Şimdi Ara

AINOL AURORA 2 TEKNİK SORUNLAR & İNCELEMELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
998
Cevap
16
Favori
50.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BU BAŞLIĞI YENİDEN AÇTIRMAK ÇOK ZOR OLDU, TEKRAR KAPANMAMASI İÇİN HEPİNİZDEN RİCAM LÜTFEN, SATIŞ, KARGO, FİYAT KARŞILAŞTIRMA, ALSAM MI GİBİ SORULARINIZI DİĞER GENİŞ KAPSAMLI BAŞLIK ALTINDA SORUN. BU BAŞLIKTA SADECE AURORA 2 TABLET'E AİT TEKNİK BİLGİ, OYUN-UYGULAMA-ROM İNCELEMELERİ GİBİ PAYLAŞIMLAR OLACAKTIR!

    Bu başlık kapandıktan sonra, diğer başlıkta yazdığım paylaşımları da gün içerisinde peyderpey buraya aktaracağım, daha sonra bu ilk sayfadaki tüm bilgilere yeniden çeki düzen verip, daha derli toplu bir hale getireceğim ki aranılan şeyler daha kolay bulunsun ve okunsun. Ayrıca yeni önemli başlıkları, çıktıkça yine bu ilk sayfaya ekleyeceğim.

    Chatin_62 arkadaşımızın hazırlamış olduğu Aurora2 video tanıtımları




    ROM nedir?: Android cihazların işletim sistemidir. Her cihaz farbrika çıkışı orijinal Rom yüklü olarak gelir. Ancak işi bilen bazı insanlar, bu Romlar üzerinde oynayarak, daha işlevsel veya estetik amaçlı ekleme, çıkarma ve ince ayar yaparak yeni modifiye romlar çıkartabiliyor. Her Romun özelliklerini ve yorumlarını inceleyip, keyfinize göre bir tercihde bulunabilirsiniz. Aurora 2 için en güncel romlar 0705 (yani 5 Temmuz) tabanlı romlardır. 5 Temmuz tarihinde Ainol tarafından yayınlanmış resmi güncelleme baz alınarak yapılmış birkaç modifiye rom vardır. Aşağıda bu romlar hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Malesef henüz, yayınlanmış Romların hiçbirinde Türkçe dil seçeneği bulunmamaktadır. Bazı arkadaşlar GoogleStore'dan indirilen MoreLocale isimli bir uygulama ile bir nebze olsun Türkçeleştirme yapılabildiğini söylüyorlar. Ben ihtiyaç duymadığım için hiç denemedim, ne kadar faydalıdır? zararı var mıdır? bilmem ama İngilizceniz yeterli ise yüklemenizi tavsiye etmem.

    Önce klasik uyarımızı yapalım. BURADA YAZILANLAR SADECE TAVSİYE VE BİLGİ PAYLAŞIMI AMAÇLIDIR, HİÇBİR SİTE VE MARKANIN REKLAMI AMAÇLANMAMIŞTIR. AYRICA BAHSİ GEÇEN UYGULAMA VE GÜNCELLEMELERİ YAPMAK TAMAMEN KENDİ TERCİH VE KARARINIZA BAĞLIDIR. RİSKLERİ BİLEREK YAPILACAK GİRİŞİMLERİN OLUMSUZ SONUÇLARI HER NE KADAR NADİR OLSA VE İSTEMESEK DE SADECE SİZİ BAĞLAR, UNUTMAYINIZ!

    ROM NASIL YÜKLENİR?:
    Slatedroid forumundan 0717 bazlı bir rom indirin (DoubleStuff romu özellikle tavsiye ediyorum, download linki aşağıdaki incelemede var). Sonra bu rar paketini açın, ve içindeki 3 dosyayı sd kartın ana dizinine atın. SD kartı tablete takın, ve Power tuşuna uzun süreli basıp tableti tamamen kapatın. Tamamen kapandığını titreşimden anlarsınız. Kapalı konumda iken Power ve Ses kısma tuşlarına aynı anda basılı tutup o şekilde bekleyin, karnında bir mekanizma dönen yeşil Android robotunu gördüğünüzde tuşları bırakın. Gelen menüden wipe cache, wipe data ve wipe media yapın. Ses kısma tuşu ile seçenekler üzerinde geziyor, Ses açma veya Power tuşuyla seçim yapıyorsunuz. Wipe işlemleri bittikten sonra Update from sd card deyip karta az önce attığınız zip dosyasını seçin. Ardından Rom güncellemesi başlar. Bitince reboot yapın. Hepsi bu kadar, gerisi sizde.

    GÜNCEL ROM İNCELEMELERİ: 0717 bazlı 3 rom denedim; ikisi F&L Official Repack ve DoubleStuff. Türkçe olan romdan bahsetmeyeceğim, gerek görmüyorum. Türkçe olması haricinde hiçbir artısı cazibesi yok. Her iki yabancı rom da gayet düzgün oluşturulmuş ve stabil çalışıyor. İki rom arasında performans bakımından ciddi bir fark yok. Lakin DS rom, oyunlarda daha iyi performe ediyor gibi. Batarya süresi, Wifi kalitesi iki romda da benzer. Dokunmatik hassasiyeti gayet iyi. Yalnız küçük bir fark var, DS romda şu tablet kapalıyken çıkan Pıt-Pıt sesleri daha az çıkıyor. İki rom da rootlu. Son çıkan ds_404_0717_24 isimli DS rom versiyonunda Feiyu'nun yeni kompile ettiği kernel kullanılmış, bu önemli bir avantaj. DS romdaki cihaz imzası Nexus7 iken F&L romda Galaxy S3. Nexus7 imzası daha geniş kapsamlı ancak ciddi bir fark yaratmıyor. Her iki rom da deodex yapılmış ve Google Apps yüklü geliyor. Yani marketi, gmaili vs ayrıca yüklemenize gerek yok. Ve tabi son olarak, her iki romda da tabletin fabrika çıkışı romundaki tüm Çince uygulamalar silinmiş.

    Farklar ve geliştirmelerde daha derin detaya girmek istemedim, pratikte işimize yarayacak ve göreceğimiz noktaları yazdım kendimce. Sonuç; bu üç rom arasında nihai tercihim DS oldu, F&L ile aralarında büyük fark yok, ama DS in en güncel kerneli kullanması önemli bir fark yaratıyor.

    DS v24 rom linkihttp://www.mediafire.com/?v22h704pn9wxten

    ROOT nedir: Anroid cihazlar üzerinde, tüm sistem dosyalarına erişme ve değiştirebilme yetkisi veren bir uygulama. Windowsla çalışan bilgisayarlarda Admin yetkisi almak gibi veya Apple cihazlarda yapılan JailBreak benzeri bir işlem. Android cihazları garanti kapsamı dışında bırakır, aklınızda olsun. İstendiği zaman root yetkisini iptal etmek için UNROOT yapma uygulaması da mevcuttur. Bazı ince ayarları yapabilmek, bazı uygulama ve oyunları çalıştırabilmek için olmazsa olmaz bir işlemdir.

    ROOT NASIL YAPILIR?
    1- Önce aşağıdaki linkten root dosyası indirilir
    http://www55.zippyshare.com/v/48051699/file.html

    2- İndirdiğiniz dosyayı direk SD kartınıza atın. Tabletinizi Power tuşuna basarak kapatın.
    3- Power ve Ses Kısma tuşlarına aynı anda ve birlikte basın ve karnında yıldız dönen yeşil Android robotunu görünce tuşları bırakın.
    4- Şu anda karşınızda Recovery Menüsü var. Ses Kısma tuşu ile seçenekler arasında gezecek, Power veya Ses Yükseltme tuşları ile seçim yapacaksınız.
    5- Update Zip from SD seçeneğine gelin ve seçin. Başta karta attığınız Root dosyasını bulup seçin.
    6- Yükleme bittikten sonra. Menüden Reboot seçeneğini seçip tableti yeniden başlatın. Bir sorun yaşamadıysanız tabletiniz artık rootlanmıştır, hayırlı olsun.

    FIRMWARE nedir?: Üretici firmaların yaptığı ve yayınladığı resmi Rom güncellemeleridir. Dört gözle Jelly Bean güncellemesi bekliyoruz. 1 ay içerisinde çıkar diye tahmin ediyorum. Eminimki Aurora2 dahil birçok cihaza ilaç gibi gelecektir.

    RECOVERY MENÜ nedir?: Rom yükleme ve bazı sistem dosyalarını güncelleme (Root yapma gibi) yapacağımız zaman kullandığımız temel sistem menüsü. Çok basit bir ara yüzü vardır. Tablet kapalı haldeyken, POWER ve SES KISMA tuşlarına birlikte basıp, karnında yıldızvari bir şekil dönen yeşil Andoid robotu görene kadar basılı tutulur, görünce tuşlar bırakılır. Akabinde 5-6 seçenekli Recovery Menüsü çıkar.

    Arkadaşlar deneyipte rahatça oynadığım ve tavsiye ettiğim çalışan uygulamaları ve de güncel Romları burada vermeye çalışacağım, umarım işinize yarar. Sonuç aldıkça paylaşacağım. Öncelikle birçok oyun ve Rom güncellemesi için gereken Root işlemini anlatalım. Ama hepsinden önce kısa bir uyarı yapmalıyım.

