Arkadaşlar bende acaip bir durum oldu. Arkadaşımın harddiski 120 gb ikiye böldüm. Acronisle yaklaşık 2 ay önce sistemin yedeğini almıştım. windows çökmüş spylar bulaşmış. hemen 10 dakikada eski haline getireyim dedim. Getirdim fakat birşey dikkatimi çekti. c sürücü 54 55 gb tı. şimdi c sürücüsünü 15 gb olarak görüyor Acronis programına biraz baktım partition diye birşeyler yazıyordu kullanamadığım 39 gb alllunlocated(böyle yazılıyordu sanırım) diye birşey yazıyor orda gözüküyor yani. nasıl olduki bu olay. kullanamadığım 39 gb ve ve şuan kullandığım 15 gb ı tek parça haline getirmek istiyorum. c sürücüsnün tamamını kullanammak kötü:( yardım lütfen
Arkadaşlar bende acaip bir durum oldu. Arkadaşımın harddiski 120 gb ikiye böldüm. Acronisle yaklaşık 2 ay önce sistemin yedeğini almıştım. windows çökmüş spylar bulaşmış. hemen 10 dakikada eski haline getireyim dedim. Getirdim fakat birşey dikkatimi çekti. c sürücü 54 55 gb tı. şimdi c sürücüsünü 15 gb olarak görüyor Acronis programına biraz baktım partition diye birşeyler yazıyordu kullanamadığım 39 gb alllunlocated(böyle yazılıyordu sanırım) diye birşey yazıyor orda gözüküyor yani. nasıl olduki bu olay. kullanamadığım 39 gb ve ve şuan kullandığım 15 gb ı tek parça haline getirmek istiyorum. c sürücüsnün tamamını kullanammak kötü:( yardım lütfen
Bilgisayari bootable Acronis CD uzerinden boot ettir ve acronis programi acilsin. Daha sonra recovery ile imaji geri yuklerken arada biryerde "resize parition" yazisi cikacaktir onu secip ilerle. Bu secenek sana biryerde imaji uzerine geri yuklemek istedigin partitionu yeniden boyutlandirttiracak bir arayuz cikaracaktir. Buradan 15 GB lik kisimi yeniden 54 GB yapabilirsin. "Partition size" yazan yere 54 GB yaz ve ilerle ve geri yukleme islemini bitir. islemin sonunda goreceksin ki imaji uzerine geri yukledigin partitionun buyuklugu 54 GB olmus. :)
NOT: Bu islemi yapabilmen icin bilgisayarinin HDDsi uzerinde unallocated partition olmasi lazim. Yani sen 39 GB lik partitionu unallocated bicimde yani gorunmeyen olarak birak :)
Bir de geri yukleme islemini yaparken Acronis programinin disk partitionlarina verdigi harflere pek itimat etme! Mesela enim bilgisayarimda ne hikmetse C parcasini D olarak goruyor hep :) D parcasini da C olarak goruyor. bir yanlislik yapsam butun verilerim kaybolur :) Onun icin parttiion buyuklugu, doluluk bosluk oranina ve dosya sistemine hep dikkat et. Bir kaza olmasin :)
Bilgisayari bootable Acronis CD uzerinden boot ettir ve acronis programi acilsin. Daha sonra recovery ile imaji geri yuklerken arada biryerde "resize parition" yazisi cikacaktir onu secip ilerle. Bu secenek sana biryerde imaji uzerine geri yuklemek istedigin partitionu yeniden boyutlandirttiracak bir arayuz cikaracaktir. Buradan 15 GB lik kisimi yeniden 54 GB yapabilirsin. "Partition size" yazan yere 54 GB yaz ve ilerle ve geri yukleme islemini bitir. islemin sonunda goreceksin ki imaji uzerine geri yukledigin partitionun buyuklugu 54 GB olmus. :)
NOT: Bu islemi yapabilmen icin bilgisayarinin HDDsi uzerinde unallocated partition olmasi lazim. Yani sen 39 GB lik partitionu unallocated bicimde yani gorunmeyen olarak birak :)
evet acronis programında 39 gb olan bölüm unallocated diye gözüküyor. yardımın için teşekkürler son bir sorum olacak
Acronis CD uzerinden boot ettir demişsin ben cd ye yedek almadım yada başka birşey yapmadım. sistemin yedeğini d'ye almıştım yinede resize parition arayüzü çıkarmı?
