Yani bir programla veya regeditle aktif yaptıysa kastedmiştim
Bisotan yaptıysan zaten aktif olur Bios ayarının image veya win ile direk alakası yoktur Bios ayarını sen değiştirmediğin sürece Diskine hangi Win kurarsan kur aynı RAİD kalır
quote:
Orjinalden alıntı: gazsobasi
Yani windowsun içinden derken tam olarak ne kastettiğinizi anlayamadım ama raidi biostan yapmıştım.
My System : LG E500 GA290T NoteBooK - T5250 1,5 GHZ 2 MB 667 Mhz - 3 GB DDR2 667 Mhz 120 GB - GM965 128 MB - 1,3 Kamera - SamSunG DVD P247 - GrundiG 2x30 W - Siemens 6520 ADSL SuNnY 9030 CI - Sony DSC_P93 - Sandisk 8GB - AveA K790 - 512 MB - Log LX-7 / 2007 1,4 GETZ ŞAMPİYON FENERBAHÇE [ I've been in this Forum since Jan 2002 ]
Yani bir programla veya regeditle aktif yaptıysa kastedmiştim
Bisotan yaptıysan zaten aktif olur Bios ayarının image veya win ile direk alakası yoktur Bios ayarını sen değiştirmediğin sürece Diskine hangi Win kurarsan kur aynı RAİD kalır
quote:
Orjinalden alıntı: gazsobasi
Yani windowsun içinden derken tam olarak ne kastettiğinizi anlayamadım ama raidi biostan yapmıştım.
ilgine teşekkür ederim arkadaşım. Bu bilgi çok işime yaradı. Tekrar saol
gazsobasi acronis cdsi ile bilgisayari acip bak bakalim raid diskini gorebilecekmisin. eger goruyorsan hicbir sorun olmaz. normal disk muamelesi yaparsin.
Benim sorum şu "Bilgisayarımın AMD olması geri yüklemede bi sorun teşkil edermi?" ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Buradan aşağısı lafı güzeftır vakti olan baksın.
Geri yükleme sorunları olunca yaptığım aramada bi çok sayfa çıktı ama yine en iyi bildiğimiz kendi forumumuzdan takip edeyim diye başladım son 3 saattir falan toplam 29 sayfayı okuyup bitirdim. Banner arkadaşa açmış olduğu böyle güzel bir konudan dolayı teşekkür ediyorum. Bu programı taa 2-3 yıl öncesinde 2005 te bulduğumda günde bilgisayara 4-5 kere format atmaktan yorulduğum için çok sevinmiştim. Yakın zamana kadar da sorunsuz kullanıyordum. Ancak bu yaz yeni bir çift çekirdekli AMD bilgisayar aldık ve imajını da yedekledik. nasıl olsa ihtiyaç olunca kurarız diye koyduk bi kenara (D: ye). Ama gel gör ki lazım olunca çalışmadı. Daha önce bi arkadaşın bilgisayarında BUS ayarları engel olmuştu belki zor düzeltmiştik öylesidir diye ayarlar yaptık olmadı. Takip ettiğim 29 sayfanın özetine gelince ilk önceleri kimse AMD bilgisayarım var sorun ne diye sormamış bir kaç kişi kısaca üstünden geçmiş. (ilk önce Alkoc18. sayfada, sonra Nihat1551 19.sayfada , Playa ve Erdemmmms 22. sayfada, Cem_Hakan ve Berkex te 26. sayfada AMD terimini kullanmışlar. ) Bu arada Tiske yarbayımda sonradan çok faydalı konularda yardımcı olmuş ona da teşekkür ediyorum.
Neyse; Şimdi deneme imkanım olmadığı için bu kadar sayfalardan 3-4 sonuç çıkardım kendimce. 1. Dil seçeneklerini ing ye çevirmek gerekiyor olabilir. 2. Ne olduğunu henüz araştıramadığım SATA neyse belki ondandır. 3: NTFS leri Fat32 ye çevirdiği söylenmiş belki ondandır. 4: Belki versiyon yükseltme zamanı gelmiştir. (eski bi versiyonunu kullanıyorum 11- veya 10 değil yani..)
