Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap : Acronis True Image 9.0

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Yazılım] >> Yazılım Genel >> Cevap : Acronis True Image 9.0 Sayfa: <<   < önceki  17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
nihat1551

Sisteme Gözat

28 Mayıs 2009, 22:58:13  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

dostum bendeki 32 bit

Avira Premium ve Security Suite Keyleri İçin (TIKLA)
ettu

29 Mayıs 2009, 1:51:10  

sp@wn
İndirdiğin 2009 sürümü tam sürüm değilse backup alamazsın. Geçmiş sayfalara bakarak hazırladığım backup alma ve restore etme ile ilgili anlatım arşivim var. Oraya bakarak rahatça backup yapabilirsin.
Vista yüklü bilgisayarda Acronisin 10.0'dan sonraki sürümleriyle sorunsuz backup alınabildiğini biliyorum.

Voip teknolojisiyle tanışın, bilgisayar olmadan sabit hatları bedavaya, cepleri de yarı yarıya ucuza arayın.
sertacaygun

29 Mayıs 2009, 4:06:20  

Arkadaşlar merhaba;

C sürücüsüne format attım, yeni Windows kurdum, sürücüleri kurdum, en sık kullandığım programları kurdum, Perfect Disk ile de defrag yaptım. Yüksek sıkıştırma ile yedeğini aldım ve dvd boyutlarında parçalara ayırmasını istedim.

İmajlarım hazır.

Sorum bundan sonra başlıyor. BOOT cd'sini de yazdırdım. Programın bana oluşturduğu iki adet bu dosyası DVD'ye nasıl yazdıracağım, normal imaj yazdırır gibi mi ? Yakın zamanda yeni bir HDD alacağım be şimdiki HDD'mi harici disk olrak kullanmak stiyorum. BOOT CD'si ile bilgsayarı başlatıp, elimdeki yedek dosyalarını nasıl kullanacağım ? Acronis'in bu imajları görmeme ihtimâli var mı ? DVD'ye yazdırma işlemi benim için cidden çok önemli...

Bu arada... 16GB'a yakın C sürücüsü, 6GB gibi bir rakam oldu, bir sorun olmaz umarım ?

240TL'ye 60GB'lık ACİL satılık Creative Zen Vision M
http://forum.donanimhaber.com/m_35295102/tm.htm
eFeNDY19o7`

30 Mayıs 2009, 18:29:48  

gerçekten güzel bi çalışma

ettu

31 Mayıs 2009, 22:40:24  

quote:

Orjinalden alıntı: sertacaygun

Arkadaşlar merhaba;

C sürücüsüne format attım, yeni Windows kurdum, sürücüleri kurdum, en sık kullandığım programları kurdum, Perfect Disk ile de defrag yaptım. Yüksek sıkıştırma ile yedeğini aldım ve dvd boyutlarında parçalara ayırmasını istedim.

İmajlarım hazır.

Sorum bundan sonra başlıyor. BOOT cd'sini de yazdırdım. Programın bana oluşturduğu iki adet bu dosyası DVD'ye nasıl yazdıracağım, normal imaj yazdırır gibi mi ? Yakın zamanda yeni bir HDD alacağım be şimdiki HDD'mi harici disk olrak kullanmak stiyorum. BOOT CD'si ile bilgsayarı başlatıp, elimdeki yedek dosyalarını nasıl kullanacağım ? Acronis'in bu imajları görmeme ihtimâli var mı ? DVD'ye yazdırma işlemi benim için cidden çok önemli...

Bu arada... 16GB'a yakın C sürücüsü, 6GB gibi bir rakam oldu, bir sorun olmaz umarım ?

Acronisle imajı alırken imaj dosyasını dvd boyutlarına göre ayarlayıp (muhtemelen 2 dvd'lik bir imaj dosyası oluşmuştur) bilgisayarına kaydettikten bu imaj dosyalarını Nero benzeri bir programla dvd'lere yazdır. Sonra da boot cdsinden başlatıp Acronisi aç. Restore işleminde boot cd'sini çıkarıp 1. dvd'yi tak. Bir süre sonra senden 2. dvd'yi ister onu da tak. Restore işlemini bitir. 6 GB'lık imaj dosyası doğrudur. Doğru yaptığın takdirde hiçbir sorun olmaz.

Voip teknolojisiyle tanışın, bilgisayar olmadan sabit hatları bedavaya, cepleri de yarı yarıya ucuza arayın.
asavas

2 Haziran 2009, 9:47:42  

Benim istediğim şu ardakadaşlar. HP Pavilion dv7-1230et Notebook kullanıyorum. 500+500 1 TB hafızası var. Yani şunun için dedim. Bi Vista 500 GB diste kurulu benim amacım 50 GB lik bölüm oluşturup Vistayı oraya koymak. Ben şimdi Recovery yedekten Vistayı tekrar kurdum. Kendi istediğim gerekli programlarımıda kurdum. Şimdi HD 500 GB iken Acronis ile İmage alsam Bu Acronisde aldığım yedeği, Harddiski böldükten sonra 50 GB lik bölümde kullanabilirmiyim. Daha önce Masaüstü bilgisayarımda denemiştim. Harddiski boyutu değişince kabul etmemişti. Tabiiki o zaman Acronis 8,0 sürüm ve XP kullanıyordum. Yedeği aldıktan sonra Harddiski bölüp yani 50 GB lik bölüm açıp buraya kurmanınn başka bir yolu varmı???