    SD HAFIZA,"CHECKING FOR ERRORS" ARIZASI NEDİR? NASIL GİDERİLİR?: SD Card olarak görünen dahili hafızaya büyük boyutlu oyunlar (özellikle Gameloft oyunları) kurdukça karşılacağınız diğer bir ciddi sorun da "Checking for SD errors" şeklinde karşılaşacağınız dahili hafıza problemi. Bu sorunla daha az karşılaşmak için tabletinize henüz hiçbir şey yüklemeden önce şu şekilde format yapın. USB kablo vasıtasıyla tableti PC ye bağlayın. Tablette USB bağlatı arayüzü açılacak, orada aşağıda çıkan USB connection tuşuna tıklayın. Tablet UI hatası verebilir, önemsemeyin, sıkıntı olmaz. Bir süre sonra PC nizde 2 tane harici hafıza kartı görünecektir (birinin adı Aurora 2, bu tabletin dahili hafızası, diğeri de varsa taktığınız harici SD kart). Herhangi bir format programı ile tabletin dahili hafızasını FAT32 ve cluster size 64k olacak şekilde formatlayın. Hepsi bu kadar. Format işlemi bittikten sonra USB kablosunu çekin. Tablet karşılık vermiyor gibi olursa Power tuşuna basılı tutup kapanana kadar bekleyin, sonra yeniden açın. Malesef bu hafıza problemi ile sık sık karşılacaksınız, bazen tablet açıkken bir anda, bazen de tableti açtıktan sonra. Bu durumda baktınız durum çubuğunda bu uyarı var, sabredip bekleyin. 3-5 dk sonra (hafızanın doluluğuna bağlı olarak bazen 5-10 dk bile sürebiliyor) hata taraması bitip, tablet kullanılabilir hale gelecektir. Sakın takıldı kaldı böyle deyip, hemen Wipe Media yapmayın. Biraz bekleyin, düzelir. Ama baktınız çooook uzun zaman geçtiği hade düzelmiyor (ki o zaman büyük ihtimal yukarıdaki şekilde format yapmamışsınızdır) o zaman mecburen Rovery Menüde wipe media yapacasınız.



    SORUNSUZ ÇALIŞAN OYUN VE UYGULAMALAR
    Unutmayın, bu oyunları oynayabilmek için doğru apk ve data dosyalarını bulmanız lazım. Samsung Galaxy S veya S2 (Note da olur) uyumlu dosyaları arayın.

    Facebook: Bir arkadaş açılmıyor falan demişti. 1.97 versiyonun yükledim, sorunsuz çalışıyor.
    Dead Trigger: Güzel bir FPS oyunu, son çıkan oyunlardan. Takılmadan oynuyor. Tavsiye ederim. Ekran görüntüsü ve linkler EYgt'den, teşekkürler.

     AINOL AURORA 2 TEKNİK SORUNLAR & İNCELEMELER AINOL AURORA 2 TEKNİK SORUNLAR & İNCELEMELER
     AINOL AURORA 2 TEKNİK SORUNLAR & İNCELEMELER AINOL AURORA 2 TEKNİK SORUNLAR & İNCELEMELER

    APK İNDİR
    SD İNDİR

    SD dosyasını sdcard/Android/obb klasörüne atın, Apk dosyasını kurun ve oyunun keyfini çıkarın. (Android klasöründe obb klasörü yoksa kendiniz oluşturun.)

    Bu oyun için bir de özel ayarımız var, efekt ve görüntülerin daha kaliteli olması için. Bu oyundaki bazı özel efektler sadece Tegra3 e has, başka GPU çalıştırmaz denmişti ama çalışıyor. Demek ki efekt detayını diğer GPU larda saklamaya ayarlamışlar, sistem Tegra3 ü görünce otomatik açıyor. Ama biz bu çakallığı yemiyor, ve aşağıda yazdığım şekilde Ultra efekt detaylarını açabiliyoruz .
    Öncelikle bu oyunu oynayan herkesin Root erişimi olduğunu varsayıyorum. Burada anlatılanları yapmadan evvel, Titanium Backup ile oyunu bir yedekleyin, ne olur ne olmaz. Önce oyun içerisinde grafik detayları ayarını High yapın ve oyundan çıkın. Şimdi, Root Explorer ile şu yolu izleyin data/data/com.madfingergames.deadtrigger/shared_prefs . Shared_Prefs klasörü içindeki com.madfingergames.deadtrigger.xml dosyasının üzerinde uzun basıp gelen menüden Text Editör İle Aç (veya İngilizce kullanıyorsanız Open With Text Editor) seçin.
    Açtığınız dosyada şu satırı bulun int name=”UnityGraphicsQuality” value=”1¨ ve oradaki 1 değerini 2 yapın.
    Sonra da şunu bulun int name=”OptionsGraphicDetail” value=”2¨ oradaki 2 değerini de 3 yapın.
    Ardından yaptığınız değişiklikleri dosyaya kaydederek çıkın. Bu arada dosyada değişiklik yaptığınız için orijinal xml dosyayı aynı klasörde yedeklenmiştir, com.madfingergames.deadtrigger.xml.bak şeklinde, silin bu dosyayı. Son olarak değişiklik yaptığınız yeni xml doysası için Permission ayarlarını aşağıdaki şekilde yapın ve çıkın.
    Y-N-N
    Y-N-N
    N-N-N
    Hepsi bu kadar. Oyuna girip baktığınızda görüntü detayı ayarında UltraHigh yazması lazım, aman bu ayara artık dokunmayın yoksa baştaki haline döner, tüm adımları yeniden yapmak zorunda kalırsınız. İyi eğlenceler.

    Youtube: 2.4.4 versiyonu sorunsuz çalışıyor. GooglePlay'de güncelleme yaptı ve 4.08 tablet versiyonuna yükseltti.
    Root işlemi: Burada bir arkadaşın verdiği root dosyası ile güncelleme yaptım recovery üzerinden. Sorunsuz bir şekilde tablet root oldu.
    Titanium Backup: Root işleminden sonra tüm Çince uygulamaları kaldırdım. TB tam kapasite çalışıyor. Tüm uygulama ve ayarlarınızı TB vasıtasıyla yedekleyip, Rom yenileme veya güncelleme sonrası aynen geri yükleyebilirsiniz.
    Frontline Commando: 2.04 versiyonu sorunsuz ve çok akıcı bir şekilde çalışıyor. Harika bir oyun tavsiye ederim. FPS oyunu
    Shadowgun: Güzel, akıcı bir şekilde çalışıyor. Tavsiye ederim. FPS oyunu
    Samurai 2 Vengeance: Sorunsuz, takılmadan oynayabilirsiniz.
    Gun Zombie: Sıkıntı yok, rahatça oynar.
    NOVA 3: Harika bir şekilde, neredeyse tüm efektleri görerek oynayabilirsiniz. FPS oyunu. Tavsiye ederim.
    Asphalt 6: Marketten 1 $ a alabilirsiniz. Kurduktan sonra hd versiyonunu açıp data dosyasını indirin Wifi ile (yaklaşık 400 mb). Sorunsuz çalışıyor.
    NFS Hot Pursuit: Bu yarış oyunu da aynı şekilde sıkıntısız akıcı bir şekilde çalışıyor.
    Sports Car Challenge: Süper diyemem, ama güzel bir yarış oyunu. Sorunsuz çalışıyor.
    Max Payne: Evet yılların eskitemediği oyun şimdi de Anroid sistemde. Büyük boyutlu data dosyasına rağmen, güzel oynuyor.
    The Dark Knight Rises: Yeni Batman filminin oyunu. Güzel bir oyun yapmışlar, akıcı ve problemsiz çalışıyor.
    BackStab HD: Güzel bir macera oyunu. Grafikler pek kaliteli görünmüyor ama nedense. Belki Chainfire3D ile daha iyi görünür ama gerek görmedim.
    Total Recall: Filmin yeni versiyonu için çekilmiş, küçük boyutlu bir FPS oyunu, idare eder.
    Heist: Küçük boyutlu ve kısacık bir FPS oyunu, fena değil, ama bir bakıyorsunuz oyun bitmiş :) .
    Modern Combat 2 Black Pegasus HD: Sevdiğim FPS oyunlarından birisi. Son çıkan FPS ler kadar kaliteli görüntüler yok ama o dönemde en iyisi buydu, yine de iyi oyun.
    CrossMe: En sevdiğim oyunlardan biri. Var mıdır içinizde seveni bilmem, gazete ve dergilerde kare karalamaca bulmacaları olurdu hep, işte onun oyunu. Bu oyunun pek çok farklı versiyonu markette ama en kalitelisi ve zengin içeriklisi bu. Boş zamanlarda, sakin kafayla oynanabilecek (biz erkeklerin en sevdiği alışkanlıklardan biridir malum yerde uzun uzun oturup kitap okumak ya :) kitabın yerini bazen bu alıyor işte) stres yapmayan, saatlerce başından kalkamayacağınız bir oyun.
    MXPlayer: En iyi vide oynatıcı. Cihazda yüklü gelen video oynatıcı uygulama işe yaramaz. Bunu yükleyip kullanın, bütün video ve alt yazı formatlarını tanıyıp oynatıyor.

    Aşağıdaki oyunlar da listemde ancak henüz uyumlu apk ve data dosyalarını bulamadım. Ama çalıştırma açısından sıkıntı çıkaracaklarını sanmam, rahatlıkla oynarız.

