arkadaşlar lg h10a,h12n,h22n serileri ile lgnin 4163b,4165b,4167b modelleri arasında ne fark var? 2 model numaraları birbirinden çok uzak. hangi seri daha iyi? bu 6 modelden hangisini almak lazım?
arkadaşlar bu program bayaa iyi bir programa benziyor ama şunu sormak istiyorum. benim makinede 1 adet 250gb hd var. 3 parca., C : win kurulu, toplam 6gb dolu (50gb) d: 50gb dolu (100gb) e: 40gb dolu (100gb)
1-bu programı nereye kurayım? 2-sadece Cnin mi imagını alayım? 3-yoksa c nin imagını d'ye, d'nin kini C'ye, E'yi D'mi kaydedeceğm aman kafam karıştı . NE Yapacağım ben yaaw? 4- bu image dosyaları ne kadar yer tutuyor? aynı boyut mu kaplıyor?
çok soru sordum ama bişey daa 5-benim hd SATA heralde. SATA2 leri desteklemiyor falan deniyordu. makinede RAİD diye bişey var. benim HD SATA mıdır? SATA2 midir?
bu kadar soruyu sabredipte okuyan, üstüne üstlük bir de cevap veren çıkarsa çok teşekkür ederim.
arkadaşlar small business server 2003 için acronis true image 9.1 server programını aramaktayım. download linki ve sayısal haneleri ile ilgili bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semuteyo -- 21 Mart 2007; 10:25:19 >
Acronis True İmage Home 10 vistada çalışıyo explore özelliğide çalışıyo kullanım olarak 9dan bi farkı yok sanırım 9u kullanmadım ama anlatımdan anladığım kadarı ile aynı belki arayüze biraz makyaj yapmıslardır yada menülerde bi miktar değişiklik olmus olabilir ama dediğim gibi 10 versiyonu vistada sorunsuz çalışıyo
Acronis True İmage Home 10 vistada çalışıyo explore özelliğide çalışıyo kullanım olarak 9dan bi farkı yok sanırım 9u kullanmadım ama anlatımdan anladığım kadarı ile aynı belki arayüze biraz makyaj yapmıslardır yada menülerde bi miktar değişiklik olmus olabilir ama dediğim gibi 10 versiyonu vistada sorunsuz çalışıyo
vista varsa Acronis True İmage Home 10 kurmakmı gerekiyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nirvana16 -- 21 Mart 2007; 20:04:14 >
vista varsa Acronis True İmage Home 10 kurmakmı gerekiyor?
norton ghost 11 yada 12 de çalışıyor sanırım ama ben acronis kullanıyorum memnunum
C: nin yedeğini E: ye alabiliyoruz (daha denemedim programı kurdum sizlerden gelecek cevabı bekliyorum) peki sonra bunu DVD ye kayıt etmek istersek (nero ile) nasıl kayıt yapacağız veri olarak mı yoksa boot cd olarakmı kaydedeceğiz. yada direk dvd.ye yedekleme imkanımız yokmu acaba
bende kurulu olan version v9,0 (build 2,247)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin_ER -- 23 Mart 2007; 15:01:36 >
C: nin yedeğini E: ye alabiliyoruz (daha denemedim programı kurdum sizlerden gelecek cevabı bekliyorum) peki sonra bunu DVD ye kayıt etmek istersek (nero ile) nasıl kayıt yapacağız veri olarak mı yoksa boot cd olarakmı kaydedeceğiz. yada direk dvd.ye yedekleme imkanımız yokmu acaba
DVD diskine veri olarak yazdıracaksın
Mesela Sistem çöktü Harddisklerinde hiç bir şey yok
Acronis CD sini tak PC acronis ekranı gelecek recovery parttion veya image kısmına tıkla Veri DVD sini PC ye tak
.tib uzantılı image dosyasını göster ve leri tıkla Son olarak process tıkla C ye image geri yüklleyecektir PC nin hızına göre max 20 dk sürer