Geçen yılki 15 tatilimi zehir eden laptop ın recovery cd problemini bile Acronisle haletmişken bunu halledememek insanın çok canını sıkıyo açıkçası.
Cevabınız için şimdiden teşekkürler. Herkese kolay gelsin..
size her soruyu cevapsız bırakmadıgınız için teşekkür ederim.
boot cd sini cd ye değilde aldıgımız backup ile birlikte nero ile dvd ye 2 ayrı dosya seklinde kaydedersek, açılıs ta, sistem dvd içindeki boot kısmını algılayarak acılısı gercekleştirirmi, calısırmı??
yoksa backup ayrı boot cd si ayrı olmak zorun damı? ( 2 ayrı cd olmaması acısından) denemeye cesaret edemediğim için sordum..
şimdiden cevaplayan arkadasıma cok teşekkür ederim..
az önce yeni bir backup aldım nero ile dvd ye yazdım.. 3,67 GB
boot cd si ile restart yaptım..
yanlız anlayamadıgım, safe modu seçiyorum ve hdd içindeki partition lar ve usb hdd görünüyor.. dvd rom lar görünmüyor ki dvd yazdıgım backup ı kullanabileyim.. bu nasıl yapılıyor arkadaslar...
neden dvd sürücülerini algılamıyor...
lütfen yardım.. bu durumda bir önceki sorumda gecers,z oluyor,
backup ile boot aynı dvd ye yazılsa bile dvd yi görmüyorsa ne yapılabilir..
tasarlar: cd/dvd den bir programin ilk calismaya başlamasi bios un işi, o yuzden acronis calisiyor. cd/dvd nin acronis eylemleri icin calismasi ise acronisin işi. 12 Ocak 2008; 21:17:08 deki tavsiyemi deneyiniz, bakalim cdniz gorunecek mi
ayrica ikiside ayni dvd de olur, ama TiSKE nin yazdigi gibi yapilirsa (ornegin nero da multisession ile sonradan yazilirsa) sorun olma ihtimali yuksek. (tabi denemeden bisi de denemez). En güzeli TiSKE nin dedigi gibi ayri ayri koymak, yada ikisini birlikte yazmak icin ilgili yontemleri ogrenmek.
nedenini acikladim ghostta local partition->from image-> dediginde cikan ekranda look in kisminda cdrom gorunmedi mi???? (A: local drive yaziyordur, sagindaki oka tikla) gorunmedi ise ilk olacaksin
birde kullandigin dvd donanim ve baglanti türü nedir??
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 13 Ocak 2008; 14:23:27 >
hala anlayamıyormuyum.. bu konularda eksiklerim var maalesef sizleride yoruyorum galiba...
ama ben acroniste görünmesini istiyorum..yani bu işlemleri acronisde yapmak istiyorum.. kullandıgım dvd donanım derken normal kasa içerisinde 2 adet lg ve nec dvd writer var.. birinde görebilmesi için jumper ayarı yapmıştım. zaten bu konudada bilgim bu kadar...
Lancelot_Real,
ilgine gercekten teşekkür ederim...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tasarlar -- 13 Ocak 2008; 14:52:07 >
tasarlar hem ghost, hem acronis bölüt (partition) yedekleme programidir. bu sayede popüler olarak windowslarin yedegi alinir. ikisinin calisma sekli birbirinden epey farkli. Acronis forumundaki sorunlari okuyunca daha once acronis forumuna sorunlarini cozmek icin gerekli aciklamayi yapip ghost kullanmalarini onerdim. Madem bu islerde yenisin, sana da ghost kullanmani oneririm.