    Modern Combat 3: En iyi FPS oyunlarından birisi, aldığım gün binbir güçlükle uyumlu spk dosyasını bulup Wifi ile data dosyasını indirmiştim (yaklaşık 1,5gb), ama sonra cihazı fazla kurcalamam sonucu sistemi çökertince hepsi gitti. Apk dosyası uyumlu gibiydi, data dosyasını da indirmiştim ama silinmeden önce oyunu açmaya çalıştığımda cihazınızla uyumsuz demişti, garip. Uygun ve çalışan versiyonu bulmak biraz uğraştıracak gibi. Hiç olmadı alırım marketten apk sini, altı üstü 7 $.
    Real Racing 2: En az Asphalt 6 kadar güzel bir yarış oyunu, görsel olarak çok iyi.
    Mass Effect: NOVA benzeri bilimkurgu FPS oyunu. Henüz oynama fırsatı bulamadım.
    Shadow Guardian: Lara Croft ve BackStab benzeri macera oyunu. Güzel oyuna benziyor ama henüz uyumlu versiyon ve data paketini bulamadım.
    NOVA 2 HD: NOVA serisinin bir önceki oyunu, eski sayılır ama hala uyumlu versiyon bulabilmiş değilim.
    Contract Killer: Zombies: Güzel oyuna benziyor, henüz denemedim.

    DAHİLİ HAFIZA YÜKLENEN UYGULAMALARI SD KARTA AKTARMA: Bu konu da çok soruluyor. Günümüzde oyunlar artık abartılı boyutlara eriştiği için 1 gb lik hafıza bile çabucak dolabiliyor. Şimdi büyük boyutlu uygulamaları SD karta nasıl aktaracağımızı anlatalım.
    -Settings'i (ayarlar) açın ve Apps (uygulamalar) kısmına girin. Sağda tablette yüklü tüm uygulamaların listesi var. Şimdi sağ köşede en üstte üstüste 3 nokta var, tıklayın ve Sort By Size seçin. Uygulama listesi boyuta göre sıralanır, en üstte en büyük boyutlu uygulamalar geldi. Şimdi bunlardan birini seçin ve tıklayın. Sağ kısımda "Move To SD Card" tuşu aktif mi? Yani tıklanabilir mi? Öyle ise buna tıkladığınızda o uygulama dahili hafızadan SD karta aktarılır. Bu şekilde istediğiniz uygulamaları tek tek seçip sd kart aktarabilirsiniz, dahili hafızayı büyük oranda rahatlatır. Bazı uygulamalar yapıları nedeniyle sd karta aktarılamayabilir yalnız. Ola ki bu "Move To Sd Card" tuşu hiçbir uygulamada aktif değise, bu durumda cihaza root yapmanız gerekebilir. Ama bundan emin değilim, çünkü bu kart aktarma olayı root ile mi çıkıyor yoksa zaten sistemin kendisinde mi var bilemiyorum. Tableti alır almaz root yaptığım için :) .

    Titanium Backup Nedir: Bu da yeni başlayan arkadaşlarımızın merak ettiği ve olmazsa olmaz uygulamalardan birisi. Cihazınızdaki ayarları ve bilgileri, ayrıca istediğiniz tüm uygulamaları olduğu gibi yedekleyip, Rom güncellemesi sonrasında aynen geri kurabilmenize imkan sağlayan bir uygulama. Kullanması çok basit ama kullanabilmeniz için cihaza root atmanız şart! İster ücretli Pro versiyon kullanın ister Free versiyon, ikisi de aynı işi görür, aralarında yeni başlayanların ihtiyacı olabilecek bir fark yok, ilerde iyice alıştıktan sonra terchinize göre Pro ya geçebilirsiniz. Şimdi uygulamayı kurduktan sonra çıkan her şeye ok diyerek geçin (bu arada uygulamayı Türkçe de kullanabilirsiniz ayarlardan dil seçerek). Yukarıda en üstte Backup/Restore kısmına tıklayıp girin, burada cihazınızda yüklü bütün uygulamalar mevcuttur. Yedekleme yapacağınız uygulamayı tıklayın, açılan pencerede sol üstteki Backup! seçeneğine tıkladığınızda o uygulama (veya oyunu) olduğu gibi, tüm detaylarıyla (mesela oyunsa skorlarınız, puanlarınız, ilerleme seviyeniz vs) yedekler. Rom güncelleme sonrasında da yine prgramı açıp geri yüklemek istediğiniz uygulamayı bulup seçin, açılan pencere o uygulama için önceden yaptığınız yedekleri görürsünüz, birini seçip hemen solundaki Restore'u tıkladığınızda bu sefer karşınıza Data Only-App Only-App+Data seçenekleri çıkar, siz App+Data'yı seçeceksiniz, ardından o uygulama eskiden olduğu gibi cihazınızda kaldığı yerden devam eder. Bu TB ile tabletteki istemediğiniz sistem uygulamalarını da kaldırabilirsiniz (ama dikkatli olun yanlış bir dosya silmeyin), örneğin varsa Çince uygulamalar, veya sistemdeki bir uygulamanın yerine daha işlevsel bir uygulama koymak için (örneğin ben yüklü gelen Galeri uygulamasını sevmiyorum, onu kaldırıp yerine Quickpic yüklüyorum, daha güzel, daha kullanışlı ve daha hızlı). Daha birçok işlevi var bu TB nin ama onları artık siz kullanıp tecrübe sahibi oldukça keşfedersiniz zaten, başlangıç için bu kadarı yeterli.

    DURUM ÇUBUĞUNUN OTOMATİK OLARAK GİZLENMESİ: Fabrika çıkışı Romda bu özellik yok. Özellikle oyunlarda falan tam ekran olmuyor hiç, durum çubuğu altta hep görünüyor, kazayla el değip ana ekrana dönme vakası çık sık oluyor. Bunları önlemek için bir patch (sistem güncellemesi) yapılmış, V7 Fullscreen. Bu güncelleme ile, tam ekran ugyulama ve oyunlar başladığında durum çubuğu otomatik olarak gizleniyor, bence gerekli bir şey bu. Güncelleme ile ek işlevler de geliyor, birisi durum çubuğunda ses açma ve kapama tuşları, diğeri de durum çubuğunun saydamlaştırabilme(bunun yüzdesini durum çubuğunda tıklayıp orada görülen ayar düğmesine tıkladığınızda istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz). Yarı şeffaf bir durum çubuğu çok şık görünüyor. Bu patch Tengcai ve Aggro romlarda yüklü halde geliyor, bu Romla çalışıyorsanız yüklemenize gerek yok. Ama fabrika çıkışı veya diğer romlarda iseniz mutlaka yükleyin. Çince bir patch ama inanın yüklemesi çok basit, aynen root yapar gibi. Paketin içinden çıkan resimli açıklamada ne yapacağınız tek tek resimlenmiş. Paketten çıkan dosyaları sd kartın ana dizinine atın sonra tableti Recovery modda açın. Ardından paketten çıkarıp karta attığınız dosyalardan zip formatında olanı seçin ve güncellemeyi tamamlayın, bitince tableti yeniden başlatın. Hepsi bu kadar. Download linki aşağıda.
    http://www.mediafire.com/?le9ovkxer3du683

    SET ORIENTATION Uygulaması: Nedir bu? Tableti hangi yöne çevirirseniz çevirin, ekranında o yönde dönmesini sağlar. 180 derece çevirseniz bile yine de ekran size bakar. Ekran dönmesi zaten mevcutta olan bir şey ama bu dönme olayı oyunlarda olmuyor malesef. İşte bu uygulama vasıtasıyla tüm uygulama ve oyunlarda ekran her yöne dönebiliyor. Özellikle kulaklık takıp oyun oynarken şart, çünkü kulaklık girişi tam tuttuğunuz yere koyulmuş (imalatçı firmanın ergonomi bilgisi sıfır), o yüzden sıkıntı oluyordu. Ama tableti başaşağı çevirip de oynarsanız daha rahat tutuluyor. GoogleStore'dan indirebilirsiniz.

    Tabletini yeni alanlar için ilk yapılması gerekenler:
    1. Şarjı tamamen bitene (sıfırlanıp tablet kapanana) kadar tableti kullanın.
    2. En az 6 saat kesintisiz şarjda bırakın. Şarjdan çekip yine batarya tamamen bitene kadar kullanın. Bundan sonra uzun süre şarjda bırakmanıza gerek yok, istediğiniz zaman, istediğiniz kadar şarj edip kullanabilirsiniz artık. Ama en azından ayda 1 kez bu rutini yapmanız, bataryanızın uzun ömürlü olması açısından faydalı olacaktır.
    3. Tabletin SD hafıza bölümünü formatlayın. Nasıl mı? Tableti USB vasıtasıyla Pc nize bağlayın. Tabletin SD hafızasını PC ekranında görünce üzerinde sağ klik yaparak Biçimlendir deyin (tablet hafızasına henüz hiçbir dosya atmadığınızı varsayıyorum, biçimlendirme ile tüm dosyalarınız silinecek çünkü). format kriterleri Fat 32 ve cluster size 64k olacak. Quick format yapmayın, biraz sürer ama normal format daha sağlıklı olur.
    4. Güncel Rom, oyun ve uygulamaları yüklemek istiyorsanız Root yapın. Yalnız root uygulaması cihazı garanti dışı bırakır (nasıl bir garantiyse artık!) aklınızda bulunsun. Root yapımı ve Rom kurulumu için ilk sayfadaki bilgilerden faydalanabilirsiniz. İngilizce Rom istiyorsanız DoubleStuff rom öneririm. Türkçe istiyorsanız son resmi Rom'un Türkçeleştirilmiş hali var (AuroraIIAinolTurkiye0717TR), onu kullanabilirsiniz (içinde her dil var). Şu anda ben de bu romu kullanıyorum. Birkaç gün daha kullanıp deneyimlerimi burada detaylı olarak yazacağım.
    5. En kısa zamanda bir kılıf edinin ki ekran zarar görmesin.
    6. Hemen oyun ve uygulama indirmeye başlayın :) Hayırlı olsun.

