Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: Acronis True Image Server 9.0 Sistem yedekleme

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Yazılım] >> Yazılım Genel >> Cevap: Acronis True Image Server 9.0 Sistem yedekleme Sayfa: <<   < önceki  9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Dr.Ramazan ÜNAL

15 Haziran 2007, 22:30:40  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: carman1tr

arkadaşlar merhaba. ben şu an vista kullanıyorum. programın 10. sürümüyle bir yedek oluşturdum. ama cd olayında hata verdi. bunun dışında benim asıl istediğim şu, bu yedeği bir veya birkaç dvd ye yazmak ve bunları cd den başlatınca direk olarak bir arayüz ile yazmak. bunu nasıl yapıyoruz bu programda?

Yani kastettiğin DVDden başlatıp başka dvd takmadan otomatik yüklesin yani image bootable mı olsun diyorsun kastetiğin bu ise çok basit
Yapman gereken bootable media dvdsi olştur bunu .iso olarak kaydet daha sonra UltraİSO programı ile bu isoyu aç içinde bi klasör olutur recovery diye ve onun içine senin imageyi at
Ama sana DVD üzerinden recovery hiç önemrmiyorum 1saat sürüyor geri yükleme en iyisi yada taşınabilir bi HDDye yada diğer HDD partitionuna atman image
Kolay gele

"Gübre olunmadıkça su üstünde kalınmaz."
carman1tr

Sisteme Gözat

16 Haziran 2007, 9:32:07  

tamam hdd nin bir bölümüne atarım o zaman daha mantıklı. ama virüsün backup image dosyasına bulaşma ihtimali nasıl bertaraf edilecek?

quote:

Orjinalden alıntı: Dr.Ramazan ÜNAL

quote:

arkadaşlar merhaba. ben şu an vista kullanıyorum. programın 10. sürümüyle bir yedek oluşturdum. ama cd olayında hata verdi. bunun dışında benim asıl istediğim şu, bu yedeği bir veya birkaç dvd ye yazmak ve bunları cd den başlatınca direk olarak bir arayüz ile yazmak. bunu nasıl yapıyoruz bu programda?

Yani kastettiğin DVDden başlatıp başka dvd takmadan otomatik yüklesin yani image bootable mı olsun diyorsun kastetiğin bu ise çok basit
Yapman gereken bootable media dvdsi olştur bunu .iso olarak kaydet daha sonra UltraİSO programı ile bu isoyu aç içinde bi klasör olutur recovery diye ve onun içine senin imageyi at
Ama sana DVD üzerinden recovery hiç önemrmiyorum 1saat sürüyor geri yükleme en iyisi yada taşınabilir bi HDDye yada diğer HDD partitionuna atman image
Kolay gele

[DH] TOYOTA TAKIMI
2005 AVENSIS ELEGANCE/1997 COROLLA GLI
ironimperor

Sisteme Gözat

16 Haziran 2007, 11:04:18  

bende böyle birşey arıyordum isabet oldu, teşekkür

ByAdmin

Sisteme Gözat

16 Haziran 2007, 14:26:36  

Çok acil arkadaşlar. Xp açılmıyordu bende güvenli modda açıp imageyi geri yüklemeye çalışıyorum ama şöyle bir hata veriyo. Güvenli mod olduğundanmı kaynaklanıyor, diğer türlü açılmıyor zaten ne yapabilirim.

Nokia N85
Aynı dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. (Hz. Mevlana)
Dr.Ramazan ÜNAL

17 Haziran 2007, 10:57:24  

quote:

Orjinalden alıntı: ByAdmin

Çok acil arkadaşlar. Xp açılmıyordu bende güvenli modda açıp imageyi geri yüklemeye çalışıyorum ama şöyle bir hata veriyo. Güvenli mod olduğundanmı kaynaklanıyor, diğer türlü açılmıyor zaten ne yapabilirim.

