Şimdi Ara

Anketler e-kitap trendinin yükselişini sürdürdüğünü gösteriyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Anketler e-kitap trendinin yükselişini sürdürdüğünü gösteriyor






    İnsanların kitap okuma alışkanlığını sadece basılı yayınlardan değil, masaüstü, tablet, akıllı telefon ve e-okuyucu gibi platformlardan da devam ettirmesini hedefleyen e-kitap trendi, piyasaya sürüldüğü ilk günden bu yana yükselişinden birşey kaybetmedi.




    BookStats tarafından 2000 yayıncıyla yapılan bir anket, kitap endüstrisinin son durumunu ortaya koydu. 




    Basılı kitaplardan dijital kitaplara geçiş oldukça hızlı oldu ve yayıncılar 2011 yılında 2.07 milyar dolar e-kitap geliri elde etti. Yayınevlerinin gelirlerinin yüzde 15.5'ini e-kitaplar oluşturdu. Her satılan 140 e-kitaba karşılık 100 basılı kitap oranının ortaya çıktığı bu dönemde tüketicinin dijital yayınlara olan ilgisi artış eğiliminde.




    Bununla birlikte basılı kitaplarda da bir gerileme gözlenmeye başladı. 2010 yılında 12.1 milyar dolar olan gelir, 2011 yılında 11.1 milyar dolara geriledi.




    Genel anlamda kitap endüstrisi bir durgunluk içinde. 2010 yılında 13.9 milyar dolar olan gelir, 2011 yılında 13.97 milyar dolar olarak gerçekleşmiş. Genç nüfusa hitap eden kitapların geliri de 2011 yılında yüzde 12 artarak 2.78 milyar dolar oldu.




    Çevrimiçi kitap satışlarında da 2011 yılında 5.04 milyar dolara çıkan bir artış gözlemlendi.

     








  • malesef ülkemizde yeterince hatta hiç gelişmiyor parayla bile bulamıyorsun kitabı yayıncılar uyduruk kitabı 20-25 tl sattmak yerine neden 5 tl satalım diye düşünüyor sonra tv programlarına çıkıp türk halkı okumuyor diyor

  • Bana hala soğuk geliyor e-kitaplar...
  • Şimdi yok efendim ben kitabın kokusunu duyucam elime alıcam hissedicem falan falan gibi edebiyat parçalayanlar olacaktır. Biraz da çevreyi düşünün şurda burda devlet kurumlarında, zarfı bile açılmadan çöpe atılan otomatik ödemeledeki faturalarınızda, gereksizce basılıp yerlere atılan broşür ve ilanlarda o kadar çok çevre isrefı var ki aklıma geldikçe bile ürperiyorum. Basılı gazeteye da karşıyım ama neyse o konu dışı olucak şimdi. Amacınız kitap okumaksa niyeti olan her yerde okur. Nitekim yıllardır okuduğum basılı kitap sayısı 10 u geçmez bunun yanında elektronik ortamda belki yüzlerce kitap okumuşumdur. Tabiki satışını yapan yer bulmak halen güç ama yaygınlaşıyor. Bununla birlikte basılı kitaptan bir miktar daha ucuza satılıyor fakat özendirici olması için en az 2/3 fiyatına falan olması gerekir. Üstelik bir cihazınıda ( özel bir e book okuyucu cihaza bile gerek yok telefonunuzda bile okuyabilirsiniz) yüzlerce ve hatta teknik olarak onbinlerce kitap taşıyabilirsiniz.





  • Normalde kitap okumak bana pek cekici gelmemekteydi, kitap okurken genelde uyuya kaliyordum ancak tabletimi aldim ve google play deki butun e-book uygulamalarini indirdim. Itraf ediyorum okumam diye wattpad uygulamasindan korsan turkce kitaplar indirdim. Sonra baktim okuyorum ve normalde aylar alacak kalinliktaki bir kitabi 5 gunde bitirdim. Baktim korsan olacak gibi degil idefixten kitap almaya basladim ve hala tabletimi elimden dusurmuyorum ve tableti adeta e-reader gibi kullanmaya basladim. Su an bir kindle alma plani yapiyorum. Acikcasi normal kitaptan tassima ve okuma hissi olarak cok daha basarili hatta yuzde olarak ne kadar okudugunuzu gostermesiyle gaza geliyorsunuz surada birakirim diyorsunuz ama duramiyorsunuz herkese tavsiyem kesinlikle deneyin.

  • Devletin e kitap formatını cazip hae getirmesi lazım. E kitap okuyucu cihazlarında vergi indirimine gidilmeli.

  • LCD ekranlarda nasıl kitap okuyorsunuz hiç anlamıyorum.Ben 10 dakka okusam hemen gözlerim ağrıyor.Acaba E-ink ekranlarda durum nasıl acaba kullanan varsa açıklarsa iyi olur.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: mesutreis

    LCD ekranlarda nasıl kitap okuyorsunuz hiç anlamıyorum.Ben 10 dakka okusam hemen gözlerim ağrıyor.Acaba E-ink ekranlarda durum nasıl acaba kullanan varsa açıklarsa iyi olur.


    Ben Kindle 3 kullanıyorum. Görüntü olarak gerçek kitaptan hiç farkı yok. Göz yorgunluğu kitapta nasılsa Kindle'da da ancak o kadar oluyor. Kendi hazırladığım Kindle 3 incelemesi:http://www.mcpsp.com/kutuphane-e-book-odev-paylasim/45830-e-kitap-okuyucu-quotkindle-3quot-bilgilendirme.html





  • e kitap iyidir ama desteklenmesi lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    Bana hala soğuk geliyor e-kitaplar...

    hocam bazen isinma sorunları oluşabiliyor.

    Biliyorum espri berbatti, şaka bir yana gerçekten e-kitap olayı ilgilincime gidiyor bir kere denemisligim vardır ama.ne hikmetse gerçek kitapların yerini tutmuyor. Gene de alışkanlık meselesi sonuçta bu da büyük ve en iyi icatlardan biri

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amedra


    quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    Bana hala soğuk geliyor e-kitaplar...

    hocam bazen isinma sorunları oluşabiliyor.

    Biliyorum espri berbatti, şaka bir yana gerçekten e-kitap olayı ilgilincime gidiyor bir kere denemisligim vardır ama.ne hikmetse gerçek kitapların yerini tutmuyor. Gene de alışkanlık meselesi sonuçta bu da büyük ve en iyi icatlardan biri

    Espriye yorum yapmiyorum bak :D

    Dediklerine katiliyorum, ben 4-5 kez denedim ama olacak gibi degil.... Tamam iyi hos gercekten ama gercek kitap varken tercih etmezdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • e-kitaba gecmeden once on yargili olanlardandim. simdi istedigim kitabi e-kitap olarak bulamazsam resmen okumaktan vazgeciyorum cunku eski usul bana gereksiz yuk tasimak giib geliyor. detay belki ama ornegin bir kitabi okurken altini cizdigim yerler normal sartlarda kutuphanede, kitabin icinde yok olup kaybolacakken, e-kitabimda onu tek dokunusla bulup birine gosterebiliyorum ya da tekrar okuyabiliyorum. ben universitedeyken bu teknoloji yoktu ama olsaydi cok buyuk rahatlik olurdu. akademik kariyer yapsaydim da direk kullanirdim. ben kitap okumak icin kullaniyorum e-kitap okuyucumu. Teknosa'dan almistim ve oldukca memnunun. sanirim "e-kitap mi kitap mi"nin yani sira bir de "tablet/telefon gibi aletler mi e-kitap okuyucu mu" diye bir tartisma var. benim de bu olaya girdigimden beri bu konuda fikrim olustu ve bence cevaplar hic tartismasiz cok net. e-kitap ve e-kitap okuyucu. ama e-kitap okuyucularin da e-ink ekranli olani, buraya lutfen dikkat!

    e-kitap kullanmamak cep telefonu kullanmamak gibi birsey benim icin, hayati kolaylastirmak varken direnmek niye? e-kitap okuyucu kullanmayip tabletten ya da laptop'tan falan okumaya calismak da ayni derecede mantiksizlik. gozlerini yormayan, mis gibi huzurla okuyacagin bir alet varken, bu eziyet neden, adamlar kitap sayfasinin aynisini yapmisken... Tablet almak da istiyorum ama is icin istiyorum acikcasi. e-kitap okuyucu daha onemliydi, o sorunumu hallettim, bu siteden de yararlandim baya, simdi tablet bakiyorum. ama o baska bir forumun konusu heralde :)




  • e-kitabın ne kadar güzel bir teknoloji olduğunu kitaba verecek param kalmadığımda anladım. :D internetten indirdiğim e kitaplarla işi götürmek güzel. :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.