    Tableti aldık, peki bunun yanında neler almam gerekir?
    1. Yukarıda de belirtmiştim, önce hemen bir kılıf edinin, hatta tabletle birlikte sipariş verin. Mümkünse kapaklı olanları tercih edin, daha iyi korur. Seçerken tabletin boyutlarını ve giriş yuvalarını mutlaka dikkate alın. Özellikle Aurora 2 için yapılmış olanların fiyatı 5-10 $ arası değişiyor.
    2. Ekran koruyucu almanıza gerek yok, tablet üzerinde yapışık halde geliyor zaten. Yoksa, istiyorsanız 1 $ falan alabilirsiniz.
    3. OTG kablosu. USB girişli her türlü bileşeni (3G modem, flaş disk, harici sabit diskler, fare, klavye vs) bu kablo vasıtasıyla bağlayacaksınız tablete, o yüzden şart! Bir ucu mini USB diğer ucu dişi (female) USB olacak. 1-2 $ civarı satılıyor yurtdışında.
    4. Tablet kutusunda USB kablosu çıkıyor, isterseniz bununla da şarj edebiliyorsunuz. Ama tabletin USB portuna başka bir iş için (örneğin Vınn modem veya flaş disk takmışsınız) kullanacaksanız, şarj cihazınız da yanınızda değil veya bozuk, yani bir şekilde şarj cihazınız yok, şarj biterse ne yapacaksınız? Dert etmeyin bunun için de yapılmış bir kablo var, ne olur ne olmaz bir tane de bundan edinmenizde fayda var, çok işinize yarar. Bir ucu ince şarj konnektörlü, diğer ucu dişi USB olan bir kablo. Örneğine ŞURADAN bakabilirsiniz. Benim aldığım kablonun linki bu. Fiyatı 1-2 $ . Şarj cihazınızla aynı voltajı verir (5v) ama amperi biraz düşüktür enerjiyi USB den aldığı için, biraz daha yavaş şarj eder ama sorun yaratmaz (yüksek amperle çok hızlı şarj tehlikeli olabilir ama düşük amperle yavaş şarj sorun teşkil etmez).
    5. HDMI ile bağlayıp TV den veya monitörden görüntü alacaksanız, bir ucu normal HDMI diğer ucu mini HDMI olan kablolardan da bir tane almanız iyi olur.

    Uyumlu FlashPlayer: Online bankacılık siteleri ve flaş video oynatan siteler için uyumu FlashPlayer versiyon 10.2 apk dosyası.http://www.mediafire.com/?s11f8xftlbr5t1c

    Uyumlu Google Uygulamalar Paketi: Yeni yüklediğiniz romda Google Apps yoksa (yani Gmail, PlayStore vs) bu dosyayı indirin ve aynen Root yüklemesinde anlatılıdığı şekilde kurun. Dosya isminde Elf2 yazıyor ama dert etmeyin, sorun olmaz, Auroa2'ye kurulup test edilmiştir.
    https://docs.google.com/open?id=0BwWQ2bsi2jRoUnV1Q2pmY0dCZm8

    Telefonu Wifi HotSpot Olarak Kullanma: Telefonunuz destekliyorsa eğer, ve de GSM hattınıza tanımlı internet kotanız varsa, isterseniz cep telefonunuzu Wifi Hotspot (veya diğer adıyla AccessPoint) yaparak (yani telefonunuzu bir nevi wifi modem haline getiriyor), GSM hattınızdaki interneti wifi ile tabletinizde de kullanabilirsiniz. Android sistemli telefonlarda bu işlem çok basit. Ancak diğer OS lerde özellikle Nokia telefonlarda bu bağlantıyı kurmak biraz sıkıntılı olabiliyor.
    Nokia Telefonlar İçin: Nokia telefonların işletim sistemi bu bağlantıyı destekliyor ancak direk olarak bu işi yapan dahili bir uygulama yok. Joikuspot kurmanız gerekir. Sonra da tablette aşağıdaki işlemi (bu işlemi yapabilmek için telefonunuz rootlu olmalıdır) yapmanız gerekir.
    Önce şu linkten gereken dosyayı indirin http://www.mediafire.com/?m6hv86va7oe4aby
    -Root Explorer ile system/bin adresine gidin, wpa_supplicant dosyasını bulun ve dosya adını wpa_supplicant_bkp olarak değiştirin
    -Yukarıda indirdiğiniz zip dosyasını açın ve içindekini system/bin adresine yapıştırın. Yukarıda adını değiştirdiğiniz eski wpa_supplicant dosyasının izinleri aynen yeni yapıştırdığınız dosya için de uygulayın.
    -Wifi yi kapatıp yeniden açın. Tamamdır. Hepsi bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dexia -- 23 Ağustos 2012; 22:57:54 >







  • çok yerinde bir başlık birkaç gune benimkide ulaşır elimden geldiğince yardımcı olmayı isterim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dexia

    BU BAŞLIĞI YENİDEN AÇTIRMAK ÇOK ZOR OLDU, TEKRAR KAPANMAMASI İÇİN HEPİNİZDEN RİCAM LÜTFEN, SATIŞ, KARGO, FİYAT KARŞILAŞTIRMA, ALSAM MI GİBİ SORULARINIZI DİĞER GENİŞ KAPSAMLI BAŞLIK ALTINDA SORUN. BU BAŞLIKTA SADECE AURORA 2 TABLET'E AİT TEKNİK BİLGİ, OYUN-UYGULAMA-ROM İNCELEMELERİ GİBİ PAYLAŞIMLAR OLACAKTIR!

    Bu başlık kapandıktan sonra, diğer başlıkta yazdığım paylaşımları da gün içerisinde peyderpey buraya aktaracağım, daha sonra bu ilk sayfadaki tüm bilgilere yeniden çeki düzen verip, daha derli toplu bir hale getireceğim ki aranılan şeyler daha kolay bulunsun ve okunsun. Ayrıca yeni önemli başlıkları, çıktıkça yine bu ilk sayfaya ekleyeceğim.

    Chatin_62 arkadaşımızın hazırlamış olduğu Aurora2 video tanıtımları




    ROM nedir?: Android cihazların işletim sistemidir. Her cihaz farbrika çıkışı orijinal Rom yüklü olarak gelir. Ancak işi bilen bazı insanlar, bu Romlar üzerinde oynayarak, daha işlevsel veya estetik amaçlı ekleme, çıkarma ve ince ayar yaparak yeni modifiye romlar çıkartabiliyor. Her Romun özelliklerini ve yorumlarını inceleyip, keyfinize göre bir tercihde bulunabilirsiniz. Aurora 2 için en güncel romlar 0705 (yani 5 Temmuz) tabanlı romlardır. 5 Temmuz tarihinde Ainol tarafından yayınlanmış resmi güncelleme baz alınarak yapılmış birkaç modifiye rom vardır. Aşağıda bu romlar hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz. Malesef henüz, yayınlanmış Romların hiçbirinde Türkçe dil seçeneği bulunmamaktadır. Bazı arkadaşlar GoogleStore'dan indirilen MoreLocale isimli bir uygulama ile bir nebze olsun Türkçeleştirme yapılabildiğini söylüyorlar. Ben ihtiyaç duymadığım için hiç denemedim, ne kadar faydalıdır? zararı var mıdır? bilmem ama İngilizceniz yeterli ise yüklemenizi tavsiye etmem.

    Önce klasik uyarımızı yapalım. BURADA YAZILANLAR SADECE TAVSİYE VE BİLGİ PAYLAŞIMI AMAÇLIDIR, HİÇBİR SİTE VE MARKANIN REKLAMI AMAÇLANMAMIŞTIR. AYRICA BAHSİ GEÇEN UYGULAMA VE GÜNCELLEMELERİ YAPMAK TAMAMEN KENDİ TERCİH VE KARARINIZA BAĞLIDIR. RİSKLERİ BİLEREK YAPILACAK GİRİŞİMLERİN OLUMSUZ SONUÇLARI HER NE KADAR NADİR OLSA VE İSTEMESEK DE SADECE SİZİ BAĞLAR, UNUTMAYINIZ!

    ROM NASIL YÜKLENİR?:
    Slatedroid forumundan 0717 bazlı bir rom indirin (DoubleStuff romu özellikle tavsiye ediyorum, download linki aşağıdaki incelemede var). Sonra bu rar paketini açın, ve içindeki 3 dosyayı sd kartın ana dizinine atın. SD kartı tablete takın, ve Power tuşuna uzun süreli basıp tableti tamamen kapatın. Tamamen kapandığını titreşimden anlarsınız. Kapalı konumda iken Power ve Ses kısma tuşlarına aynı anda basılı tutup o şekilde bekleyin, karnında bir mekanizma dönen yeşil Android robotunu gördüğünüzde tuşları bırakın. Gelen menüden wipe cache, wipe data ve wipe media yapın. Ses kısma tuşu ile seçenekler üzerinde geziyor, Ses açma veya Power tuşuyla seçim yapıyorsunuz. Wipe işlemleri bittikten sonra Update from sd card deyip karta az önce attığınız zip dosyasını seçin. Ardından Rom güncellemesi başlar. Bitince reboot yapın. Hepsi bu kadar, gerisi sizde.