ettu

2 Haziran 2009, 14:21:48  

quote:

Orjinalden alıntı: asavas

Benim istediğim şu ardakadaşlar. HP Pavilion dv7-1230et Notebook kullanıyorum. 500+500 1 TB hafızası var. Yani şunun için dedim. Bi Vista 500 GB diste kurulu benim amacım 50 GB lik bölüm oluşturup Vistayı oraya koymak. Ben şimdi Recovery yedekten Vistayı tekrar kurdum. Kendi istediğim gerekli programlarımıda kurdum. Şimdi HD 500 GB iken Acronis ile İmage alsam Bu Acronisde aldığım yedeği, Harddiski böldükten sonra 50 GB lik bölümde kullanabilirmiyim. Daha önce Masaüstü bilgisayarımda denemiştim. Harddiski boyutu değişince kabul etmemişti. Tabiiki o zaman Acronis 8,0 sürüm ve XP kullanıyordum. Yedeği aldıktan sonra Harddiski bölüp yani 50 GB lik bölüm açıp buraya kurmanınn başka bir yolu varmı???

Önemli olan imaj aldığın dosyanın açılmış boyutu ne kadarsa XP nin kurluacağın C partitionunun da o kadar büyüklükte olması lazım. Örneğin C 20 GB ise yeni diskte de C 20 GB olması gerekir.
Boyut küçük olursa XP açılmaz. Büyük olursa sorun olmaz.

sertacaygun

2 Haziran 2009, 19:31:07  

quote:

Orjinalden alıntı: ettu

quote:

Orjinalden alıntı: sertacaygun

Arkadaşlar merhaba;

İmajlarım hazır.

Acronisle imajı alırken imaj dosyasını dvd boyutlarına göre ayarlayıp (muhtemelen 2 dvd'lik bir imaj dosyası oluşmuştur) bilgisayarına kaydettikten bu imaj dosyalarını Nero benzeri bir programla dvd'lere yazdır. Sonra da boot cdsinden başlatıp Acronisi aç. Restore işleminde boot cd'sini çıkarıp 1. dvd'yi tak. Bir süre sonra senden 2. dvd'yi ister onu da tak. Restore işlemini bitir. 6 GB'lık imaj dosyası doğrudur. Doğru yaptığın takdirde hiçbir sorun olmaz.

Hocam sağolasın. Cevabını görmemişim, mail gelmeyince "Niye cevaplanmadı ki ?" diye sormuştum kendime, sağolasın...

Şimdi benim bir sorun daha var hocam. Acronis'i seruma bağladım, sorunsuz çalışıyor. Serumladıktan sonra BOOT CD'si oluşturdum ve CD'ye de yazdırdım. CD'den başlattığım zaman bana "Acronis ıvır- zıvır (FULL)" yazıyor. Windows'umu kurdum ve herşey hazır, ancak Acronis sisteme yüklenmiş değil. Daha önceki elimde full sürüm olarak çalışan ve bu durumda iken oluşturduğum BOOT CD'si halihazırda varken, Acronis'i tekrar yüklemek gerekecek midir ? Yüklemek gerekmeyecekse, bu BOOT CD'si full sürüm olarak kalacak demek anlamına mı gelir ve başka bilgisayarlarda da kullanılabilir mi bu CD ?

Cevabın için şimdiden teşekkürler.

şubat

3 Haziran 2009, 9:22:14  

arkadaşlar acronis 8.0 biostar anakartamda 1 sene sorunsuz çalıştırdım ama gıgabyte da çalışmıyor restore dediğim zaman (acronis true ımage has not found any harddisk drives) hatası veriyor cd den başlattım yine aynı hata yardımlarınızı bekliyorum
sertacaygun

3 Haziran 2009, 11:02:25  

quote:

Orjinalden alıntı: şubat

arkadaşlar acronis 8.0 biostar anakartamda 1 sene sorunsuz çalıştırdım ama gıgabyte da çalışmıyor restore dediğim zaman (acronis true ımage has not found any harddisk drives) hatası veriyor cd den başlattım yine aynı hata yardımlarınızı bekliyorum

Hocam AHCI mod ayarını değiştir. SATA Anakart ve SATA HDD kullandığın için görünmüyor olabilir diskin.

Ekleme : Bu programı sık sık donanım değişikliği yapıyorsanız kullanmanızı tavsiye etmem mantık olarak. Ki siz anakart değiştirmişsiniz. Yeni anakartınızla yeni bir imaj alın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacaygun -- 3 Haziran 2009; 11:03:23 >

ettu

3 Haziran 2009, 13:34:21  

Önce Acronisi bilgisayarına kur. Windows açıkken imajını yani backup'ını al. Geri yüklemeni (Restore) bilgisayarını hazırladığın boot cd'sinden başlatıp yapabilirsin. İlave imajlar almayacaksan tabii ki Acronisin bilgisayarında kurulu olmasına gerek yoktur. Aldığın imaj ve boot cd'si işini görür.
Boot cdsi full sürüm ifadeni anlayamadım?
Boot cd'sini başka bir bilgisayarda kullanman için imajın alındığı o bilgisayardaki Acronisle uyumlu olması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 3 Haziran 2009; 13:34:28 >

ettu

3 Haziran 2009, 13:40:12  

quote:

şubat

Acronis 8.0 sürümü artık eskidi. İlave sorunlar yaşamamanız için yeni bir sürüm (10.0, 11.0 veya 2009 gibi) kullanmanız gerekir.
Bilgisayarınızda sık sık donanım değiştiriyorsanız "Acronis True Image Echo Workstation with Universal Restore" sürümünü kullanmanız gerekir. Diğer sürümlerde sorun yaşarsınız.

