Şimdi Ara

TM ve TS Sıralamaları Yükselecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
75
Cevap
0
Favori
5.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • http://www.dogrutercih.tv/goster.asp?v=akilli-tercih-23-temmuz-2012-trt-haber-548

ilk on dakikayı izleyin yeter

burada verilen rakamlar asıl anlatmak istediğim şeyi gölgelediği ve varsayımlara dayandığı için kaldırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonymontana44 -- 24 Temmuz 2012; 19:25:58 >

• Hepsini fulleseler LYS4e girmeden bişey ifade etmiyor
    LYS4e girmeden hepsini fulleyen veya 10-15 yanlış yapan kaç kişi çıkıcak bunlar yalan dolan.
    Geçen sene falan LYS4e girmeyen fen ve tmciler sözel sıralamalara girmişlerdir ama ilk 15-20binden sonrasına girmişlerdir.

Bu sene fullemeleride biraz zordu yani

TS-1 353.558

TS-2 386.198

60 okul puanı desek Ts1de 410larda kalıyor ancak.
  • TM'de ilk 30 binde böyle bir değişimin olacağını hiç düşünmüyorum.Ayrıca ilk 10000'deki TM sıralamalarında düşüş olması bence daha yüksek ihtimal.TM puanlarında büyük bir düşüş yaşandığından iyi matematik ve ortalama bir edebiyat sınavı çıkaran sayısal öğrenciler TM'de iyi sıralamalara geldiler.Çevremde bulunan öğrencilerden ve forumdaki yorumlardan anladığım kadarıyla da bu öğrencilerin çoğu sayısaldan tercih yapmayı düşünüyor.Bu durumda TM'nin üst sıralamalarda düşüş olacağını düşünüyorum.
  • hocam peki bu durumun sayısalda etkisi nedir????
  • Ben tarih-coğ-fel sınavına girmedim ama puanım da sıralamam da gayet güzel hesaplanmış 200 küsur bin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kisver_Kusa

TM'de ilk 30 binde böyle bir değişimin olacağını hiç düşünmüyorum.Ayrıca ilk 10000'deki TM sıralamalarında düşüş olması bence daha yüksek ihtimal.TM puanlarında büyük bir düşüş yaşandığından iyi matematik ve ortalama bir edebiyat sınavı çıkaran sayısal öğrenciler TM'de iyi sıralamalara geldiler.Çevremde bulunan öğrencilerden ve forumdaki yorumlardan anladığım kadarıyla da bu öğrencilerin çoğu sayısaldan tercih yapmayı düşünüyor.Bu durumda TM'nin üst sıralamalarda düşüş olacağını düşünüyorum.

bahsi edilen durum mat neti çok iyi olup edebiyata germeyen ama şlk 100 de olan kişileirin bu yıl olmayacağıı
    Şunu sormak istiyorumm bir kişi 56 edeb 24 soğ sorusunu yapmadan nasıl ilk bine giriyorki
    yani bu olanaksız gibii böyle bir durum yaşanmaz herhalde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Black4blue

Ben tarih-coğ-fel sınavına girmedim ama puanım da sıralamam da gayet güzel hesaplanmış 200 küsur bin.

ama pek çok kişinin hesaplanmadı.aynı şeyleri b.kılanç da söyledi.zaten bu ösymnin beyanı.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayatcokgarip

quote:

TM'de ilk 30 binde böyle bir değişimin olacağını hiç düşünmüyorum.Ayrıca ilk 10000'deki TM sıralamalarında düşüş olması bence daha yüksek ihtimal.TM puanlarında büyük bir düşüş yaşandığından iyi matematik ve ortalama bir edebiyat sınavı çıkaran sayısal öğrenciler TM'de iyi sıralamalara geldiler.Çevremde bulunan öğrencilerden ve forumdaki yorumlardan anladığım kadarıyla da bu öğrencilerin çoğu sayısaldan tercih yapmayı düşünüyor.Bu durumda TM'nin üst sıralamalarda düşüş olacağını düşünüyorum.

bahsi edilen durum mat neti çok iyi olup edebiyata germeyen ama şlk 100 de olan kişileirin bu yıl olmayacağıı
    Şunu sormak istiyorumm bir kişi 56 edeb 24 soğ sorusunu yapmadan nasıl ilk bine giriyorki

verdiğim rakamlar 5 aşağı 5 yukarı oynar.bence de ilk bine giremez.ama ilk on binde bir yerleri doldurması büyük ihtimal.geçen sene bu böyleydi ama bu yıl bu uygulamanın yapılmadığı söylendi.

• quote:

Orijinalden alıntı: dolloway

quote:

quote:

verdiğim rakamlar 5 aşağı 5 yukarı oynar.bence de ilk bine giremez.ama ilk on binde bir yerleri doldurması büyük ihtimal.geçen sene bu böyleydi ama bu yıl bu uygulamanın yapılmadığı söylendi.