    GÜNCEL ROM İNCELEMELERİ: 0717 bazlı 3 rom denedim; ikisi F&L Official Repack ve DoubleStuff. Türkçe olan romdan bahsetmeyeceğim, gerek görmüyorum. Türkçe olması haricinde hiçbir artısı cazibesi yok. Her iki yabancı rom da gayet düzgün oluşturulmuş ve stabil çalışıyor. İki rom arasında performans bakımından ciddi bir fark yok. Lakin DS rom, oyunlarda daha iyi performe ediyor gibi. Batarya süresi, Wifi kalitesi iki romda da benzer. Dokunmatik hassasiyeti gayet iyi. Yalnız küçük bir fark var, DS romda şu tablet kapalıyken çıkan Pıt-Pıt sesleri daha az çıkıyor. İki rom da rootlu. Son çıkan ds_404_0717_24 isimli DS rom versiyonunda Feiyu'nun yeni kompile ettiği kernel kullanılmış, bu önemli bir avantaj. DS romdaki cihaz imzası Nexus7 iken F&L romda Galaxy S3. Nexus7 imzası daha geniş kapsamlı ancak ciddi bir fark yaratmıyor. Her iki rom da deodex yapılmış ve Google Apps yüklü geliyor. Yani marketi, gmaili vs ayrıca yüklemenize gerek yok. Ve tabi son olarak, her iki romda da tabletin fabrika çıkışı romundaki tüm Çince uygulamalar silinmiş.

    Farklar ve geliştirmelerde daha derin detaya girmek istemedim, pratikte işimize yarayacak ve göreceğimiz noktaları yazdım kendimce. Sonuç; bu üç rom arasında nihai tercihim DS oldu, F&L ile aralarında büyük fark yok, ama DS in en güncel kerneli kullanması önemli bir fark yaratıyor.

    DS v24 rom linkihttp://www.mediafire.com/?v22h704pn9wxten

    ROOT nedir: Anroid cihazlar üzerinde, tüm sistem dosyalarına erişme ve değiştirebilme yetkisi veren bir uygulama. Windowsla çalışan bilgisayarlarda Admin yetkisi almak gibi veya Apple cihazlarda yapılan JailBreak benzeri bir işlem. Android cihazları garanti kapsamı dışında bırakır, aklınızda olsun. İstendiği zaman root yetkisini iptal etmek için UNROOT yapma uygulaması da mevcuttur. Bazı ince ayarları yapabilmek, bazı uygulama ve oyunları çalıştırabilmek için olmazsa olmaz bir işlemdir.

    ROOT NASIL YAPILIR?
    1- Önce aşağıdaki linkten root dosyası indirilir
    http://www55.zippyshare.com/v/48051699/file.html

    2- İndirdiğiniz dosyayı direk SD kartınıza atın. Tabletinizi Power tuşuna basarak kapatın.
    3- Power ve Ses Kısma tuşlarına aynı anda ve birlikte basın ve karnında yıldız dönen yeşil Android robotunu görünce tuşları bırakın.
    4- Şu anda karşınızda Recovery Menüsü var. Ses Kısma tuşu ile seçenekler arasında gezecek, Power veya Ses Yükseltme tuşları ile seçim yapacaksınız.
    5- Update Zip from SD seçeneğine gelin ve seçin. Başta karta attığınız Root dosyasını bulup seçin.
    6- Yükleme bittikten sonra. Menüden Reboot seçeneğini seçip tableti yeniden başlatın. Bir sorun yaşamadıysanız tabletiniz artık rootlanmıştır, hayırlı olsun.

    FIRMWARE nedir?: Üretici firmaların yaptığı ve yayınladığı resmi Rom güncellemeleridir. Dört gözle Jelly Bean güncellemesi bekliyoruz. 1 ay içerisinde çıkar diye tahmin ediyorum. Eminimki Aurora2 dahil birçok cihaza ilaç gibi gelecektir.

    RECOVERY MENÜ nedir?: Rom yükleme ve bazı sistem dosyalarını güncelleme (Root yapma gibi) yapacağımız zaman kullandığımız temel sistem menüsü. Çok basit bir ara yüzü vardır. Tablet kapalı haldeyken, POWER ve SES KISMA tuşlarına birlikte basıp, karnında yıldızvari bir şekil dönen yeşil Andoid robotu görene kadar basılı tutulur, görünce tuşlar bırakılır. Akabinde 5-6 seçenekli Recovery Menüsü çıkar.

    Arkadaşlar deneyipte rahatça oynadığım ve tavsiye ettiğim çalışan uygulamaları ve de güncel Romları burada vermeye çalışacağım, umarım işinize yarar. Sonuç aldıkça paylaşacağım. Öncelikle birçok oyun ve Rom güncellemesi için gereken Root işlemini anlatalım. Ama hepsinden önce kısa bir uyarı yapmalıyım.

    SD HAFIZA,"CHECKING FOR ERRORS" ARIZASI NEDİR? NASIL GİDERİLİR?: SD Card olarak görünen dahili hafızaya büyük boyutlu oyunlar (özellikle Gameloft oyunları) kurdukça karşılacağınız diğer bir ciddi sorun da "Checking for SD errors" şeklinde karşılaşacağınız dahili hafıza problemi. Bu sorunla daha az karşılaşmak için tabletinize henüz hiçbir şey yüklemeden önce şu şekilde format yapın. USB kablo vasıtasıyla tableti PC ye bağlayın. Tablette USB bağlatı arayüzü açılacak, orada aşağıda çıkan USB connection tuşuna tıklayın. Tablet UI hatası verebilir, önemsemeyin, sıkıntı olmaz. Bir süre sonra PC nizde 2 tane harici hafıza kartı görünecektir (birinin adı Aurora 2, bu tabletin dahili hafızası, diğeri de varsa taktığınız harici SD kart). Herhangi bir format programı ile tabletin dahili hafızasını FAT32 ve cluster size 64k olacak şekilde formatlayın. Hepsi bu kadar. Format işlemi bittikten sonra USB kablosunu çekin. Tablet karşılık vermiyor gibi olursa Power tuşuna basılı tutup kapanana kadar bekleyin, sonra yeniden açın. Malesef bu hafıza problemi ile sık sık karşılacaksınız, bazen tablet açıkken bir anda, bazen de tableti açtıktan sonra. Bu durumda baktınız durum çubuğunda bu uyarı var, sabredip bekleyin. 3-5 dk sonra (hafızanın doluluğuna bağlı olarak bazen 5-10 dk bile sürebiliyor) hata taraması bitip, tablet kullanılabilir hale gelecektir. Sakın takıldı kaldı böyle deyip, hemen Wipe Media yapmayın. Biraz bekleyin, düzelir. Ama baktınız çooook uzun zaman geçtiği hade düzelmiyor (ki o zaman büyük ihtimal yukarıdaki şekilde format yapmamışsınızdır) o zaman mecburen Rovery Menüde wipe media yapacasınız.



    SORUNSUZ ÇALIŞAN OYUN VE UYGULAMALAR
    Unutmayın, bu oyunları oynayabilmek için doğru apk ve data dosyalarını bulmanız lazım. Samsung Galaxy S veya S2 (Note da olur) uyumlu dosyaları arayın.

    Facebook: Bir arkadaş açılmıyor falan demişti. 1.97 versiyonun yükledim, sorunsuz çalışıyor.
    Dead Trigger: Güzel bir FPS oyunu, son çıkan oyunlardan. Takılmadan oynuyor. Tavsiye ederim. Ekran görüntüsü ve linkler EYgt'den, teşekkürler.




    APK İNDİR
    SD İNDİR

    SD dosyasını sdcard/Android/obb klasörüne atın, Apk dosyasını kurun ve oyunun keyfini çıkarın. (Android klasöründe obb klasörü yoksa kendiniz oluşturun.)

    Bu oyun için bir de özel ayarımız var, efekt ve görüntülerin daha kaliteli olması için. Bu oyundaki bazı özel efektler sadece Tegra3 e has, başka GPU çalıştırmaz denmişti ama çalışıyor. Demek ki efekt detayını diğer GPU larda saklamaya ayarlamışlar, sistem Tegra3 ü görünce otomatik açıyor. Ama biz bu çakallığı yemiyor, ve aşağıda yazdığım şekilde Ultra efekt detaylarını açabiliyoruz .
    Öncelikle bu oyunu oynayan herkesin Root erişimi olduğunu varsayıyorum. Burada anlatılanları yapmadan evvel, Titanium Backup ile oyunu bir yedekleyin, ne olur ne olmaz. Önce oyun içerisinde grafik detayları ayarını High yapın ve oyundan çıkın. Şimdi, Root Explorer ile şu yolu izleyin data/data/com.madfingergames.deadtrigger/shared_prefs . Shared_Prefs klasörü içindeki com.madfingergames.deadtrigger.xml dosyasının üzerinde uzun basıp gelen menüden Text Editör İle Aç (veya İngilizce kullanıyorsanız Open With Text Editor) seçin.
    Açtığınız dosyada şu satırı bulun int name=”UnityGraphicsQuality” value=”1¨ ve oradaki 1 değerini 2 yapın.
    Sonra da şunu bulun int name=”OptionsGraphicDetail” value=”2¨ oradaki 2 değerini de 3 yapın.
    Ardından yaptığınız değişiklikleri dosyaya kaydederek çıkın. Bu arada dosyada değişiklik yaptığınız için orijinal xml dosyayı aynı klasörde yedeklenmiştir, com.madfingergames.deadtrigger.xml.bak şeklinde, silin bu dosyayı. Son olarak değişiklik yaptığınız yeni xml doysası için Permission ayarlarını aşağıdaki şekilde yapın ve çıkın.
    Y-N-N
    Y-N-N
    N-N-N
    Hepsi bu kadar. Oyuna girip baktığınızda görüntü detayı ayarında UltraHigh yazması lazım, aman bu ayara artık dokunmayın yoksa baştaki haline döner, tüm adımları yeniden yapmak zorunda kalırsınız. İyi eğlenceler.