şubat

4 Haziran 2009, 13:19:18  

@AHCI mod ayarını biosda bulamadım yok galiba anakart değişikliği derken 2 sistemim var biostar anakartlı olan sistemde sorun yaşamadım
acronis 2009 u kurdum o da hata verdi acronis 10.0 indirdim ama serial kabul etmediği için yükleyemiyorum
ettu

5 Haziran 2009, 13:06:16  

quote:

Orjinalden alıntı: şubat

"E000101F4 : Acronis True Image has not found any hard disk drives" hatasını SnapAPi.dll dosyasının bozulmasından dolayı verir. Alttaki linkten yamayı kurunca sorunun çözülmesi gerekir.
Bazı arkadaşlar restore işlemini bilgisayar açık iken yapıyorlar. Bilgisayar restart ettiğinde Acronis kendini Full Mode ile açar. Bazı bilgisayarların chipseti bu modu desteklemediği için ekranda imleç sık sık yanar durur ve Restore ekranı birtürlü gelmez. En iyisi restore işlemini boot cd'si ile yapıp safe modu seçmektir.

Not:Acroniste sorunla karşılaşan arkadaşlar, lütfen geçmiş sayfaları bir göz gezdirin. Mutlaka çözüm bulursunuz.

Yama
http://download.acronis.net/support...PI_l_s_e.zip

Almanca biliyorsanız sorunun çözümünü okuyabilirsiniz.
http://www.acronis.de/enterprise/pr...Win/faq.html

franko

16 Haziran 2009, 21:26:18  

taşındı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franko -- 20 Haziran 2009; 3:54:37 >
sertacaygun

16 Haziran 2009, 23:03:36  

Franko; Bootable USB hakkında bilgim yok ama şöle deneyebilirsin : Acronis'i kur, kır ve sonra da BOOT CD'si oluştur.
FAT32 dosya sistemi kurulu USB belleğine oluşturduğun ISO dosyasını WinRAR ile USB belleğe gönder. Bir de böyel BOOT etmeyi dene. Ama USB arayüzlü DVD yaıcılarla da format atabilirsin diye biliyorum.,

Ekleme : ISO'yu USB belleğe kopyalamayacaksın. ISO'nun içindekileri USB belleğin anadizinine kopyalacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertacaygun -- 16 Haziran 2009; 23:19:11 >

franko

17 Haziran 2009, 12:05:15  

taşındı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franko -- 20 Haziran 2009; 3:54:59 >
eLes

18 Haziran 2009, 12:47:11  

Arkadaşlar benim şimdi 500 gb lık bir seagate HDD im var.. Acronisle bir image aldım kenarda saklıyorum.. Sorun şu ki bu HDD de bir arıza veya problem

olduğu kanısındayım .. E8400 işlemcili 2 gb Ram li cihazım 1 dakkayı geçik bir sürede açılıyor.. Birkaç kişiye sordum HDD yi tarat bad sector felan dediler

neyse.. Ben de dün 1 tb Western Digital Caviar aldım.. Şimdi ben aldığım bu imajla sistemimi bu yeni aldığım Hdd ye atabilirmiyim ? Yani bu diske 2-3 saat

xp , program , driver bilmem ne kurmakla uğraşmak istemiyorum.. Sistemi kurduktan sonrada eski diski çıkarabilirim değilmi ? Yeni HDD den çalışırmı pc ?

mus_bar

22 Haziran 2009, 14:26:34  

Peki arkadaşlar bu laptoplarınki gibi recovery dvd hazirlayamazmiyiz? Yani C sürücüsünün yedegini dvd ye alip. DVD takip calistirdigimizda hic biseyle ugrasmayip yedegimizin c ye kurulmasına imkan yok mu? Acronisi inceledim ama bulamadım.

sertacaygun

26 Haziran 2009, 19:26:12  

Arkadaşlar merhaba,

Az önce denedim ama bir turlu bulamadım. BOOT CD'si ile elimdeki imajı geriyüklemek istiyorum. İmajım D sürücüsünde. Ne yapmam gerektiğin bulmadım. Yardımcı olbilir misiniz?

Mad_Jak

Sisteme Gözat

24 Temmuz 2009, 11:18:14  

Arkadaşlar size 2 sorum olacak;

1-Ek harddiske atıyorum ben backup'ı boş alan onda 137 gb. C: de 157 gb dolu bikaç oyun sildim ama boyut azalmadı galiba sadece simgeleri vardı. Sonlara doğru hata vermez dimi o kadar beklemiyim? Bide 250 gb atılcak diyor ama dolu alan 157 gb?