Dostum zaten sistem üzerinden yükleme bir bootable acronis cdsi bul onunla yap
http://rapid share.com/files/26714569/AT__304_W9BootableCd.nrg.html istersen burdan indrikendi uploadım ama bu acronis 9 workstation
Bnu tak cdroma ve bilgisayarı cdroomdan boot et gerisibildiğin gibi
Sadece bir dene diye diyorum güvenli moddanmı kaynaklanıyo bişey diyemem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Ramazan ÜNAL -- 17 Haziran 2007; 10:57:42 >

Dr.Ramazan ÜNAL

17 Haziran 2007, 11:03:39  

quote:

tamam hdd nin bir bölümüne atarım o zaman daha mantıklı. ama virüsün backup image dosyasına bulaşma ihtimali nasıl bertaraf edilecek?

quote:

Orjinalden alıntı: Dr.Ramazan ÜNAL

quote:

Kolay gele

Eğer bilgisayarın masa üstü ise daha doğrusu partittionların parçalanması önemli değilse iki seçeneğin var
1---- Acronis secury zon diye bişey var solda görürsün öle bişey oluşturabilirsin sistem üzerinden ulaşömak imkansız virüslere karşı tam korumalı (seçtiğin HDD parçasından bir bölümü kendine ayırıyor disk menegarde ayrı bir hdd parçası olarak görünür) (ama kaldırmak isteğinnde problem oluyo ii bilmek gerekir yoksa otomatik c ile birleştiriyor o parçayı)
2--- önerim benim yaptığım kendime 6gblık bir hddpartitomnu oluşturdum Recovery adında gerekli olduğunda imageyi oraya atıyorıum Diskmanegerdan bu hdd parçasına atanmış olan harfi kaldırdım yani (F diski gibi olan) ve isimsizoldu bu sayede yine ssitem tarafınadan görünemiyor bilgisayarımda çıkmıyor istediğim zaman harf atayıp tekrar kullnıyorum

Ege_Aşığı

17 Haziran 2007, 11:49:12  

Paylaşım için teşekkürler , şu an kullanmadım ama gerekirse bakarım

Yengeç
1907
329. Dönem Yedek Subay Öğretmen :) :)
carman1tr

Sisteme Gözat

17 Haziran 2007, 18:25:31  

Ramazan Bey teşekkür ederim bilgi için. çok faydalı oldu.

dün bilgisayarıma kaspersky 6 anti virüs yükledim. bilgisayarım mavi ekran hatası verdi. (işletim sistemi vista) daha sonra ikinci hdd deki xp den programın dosyalarını sildim gene olmadı. true image programının 10. sürümüyle bir yedek yapmıştım.(9.versiyon vistada uyumsuz raporu veriyor) 9. sürümle yaptığım bir boot cd sinden yedeği yüklemeye çalıştım ama yedeğin hatalı bir dosya olduğunu yazdı program. bende sürüm farkından tanımamıştır diye vistaya format attım ve şu an vista istediğim gibi.true imagenin 10. sürümü yükledim ve boot cdsi oluşturdum.şimdi image alacağım. ama korkum şu: ya image aldıktan sonra ihtiyacım olduğunda yüklemesi sırasında yine hatalı dosya mesajı alırsam?

birde bu boot cd sinde mouse çalışmıyor gibi birşey. herkeste bu sorun mu var? yoksa bendeki kablosuz usb bağlantılı diye mi böyle?

birde aldığım yedeği dvd ye aktarıp sonra tekrar yükleme işlemini dvd den yapabilme şansım var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carman1tr -- 17 Haziran 2007; 18:31:39 >

[DH] TOYOTA TAKIMI
2005 AVENSIS ELEGANCE/1997 COROLLA GLI
yalcinozer

20 Haziran 2007, 13:34:56  

Merhaba
Bende Acronis kullanmaya çalışıyorum. Sistemi acronis bootable cd ile boot ettiğimde acronis menüsü geliyor fakat recovery backup istediğimde bilgisayarımın parttitionları olan C ve D'yi göremiyor ve bu yüzdende daha önce imagını aldığım backup ı tekrar yükleyemiyorum. E000101F .. gibi diskleri bulamadığına dair error mesajı çıkıyor.

