Şimdi Ara

2. el alfa romeo 147 alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
6
Favori
201.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hepinize merhaba

    alfa hakkında ne diyorsunuz, belki bazılarınız dizaynını begenmiyordur ama ben dizaynına a$ıgım.

    bu arabaların 2. ellerinin fiyatlarının 0'larına oranla cok dusuk olmasının sebebi nedir acaba?

    2003-2005 arası 2. ellerden bahsediyorum



  • O arabalarda (aslında twinspark 1.6 ların tümünde) vtec benzeri bir değişken subap teknolojisi var. elektrohidrolik bir varyomotor mu ne diyolar öyle bi zımbırtı ile subap zamanları ok değişiyo, ve o parça çok hızlı bi şekilde bozuluyo, yani 30-40bin km de bi alfa da bile çok rahat bi şekilde bozulabiliyo. Gerçi işlevselliğini pek kaybetmiyo ama pek çok alfada ilk çalıştırma anındaki dizel benzeri sesin sebebi o. Ben geçenlerde bir 146 ile bayaa bi ilgilendim ve edindiğim izlenimler şunlar:

    Parçaları pahalı
    Araç genel olarak dayanıksız, yani arıza yapma ihtimali fazla
    Araç performans olarak iyi
    Yakıt tüketimi fazla
    Istanbul dışında servis olayı zayıf (yaygınlıkla ilgili bi olay), teorik olarak tüm tofaş servisleri aynı zamanda alfa servisi ama hiç alfa görmeyen servisler var(dır).
    Tarz ve stil olarak tek araçlık bir sınıf, kısaca söyleyecek olursak bu noktada alfanın tek rakibi başka bi alfa olabilir

    www.alfam.org diye bi alfacılar forumu var oraya bi bak istersen ama oradaki "alfisti" ler bile yaşadıkları sorunları sıralayınca insanın direkt başka bi markaya koşası geliyo. Ama arabanın yanına gidince ise araba kendiliğinden "beni al, beni al" diye bağırıyo. Yani bi tarafta duygular diğer tarafta mantık, bende mantık ağır bastı ve son anda kendimi koparabildim arabanın büyüsünden. Allahtan bi 147 değildi baltığım, çünki 147 alabilecek kadar param olsa kendimi o büyüden kurtarmam pek kolay olmazdı.




  • alfa alırken dikkat edilecek birkaç şey var tabiki. arabanın durumu çok önemli. özellikle trim sesler denilen aracın konsolundan sağından solundan gelen seslere bakmak lazım. sessiz düzgün bi alfa bulmanız mümkün çünkü alfa kullanıcılarının içinde çok büyük bir çoğunluk arabalarına çocuğuymuş gibi bakıyor. eğer zor duruma düşmüş bir alfisti bulursanız aracını mecburiyetten satan, güvenerek alabilirsiniz. aracın yakışı fazla. ben ankarada eskişehir yolunu kullananlardanım çok düzgün kullanmama rağmen 8.5lt yi buluyorum. eğer arabanın verdiği hisse kapılıp da şımarırsam 10-11 lt yi çok rahat buluyorum. 147 kullanıcısı olarak kesinlike tavsiye ederim eğer satmayı düşünmüyorsanız. verdiği sürüş keyfini her arabada bulamazsınız. ayrıca 2. elde bulduğunuz bir 147 nin fiyatı ennnn yüksek 28 milyar olur ki ona da birçok opsiyon dahildir diye düşünüyorum. vereceğiniz bu fiyata sahip olacağınız araç her gün camdan baktığınızda yüzünüzün gülmesini sağlayacak ve özel hissetmenizi sağlayacaktır.

    merak edenler içinwww.alfistiturkey.com adresinden bilgi edinmeye çalışabilirsiniz. aracına gösterdiği ilgi yüzünden ailevi ilişkileri bozulanlar bile var. burada arada satılık araçlar oluyor nadiren de olsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zibidi_gonzales -- 1 Mart 2008; 19:50:45 >




  • Şimdi baktım
    GOLF 5 236 TL
    Honda civic 2007 417 TL
    Mazda 3 280 TL
    Opel Astra H 213 TL
    Alfa Romeo 147 220 TL

    http://www.otoyedekparcaburada.com/ALFA-ROMEO-147-0105-FAR-LAMBASI-SAG-ELEKTRIKLI-H7H7H1TYC,PR-97.html

    Buyrun buda linki.