My System : LG E500 GA290T NoteBooK - T5250 1,5 GHZ 2 MB 667 Mhz - 3 GB DDR2 667 Mhz 120 GB - GM965 128 MB - 1,3 Kamera - SamSunG DVD P247 - GrundiG 2x30 W - Siemens 6520 ADSL SuNnY 9030 CI - Sony DSC_P93 - Sandisk 8GB - AveA K790 - 512 MB - Log LX-7 / 2007 1,4 GETZ ŞAMPİYON FENERBAHÇE [ I've been in this Forum since Jan 2002 ]
DVD diskine veri olarak yazdıracaksın
Mesela Sistem çöktü Harddisklerinde hiç bir şey yok
Acronis CD sini tak PC acronis ekranı gelecek recovery parttion veya image kısmına tıkla Veri DVD sini PC ye tak
.tib uzantılı image dosyasını göster ve leri tıkla Son olarak process tıkla C ye image geri yüklleyecektir PC nin hızına göre max 20 dk sürer
ben şöyle anlatayım; umarım doğru yapmışımdır, önce boş bir CD taktım ve image bootable cd oluşturdum.. daha sonra harddiskin F: bölümüne yedekleme mi yaptım yaklaşık 3 Gb. lık bir mybacup.tip dosyası oluştu bu dosyayı DVD ye nero ile veri olarak kayıt yaptım..
şimdi sizin anlattığınızdan anladığım herhangi bir çökme olduğunda önce oluşturduğum bootcd sini takacağım ve daha sonra acronis ekranı gelince recovery parttion veya image kısmına tıklayıp Veri DVD sini PC ye takıp yükleme yapacağım... doğrumudur..
birde aklıma gelen şu var boot cd si içindekileri aldığımız iajı tek bir dvd ye yüklesek(yazdırsak) nasıl olur yani tak çıkar olmaz sanırım .. bu fikir nasıl (yazarken yine veri dvd.si olarak neroda yazacağız sanırım)
yazdırdığım DVD deki durumu bu şekilde sistem tamamen çökecek olursa yani önce bottcd. simi takılacak yoksa direk bu image aldığımız DVD mi takılacak
yada bunu ve oluşturduğumuz bot CD.sini tek DVD de birleştirip tekrar neroda veri DVD si olarak mı yazdırsak
buda bootCD oluşturma resmi buda bootCD içeriği
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Engin_ER -- 24 Mart 2007; 11:49:43 >
@ Engin_Er, @ tiske anlattığınız operasyon için benim aklıma şu fikir geldi ama denemedim.
Şimdi image'imizi D sürücüsüne aldık ve bunu bir dvd'ye kaydettik (nero ile veri dvd'si olarak). Sonra geri yüklemek istediğimizde resimde görüldüğü gibi, image dosyasını seçerken D sürücüsü yerine E'deki dvd içinden image'i seçsek ve işlemlere aynen devam etsek sorun olur mu??
Resimde görünen E (DVD sürücüsü) reboot ettikten sonra da seçilebiliyor, yani dos ortamında işlemi tekrarlarken de seçilebiliyor.
Bu işlem sorunsuz yapılabilir mi? Deneyen var mı?
Sizin anlattığınızdan tek farkı işlemin halen çalışabilen bir windows'tan başlatılması...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sp@wn -- 24 Mart 2007; 10:54:06 >
Tek CD romda Önce Acronis CD si ile başlanır DOsya gösterme ısdrası gelince acronis CD si çıkar İMAGE DVD sini tak Hata vermez Çünki recovery kendini hafızaya atıyor Biz arkadaşın ASUS laptopa bu yolla image geri yükledik İmage ile boot CD içeriği aynı cd de olmaz Çünki tekrar veri DVD si yazdırdığınızda boot özelliği kalmayacaktır
( Bundan % 100 emin değilim denemedim ancak vista boot DVD lerinde bu deiğinizi ben yaptım boot özelliği kayboldu ) Bootlu Vista DVD içeriğine crak ve XP cd si attım bunu da yazdırdım Ancak boot olmadı
Şunu tekrar edeyim
Windows üzerinden de dos ortamından da ACronis CD ile boot ettiğinizde de İmage dosyası hangi sürücüde olursa olsun seçebilirsiniz DVD veya harddsik farketmez.