LÜTFEN ÇOK ACİL YARDIM

Yalçın ÖZER

mamutkaya

25 Haziran 2007, 14:32:49  

ikinci el pc ve parçalar için beni bulun.
xpugur

26 Haziran 2007, 8:08:35  

DVD ye kaydetip ordan kurmak için;
1-Windows u kurup istediğiniz bütün ayarları yapın(ama driver yüklerseniz sadece sizin bilgisayarınızda çalışır o yüzden bence driver yüklemeyin) ,istediğiniz programları yükleyin(boyutu çok büyük olmayan ben mesela küçük oyunlar falan kurdum sonra c++ programı kurdum...),bütün güncellemeleri yapın(virüs progu sapy progu windows falan...) sonra disk birleştiri bir iki kez uygalayın ve bilgisayarı yeniden başlatın. Bütün ayarları yaptığınızdan eminseniz (ben mesela 'sık kullanılan' larda bi sürü site vardı bunu unutmuşum yüklemeyi) ,, Backup ile 'The entire disk contents...' i seçin sonra yedekliyeceğiniz hdd kısmını seçin ve bu iamge dosyasının nereye kaydedileceğini ve adını seçin (Ben masaüstünü seçip aşağıdaki kutuda (file name) yerin sonuna (C:\Documents and Settings\ugur\Desktop\win xp pro yeni)
istedğiniz dosya adını girin next deyin burda eminmisiniz buraya koymaya diyor (dvd ye yaz mıycaksanız ve ikinci bi hdd ye kaydedicekseniz orayı seçin) evet deyin ve 'create new full ...' ı seçin ardından 'use default options' kısmında here var buraya basıp ordan istedğiniz ayarları yapabilirsinz (('compression level=ne kadar sıkıştıracağını seçer bence none seçin ama hdd 4 gb üzeri ise normal(%55 sıkıştırılır) i seçin derim (max ta ise %65 sıkıştırır ve çok yavaşlar diyor!), şifre koymak istiyorsanız 'archive protection' u seçip şifre girebilirsiniz ama pek tavsiye etmiyorum çok özel bişi yoksa, 'Backup priority' yi normal i seçmenizi tavsiye ederim ama image oluşturma sırasında başka prog mizik falan çalıştırmıyorsanız low da kalabilir)) , next ile bu image hakkında yorum yapabileceğiniz kısma gelin ne olduğunu hangi proglar olduğunu yazabilirsiniz , next deyin ve başlatmak için proceed diyin ve bekleyin ;)

2-İmage masaüstünde oluştuktan sonra nero yu açın ve veri dvd si oluşturun içine bu image ı atın ve en düşük hız olmasada düşük hızda yazdırın (daha kolay okunur ve hata olma ihtimali çok düşük olur;) )

3-'Create bootable rescue media' ile normal(700 mb lik) cd takın ve proceed deyin oda cd yi yazıp boot edilebilir hale getiriyor ve işi bittikten sonra cd yi çıkartıyor. Bu boot cd si acronis programını içeriyor ve bilgisayarı bununla boot ettiğinizde direk acronis programı açılıyor(ilk gelen kısımda en üsttekini parantez içinde full versiyon yazanı seçin) ve asıl prgram açıldığında sizden image dosyası istiyor (program tamamen açıldığında yani image dosyasının nerde olduğunu seçiceğiniz ekrana geldiğinizde içindeki boot cdsini çıkarıp image dosyasının olduğu dvd yi takın)