    Bakın ben Ne alfistim nede İtalyan arabalarına karşı çok meraklıyım. Ama birşeyi bilmeden atıp sallamayın. Sizin sallamasyonlarınız yüzünden bir çok insan yanlış düşüncelere kapılıyor.

    Yaza otomobil alacağım devlet memuruyum. şuan için aklımda Peugeot 307 ler var ama rastlantı eseri 147 yi gördüm. Açıkçası şuana kadar hiç Alfa Romeo nun koltuğuna oturmadım. Ama Fotoğraflardan gördüğüm kadarı çok güzel bir araç.

    Şimdi Ciddi ciddi düşünüyorum. Zaten İşe sürekli Metro kullanarak gidiyorum Otomobil almamdaki amaç sadece ve sadece keyfiyet ve yıllık izinlerimde Memlekete gitmek.

    Açıkçası baya bir araştırdımda Alfa Romeo ları Binenler o kadar çok övüyor ki açıkçası bu beni çok meraklandırdı. İmkan olsada bir günlüğüne kiralasam neymiş bu Alfa Romeo bir öğrensem




  • unutmadan bu linki izlemeyide unutmayın..http://video.google.com/videoplay?docid=3998668397369145934&hl=en#
  • quote:

    Orijinalden alıntı: @w@terfly@

    2001 model ile 2003 model aynı kasayı kullanıyor ve arabada bir değişiklik yok die biliyorum. 2005in ikinci yarısında araba yenilenmiş haliyle piyasaya sürüldü. ha bu arada bu 3 yıldız olayı önden çarpmalarda verilen derecelendirmedir. 147 arkadan ve yandan çarpmalarda 5 yıldız almıştır.



    yorum için teşekkürler ama linkteki videoyu izlersen(iz) yandan nasıl 5 yıldız almış benim gibi hayretler içinde kalırsın(ız).inanın aşık olmuştuk resmen ve neredeyse alıcaktık ama bu video düşüncelerimizi değiştirdi. türkiye trafiğinde siz istediğiniz kadar dikkatli olun gelip size vurmayı becerebilcek o kadar çok sürücü varki.yani otomobilin güvenliğide biraz önemli bence.buda bu yaz kısa süren bi yaz aşkı olarak kaldı.neyse yorum için tekrar teşekkürler.
    http://fliiby.com/file/377371/4giozmxekq.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi identitynumb -- 31 Temmuz 2010; 17:31:49 >




  • MERHABA arkadaşlar ben yeni üye oldum buraya alfa romeo'ya çok detaylı üzerine çok konuşulan bi alan bırakılmış bunu sağlayan kişilere sonsuz teşekkürler. Çünkü alfacıların bi çoğu bilirki alfaya karşı ön yargı hat safhada...

    ben aracımı evleniceğim için hiç istemeyerek satıyorum nakite ihtiyacım var araç 2004 siyah 147 1.6 TS Distinctive 120 hp 22.100 TL full+full'dür. extra bi çok özellik benim tarafımdan yapılmıştır ve mevcuttur.
    ilgilenen arkadaşlar linkten bakabilirler.

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-modifiyeli-alfa-147-full-full-acil-51165519/detay/

    alfa bi tutkudur vazgeçilemez bir tutku....









  • arkadaşlar
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-farkli-tarz-farkli-keyif-alfa-147-ts-115484976/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-1.6-ts-distinctive-lpg-li-77121379/detay/#

    bu araçlar sorun cıkartır mı ? ben hiç anlamam. anlayanlar ne der? bu fiyata veya biraz daha aşagısına başka bişey mi alayım yoksa bunlardan birisi alınır mı ?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: K.a.a.N

    konuyu hortlatıyor gibi oluyorum arkadaşlar ama
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2006-model-alfa-romeo147-1.6-120-hp-dijitalklima-hizsabitlemeli-229231757/detay
    bu araç nasıldır sizce?

    Bende aynı arabaya bakıyorum :D:D

    Bi cevap verseler bari de rahatlasak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eski Kitap Mağazası


    quote:

    Orijinalden alıntı: K.a.a.N

    konuyu hortlatıyor gibi oluyorum arkadaşlar ama
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-2006-model-alfa-romeo147-1.6-120-hp-dijitalklima-hizsabitlemeli-229231757/detay
    bu araç nasıldır sizce?

    Bende aynı arabaya bakıyorum :D:D

    Bi cevap verseler bari de rahatlasak

    Araba iyi durumda değil bence 2006 model makyajlıyı o paraya vermezler sağlam hasar kaydı vardır ki zaten görüntüsü de çok düzgün değil




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.