Windowsun icinden acronis programini calistirinca resize parition secenegi cikar mi bilmiyorum. Ama acronis programini acip CD-RW ye bos bir CD koyup, soldaki menuden create bootable rescue media seceneginden CD ye acronis programinin bootable versiyonunu olusturabilirsin. Daha sonra bu CD uzerinden boot edecek sekilde BIOS dan ayarla ve bilgisayari yeniden baslat. Acronis programi acilacaktir. Sen ordan full surumu secip ilerle ve recovery islemini bildigin gibi yap. (Resize partition ozelligini secerek tabi)
Resize partition secenegi imaj datalarin nerde olursa olsun cikmasi cikar amam acronis programini windowsun icinden degil de bootable bir CD uzerinden baslatman gerekebilir. Belki windowsun icerisinden calistirirsan da oluyordur ama ben hic denemedim. Sen Bootable CD yi yukardaki gibi olustur en fazla 30 saniyeni alir. Daha sonra bilgisayari bu bu CD uzerinden ac ve yedegi D surucunden C surucune yukle. Burda CD sadece bir arac. Bu CD windowsu baslatmadan acronis programini acmana yarar.
Eger basarili olamazsan. Ve fazla kasmak istemiyorsan. Bilgisayarim uzerinde saga tikla oradan yonet secenegini sec. Oradan disk yonetimine gir ve orda unallocated olarak gozuken 39 GB lik bolumun uzerine gelip saga tiklayip olustur de ve formatla bu parcayi. Simdi ek olarak bir 39 GB lik daha parcan olur ama bu parca C den ayri F veya G yada Hhafinde olur :)
yazdığın yaznın sonunda veri dvdsi olsunki bootable olsun demişsin normal veri dvdsinin içine aynı dosyaları atsak olmuyormu yani ben 45 mb cdnin içine bazı programlar atmak istiyorum image değil backup değil imagetruedan bağımsız şeyler bu ancak senin anlattığın iso işlemiyle olur herhalde...
Felix dostum ordaki 45 mb lik ".iso" dosyasi Acronis Ture Image Home programinin bootable hali. Yani sen bu dosyayi Neroda imaj seklinde CD ye yazarsan o sana sadece TRUE Image programini acar. Yani boot eder o CD uzerinden bilgisayar ve windows acilmadan direkt Acronis programi acilir. Sen bu veriyi DVD ye yazarsan ve DVD cok kapasiteli oldugu icin icine imaj verileri ni de klersen sana tek DVD de komple bir cozum olmus olur :) Sen bu 45 MB lik veriye rastgele bir program eklesen bu programlar dos ortaminda calismaz. Sadece isimlerini gorursun orda acronis acilir yine :)
"ultra iso" programina gelince. Bu program ile imaj CD leri yapilabiliyor. Bir CD nin karakteri bozulmadan icine dosya eklenebiliyor yada cikartilabiliyor. Boot CD ler yapilabiliyor.
Sen mesela partition magic programini bootable olarak mi yapmak istiyorsun? yani windows baslamadan? eger o sekilde bisey istiyorsan onun da cozumu basit :)
hocam saolasın anlatım için süper program, bu ara bi format atmayı düşünüyordum bi format atim sonra sistemi en baştan kurup ( programlar vs herşey dahil ) sonra o temiz hal ile bi yedek alayım
dostum eline sağlık ben resimlerle anlattığın gibi bütün işlemleri yaptım.. boot cd sini de oluşturdum.... cd yi denedim güzelce çalışıyor backup.* dosyam 3 gb civarında.. ve maalesef dvd yazıcım yok.. okurken dvd yada CD ye kaydedin diyordun.. ben bu dosyayı CD ye nasıl kaydedebilirim ? ...