2-Backup yaparken pc den oyun oynasam hata verir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mad_Jak -- 24 Temmuz 2009; 11:18:36 >

Guitar Hero; II (Ps2), III (Ps3,Ps2,Pc), Aerosmith (Ps3,Ps2,Pc), World Tour (Ps3,Pc), Metallica (Ps3), Smash Hits (Ps2)Ipod Touch 8 Gb | Ipod nano 2nd, 4th | Ipod Classic 160 Gb | Lg Cookie | Ps3 40 Gb PAL | Ps2 ince kasa | Nintendo Wii | Nintendo Ds | Philips Hd Ready Flat Tv Asus P5KSE Anakart | GeForce 8600 Gt 1 gb hdd | Intel Core 2 Duo E8200 | 4 Gb Kingston Ram | Feel Hurricane II Kasa | Hyundai L70S+ ImageQuest monitör Psn: Mad_Jak | Guitar Hero'lar (Yukarı da yazıyor) | Burnout Paradise: The Ultimate Box | Motorstorm: Pacific Rift | Mirror's Edge | Spiderman 3 | Tekken 5 : Dark Resurrection
AdnaN

6 Ağustos 2009, 16:11:08  

Arkadaşlar benim de bir sorum olacak. Harddiski kopyalayıp diğer bilgisayara takıyorum xp yazısında reset atıyor. proceed demeden önce de d: bölümünde çarpı işareti var.(C: d: olarak bölümlü harddisk sistemler de aynı özelliklere sahip). Acaba diyorum 8 mb'lık bölüm yok ondan mı acaba xp açılmıyor. 8 mb'lık bölümü de oluşturamıyorum.
fever2006

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2009, 20:42:22  

Arkadaşlar bu program başıma bir sürü işler açtı. Tabi o kadar memnun kalan adam varken ben sorun yaşıyossam sorun büyük ihtimal bendeydi..Backup yapmak isterken pc bidaa açılmayıverdi.Windowsu yeniden kurayım dedim kuramadı.Derken HDD çöktü.Şuan eski verilerimi kurtarmaya çalısıyorum. Backup yaparken bi yanlışlık mı yaptım acaba? Benim gibi sorun yaşayan oldu mu aranızda??

330Ci Feel the Difference_Her Parçası Yeniden Yorumlandı

:::Banner:::

Sisteme Gözat

7 Ağustos 2009, 23:26:48  

Mad_Jak oyun oynamasan daha iyi olur kendi haline bırak bilgisayarı.

sertacaygun bilgisayarın bios ayarlarından first boot device'ı DVD-ROM seç, CD'yi tak bilgisayarı yeniden başlat acronis açılır

eLes evet çalışır ama farklı marka HDD'lerden sorun çıkar mı bilmem.

SroKO

18 Ağustos 2009, 24:37:31  

Teşekkürler

bayay

27 Ağustos 2009, 23:12:52  

acronis true image 9 indirdim. kurdum yedegini aldım. pc de bir şeyler degiştirdim denemek içn , geri yükleme yaptım program çalışıyor.

şunu yormak istiyorum. c sürücsü 3.93 gd tı. yedek ise 2 küsür gb tuttu. şimdi ben boot cd yapmak istiyorum. pekiyi cd nin kapasitesi yetecekmi

bayay

27 Ağustos 2009, 23:31:26  

yeni bir masa üstü aldım. az önce denedigim acronis true image 9.0 versiyonunu yükledim yedek aldım denemek için pcde degişiklikler yaptım. recovery yaptım sonra pc bastan açıldı oradada acronis yüklerken hata verdi. hard diskle ilgili bir şeyler dedi. olmadı . sanırım hard dist sata oldugu için bu versiyon desteklenmiyor sanırım.

çünkü üsteki denedigim pc laptopdu eski bir modelsi sata hardiski yotu. o yüzden tıkır tıkır çalıştı program.

yeni masaüstü çin hangi versiyonu kullanmam lazım. link verirmisiniz yüklemem için

nohackmove

Sisteme Gözat

27 Ağustos 2009, 23:55:41  

Arkadaşlar ilk sayfadakileri Acronis True Image Home 2009 a uyarladım Create Back up ile C nin yedeğini D ye kaydettim ve "MyBackup" oluştu. şimdi bunu E ye kuracam ve E den çalıştırcam pc yi (E deki hdd sata2 ve önceki ide arabirimli dandik birşeydi.)