4- Bu prog da çözemediğin tek nokta; eğer siz bu image ı 80 gblik hdd de alıyorsanız ve bunu 120 gblik başka bir bilg e kuruyorsanız bilg sadece sizin 80 gb olan hdd yi görüyor ve 40 gb gözükmüyor çeşitli ayarlarla 3-5 kez denedim ama olmadı (en son 120 gb lik hdd ye 59 gb ve 51 gb olmak üzere aynı anda 2 windows kurdu :D ,, ben bulamadım kurarken nasıl tüm hdd yi gördürceğimi (bilen varsa söylesin lütfen) ,,,, ama bende şöyle düşündüm kurduktan sonra diğer kalan kısmı windows cd si ile boot edip ordan hdd nin bölümlenmemiş kısmını ayarlar sonra esc ye basıp win setup dan çıkar kalan hdd yi gördürürüz diye düşündüm :)
Toplam süre(en kötü ihtimaller) =
1-Yeni widows kurulumu (1 saat)
2-ayarlamalar güncellemeler(4-5 saat)
3-backup yapma (3-5 dakka)
4-nero ile yazdırma(10-15 dakka)
5-boot cd si yazdırma(2-3 dakka)
6-Boot ile Windowsun acronis ile yükleyip windows un tamamen hazır hale gelmesi(9-10 dakka)
7-Gözükmeyen hdd kısmı varsa win cd si ile boot edip düzeltme(10 dakka civarı)
Sonuç windows u her yeni yükleme 6-7 saat te maal oluyor ama bi kere yükleyip yedek alırsanız bi daha yeni bi windows sahibi olmak sadece (backup ve nero kısmı hariç) en fazla 20 dakka sürüyor :) ;)
Atladığım yer varsa düzeltin :) ;)

http://xpugur.blogspot.com/
Uğur Coşkun - SAMSUN, LAÜ'de bilg müh deyim
MONSTER T72M575U1 17" (T7600 2*2.33 ghz işlemci), 2*2gb a-data ram, 320 gb 7200RPM harddisk 16 mb cache, 512 mb GDDR3 nVİDİA GeForce Go 7950GTX 256-bit ekran kartı :)
Death Time

Sisteme Gözat

26 Haziran 2007, 10:24:10  

almış olduğum imajdan bir klasör çıkartmak istiyorum. dün çok kurcaladm ama bulamadım nerden olduğunu. nasıl yapabilirim

xpugur

26 Haziran 2007, 14:41:08  

PeaCe SeLLs;

Mümkün olduğunu sanmıyorum çünkü imaj=tek yazımlık cd gibi bişi (değiştirilemez)

MONSTER T72M575U1 17" (T7600 2*2.33 ghz işlemci), 2*2gb a-data ram, 320 gb 7200RPM harddisk 16 mb cache, 512 mb GDDR3 nVİDİA GeForce Go 7950GTX 256-bit ekran kartı :)
TiSKE

Sisteme Gözat

27 Haziran 2007, 12:48:11  

quote:

Orjinalden alıntı: PeaCe SeLLs

almış olduğum imajdan bir klasör çıkartmak istiyorum. dün çok kurcaladm ama bulamadım nerden olduğunu. nasıl yapabilirim

Acronis hangi sürüm kurdun bilmiyorum
Ama dediğin şeyi yapabilirsin

Acronis 10 da aldığın imaj üzerinde sağ tıklayıp işaretli komutu seç
Senden image olan klasörü soracak ve sen de onu sanal bir sürücü gibi göreceksin
İçinden de istediğin klasörü dosyayı çıkaracaksın.