Tabi sorunsuz acronis kullananlara diyecek bir lafim yok, neticede ellerindeki acronis donanimlarini desteklediginden rahat rahat kullaniyorlar. Ilerde donanim sorunu cikinca yeni acronisle problemlerini cozecekler, yada yeni acronis cikmasini bekleyecekler. (yada dana once yazdigim cozumu uygulayacaklar)
ben ghosttan uzun yillardir memnunum, acronisin sorun yasatacagini bildigimden sorun yasayanlari ghosta davet ediyorum.
ghost kullanacaksan daha ayrintili bilgi icin ghost11 forumundan musadilek20 ye danisirsin, o ayrintili bilgi verir. (not: ghost11 ile ghost8 in menuleri birbirinin aynidir, bagzi sebeblerden ben herkese ghost8 öneriyorum)
tasarlar illada dvd dememek gerekiyor tabiki, zaten herkes senin yaptigin gibi yapiyor, imaj yedegini hd de bi yerde sakliyor, ordan kullaniyor. dvd yede ihtiyac olursa dierekten bir yedek koyuyor. ben acemi arkadaslarima dvdleri yazarken ilk dvd ye ghostu da koyuyorum, bu sayede sistem coktugunde dvd den hd ye cekme sorunu yerine, biraz zaman kaybi ile herseyin dvdlerden hallolmasi daha kolay oluyor......
sana senin dedigini başta soylesek, illada dvd derdin, zaten forumdada cogunlugun hdden yaptigi yaziyor.
tasarlar illada dvd dememek gerekiyor tabiki, zaten herkes senin yaptigin gibi yapiyor, imaj yedegini hd de bi yerde sakliyor, ordan kullaniyor. dvd yede ihtiyac olursa dierekten bir yedek koyuyor. ben acemi arkadaslarima dvdleri yazarken ilk dvd ye ghostu da koyuyorum, bu sayede sistem coktugunde dvd den hd ye cekme sorunu yerine, biraz zaman kaybi ile herseyin dvdlerden hallolmasi daha kolay oluyor......
sana senin dedigini başta soylesek, illada dvd derdin, zaten forumdada cogunlugun hdden yaptigi yaziyor.
dogru yolu kendin bulmana sevindim.
:))
ne yalan söyliyeyim ben de sevindim..
ama sizleride yordum.. ama değdi.. yardımlarınız için sağolun hepiniz...
merhaba arkadaşlar bende acronis true image 9.0 var ve 3 bilgisayarım var. problemim 1. bilgisayarımda ve 1. bilgisayarda rahatlıkla backup alabiliyorum. fakat restore yapamıyorum. boot cd den de denedim olmadı,safe modda denedim olmadı. yedeklemeyi hdd nin diğer bölümüne de yapsam harici usb hdd den de yapsam sonuç değişmiyor, birden çok backup aldım, hatta boot cd den de backup aldım(tabi işletim sistemini defalarca kurarak). problem restore yaparken backup dosyasının arızalı olduğunu söylüyor ve işleme devam edemiyorum. "the archive corrupted" şeklinde hata mesajı alıyorum. backup u alırken uzantısı .tib şeklinde başarılı bir backup alıyor, burda sorun yok ama neden sonrasında backup ta problem çıkartıyor anlamadım 3 gündür uğraşıyorum deli olacam. acronis true image 9.0 ı 2. bilgisayarda ve 3. bilgisayar da(laptop) başarılı şekilde kullanırken bunda neden böyle problem yaratıyor. 1. bilgisayar da sata2 hdd var ve 5 e bölünmüş halde. 2. bilgisayarda ise ide hdd var oda 2 ye bölünmüş durumda. 3. bilgisayarda(laptop) ide hdd var 3 e bölünmüş halde.
3 bilgisayarda belirgin tek fark hdd farkı, hdd nin sata2 olması mı problem yaratıyor acaba?.
ayni anakartimiz var , rahatlikla ghost kullanabilirsiniz. Acronis herhalde jmicron chipsetini gorememis, yada ahci okuyamamistir, zaten hic sasirmadim.
ghost u deneyin (yedekleyin ve yedekten geri alin), neticeyi buraya yazarsiniz.
ayrıca ghostu da denedim. backup aldıktan sonra restore etmek istediğimde ghost boot cd sini istiyor. buda yok. ghostun boot cd sini yapmaya çalıştım oda olmadı..