şimdi ne yapmalıyım resimli olarak anlatacak olan bir arkadaş varmı yıllardır kullanmıyorum ve bu Bootable cd bile değil onda biliodum nasıl kullanacağımı.
Bu d deki Back up ı dvd ye yazdırmıcam dimi çünkü tıklanabiliyor ve c çıkıyor herşeyi görüyorum.
programın içinde de Bootable cd oluşturacak menüyüde bulamadım :(

| | Opel Corsa 2008 1.4 90hp NJ-SP 5K | | | |
Metin GÜNGÖR

| Q6600 2.4ghz | Sapphire HD4850 512/256 | DFI Lamparty DK X48 T2RS | OCZ 4gb[2x2gb] 800mhz DDR2 | 2x Seagate 500gb 7200.11 Sata2 32mb | RC690 Cooler Master 460W| Samsung 223BW 22" 5ms Dvi+Vga | Logitech Lx8|Logitech X-540 |
nohackmove

Sisteme Gözat

28 Ağustos 2009, 2:20:21  

Arkadaşlar nette yoğun aramalarım ile işte;

Acronis True Image Home 2009 Kullanımı

2 adet Video dosyası Shift Delete adlı bi siteden alıntıdır videolar. ve çok güzel anlatmışlar sizlerle paylaşmak istedim eğer isterse arkadaşlar ilk sayfaya eklerler

İmaj alma ve geri yükleme anlatımı:

http://r apidshare.com/files/272354635/acronis_imaj_alma_ve_geri_yuekleme.exe (r ve a harfleri arasındaki boşluğu siliniz.)

Bootable Cd oluşturulması:
http://r apidshare.com/files/272353859/acronis_bootable_iso_olusturma.exe (r ve a harfleri arasındaki boşluğu siliniz.)

Arkadaşlar videolar exe uzantılı ama flash dosyasıdır. hazırlayanlar profesyönelce hazırlamışlar.
Ben de bu videolara göre kullandım programı ve düzgün olarak çalıştı

| | Opel Corsa 2008 1.4 90hp NJ-SP 5K | | | |
Metin GÜNGÖR

| Q6600 2.4ghz | Sapphire HD4850 512/256 | DFI Lamparty DK X48 T2RS | OCZ 4gb[2x2gb] 800mhz DDR2 | 2x Seagate 500gb 7200.11 Sata2 32mb | RC690 Cooler Master 460W| Samsung 223BW 22" 5ms Dvi+Vga | Logitech Lx8|Logitech X-540 |
bayay

28 Ağustos 2009, 14:12:42  

cavap yazan oldumu

bayay

28 Ağustos 2009, 16:29:14  

acronis 2009 u internetten buldum indirdim. içinde keyde vardı. kurduktan sonra programı açarkemn birdaha key istedi aynı keyi girdim program açıldı. 1 defa yedekleme ve geri yükleme yapabilirsiniz dedi. bende programı kaldırdım acronis 11 indirip deneyecegim.

altiparmak1982

31 Ağustos 2009, 4:31:03  

mrb arkadaşlar konunun uzmanlarına sormak istiyorum anakartım gigabyte ma790xt anakartta 2 tana sata 2 harddisk takılı 1. harddisk 1 tb 2. harddisk 300 gb 1tb olan harddisk 2 partition 100gb ve 900 gb şekline diğer harddisk tek partition 1tb olan harddiskin 100gb bölümüne windows 7 yükledim herşeyi ayarladım en son yedek almaya sıra geldi yedeğide aldım 1. harddiskin 900 gb olan bölümüne yedeği aldım biostan öncelik sırası 1 tb olan yani işletim sisteminin olduğu harddiske öncelik verdim

sorun şuki yedeği geri yüklüyorum hatasız geri yüklüyo fakat sistem açılmıyor bootmgr hatası veriyor ve repair edilmiyor tamiri olmuyor acaba eksik yaptığım bir şeymi var

kullandığım image acronis home 2009 bootable cd

asus p5b deluxe wifi/ core2 duo e6600 /zalman 9700 led /2gb 1200 mhz ddr2 kingston ram/feel hurricane 2 kasa/320 gb sata2 sabitdisk/ kathrein ufs910
saygi

31 Ağustos 2009, 16:08:15  

@Altiparmak1982
Başlatmaya çalıştığınız diskteki bölümün aktif olup olmadığını kontrol edin Büyük ihitmal sorununuz budur.

Saygı GÜLKAN
ByAdmin

Sisteme Gözat

31 Ağustos 2009, 17:15:20  

v11 ile bazı dosyaları yedeklemek amaçlı image sini almak istedim ama 1 saat oldu hala 9dk kaldı diyor ve çooooook yavaş ilerliyor. Dosya boyutu yaklaşık 9gb, aynı büyüklükte windows imajı aldığımızda ise 15-20dk ya hallediyor neden bu kadar uzun sürüyo anlayamadım.

3 defa denedim bir miktar ilerledikten sonra bir yerde takılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAdmin -- 31 Ağustos 2009; 17:38:11 >

Nokia N85
Aynı dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Hz. Mevlana)
cat33

3 Eylül 2009, 11:31:54  

Merhaba arkadaşlar. Ben Acronis True İmage eche (yanlış da yazmış olabilirim) kullanıyorum. 2 tane bilgisayarımız var. Her ikisi de aynı. Tek yumurta ikizi gibi... Bilgisayarın birine istediğim tüm programları kurdum. Backubunu aldım. Daha sonra diğer bilgisayara aktarmak istedim. Sanırım Recovery idi. Recovery bitti. Ama bilgisayar açılmadı. "Missing operating system" yazısı var. Orada takılı kaldım. Acaba kullandığım Acronis eski mi? Bilgisayarlarda Vista Enterprise var. Vista'da başka bir acronis mi kullanmalıyım? Cevaplarınızı bekliyorum.....