Acronis 10 varsa aldığın imajdaki klasörleri bile güncelleyebilirisin

İmage içini görmek istediğinde
Acronis sihirbazı sana soruyor
Görmek mi yoksa güncellemek mi istiyorsun diye
Dediğim komutu gir görceksin

Ufaltılmış ön izleme resmi

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiske -- 28 Haziran 2007; 0:43:02 >

My System : LG E500 GA290T NoteBooK - T5250 1,5 GHZ 2 MB 667 Mhz - 3 GB DDR2 667 Mhz
120 GB - GM965 128 MB - 1,3 Kamera - SamSunG DVD P247 - GrundiG 2x30 W - Siemens 6520 ADSL
SuNnY 9030 CI - Sony DSC_P93 - Sandisk 8GB - AveA K790 - 512 MB - Log LX-7 / 2007 1,4 GETZ

ŞAMPİYON FENERBAHÇE [ I've been in this Forum since Jan 2002 ]
xpugur

27 Haziran 2007, 9:06:08  

quote:

Orjinalden alıntı: tiske

quote:

Senden image olan klasörü soracak ve sen de onu sanal bir sürücü gibi göreceksin

Teşekkürler peki sadece 10 uncu versiyon damı oluyor?(ben 9 u kullanıyorum)

daNGe®

27 Haziran 2007, 9:09:57  

yaklaşık 3 ay önce yükledim format derdinden kurtuldum

ÖSS 2009-2010 Yolcusu... (Erken hazırık)
Başarı istemek değildir. Jack Barringer
Hiç kimse başarı merdivenine elleri cebinde tırmanmamıştır. Konfüçyüs
Benim başarı konusunda bildiğim tek şey, başarmak konusundaki kararlılıkdır. William Feather
Death Time

Sisteme Gözat

27 Haziran 2007, 10:20:57  

quote:

Orjinalden alıntı: xpugur

quote:

quote:

Teşekkürler peki sadece 10 uncu versiyon damı oluyor?(ben 9 u kullanıyorum)

imajı burdaki versiyondan almıştım. yani v9 oluyor. imaja sağ tıkladığımda o seçenek çıkmıyor. peki v10 yüklesem o imajı kullanabilir miyim? birde .tib uzantısını acronisten başka açan program var mı? belki onunla yapılabilir.

yavuzturkey

27 Haziran 2007, 20:08:34  

boot cd yaparken hata mesajı alanlar geçici olarak denetim masasından dili ingilizce yapsınlar

xpugur

27 Haziran 2007, 20:35:17  

Ama ben de tr ve sorun olmuyor??? v9.0

TiSKE

Sisteme Gözat

28 Haziran 2007, 12:41:48  

Arkadaşlar
TİB imajını sadece ACRONİS AÇAR
Acronisin her vesiyonunda aldığın imajın içini görme - kopylama özelliği vardır

9 ve 10 sürümünde de imajı güncelleme özelliği vardır
İmage üzerinde sağ tıklayınca EXPLORER veya MOUNT şeklinde bir komut vardır mutlaka görürsünüz
Yukardaki resimde de EXPLORER olabilir diye yazdım
Sanal sürücü olarak kullanabilirsiniz

Yalnız tavsiyem sistem dosyalarını güncelleme yapmayın
Zira sadece bir kısım sistem dosyalarını yedeklemek diğerleri ile uyumsuzluk gösterir

Özel dosyalarınızı güncelleme özelliği kullanın

My System : LG E500 GA290T NoteBooK - T5250 1,5 GHZ 2 MB 667 Mhz - 3 GB DDR2 667 Mhz
120 GB - GM965 128 MB - 1,3 Kamera - SamSunG DVD P247 - GrundiG 2x30 W - Siemens 6520 ADSL
SuNnY 9030 CI - Sony DSC_P93 - Sandisk 8GB - AveA K790 - 512 MB - Log LX-7 / 2007 1,4 GETZ

yer6.rapcisi

30 Haziran 2007, 14:58:12  

teşekkürler kardesim ellerine sağlık.
bizi bi sıkıntoıdan daha kurtardın:)