yanlış ghostu denemışsin (herhalde ghost12 idi) son kullanici icin üretilen ghost12 ve ghost2003, ghostun şanını ayaklar altına aldi (acronis gibi davraniyorlar). oysa diger ghost versiyonlari firmalar dusunulerek yapildigindan cok duzgun calisiyor.
sana attigim ilk mesajda bulunan linkteki ghost u dene. neticeyi gozlerinle gör.
ben ghost 10 u denedim. bundaki problem boot cd olmamasıydı. boot cd si olsaydı büyük ihtimal sizinde dediğiniz gibi çalışabilirdi. verdiğiniz linki deneyeceğim. teşekkür ederim.
en büyük teşekkürünüz neticeyi buraya yazmaniz olur.
ghost10 da büyük ihtimal olurdu ama onu bir cdye bootable olarak koymayi başaramışsınız sanirim. Neyse, hazir bootable ghost8 verdik, o da isinizi gorecektir. (hatta ben ghost7 kullaniyorum halen , windows98 den beri ayni ghost dosyasi ve sorunsuz calisiyor. )
Bana hiç gerek yok ben bi avira kurdum kendince bişiler yapıyo bi de windows firewall açtım.Sisteme bişi olmuyo olsa da geri yüklerim.Onu da engellerse virüs o zaman b.k u yedim .Ama format atmak kolay hiç umrumda deil.Bi de msn virüsleri var onlar kolay Hijackthis hallediyo.Spy lar için ad aware kullanıyorum sistem hiç kasmıyor ve pc çok hızlı memnunum.
Ben Acronis Trueimage 9.0 kullanarak 21,5 GB olan C diskimdeki bilgilerin Backup ını D bölümüne kaydettim.17 GB tuttu. Birde boot cd oluşturdum. Şimdi bilgisayarımda herhangi bir kayıpla karşılaştığımda ve ya xp de bir çökme durumunda Almış olduğum Back up dosyasını Acronis ile tekrar yükleyip yükleyemeyeceğimi deneme şansım var mı.
Elimde başka bir hard disk yok. Backup dosyasına sağ tıklayınca restore ,plug,recover diye üç seçenek çıkıyor.restore yi tıkladığımda Acronils başlıyor ve C yi analiz ettikten sonra Back up yazısının altında This is image archive notu çıkıyor ve next ile ilerlemem isteniyor.Burdan sonrası için devam etmeye cesaretim yok.
Ben Acronis Trueimage 9.0 kullanarak 21,5 GB olan C diskimdeki bilgilerin Backup ını D bölümüne kaydettim.17 GB tuttu. Birde boot cd oluşturdum. Şimdi bilgisayarımda herhangi bir kayıpla karşılaştığımda ve ya xp de bir çökme durumunda Almış olduğum Back up dosyasını Acronis ile tekrar yükleyip yükleyemeyeceğimi deneme şansım var mı.
21.5 u 17 ye düşürmüş, çok az sıkıştırmış. sanırım ses , resim , video dosyaları da var c: de. sana tavsiyem onları d: ye taşı. hatta belgelerimi d: ye taşı komple. yedek alıp geri yüklemesi çok daha kısalır , yedek boyutu düşer
benim c: 8.2 gb , yedek 4.2 gb. neredeyse yarı yarıya
Kardeş tam anlayamadım.Acronis ile D ye aldığımız yedeğin içinde C de ne var ne yok tamamını yedeklemiyormu ki.? Bazı şeyleri tekrar yedekliyeyim. Az sıkıştırmış olması , sorun mu yaratır.
yok abi resimli anlatımdaki gibi, benim cd de değil, öbür hdd bölümünde yani d de... program normal xp açıkken ilk günkü haline almak için ilgili yeri tıklayıp önüme gelen heryere ileri diyorum. sonra yeniden başlatman gerekiyo diyo. başlatıyorum, bios ortamında "y" harfine basmam gerektiğini söyleyen bir uyarı geliyo. onada basıyorum. acronis başlıyo diyo siyah bir ekran yazı sol üst köşede.. ve sonra bilgisayar kendini yeniden başlatıyo. başka arada anlatmadığım bişey yok.
verdiğim linkteki program bu tür programlar için bir milattır bence.Herkes tutturmuş acronis diye;verdiğim programı bir inceleyin,bu yedek alma işini nasıl kolay ve basit bir duruma getirdiğini görün.
arkadaslar acronis ile dvd ye de yazilabiliyor mu. mesela 2 parca iso alsak iki ayri dvd ye de yazabiliyormu. bi de bunun son surumu falan var mi yoksa ilk sayfada verilen linikteki versiyonu mu kullanicaz.