    Youtube: 2.4.4 versiyonu sorunsuz çalışıyor. GooglePlay'de güncelleme yaptı ve 4.08 tablet versiyonuna yükseltti.
    Root işlemi: Burada bir arkadaşın verdiği root dosyası ile güncelleme yaptım recovery üzerinden. Sorunsuz bir şekilde tablet root oldu.
    Titanium Backup: Root işleminden sonra tüm Çince uygulamaları kaldırdım. TB tam kapasite çalışıyor. Tüm uygulama ve ayarlarınızı TB vasıtasıyla yedekleyip, Rom yenileme veya güncelleme sonrası aynen geri yükleyebilirsiniz.
    Frontline Commando: 2.04 versiyonu sorunsuz ve çok akıcı bir şekilde çalışıyor. Harika bir oyun tavsiye ederim. FPS oyunu
    Shadowgun: Güzel, akıcı bir şekilde çalışıyor. Tavsiye ederim. FPS oyunu
    Samurai 2 Vengeance: Sorunsuz, takılmadan oynayabilirsiniz.
    Gun Zombie: Sıkıntı yok, rahatça oynar.
    NOVA 3: Harika bir şekilde, neredeyse tüm efektleri görerek oynayabilirsiniz. FPS oyunu. Tavsiye ederim.
    Asphalt 6: Marketten 1 $ a alabilirsiniz. Kurduktan sonra hd versiyonunu açıp data dosyasını indirin Wifi ile (yaklaşık 400 mb). Sorunsuz çalışıyor.
    NFS Hot Pursuit: Bu yarış oyunu da aynı şekilde sıkıntısız akıcı bir şekilde çalışıyor.
    Sports Car Challenge: Süper diyemem, ama güzel bir yarış oyunu. Sorunsuz çalışıyor.
    Max Payne: Evet yılların eskitemediği oyun şimdi de Anroid sistemde. Büyük boyutlu data dosyasına rağmen, güzel oynuyor.
    The Dark Knight Rises: Yeni Batman filminin oyunu. Güzel bir oyun yapmışlar, akıcı ve problemsiz çalışıyor.
    BackStab HD: Güzel bir macera oyunu. Grafikler pek kaliteli görünmüyor ama nedense. Belki Chainfire3D ile daha iyi görünür ama gerek görmedim.
    Total Recall: Filmin yeni versiyonu için çekilmiş, küçük boyutlu bir FPS oyunu, idare eder.
    Heist: Küçük boyutlu ve kısacık bir FPS oyunu, fena değil, ama bir bakıyorsunuz oyun bitmiş :) .
    Modern Combat 2 Black Pegasus HD: Sevdiğim FPS oyunlarından birisi. Son çıkan FPS ler kadar kaliteli görüntüler yok ama o dönemde en iyisi buydu, yine de iyi oyun.
    CrossMe: En sevdiğim oyunlardan biri. Var mıdır içinizde seveni bilmem, gazete ve dergilerde kare karalamaca bulmacaları olurdu hep, işte onun oyunu. Bu oyunun pek çok farklı versiyonu markette ama en kalitelisi ve zengin içeriklisi bu. Boş zamanlarda, sakin kafayla oynanabilecek (biz erkeklerin en sevdiği alışkanlıklardan biridir malum yerde uzun uzun oturup kitap okumak ya :) kitabın yerini bazen bu alıyor işte) stres yapmayan, saatlerce başından kalkamayacağınız bir oyun.
    MXPlayer: En iyi vide oynatıcı. Cihazda yüklü gelen video oynatıcı uygulama işe yaramaz. Bunu yükleyip kullanın, bütün video ve alt yazı formatlarını tanıyıp oynatıyor.

    Aşağıdaki oyunlar da listemde ancak henüz uyumlu apk ve data dosyalarını bulamadım. Ama çalıştırma açısından sıkıntı çıkaracaklarını sanmam, rahatlıkla oynarız.

    Modern Combat 3: En iyi FPS oyunlarından birisi, aldığım gün binbir güçlükle uyumlu spk dosyasını bulup Wifi ile data dosyasını indirmiştim (yaklaşık 1,5gb), ama sonra cihazı fazla kurcalamam sonucu sistemi çökertince hepsi gitti. Apk dosyası uyumlu gibiydi, data dosyasını da indirmiştim ama silinmeden önce oyunu açmaya çalıştığımda cihazınızla uyumsuz demişti, garip. Uygun ve çalışan versiyonu bulmak biraz uğraştıracak gibi. Hiç olmadı alırım marketten apk sini, altı üstü 7 $.
    Real Racing 2: En az Asphalt 6 kadar güzel bir yarış oyunu, görsel olarak çok iyi.
    Mass Effect: NOVA benzeri bilimkurgu FPS oyunu. Henüz oynama fırsatı bulamadım.
    Shadow Guardian: Lara Croft ve BackStab benzeri macera oyunu. Güzel oyuna benziyor ama henüz uyumlu versiyon ve data paketini bulamadım.
    NOVA 2 HD: NOVA serisinin bir önceki oyunu, eski sayılır ama hala uyumlu versiyon bulabilmiş değilim.
    Contract Killer: Zombies: Güzel oyuna benziyor, henüz denemedim.

    DAHİLİ HAFIZA YÜKLENEN UYGULAMALARI SD KARTA AKTARMA: Bu konu da çok soruluyor. Günümüzde oyunlar artık abartılı boyutlara eriştiği için 1 gb lik hafıza bile çabucak dolabiliyor. Şimdi büyük boyutlu uygulamaları SD karta nasıl aktaracağımızı anlatalım.
    -Settings'i (ayarlar) açın ve Apps (uygulamalar) kısmına girin. Sağda tablette yüklü tüm uygulamaların listesi var. Şimdi sağ köşede en üstte üstüste 3 nokta var, tıklayın ve Sort By Size seçin. Uygulama listesi boyuta göre sıralanır, en üstte en büyük boyutlu uygulamalar geldi. Şimdi bunlardan birini seçin ve tıklayın. Sağ kısımda "Move To SD Card" tuşu aktif mi? Yani tıklanabilir mi? Öyle ise buna tıkladığınızda o uygulama dahili hafızadan SD karta aktarılır. Bu şekilde istediğiniz uygulamaları tek tek seçip sd kart aktarabilirsiniz, dahili hafızayı büyük oranda rahatlatır. Bazı uygulamalar yapıları nedeniyle sd karta aktarılamayabilir yalnız. Ola ki bu "Move To Sd Card" tuşu hiçbir uygulamada aktif değise, bu durumda cihaza root yapmanız gerekebilir. Ama bundan emin değilim, çünkü bu kart aktarma olayı root ile mi çıkıyor yoksa zaten sistemin kendisinde mi var bilemiyorum. Tableti alır almaz root yaptığım için :) .

    Titanium Backup Nedir: Bu da yeni başlayan arkadaşlarımızın merak ettiği ve olmazsa olmaz uygulamalardan birisi. Cihazınızdaki ayarları ve bilgileri, ayrıca istediğiniz tüm uygulamaları olduğu gibi yedekleyip, Rom güncellemesi sonrasında aynen geri kurabilmenize imkan sağlayan bir uygulama. Kullanması çok basit ama kullanabilmeniz için cihaza root atmanız şart! İster ücretli Pro versiyon kullanın ister Free versiyon, ikisi de aynı işi görür, aralarında yeni başlayanların ihtiyacı olabilecek bir fark yok, ilerde iyice alıştıktan sonra terchinize göre Pro ya geçebilirsiniz. Şimdi uygulamayı kurduktan sonra çıkan her şeye ok diyerek geçin (bu arada uygulamayı Türkçe de kullanabilirsiniz ayarlardan dil seçerek). Yukarıda en üstte Backup/Restore kısmına tıklayıp girin, burada cihazınızda yüklü bütün uygulamalar mevcuttur. Yedekleme yapacağınız uygulamayı tıklayın, açılan pencerede sol üstteki Backup! seçeneğine tıkladığınızda o uygulama (veya oyunu) olduğu gibi, tüm detaylarıyla (mesela oyunsa skorlarınız, puanlarınız, ilerleme seviyeniz vs) yedekler. Rom güncelleme sonrasında da yine prgramı açıp geri yüklemek istediğiniz uygulamayı bulup seçin, açılan pencere o uygulama için önceden yaptığınız yedekleri görürsünüz, birini seçip hemen solundaki Restore'u tıkladığınızda bu sefer karşınıza Data Only-App Only-App+Data seçenekleri çıkar, siz App+Data'yı seçeceksiniz, ardından o uygulama eskiden olduğu gibi cihazınızda kaldığı yerden devam eder. Bu TB ile tabletteki istemediğiniz sistem uygulamalarını da kaldırabilirsiniz (ama dikkatli olun yanlış bir dosya silmeyin), örneğin varsa Çince uygulamalar, veya sistemdeki bir uygulamanın yerine daha işlevsel bir uygulama koymak için (örneğin ben yüklü gelen Galeri uygulamasını sevmiyorum, onu kaldırıp yerine Quickpic yüklüyorum, daha güzel, daha kullanışlı ve daha hızlı). Daha birçok işlevi var bu TB nin ama onları artık siz kullanıp tecrübe sahibi oldukça keşfedersiniz zaten, başlangıç için bu kadarı yeterli.