İphone 3G 8gb Black OS 3.0
Sony DSC-H5 12X Optik Zoom, 7.2 Mp...
Datron Notebook 1.73 GHZ, 2 GB Ram, 160 GB Harddisk, İntel Pentium M İşlemci - VİSTA
Megane II Hb 1,5 Dci Dynamic Full + Panaromik Cam Tavan

DeporT_#

Sisteme Gözat

3 Eylül 2009, 24:32:54  

teşekkürler

TiSKE

Sisteme Gözat

3 Eylül 2009, 17:37:50  

CAT33 kardeşim
Acronisle işlem yapınca PC kapanıp dos ekranın image yükleme işini yaptı mı?
Bu işi yaptıysa mutlaka yüklenmiştir
Sİstem XP ise cd yi tak onarımı seç
Vista ise DVD yi tak ve başlangç sorunlarını gider tıkla
10 dk da işin hallolur.
Aynı ayarlarla karşına gelecektir.

My System : LG E500 GA290T NoteBooK - T5250 1,5 GHZ 2 MB 667 Mhz - 3 GB DDR2 667 Mhz
120 GB - GM965 128 MB - 1,3 Kamera - SamSunG DVD P247 - GrundiG 2x30 W - Siemens 6520 ADSL
SuNnY 9030 CI - Sony DSC_P93 - Sandisk 8GB - AveA K790 - 512 MB - Log LX-7 / 2007 1,4 GETZ

ŞAMPİYON FENERBAHÇE [ I've been in this Forum since Jan 2002 ]
cat33

4 Eylül 2009, 1:52:23  

Merhaba sayın arkadaşım. Kusura bakmayın. Benim Acronisle ilgili çok fazla teknik bilgim yok. Bir arkadaşım yüzeysel olarak anlattı. Ben de uyguladım. Yaptığım uygulamayı açayım biraz. Bilgisayarın birini baştan kurdum. Lazım olan programları da kurdum. Daha sonra Backup'tan tib dosyasını oluşturup, 15-20 dakikada harici harddiske kopyaladım. Yaklaşık 5,7 GB bir boyutu var. Yani backupta herhangi bir problem yaşamadım. Daha sonra diğer bilgisayara geçtim. Acronis cd'sini taktım. Bilgisayar açılırken Acronis devreye girdi. Recovery simgesini seçtim. Aşamaları tek tek geçip, tib dosyasını buldum ve Windowsun kurulu olduğu C sürücüsüne Prooced simgesiyle işlemi başlattım. Yaklaşık 10-15 dakika sürdü. Sonra işlem bitti ve Acronisi kapattım. Bilgisayar baştan açılmaya başladı. Windows çalışmadan hemen önce "Missing Operating System" yazısı çıktı ve öylece kaldı. Bilgisayarlarda en üst sürüm vista var. Yarın bir daha deneyeceğim.

Dediğim gibi... Benim Acronisle ilgili fazla teknik bilgim yok. İnternetten bazı dersler ve videolar buldum. Az da olsa onları izledim. Takip ettiğim yolda yanlışlık yapmadığımı gördüm. Acaba sorun vista mıdır veya kullandığım sürüm vistada hata mı yapıyor diye düşünüyorum.....

quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

CAT33 kardeşim
Acronisle işlem yapınca PC kapanıp dos ekranın image yükleme işini yaptı mı?
Bu işi yaptıysa mutlaka yüklenmiştir
Sİstem XP ise cd yi tak onarımı seç
Vista ise DVD yi tak ve başlangç sorunlarını gider tıkla
10 dk da işin hallolur.
Aynı ayarlarla karşına gelecektir.

Datron Notebook 1.73 GHZ, 2 GB Ram, 160 GB Harddisk, İntel Pentium M İşlemci - VİSTA

TiSKE

Sisteme Gözat

4 Eylül 2009, 3:14:05  

Sorun vistada değil
Bu tip hatalar arada sırada verir
Senin image yüklenmiş
Vista DVD sinin takıp başlangıç sorunlarını taratırsın ve düzelt dersen çalışacaktır.

My System : LG E500 GA290T NoteBooK - T5250 1,5 GHZ 2 MB 667 Mhz - 3 GB DDR2 667 Mhz
120 GB - GM965 128 MB - 1,3 Kamera - SamSunG DVD P247 - GrundiG 2x30 W - Siemens 6520 ADSL
SuNnY 9030 CI - Sony DSC_P93 - Sandisk 8GB - AveA K790 - 512 MB - Log LX-7 / 2007 1,4 GETZ

cat33

4 Eylül 2009, 24:01:25  

Az önce tekrar denedim. Recovery den sonra Acronis cd'sini çıkarmadım. Acronis çalışınca windows seçeneğini tıkladım ve bilgisayar sorunsuz bir şekilde, backubunu aldığım bilgisayarın aynısı olarak çalıştı. Çok sevinçliyim. İilgilendiğin için teşekkürler...

quote:

Orijinalden alıntı: TiSKE

Sorun vistada değil
Bu tip hatalar arada sırada verir
Senin image yüklenmiş
Vista DVD sinin takıp başlangıç sorunlarını taratırsın ve düzelt dersen çalışacaktır.

sayyadkn

6 Eylül 2009, 10:24:49  

yaklaşık 1 ay önce aldığım bir yedeği geri yüklemek istediğimde dos ekranında hiç bir ilerleme olmadan operation succeed with errors diyor ver herhangi bir yükleme yapmıyor.bu sorunu nasıl aşabilirim.