Sevgili arkadaşlar;bilgisayarıma format attım,XP kurdum.Acronis true image 11 ile image aldım.Problem image geri yuklerken basladı.İmage geri yuklemeye kalktım bilgisayar reset attı ama image yuklerken hata verdi.Hata seceneginde (ignore,ignore all,retry ve close secenekleri )vardı.Bende ignore all dedim.Bir hata verdi ve PC reset attı kendi kendine,sonra format atmaya kalktım,partitionların oldugu bolume geldigimde C tamamen bicimlendirilmemiş olarak gorunuyordu D partitionu ise C adını almıstı.Bicimlendirme yaptıgımda ise C partitionu E,D partitionu ise F adını almıstı.Bu problemin sebebi nedir ve bu sorunu nasıl asabilirim.Ayrıca suan bilgisayara format atmaya kalktıgım zaman `kur icin dosyalar kopayalanıyor,ayarlarınız kaydediliyor diyor.Reset atıyor ve tekrar yeniden kuruluma geciyor yani kuruluma devam etmiyor.Bunun sebebi nedir bunu nasıl asabilirim.Windows kuramıorm suan makinama...Tesekkurler şimdiden...
Acronisin tek hatası vers farklılığı yaratmış 10 - 11 vers butun TiB dosyaları görüyor Acronis 9 vers; 10 - 11 dosyalarını görmüyor bozuk veya dosya yok hatası veriyor
Onun için son vers olmasına dikkaet edin.
quote:
Orjinalden alıntı: rechal
daha önce bir yerde rastladım mı bilemiyorum. Soru şöyle
Diyelim acronis 9 ile yedek aldın. Daha sonra acronis 10 kurdun. 10 ile 9 ile aldığın yedeği kurmakda sorun yaşanıyor mu?
Aynı şeyi bilen varsa 11 içinde sorabilirim. Versiyonlar arası uyumsuzluk sözkonusu olabilir mi?
My System : LG E500 GA290T NoteBooK - T5250 1,5 GHZ 2 MB 667 Mhz - 3 GB DDR2 667 Mhz 120 GB - GM965 128 MB - 1,3 Kamera - SamSunG DVD P247 - GrundiG 2x30 W - Siemens 6520 ADSL SuNnY 9030 CI - Sony DSC_P93 - Sandisk 8GB - AveA K790 - 512 MB - Log LX-7 / 2007 1,4 GETZ ŞAMPİYON FENERBAHÇE [ I've been in this Forum since Jan 2002 ]
Arkadaşlar;üst satırlardan birisinde bir problemimi dile getirmiştim.Yinelemek istiyorum. Şimdi tertemiz bir sistem kurdum,herşeyim hazır;Partition`larımda normal,Acronis True İmage 11 programını (D)`ye kurdum.C`nin image`ini aldım.Buraya kadar problem yok!
Şimdi image alırken veya image geri yüklerken,üst satırlarda belirttigim hata ortaya çıkarsa diye korkuyorum. Yani image alırken,ekranın ortasında bir hata menusu beliriyor.Error baslıgı altında ve bir kod yazıyor,hata menusu secenekleri şunlar;İgnore,İgnore all,Retry ve Close! İmage geri yuklemeye kalktıgınız zaman makina reset atıyor ve image yuklemeye baslıyor fakat aynı hatayı veriyor yuklerken.. Kısa bir not;eğer Acronis ile image geri yuklerken makinanız birsüre kendini kasıyorsa bilin ki,makinanız uçacaktır.Yaklasık 5 dakika kendini kasıyor makina ve bekliyorsunuz resetlesin diye.Öyle bir durumda asla kendiniz manuel sekilde reset atmayınız,sonra cok üzülürsünüz..