    DURUM ÇUBUĞUNUN OTOMATİK OLARAK GİZLENMESİ: Fabrika çıkışı Romda bu özellik yok. Özellikle oyunlarda falan tam ekran olmuyor hiç, durum çubuğu altta hep görünüyor, kazayla el değip ana ekrana dönme vakası çık sık oluyor. Bunları önlemek için bir patch (sistem güncellemesi) yapılmış, V7 Fullscreen. Bu güncelleme ile, tam ekran ugyulama ve oyunlar başladığında durum çubuğu otomatik olarak gizleniyor, bence gerekli bir şey bu. Güncelleme ile ek işlevler de geliyor, birisi durum çubuğunda ses açma ve kapama tuşları, diğeri de durum çubuğunun saydamlaştırabilme(bunun yüzdesini durum çubuğunda tıklayıp orada görülen ayar düğmesine tıkladığınızda istediğiniz gibi ayarlayabiliyorsunuz). Yarı şeffaf bir durum çubuğu çok şık görünüyor. Bu patch Tengcai ve Aggro romlarda yüklü halde geliyor, bu Romla çalışıyorsanız yüklemenize gerek yok. Ama fabrika çıkışı veya diğer romlarda iseniz mutlaka yükleyin. Çince bir patch ama inanın yüklemesi çok basit, aynen root yapar gibi. Paketin içinden çıkan resimli açıklamada ne yapacağınız tek tek resimlenmiş. Paketten çıkan dosyaları sd kartın ana dizinine atın sonra tableti Recovery modda açın. Ardından paketten çıkarıp karta attığınız dosyalardan zip formatında olanı seçin ve güncellemeyi tamamlayın, bitince tableti yeniden başlatın. Hepsi bu kadar. Download linki aşağıda.
    http://www.mediafire.com/?le9ovkxer3du683

    SET ORIENTATION Uygulaması: Nedir bu? Tableti hangi yöne çevirirseniz çevirin, ekranında o yönde dönmesini sağlar. 180 derece çevirseniz bile yine de ekran size bakar. Ekran dönmesi zaten mevcutta olan bir şey ama bu dönme olayı oyunlarda olmuyor malesef. İşte bu uygulama vasıtasıyla tüm uygulama ve oyunlarda ekran her yöne dönebiliyor. Özellikle kulaklık takıp oyun oynarken şart, çünkü kulaklık girişi tam tuttuğunuz yere koyulmuş (imalatçı firmanın ergonomi bilgisi sıfır), o yüzden sıkıntı oluyordu. Ama tableti başaşağı çevirip de oynarsanız daha rahat tutuluyor. GoogleStore'dan indirebilirsiniz.

    Tabletini yeni alanlar için ilk yapılması gerekenler:
    1. Şarjı tamamen bitene (sıfırlanıp tablet kapanana) kadar tableti kullanın.
    2. En az 6 saat kesintisiz şarjda bırakın. Şarjdan çekip yine batarya tamamen bitene kadar kullanın. Bundan sonra uzun süre şarjda bırakmanıza gerek yok, istediğiniz zaman, istediğiniz kadar şarj edip kullanabilirsiniz artık. Ama en azından ayda 1 kez bu rutini yapmanız, bataryanızın uzun ömürlü olması açısından faydalı olacaktır.
    3. Tabletin SD hafıza bölümünü formatlayın. Nasıl mı? Tableti USB vasıtasıyla Pc nize bağlayın. Tabletin SD hafızasını PC ekranında görünce üzerinde sağ klik yaparak Biçimlendir deyin (tablet hafızasına henüz hiçbir dosya atmadığınızı varsayıyorum, biçimlendirme ile tüm dosyalarınız silinecek çünkü). format kriterleri Fat 32 ve cluster size 64k olacak. Quick format yapmayın, biraz sürer ama normal format daha sağlıklı olur.
    4. Güncel Rom, oyun ve uygulamaları yüklemek istiyorsanız Root yapın. Yalnız root uygulaması cihazı garanti dışı bırakır (nasıl bir garantiyse artık!) aklınızda bulunsun. Root yapımı ve Rom kurulumu için ilk sayfadaki bilgilerden faydalanabilirsiniz. İngilizce Rom istiyorsanız DoubleStuff rom öneririm. Türkçe istiyorsanız son resmi Rom'un Türkçeleştirilmiş hali var (AuroraIIAinolTurkiye0717TR), onu kullanabilirsiniz (içinde her dil var). Şu anda ben de bu romu kullanıyorum. Birkaç gün daha kullanıp deneyimlerimi burada detaylı olarak yazacağım.
    5. En kısa zamanda bir kılıf edinin ki ekran zarar görmesin.
    6. Hemen oyun ve uygulama indirmeye başlayın :) Hayırlı olsun.

    Tableti aldık, peki bunun yanında neler almam gerekir?
    1. Yukarıda de belirtmiştim, önce hemen bir kılıf edinin, hatta tabletle birlikte sipariş verin. Mümkünse kapaklı olanları tercih edin, daha iyi korur. Seçerken tabletin boyutlarını ve giriş yuvalarını mutlaka dikkate alın. Özellikle Aurora 2 için yapılmış olanların fiyatı 5-10 $ arası değişiyor.
    2. Ekran koruyucu almanıza gerek yok, tablet üzerinde yapışık halde geliyor zaten. Yoksa, istiyorsanız 1 $ falan alabilirsiniz.
    3. OTG kablosu. USB girişli her türlü bileşeni (3G modem, flaş disk, harici sabit diskler, fare, klavye vs) bu kablo vasıtasıyla bağlayacaksınız tablete, o yüzden şart! Bir ucu mini USB diğer ucu dişi (female) USB olacak. 1-2 $ civarı satılıyor yurtdışında.
    4. Tablet kutusunda USB kablosu çıkıyor, isterseniz bununla da şarj edebiliyorsunuz. Ama tabletin USB portuna başka bir iş için (örneğin Vınn modem veya flaş disk takmışsınız) kullanacaksanız, şarj cihazınız da yanınızda değil veya bozuk, yani bir şekilde şarj cihazınız yok, şarj biterse ne yapacaksınız? Dert etmeyin bunun için de yapılmış bir kablo var, ne olur ne olmaz bir tane de bundan edinmenizde fayda var, çok işinize yarar. Bir ucu ince şarj konnektörlü, diğer ucu dişi USB olan bir kablo. Örneğine ŞURADAN bakabilirsiniz. Benim aldığım kablonun linki bu. Fiyatı 1-2 $ . Şarj cihazınızla aynı voltajı verir (5v) ama amperi biraz düşüktür enerjiyi USB den aldığı için, biraz daha yavaş şarj eder ama sorun yaratmaz (yüksek amperle çok hızlı şarj tehlikeli olabilir ama düşük amperle yavaş şarj sorun teşkil etmez).
    5. HDMI ile bağlayıp TV den veya monitörden görüntü alacaksanız, bir ucu normal HDMI diğer ucu mini HDMI olan kablolardan da bir tane almanız iyi olur.

    Uyumlu FlashPlayer: Online bankacılık siteleri ve flaş video oynatan siteler için uyumu FlashPlayer versiyon 10.2 apk dosyası.http://www.mediafire.com/?s11f8xftlbr5t1c

    Uyumlu Google Uygulamalar Paketi: Yeni yüklediğiniz romda Google Apps yoksa (yani Gmail, PlayStore vs) bu dosyayı indirin ve aynen Root yüklemesinde anlatılıdığı şekilde kurun. Dosya isminde Elf2 yazıyor ama dert etmeyin, sorun olmaz, Auroa2'ye kurulup test edilmiştir.
    https://docs.google.com/open?id=0BwWQ2bsi2jRoUnV1Q2pmY0dCZm8

    Telefonu Wifi HotSpot Olarak Kullanma: Telefonunuz destekliyorsa eğer, ve de GSM hattınıza tanımlı internet kotanız varsa, isterseniz cep telefonunuzu Wifi Hotspot (veya diğer adıyla AccessPoint) yaparak (yani telefonunuzu bir nevi wifi modem haline getiriyor), GSM hattınızdaki interneti wifi ile tabletinizde de kullanabilirsiniz. Android sistemli telefonlarda bu işlem çok basit. Ancak diğer OS lerde özellikle Nokia telefonlarda bu bağlantıyı kurmak biraz sıkıntılı olabiliyor.
    Nokia Telefonlar İçin: Nokia telefonların işletim sistemi bu bağlantıyı destekliyor ancak direk olarak bu işi yapan dahili bir uygulama yok. Joikuspot kurmanız gerekir. Sonra da tablette aşağıdaki işlemi (bu işlemi yapabilmek için telefonunuz rootlu olmalıdır) yapmanız gerekir.
    Önce şu linkten gereken dosyayı indirin http://www.mediafire.com/?m6hv86va7oe4aby
    -Root Explorer ile system/bin adresine gidin, wpa_supplicant dosyasını bulun ve dosya adını wpa_supplicant_bkp olarak değiştirin
    -Yukarıda indirdiğiniz zip dosyasını açın ve içindekini system/bin adresine yapıştırın. Yukarıda adını değiştirdiğiniz eski wpa_supplicant dosyasının izinleri aynen yeni yapıştırdığınız dosya için de uygulayın.
    -Wifi yi kapatıp yeniden açın. Tamamdır. Hepsi bu.
    quote:

    Asphalt 6: Marketten 1 $ a alabilirsiniz. Kurduktan sonra hd versiyonunu açıp data dosyasını indirin Wifi ile (yaklaşık 400 mb). Sorunsuz çalışıyor.