öncelikle emeğine sağlık. güzel açıklamandan dolayı teşekkür ederim. Ama ben yapamadım. 6. rsimdeki ekran gelmiyor bende. en son resimdeki gibi de imaj alma tuşu aktif olmuyor. defalarca denedim olmadı. Belki de acemiliğimdendir. versiyonu 9 olanı kurmuştum. Yardımcı olursanız sevinirim.....
merhaba arkadaşlar ben c nin yedeğini aldım sonra ihtiyacım oldu gerekli işlemleri yaptım reset attıktan sonra true image yükleniyor bekleyin diyen bir siyah ekran çıkıyor ve orda kalıyor pc ne yapmalıyım lütfen yardım
merhaba arkadaşlar ben c nin yedeğini aldım sonra ihtiyacım oldu gerekli işlemleri yaptım reset attıktan sonra true image yükleniyor bekleyin diyen bir siyah ekran çıkıyor ve orda kalıyor pc ne yapmalıyım lütfen yardım
o ekran biraz uzun süre kalıyor 5 dk sbret olmazsa soun vardır demek..
boot cd si yaptım ve safe mode ile açtım oldu, ama iki yedeğim vardı biri temiz kurulum biride c nin son c nin son halini geri almak için 6 saat süre çıktı iptal ettim ilk kurulumda aldığım yedeği seçtim onu da 1,5 saatte yaptı bir sorun var ama çözemedim inanılmaz uzun sürüyor bu programın 8 versiyonunuda kullanmıştım bir aralar cdlerden hemen yüklüyordum şimdi neden bukadar uzun sürüyor anlamıyorum bilgisi olan varsa yardım etsin lütfen
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altineldogan -- 23 Eylül 2006; 22:40:49 >
boot cd si yaptım ve safe mode ile açtım oldu, ama iki yedeğim vardı biri temiz kurulum biride c nin son c nin son halini geri almak için 6 saat süre çıktı iptal ettim ilk kurulumda aldığım yedeği seçtim onu da 1,5 saatte yaptı bir sorun var ama çözemedim inanılmaz uzun sürüyor bu programın 8 versiyonunuda kullanmıştım bir aralar cdlerden hemen yüklüyordum şimdi neden bukadar uzun sürüyor anlamıyorum bilgisi olan varsa yardım etsin lütfen
Yukarıdaki sorunum hakkında bilgisi olan yokmuuuuuu
image sadece system diskne mi alınıyor mesela benim d de 60 gb lık verim var onu e ye image olarak yedek alamazmıyım?
Yukardaki "iso" dosyasini indirip, icini hic acmadan (ozellikle winrar ile :) ) neroda "kalibi diske yazdir (burn image)" secenegi ile CDye yaz daha sonra bilgisayari bu CD uzerinden boot ettir. Goreceksin ki direkt Acronis programi acilacaktir. Bu sekilde Acronis programini kullanmak alinan yedegin sagligi acisindan daha iyi oluyor. Program Full.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malic -- 26 Eylül 2006; 11:51:36 >
Programı indirip kurdum, test ettim ve Norton Ghost'u tarihe gömdüm. Özellikle çok hızlı yedekleme ve yedekten geri dönme olayı, kolay kullanımı ve en önemlisi de bu işi dos ortamında yapmıyor olması çok büyük bir artı.
hayır yani sadece windows yani açılış diskinin mi image si alınır bende 5 ad hdd var..ve yaklaşık 80gb lık film ve mp3 resim bilgim var ben onları image olarak alsam daha sonra istediğim bir yerde açamazmıyım?
Yukarıdaki sorunum hakkında bilgisi olan yokmuuuuuu
arkadaşlar geçen yedeğime dönebilmek için gece başlattım sabaha anca döndü 6 saat kaldı diyerek başladı sabaha bitti nedir bu olay yardım lütfen bir daha yedek falan alamam ben bu şekilde sattler sürüyor....
image sadece system diskne mi alınıyor mesela benim d de 60 gb lık verim var onu e ye image olarak yedek alamazmıyım?
imajı istediğin yere alabilirsin, hatta cdye ve dvdye bile yazdırabilirsin
hayır yani sadece windows yani açılış diskinin mi image si alınır bende 5 ad hdd var..ve yaklaşık 80gb lık film ve mp3 resim bilgim var ben onları image olarak alsam daha sonra istediğim bir yerde açamazmıyım?