Eğer benim gibi İgnore All derseniz,ki sakın demeyin C partition`ı tamamen uçar ve D partition`ı format atmaya kalktıgınız zaman C diye gorunur.Biçimlendirilmemiş C`yi biçimlendirdiginizde ise;C partition`ı E,D partition`ı ise F adını alır.Kafayı yersiniz.
Ben şuan yukarıda belirttigim gibi herseyi normal seyrine soktum,ama korkuyorum acronis yuklemeye,aynı hatayı yeniden alırsam diye korkuyorum. Acaba söyle mi yapsam İmage alıp direk cd`ye yukleyip Bootable CD mi hazırlasam?Nedersiniz?
Hata`nın screenshot`ını koyamıyorum suan üzgünüm.Ama mutlaka yasayanlar olmustur.
Şimdiden tesekkurler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bodur -- 29 Ocak 2008; 14:38:23 >
Boot CD ; İmage aldığın versiyon ile yapılmalıdır.
İmage C dışında başka diske kaydedilmelidir DVD ye de kayıt olabilir
C nin image alırken my computer seçmen gerekir, Oradan da C yi seçmen gerekir. İmage Geri yukleme sırasında elektrik kesilmemeli veya PC ye reset atılmamalıdır.
İmage aldıktan sonra Doğrulama yapılmalıdır Alınan image sanal bir disk olarak görülebilmelidir
peki diyelim ben C ve D diye iki partisyona sahibim. acronisi C ye kurup C nin imajını alabilirmiyim yoksa C nin imajını almak için D ye mi kurmalıyım. acil yardım arkadaşlar bir an önce imajını almam lazım. bu arada diyelim D ye aldım imajı. imajı aldıktan sonra da dvd ye kayıt yapabilirim değil mi...
acronisi c ye kuracaksınız. imajı d ye alacaksınız. daha sonra c komple cökse bile boot cd sinden çalıştırıp d den göstererk c yi yeniden lkurabilirsiniz ve evet dvd ye alabilrsiniz. örneğin ben c d hiçbirşey bırakmadım formatladım. sonra dvd den tekrar kurdum acronisi oldu. ancak dikkatt!!!! c sürücüsünün boyutu değişmesin. hata verebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kisop -- 30 Ocak 2008; 1:50:20 >
hocam c kararsızlaştığında zaten iş kolay biliyosun ama çökerse önceden hazırladığın bootable media cd sini takıyosun biostan 1. boot u cd sürücüsü olarak ayarlıyosun ve acronis çalışıyor ( normalde c sürücüsünde olmasa bile çalışıyor ) bu cd yi programı actığında orda görürsün media diye yazar ordan oluşturacaksın . tek cd ye sığar zaten 47 mb falan tutuyor. ancak dikkat edin hata verirse denetim masası dil secenekklerini nigilizce yapmak gerekiyor. çok basit yani. ve diyelimki bu cd yi oluşturamadın. o zaman c ye rastgele bi xp kurarrsın driver ı falan tanıtmadan acronisi kurup d den gösteririsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kisop -- 30 Ocak 2008; 2:06:10 >
arkadaslar dediginiz gibi yaptim. c y acronis kurup d ye yedegini aldim. fakat ne yaptimsa dvd ye kayit yapamadim. crate bootable media butonuna tiklayarak proceed diyorum dvd ye yazmiyor. disari cikariyor basarisiz diyor anlamadim gitti. acronis 9 kullaniyorum. arkadasin 1. sayfada verdigi linkten yukledim.
quote:
SOnra bu yedek dosyasını DVD ye USB diske her yere normal Excel - word- mp3 gibi kayıt edebilirsin
TISKE dostum bunu tam anlamadim. yani mesela nero da bunu veri diski diye yazdirabilirmiyizz. peki nasil bootable olucak bu yedek aciklarmisin acaba.