Nereyi dolduruyor arkadaşım ya bırakın bu muhabbetleri o adamlar sırf üniversiteleri boş kalmasın diye bir şeyleri büyütüp büyütüp sizlere sunuyorlar

• nasıl yani sözel sıralamam 18 bin.bahsettiğiniz duruma göre 30 bin mi?
  • Bir şey sormak istiyorum gecen sene tm 1 de barajı geçen fen sayısı 209bin tm sayısı 267bin toplamda da 623bin kişiymiş Bu sene ise barajı gecen fen sayısı 147bin tm sayısı 212bin ve toplamda gecen sayı da 403bin kişi olmuş. Barajı tm1 puan türünde gecen fen ve tm bölümü ögrencilerinin sayısının azalması hemen hemen aynı. Buna göre bu sene sıralamalar en fazla 5 bin oynaması gerekmez mi?
  • quote:

quote:

ne ilk bini ya. lys3e girmeyen biri diğer herşeyi full yapsa bile 18bin civarında oluyo

• arkadaşlar burak kılanç mealen bunları söyledi.bana da söyledikleri mantıklı geldi.Ve bu söylenenlere benim de aleyhime.inşallah yanılıyorumdur.belki de bu adam bilerek korku pompalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkankbjk

quote:

quote:

ne ilk bini ya. lys3e girmeyen biri diğer herşeyi full yapsa bile 18bin civarında oluyo

kesinlikle katılıyorumm

• quote:

Orijinalden alıntı: furkankbjk

quote:

quote:

kesinlikle katılıyorumm ilk 10 bine girmesi hayal olur
    ayrıca ben bi sayısalcıyım yani bu yıl edebiyat kolay coğ. can çekiştirici gibi geldi bana yani
    ilk 10bine benim gibi daha çok sayısalcı grmiştirr
    tabi şöyle bir d urum daha var fende kolaydıı
    kolay olduğu için dikkatsizlikten soru kaçırıp edebiyata avaralığına grip iyi sonuç alan adayların terch etme ihtimail var
    Tabiki bunu yapan çok az kişidir
    ama ilk 10 binde daha çok sayısalcı vardır ve bence tercih etmezler
    İnşallah etmezler (benden başkaa) :)

• Burak Kılanç Tm öğrencileri için bunları söyledi.Sözel öğrencileri için değil.Ts-1de bir fen öğrencisinin ygsde full çekip edebiyat coğrafyayı fullerse ancak ilk 5 bine girerdi.Ki böyle bir şey mümkün değil zaten edebiyattan 3 kişi fulledi sınavı sadece ygsde de full çeken yoktu sanırım yani ts-1de sıralamalar 20 kişi aşağı yukarı oynar ilk 5 binde fakat tm öğrencileri geçen sene fencilerin puanı hesaplanıyordu matematikten en azından ilk 50 60 bine giriyordu edebiyat sınavına girmeden edebiyat sınavına girmeyenlerin bu sene puanları az hesaplandığı için geçen sene başarı sırası 80 bin olan okulun o sıralama içinde 5-10 bin tm öğrencisi vardı fakat şu an ki duruma göre fen öğrencileri o sıralama içerisine giremedi bu yüzden tm öğrencileri geçen seneki başarı sıralamalana göre tercih yaparsa yani 80 bin sıralaması var adamın 80 binlik yeri yazıyor aslında geçen seneye göre adam 90 bin filan oluyor bu yüzden kazanamıyor aşağıya doğru yazmakta fayda var Tm'cileri için.

• quote:

Orijinalden alıntı: dolloway

quote:

Orijinalden alıntı: Black4blue

Ben tarih-coğ-fel sınavına girmedim ama puanım da sıralamam da gayet güzel hesaplanmış 200 küsur bin.

ama pek çok kişinin hesaplanmadı.aynı şeyleri b.kılanç da söyledi.zaten bu ösymnin beyanı.

Nerde gördün ha güzelim? Göster bakayım bana ösym nin böyle bir beyanını hadi baklım sağdan soldan duyup gelip burda yazmayın burda gereksiz insanlar sürüsü sizi.
  • Şu gereksiz "teoriler" de bi bitmedi.Herkes yerleşse de kurtulsak.
  • abi biri gidiyor biri geliyor vallahi sıktınız artık,tercihler başladı hala bi kafa bulandırma çabası.Sanarsın ki bunların hepsi birer rehberlikçi yetkili kişi gibi,bilmiyorm kaç yüz defa söyledim itibar etmeyin bakıyorum da gerçekten bazıları ciddi ciddi tereddüt içine giriyor,rahat olun sıralamanızın üstündeki yerleri yazmaktan çekinmeyin alt aralığınızı biraz geniş tutun tamamdır bu iş.
  • Edebiyata girmeyipde herşeyden full yapan bir sayısalsı, geçen seneki hesaplamalara göre ilk kaçıncı olabileceğini bilen varmı?
    ben 30k 35k diyorum, yanılıyor muyum ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.