Senin dedigin sekilde de yedek almak mumkun dostum. Ama isletim sisiteminin yedegini kompresledigin kadar kompresleyemessin resim muzik gibi seyleri :) istedigin disk parcasinin ayni sekilde imajini alabilirsin ve ayni sekilde geri yukleyebilirsin. Ben linux ext3 HDD min imajini bile aldim.
Bu imajlari acmak istediginde sadece yukleyerek acabiliyor olabilirsin. Yani geri yuklemek den baska bir acma yolun olmayabilir. Mesela iso dosyalarini CD ye yazmak dan baska hayali suruculerle yada ilgili programlarla acabiliyorsun. Ama ".tib" dosyalarini acan bir program var mi bilmiyorum. Ama geri yuklediginde acmis olursun kesinlikle :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi malic -- 27 Eylül 2006; 21:18:06 >
malic arkadaşı dediklerine aynen katılıyorum daha önce hiç medya dosyalarının imajını almadım sistem sürücüsünün imajını normal haldeyken %50 oranında sıkıştırıyor daha yüksek ve daha düşük oranlarda sıkıştırabiliyorsunuz bu da süreyi ve işlemci kullanımını değiştirir
bir kere proceed tuşuna bastıktan sonra kesinlikle iptal etme yoksa format atmak zorundasın ikincisi yedekleme işlemini windowsta yapmıyorsan elbette çok yavaş olacaktır, özellikle de yeni imaj alırken ayrıca imajı check etme işlemi fln yaptırıyorsan zaten o işlem geri yüklemeden daha uzun sürüyor, imajı aldıktan sonra bir kere check edebilirsiniz sonrasında bir daha check etmeye gerek yok, en azından benim imajlarım hep sağlam çıktı
Benim bilgisayarin C surucusu 12 GB ve 8 GB si windows sistem dosyalari ve programlarla dolu. Ben yedegi acronis boot CD si ile aliyorum ve imaji HDDye kaydettikten sonra dogrulama (verification) yaptiriyorum. Imaji dogrulamaksizin HDD ye kaydetmek en fazla 15 dakikami aliyor. Bilgisayarin C surucusunde sistem ve programlar haric baska hicbir dokumanim kayitli degil. Eger senin C de muzik, video, resim gibi veriler kayitli ise ve C surucun programlarla dolu ise bu islemin uzun surmesi normal ama 1,5 saat surmesi anormal gibi achfighter ustanin dedigi gibi eger bir de verification secenegi aktifse yedek alma islemi ve geri yukleme islemi iki kati sureye cikabilir. Birde ek olarak ben de yedegi geri yuklerken ilk basta 6 saat kaldi gibi anormal bir mesaj veriyor daha sonra bekleyince 2-3 dakka icinde makul bir degere dusuyor. Sen senin surucunun icerigi, buyuklugu ve dosya sistemi hakkinda bilgi verirsen kendimizinkilerle karsilastirabiliriz.
bu program sata 2 ile uyumlumu deneyen arkadaşlardan cvp bekliyorum gecen gün 9 tane bilgisayarı tektek kurmuştum norton ghostu denedim sata 2 uyumlu değil galiba o yüzden merak ettim. Yardımlarınıziçin teşekkür ederim.
ewet ama biraz stres oldum valla bulana kadar ne lanet bi sey bu sata2 yaaa
create bootable rescue media secenegini seciyosun ve cd rwra bos cd koyup bekliyosun
cd yazıldıktan sonra bilgisayarını cd ile baslatıyosun program yukleniyo ve gelen ekranda scsi secenegi olan bolumu seciyosun (ortadaki secenek) daha sonra onceden almış oldugun yedegi gosteriyosun ve hepsiii bu ama sakın cd yaratmadan once yedegını harddiskinde ayrı bi bolume almayı unutma
kolay gelsin...
çooook teşekkürler. Yarın ilk işim bunu denemek olacak. Sanırım bu yöntemla dizüstü bilgisayarlarda da işe yarar.Ne olur yarasın