TiSKE

Sisteme Gözat

6 Eylül 2009, 11:08:01  

Farklı bir acronis sürümü dene..

teachersad

4 Ekim 2009, 9:33:23  

slm arkadaşlar çok güzel ve kaliteli bir forum. formun sonunu bulmak baya zaman aldı :D

bende c de windows xp, d de ise windows7 kurulu ve tabii bir sürü cad, tasarım ve sürekli kullandığım programlar vs. bu ayarları yedeklemek istiyorum. acaba windows7 yi destekliyor mu? çift işletim sistemi kurulu olduğu için yedeklemede sorun olur mu? sistem yedeği alacam yardımlarını ve önerilerini bekliyorum

iyilik yapan, iyilik bulur...
ettu

13 Ekim 2009, 10:33:24  

Acronis 10.0 ile Windows 7'nin imajını sorunsuz alıp geri yüklüyorum. Önemli olan aldığın imajı geri yüklerken hedef olarak Windos 7'nin kurulu olduğu partitionu göstermelisin. Yoksa XP'nin üstüne yüklersen oda Windows 7 olur.

ByAdmin

Sisteme Gözat

13 Ekim 2009, 10:48:18  

quote:

Orijinalden alıntı: sayyadkn

yaklaşık 1 ay önce aldığım bir yedeği geri yüklemek istediğimde dos ekranında hiç bir ilerleme olmadan operation succeed with errors diyor ver herhangi bir yükleme yapmıyor.bu sorunu nasıl aşabilirim.

V12yi yada yeni çıkan v13ü dene.

Nokia N85
Aynı dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Hz. Mevlana)
computeron

13 Ekim 2009, 14:01:21  

2009 sürümü stabil çaışıyor 2010 sürümü pek iyi değil..

Cahilden korkma yarı cahilden kork.

İnsanlar para kazandıkca kibarlaşırmış.
hayati54

Sisteme Gözat

19 Ekim 2009, 20:59:08  

arkadaşlar şimdi ben ilk verilen linki Rapid den indiriyorum bir arkadaşım bana ghost verdi key crack vs derdi yok dün denedim 6 dk da yedek aldı 5 dk da recovery yaptı ghosttan kıllandığım bi nokta var backup aldığım xp pro daha önce açılış sırasında ekran da gelip gitmeler olmuyordu şimdi çöken aynı pc ye yüklediğimde açılışta windows yazısını geçerken çok kısa bi saliselik gelip gitme oluyor hafiften ama bir sorun yaşatmadı şimdi bu acronis kullanımı ghosta göre kolaymı zormu key crack derdi varmı normal bir ev kullanıcısı için yokmu bunu araştırıyorum yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Not: cd den yada disketten başlayan Ghost bana çok basit geldi kullanımı yani pc ye yüklemeye felan gerek yok gibi acronis ile başından sonuna kadar baktım kullanımı gözümü korkuttu gibi geldi bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayati54 -- 19 Ekim 2009; 21:04:36 >

:::Banner:::

Sisteme Gözat

20 Ekim 2009, 16:05:44  

9'u windows 7'de deneyen oldu mu?

Pacsta

20 Ekim 2009, 17:28:56  

teşekkürler

ettu

23 Ekim 2009, 13:44:26  

quote:

Orijinalden alıntı: hayati54

arkadaşlar şimdi ben ilk verilen linki Rapid den indiriyorum bir arkadaşım bana ghost verdi key crack vs derdi yok dün denedim 6 dk da yedek aldı 5 dk da recovery yaptı ghosttan kıllandığım bi nokta var backup aldığım xp pro daha önce açılış sırasında ekran da gelip gitmeler olmuyordu şimdi çöken aynı pc ye yüklediğimde açılışta windows yazısını geçerken çok kısa bi saliselik gelip gitme oluyor hafiften ama bir sorun yaşatmadı şimdi bu acronis kullanımı ghosta göre kolaymı zormu key crack derdi varmı normal bir ev kullanıcısı için yokmu bunu araştırıyorum yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.

Not: cd den yada disketten başlayan Ghost bana çok basit geldi kullanımı yani pc ye yüklemeye felan gerek yok gibi acronis ile başından sonuna kadar baktım kullanımı gözümü korkuttu gibi geldi bana

Acronis ghosttan çok daha kullanışlı bir imaj alma programıdır. Artık yeni satılan bilgisayarların hiçbirinde disket sürücüsü yok. Acronisi kullanacaksan önce programın kullanımı tam öğrenmelisin. Sonra da tam sürüm kullanmalısın. İşletim sisteminin imajını sorunsuz alabilir, imajını güncelleyebilir ve hatta imaj dosyasından dosya, klasör çıkarabilir, ekleyebilirsin.
Yani formatı unutturacak dört dörtlük bir programdır.

ettu

24 Ekim 2009, 12:10:26  

quote:

Orijinalden alıntı: ByAdmin

v11 ile bazı dosyaları yedeklemek amaçlı image sini almak istedim ama 1 saat oldu hala 9dk kaldı diyor ve çooooook yavaş ilerliyor. Dosya boyutu yaklaşık 9gb, aynı büyüklükte windows imajı aldığımızda ise 15-20dk ya hallediyor neden bu kadar uzun sürüyo anlayamadım.

byadmin
Mesajını çok önce yazmışsın ama yine de cevaplayayım.
İmajını aldığın işletim sisteminde ya virüs var ya da işletim sisteminin yapısı bozulmuştur. İşletim sistemini formatlayıp yeniden kurduğunda imaj alma süresi eskisinden çok daha çabuk olacaktır.