    Modern Combat 3: En iyi FPS oyunlarından birisi, aldığım gün binbir güçlükle uyumlu spk dosyasını bulup Wifi ile data dosyasını indirmiştim (yaklaşık 1,5gb), ama sonra cihazı fazla kurcalamam sonucu sistemi çökertince hepsi gitti. Apk dosyası uyumlu gibiydi, data dosyasını da indirmiştim ama silinmeden önce oyunu açmaya çalıştığımda cihazınızla uyumsuz demişti, garip. Uygun ve çalışan versiyonu bulmak biraz uğraştıracak gibi. Hiç olmadı alırım marketten apk sini, altı üstü 7 $.

    hocam bu oyunları veya programları black market kurarak ücretsiz indirmeyi denediniz mi?boşuna para vermesin insanlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psyko91 -- 23 Temmuz 2012; 1:55:51 >




  • diğer konuda detaylı romincelemesi vardı bence onuda eklemelisin buraya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psyko91

    quote:

    Asphalt 6: Marketten 1 $ a alabilirsiniz. Kurduktan sonra hd versiyonunu açıp data dosyasını indirin Wifi ile (yaklaşık 400 mb). Sorunsuz çalışıyor.


    Modern Combat 3: En iyi FPS oyunlarından birisi, aldığım gün binbir güçlükle uyumlu spk dosyasını bulup Wifi ile data dosyasını indirmiştim (yaklaşık 1,5gb), ama sonra cihazı fazla kurcalamam sonucu sistemi çökertince hepsi gitti. Apk dosyası uyumlu gibiydi, data dosyasını da indirmiştim ama silinmeden önce oyunu açmaya çalıştığımda cihazınızla uyumsuz demişti, garip. Uygun ve çalışan versiyonu bulmak biraz uğraştıracak gibi. Hiç olmadı alırım marketten apk sini, altı üstü 7 $.

    hocam bu oyunları veya programları black market kurarak ücretsiz indirmeyi denediniz mi?boşuna para vermesin insanlar

    Ben illaki gidin para verip alın demiyorum zaten, yazdıklarım tamamen şahsi fikirlerim, nereden isterseniz alabilirsiniz, karar sizin. Ben beğendiğim ve değer gördüğüm uygulamalara para vermekten çekinmem açıkçası. Sonuçta bu uygulamayı yapmak için harcanmış ciddi bir emek söz konusu. Ama nereden bulursanız bulun uyumlu apk dosyası olmasına dikkat edin. BlackMarket'ten normal uygulamaların ayar çekilmiş versiyonlarını bulabilirsiniz, sıkıntı yaratmaz. Ama işte oyun konusu farklı, BlackMarket genel bir ortam, oyunu hangi cihaz için istediğinizi bilemez, zaten büyük oyunların çoğu yok. Ama onları da birçok forum veya siteden bulabilirsiniz, yeterki Mali GPU uyumlu olsun. Komiktir, Modern Combat 3 oyununu çok uğraştığım halde uyumlusunu bulamayıp Store'dan satın aldım, 1,5 gb lik data dosyasını da indirdim. Ama oyun çalışmıyor :) Meğerse S2 lerde bu oyun çalışmıyormuş, Gameloft ile bayağı sıcak yazışmalar yaşayacağız galiba.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dexia -- 23 Temmuz 2012; 11:58:08 >




  • Burası gerçekten iyi oldu diğer konuda alım satımdan geçilmiyor.
  • hocam rom konusunda link vermek sıkıntı yaratmıyor tecrubeyle sabittir.
  • çok güzel anlatmışsınız...bir de root nedir? rom nedir? neden yapılır? biz ilk defa android kullanıcaklar için kısaca açıklarsanız seviniriz :) ben hep apple ürünleri kullandım iphone da jailbreak yaptım ama bunlara göre daha basitti sanki inşaallah bunları da öğrenirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dexia



    Hocam cihazı Türkçe'leştirmek adına Program, Uygulama & rom v.s v.s mevcut mu?
  • Dexia hocam tavsiye ettiğin uygulamaların linklerini paylaşabilir misin?

    Facebook uygulamasını google play'den indiremediğimi ben söylemiştim.

    Mesela Facebook 1,97 uygulamasını nereden bulabilirim? Bu konularda pek bilgim yok o yüzden soruyorum. Orada yazdığın paylaştığın uygulamaların hepsini rar'layıp paylaşma imkanın var mıdır? Vallahi çok makbule geçer eğer böyle bişey yaparsın en basit örneği Facebook 1,97 olur.. Diğerlerini de bekliyorum.

    saygılar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: delioflu

    Dexia hocam tavsiye ettiğin uygulamaların linklerini paylaşabilir misin?

    Facebook uygulamasını google play'den indiremediğimi ben söylemiştim.

    Mesela Facebook 1,97 uygulamasını nereden bulabilirim? Bu konularda pek bilgim yok o yüzden soruyorum. Orada yazdığın paylaştığın uygulamaların hepsini rar'layıp paylaşma imkanın var mıdır? Vallahi çok makbule geçer eğer böyle bişey yaparsın en basit örneği Facebook 1,97 olur.. Diğerlerini de bekliyorum.

    saygılar.

    Aynen katılıyorum, Link paylaşımı yasak denilmiş, alakası yok, her konuda paylaşılıyor ve bugüne kadar link paylaşıldı diye işlem yapıldığını görmedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: delioflu

    Dexia hocam tavsiye ettiğin uygulamaların linklerini paylaşabilir misin?

    Facebook uygulamasını google play'den indiremediğimi ben söylemiştim.

    Mesela Facebook 1,97 uygulamasını nereden bulabilirim? Bu konularda pek bilgim yok o yüzden soruyorum. Orada yazdığın paylaştığın uygulamaların hepsini rar'layıp paylaşma imkanın var mıdır? Vallahi çok makbule geçer eğer böyle bişey yaparsın en basit örneği Facebook 1,97 olur.. Diğerlerini de bekliyorum.

    saygılar.

    Aynen katılıyorum, Link paylaşımı yasak denilmiş, alakası yok, her konuda paylaşılıyor ve bugüne kadar link paylaşıldı diye işlem yapıldığını görmedim.

    Sonuçta Andorid uygulamanın linki paylaşılacak reklam linki vs. değil.

    Şöyle de olabilir Dexia hocam'da bu uygulamalar yüklüdür, Rar yapıp bir upload sitesine yükler bizde oradan çekeriz.

    Dexia hocam uygulamalara ihtiyacımız var




  • quote:

    Orijinalden alıntı: delioflu

    quote:

    Orijinalden alıntı: kadirekinci

    quote:

    Orijinalden alıntı: delioflu

    Dexia hocam tavsiye ettiğin uygulamaların linklerini paylaşabilir misin?

    Facebook uygulamasını google play'den indiremediğimi ben söylemiştim.

    Mesela Facebook 1,97 uygulamasını nereden bulabilirim? Bu konularda pek bilgim yok o yüzden soruyorum. Orada yazdığın paylaştığın uygulamaların hepsini rar'layıp paylaşma imkanın var mıdır? Vallahi çok makbule geçer eğer böyle bişey yaparsın en basit örneği Facebook 1,97 olur.. Diğerlerini de bekliyorum.

    saygılar.

    Aynen katılıyorum, Link paylaşımı yasak denilmiş, alakası yok, her konuda paylaşılıyor ve bugüne kadar link paylaşıldı diye işlem yapıldığını görmedim.

    Sonuçta Andorid uygulamanın linki paylaşılacak reklam linki vs. değil.

    Şöyle de olabilir Dexia hocam'da bu uygulamalar yüklüdür, Rar yapıp bir upload sitesine yükler bizde oradan çekeriz.

    Dexia hocam uygulamalara ihtiyacımız var

    Aynen hocam




  • Yeni konu hayırlı olsun, faydalı bilgilerin burada toplanması çok iyi olmuş.
  • Tabiki paylaşırım arkadaşlar, zevkle, sıkıntı olmuyor diyorsanız sorun yok. Varsa da konuşulur halledilir zaten. Akşam eve gidince önemli ve ücretsiz birkaç uygulamayı yükler linkini eklerim ilk mesaja.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dexia

    Tabiki paylaşırım arkadaşlar, zevkle, sıkıntı olmuyor diyorsanız sorun yok. Varsa da konuşulur halledilir zaten. Akşam eve gidince önemli ve ücretsiz birkaç uygulamayı yükler linkini eklerim ilk mesaja.

    Eyvallah hocam çok teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dexia

    Tabiki paylaşırım arkadaşlar, zevkle, sıkıntı olmuyor diyorsanız sorun yok. Varsa da konuşulur halledilir zaten. Akşam eve gidince önemli ve ücretsiz birkaç uygulamayı yükler linkini eklerim ilk mesaja.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle bir konu açıldığı iyi olmuş. Umarım bu konu da çinden posta takip veya firma temsilcilerinin reklam yapma konusuna dönmez.
  • Ben tablete hiç room atmadım gerek duymadım çince uygulamaları disable yaptım gerek duymuyorum aslında rom atmaya ne yapayım sizce atmalı mıyım?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.