Windows üzerinden imgae yüklemeyei seçerseniz zaten PC yi RESTARt Atmak zorundasınız Yoksa image geri yüklenmez. ( Acronis zaten REBOOT uyarısı veriyor )
PC yi restart atınca kurtarma CD si koymaksızın PC acronis ile açılır ve siz de image geri yükleme işlemini yaparsınız.
Şunu herkes iyi bilsin Acronis Kurtarma CD si ile hem image alınır, Hem de image ageri yüklenir
Windows üzerinde acronisle sadece image oluşturulur Geri yüklemek için mutlaka PC retart yapılmalıdır Zaten Acronis size Reboot diye uyarı veriyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiske -- 24 Mart 2007; 10:52:55 >
My System : LG E500 GA290T NoteBooK - T5250 1,5 GHZ 2 MB 667 Mhz - 3 GB DDR2 667 Mhz 120 GB - GM965 128 MB - 1,3 Kamera - SamSunG DVD P247 - GrundiG 2x30 W - Siemens 6520 ADSL SuNnY 9030 CI - Sony DSC_P93 - Sandisk 8GB - AveA K790 - 512 MB - Log LX-7 / 2007 1,4 GETZ ŞAMPİYON FENERBAHÇE [ I've been in this Forum since Jan 2002 ]
banner dost,ben acronis 10 kullanıyorum da,herşeyi kitabına uygun yaptım,fakat iş dvddeki yedeği açmaya gelince şifre istiyo(this file is password protected) gibi bişey,ki ben default settings uyguladım.password falan belirlemedim. nedir bunun çözümü.vista kullanıyorum bu arada.bir püf noktasımı var ki.resimlerdekinden farklı birşey yapmadım. önceleri bootable da yapamıyordum,bölge ve dil seçeneklerinden ing(abd) seçtim o zaman oldu. dvd yedeğin istediği şifre neden kaynaklanıyordur? çözüm var mıdır? teşekkürler...
1-Arkadaşlar acrisi anlatıldığı gibi kurdum. şimdi geri yüklemek istiyorum ama bir türlü olmuyor hata veriyor. ((Ben 2 hardisk kullanıyorum. 2. hardiske aldım yedeği)) 2-DVD boot etme gibi ifadeler var boot etme ne demek. 3-DVD den nasıl açıyoruz.,
Allah aşkına birisi güzel güzel anlatsın şunu kafayı kırmak üzereyim.
Şu sorularıma Bi cevap verin arkadaşlar.Bu teknolojinin fazlası iyi değil.İnsan kafayı yiyecek duruma geliyor.
quote:
Orjinalden alıntı: murat-i-
1-Arkadaşlar acrisi anlatıldığı gibi kurdum. şimdi geri yüklemek istiyorum ama bir türlü olmuyor hata veriyor. ((Ben 2 hardisk kullanıyorum. 2. hardiske aldım yedeği)) 2-DVD boot etme gibi ifadeler var boot etme ne demek. 3-DVD den nasıl açıyoruz.,
Allah aşkına birisi güzel güzel anlatsın şunu kafayı kırmak üzereyim.
Arkadaşlar mrb, Nt4.0 Raid1 li server var bunun image almak istiyorum ghost ta sorun yaşadım(image alacağım ide disk i ghostta görmedi) acronis ile ilgili yazıları okudum bana yardımcı olabilirmisiniz.Full versiyonu nerden ve nasıl yükleyebilirim.(8.0 indirdim) Şimdiden tşk
80 GB HDD 36 36 olmak üzere 2 ye ayrılık. Fakat acronisi kurup yedek aldıktan sonra arkadaş programla oynamış. c sürücüsü şimdi 15 gb ayrıca c sürücüsünden eksik kalanlar da yeni bir sürücü oluşturmuş anlamadım gitti. Yardım lütfen
valla hocam eline diline saglıkta şimdiye kadar hangi yedekleme programı yuklediysem bi ..... yaramadı mesala ghost net 1.1 i istiyo bilgisayara sacma sapan seyler kuruyo bide yukleyince 100 kusur mb tan fazla yer kaplıyo bana sormadan live update programları falan kuruyo belki bende internet yok ala ala sonra cuman snapbackup mıdır nedir onu kurdum oda yok java kur yok bilmemneyi söyle yap falan diyo deliriyorum serefsiz adi programlar insallah bunda böyle birsey yoktur kolay gelsin saol...
arkadaşlar; 2 tane hdd im var.C ide ve d serial ata
Yapmak istediğim; c nin imajnı alıp d ye kurmak, ama olmuyor
Restore deyince seçeneklerde master diskim olan c görünüyor.
Restore to folder seçeneğinde ancak diğer hdd imi görüyorum, onada kurunca bir dosya adı altında kuruyor ve bios ayarlarından d den boot et deyince bilg açmıyor(boot disk failure)
arkadaşlar; 2 tane hdd im var.C ide ve d serial ata Yapmak istediğim; c nin imajnı alıp d ye kurmak, ama olmuyor Restore deyince seçeneklerde master diskim olan c görünüyor.
Restore to folder seçeneğinde ancak diğer hdd imi görüyorum, onada kurunca bir dosya adı altında kuruyor ve bios ayarlarından d den boot et deyince bilg açmıyor(boot disk failure)
hata nerde? acil yardım !!!
Eğer doğru anladıysam Dostum C nin imajını D ye nasıl kurarsın? Olmaz ki zaten ALdığın İmage da bütün dosyalar C adresine göredir D yi zaten göremez Aldığın image sadece ve sadece bütün donanımları aynı olan PC ye kurulur USB aygıgtlar hariç tabii
Dediğin şeyi yapma olasılığın yoktur
Boot dosyası ve programlar ve diğer uygulamalar C diskine göredir. Hem C ve D disk boyutları da aynı olması gerekir
Artı bunun olması için SÜrücü harflerini de değiştirmen gerekir
Bunu belki Partisyon programaları ile yapaabilirsin
Acronisin disk sellctor 10 progrtamını dene Ben bu dediğini hiç yapmadım Ancak olabilirliği sürücü harflerini değiştirmekten geçer
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiske -- 8 Nisan 2007; 15:38:11 >
ben acronis true image version 9 sanırım uzun süredir kullanıyorum cd den boot ederek açıp image yi alıyorum olay bitiyor ama son aldığm intel boardlarda image alamıyorum bir uyumsuzlık gösteriyor aynı zamanda bazı amd işlemci ve boardlardada bunun gibi boot cd den boot edecek ve image alacak denenmiş bir program arıyorum varsa bilen kullanan yardım pls
a- cd de boot edecek ve image alacak. program çalışması için bootlu cd li program ve image dosyası yeterli olacak..
Arkadaşlar bununla laptopun windows unu yedeklesem ve bidaha saatlerce süren recovery ile uğraşmasam olurmu bi problem olmaz dimi????
bu acronisin yedek dosyası "image dosyası" ile formatlanmış ve hdd i biçimlendirilerek 2 bölüme ayrılmış laptop un "c:" sinede yükleme yapılabilir dimi?
bide kızmayında bişiy daha sorcam ben laptopu alalı 3-4 gün oldu fakat, 143gb lık alanın 108gb ı boş sadece o yüzden image dosyasına atmak istemediklerimi belirleyebilirmiyim? bu işlem i yapmak işimi zorlaştırır mı?