Onur Batın
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 4 günü kaldı.

24 Ekim 2009, 16:42:04  

Eline sağlık
ByAdmin

Sisteme Gözat

24 Ekim 2009, 17:05:54  

quote:

Orijinalden alıntı: ettu

quote:

byadmin
İmajını aldığın işletim sisteminde ya virüs var ya da işletim sisteminin yapısı bozulmuştur. İşletim sistemini formatlayıp yeniden kurduğunda imaj alma süresi eskisinden çok daha çabuk olacaktır.

İmage yi windows için almıyordum sadece programların imagesini almak istedim ve oda e de idi ayrıca virüs felanda yoktu bilgisayarda.

Nokia N85
Turgut Bey

24 Ekim 2009, 22:55:49  

Arkadaşlar Acronis True Image 11 kullanıyorum. Bilgisayar çökmelerine karşı bootable dvd nasıl oluşturabilirim? Acil cevap lazım...

ByAdmin

Sisteme Gözat

24 Ekim 2009, 23:09:26  

Önce Denetim masası Bölge dil seçeneklerinden Türkçe yi İngilizce yap sonrasında;

Acronisi aç ve en üst menüde Tools Crate Bootable Rescue media dedikten sonra yönergeleri takip ederek ister cd ye yazdırırsın ister iso oluşturup sonradan cd ye yazdırırsın.

Nokia N85
Turgut Bey

24 Ekim 2009, 23:41:19  

Anlamadım bu 55mb kadar bir şey tutuyor. Ben komple sistemi yedekleyemiyorum ki? Komple sistemin yedeğini dvd'ye atıp sistem çökmelerinde bu dvd'den boot edip eski haline döndürmek istiyorum. Bu ise 55 mb tutuyor.

ettu

26 Ekim 2009, 23:48:31  

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ettu

quote:

byadmin

İmage yi windows için almıyordum sadece programların imagesini almak istedim ve oda e de idi ayrıca virüs felanda yoktu bilgisayarda.

İmajını almak istediğin programların bazıları arka planda çalışıyor olabilir. En iyisi bilgisayarını Acronisin boot cd'si ile başlatıp o şekilde imajını almayı dene.

ettu

26 Ekim 2009, 23:59:25  

quote:

Orijinalden alıntı: Turgut Bey

Anlamadım bu 55mb kadar bir şey tutuyor. Ben komple sistemi yedekleyemiyorum ki? Komple sistemin yedeğini dvd'ye atıp sistem çökmelerinde bu dvd'den boot edip eski haline döndürmek istiyorum. Bu ise 55 mb tutuyor.

Amacın Acronis bootable cd'si oluşturmak değil de aldığın imajı DVD'ye kaydetmek istiyorsan önceki sayfalarda bunun geniş anlatımı var, hemde resimli olarak. İmajı DVD'ye almak sabır isteyen bir işlemdir. Çünkü bu şekilde alınan imaj çok uzun sürebiliyor. Daha pratik bir çözüm olarak önce imajını bilgisayarının D bölümüne (veya USB diske) almanı daha sonra da bu imajı Nero ile DVD'lere bölüp kaydetmeni öneririm.
İmajı geri yüklemek istersen DVD'lerdeki imaj dosyasını önce bilgisayarında winrar ile açıp birleştirmelisin. Sonra da geri yükleme işlemini başlatırsın.

ByAdmin

Sisteme Gözat

27 Ekim 2009, 12:01:00  

quote:

Orijinalden alıntı: Turgut Bey

Bu işlem sadece Cd den Acronisi başlatmak için şöyle yapabilirsin sen;

Boot için İso yu oluşturduktan sonra Yedeği alırsın ve O yedeği Ultraiso gibi bi programla aldığın iso içine atar ondan sonra dvd ye yazdırısın. Dvd de hem Bootlu Acronis hemde yedeğin olur. (Anlamadıysan yardımcı olurum yine)

Nokia N85
Turgut Bey

27 Ekim 2009, 22:04:36  

Cevabınız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar. Eğer yapamazsam buraya tekrar uğrarım.

Sayfa:   <<   < önceki  17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Yazılım] >> Yazılım Genel >> Cevap : Acronis True Image 9.0 Sayfa: <<   < önceki  17 18 19 20 21 22 23 24 [25] 26   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Computex 09: ASUS Standı
Bir çok alanda oldukça başarılı ürünlere imza atan ASUS, Computex 09'da bütün marifetlerini sergiliyor!
Computex 09: ECS Standı
Türkiye'den 10.000KM uzakta Tayvan Taipei'de düzenlenen Computex 09 fuarındayız.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız