bit ABI ile 32 bit uygulamalar daha iyi performans verebilir. Spekülasyon buna benzer şeylerde yapılabilir.

    4.1 ile neler getirmiş faln yeniden test edilip görülmesi lazım, umarım birileri yapar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rubisco

    Intelin Medfield ile Performansı rahatça Cortex A9 ile başedebilecek durumda. Tek sorun burda çip başına fiyat. Dünyada Medfield kullanan kaç telefon tablet vs. var? Xolo, Lenovo dışında kaç tane Medfield alet çıktı? Medfieldın kilosunu kaçtan alıyorlar satıyorlar belli değil. 3 kurşluk A9 varken Medfield iş yapmaz, pahalı ve Intelin politikası yüzünden yapmaz. Yoksa performansı da pil tüketimi de A9 telefonlarla rhatça baş ediyor.Intelin Linux kernel + özel optimizasyon olarak neler yaptığını yapabildiğini bilmioyruz bunlar sağda solda konuşulan şeyler değil. Spekülasyon edilebilecek şeyler : 64 bit linux kernel üstünde 32 bit ABI ile 32 bit uygulamalar daha iyi performans verebilir. Spekülasyon buna benzer şeylerde yapılabilir.4.1 ile neler getirmiş faln yeniden test edilip görülmesi lazım, umarım birileri yapar.


    Katılıyorum.





  • intel yazılımda başarılı olacağını9 sanmıyorum ya hayırlısı bakalım.

  • x86 ya da android desteği gelse de kurtulsak şu Windows 7 den

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dexter61

    x86 ya da android desteği gelse de kurtulsak şu Windows 7 den

    zekâna hayran kaldığımı söylemek için giriş yaptım siteye

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.