...:::PROFESYONEL WEB TASARIMI:::...
AMACIMIZ ilk OLARAK "HİZMET"
PARA İKİNCİ PLANDA.O SADECE EMEĞİMİZİN KARŞILIĞI.
yer6.rapcisi@gmail.com
eozen81

Sisteme Gözat

1 Temmuz 2007, 23:49:13  

Beyler ben boot cd yapmak istediğimde Acronis 10 programı şöyle bir hata veriyor 2 ayrı bilgisayarda da aynı hatayı aldım

Bir man çıkartabilen var mı

http://img163.imagevenue.com/img.php?image=22586_ghf_122_766lo.jpg

TiSKE

Sisteme Gözat

2 Temmuz 2007, 5:06:53  

Yazdırmak istediğin Boş CD Bozuk diyor
Farklı CD dene
Veya yazıcıyı değiştir.

igulerce

2 Temmuz 2007, 11:26:58  

Kardeşim sen bootable Cd yapmadan önce dil'i ingilizce yap.Cd'yiyazdırdıktan sonra Türkçe'ye çevirirsin.Dili değiştirirken Denetim masasından yap.

eozen81

Sisteme Gözat

2 Temmuz 2007, 19:41:42  

quote:

Orjinalden alıntı: igulerce

Kardeşim sen bootable Cd yapmadan önce dil'i ingilizce yap.Cd'yiyazdırdıktan sonra Türkçe'ye çevirirsin.Dili değiştirirken Denetim masasından yap.

Çok ama çok teşekkürler işe yaradı
Hayatta da aklıma gelmezdi allah razı olsun

@tiske dostum cd ye değil zaten iso olarak yazdırmayı bile denedim yani sorun arkadaşımın söylediği gibi yazılımsalmış genede teşekkürler

boromir

4 Temmuz 2007, 19:11:29  

acronis 9 u kurarken ad soyad e-mail city falan olan pencereye geldiğinde ne yazarsam yazayım kabul etmiyor.bu hata yüzünden kurulumu tamamlayamıyorum.benden başka bu sorunu yaşayan varmı?varsa çözümü nedir?

fuducuk

5 Temmuz 2007, 17:03:16  

Arkadaşlar canımı çok sıkan bir olay var yardım istiyorum. belki bu başlık içerisinde soruldu ve cevap verildi, öyle ise kusura bakmayın.

250 Gb HDD var, 2 ye böldüm.

C de windows var ve D ye yedeği aldım.

Sonra gün geldi lâzım oldu. İmajı geri yüklemeye kalktım 110 dakika kaldı diyor! Herkez 5-10 dk da hallederken bende neden öyle? Core 2 işlemci var. Pc'min ayrıntıları için imzama bakabilirsiniz. Çok çok uzun sürüyor ve bu can sıkıcı. C deki veri 14 gb, sıkıştırılmışı 4.5 gb. Ne yapmam gerekiyor?

"1-Asra yemin olsun. 2-İnsan ziyândadır. 3-Ancak iman edip salih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesna." (Âsr, 103)

misblay

Sisteme Gözat

5 Temmuz 2007, 22:51:49  

Eline sağlık

Düzeltme:

fuducuk,
ilk başlattığında 110 dakika falan yazıyorsa da aldırma, biraz bekle normal seviyelere gelecektir büyük ihtimalle Gelmezse ya da programla ilgili birşeyse bilemeyeceğim ama genelde Windoz altında böyle şeyler oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -273º -- 5 Temmuz 2007; 22:53:17 >

Satılık Metan Garantili! SIFIR! Sennheiser CX300 Silver!
ogreden@gmail.com'dan ya da oguzhano273@hotmail.com'dan ulaşabilirsiniz.
fuducuk

6 Temmuz 2007, 8:50:12  

quote:

Orjinalden alıntı: -273º

Eline sağlık

Düzeltme:

fuducuk,
ilk başlattığında 110 dakika falan yazıyorsa da aldırma, biraz bekle normal seviyelere gelecektir büyük ihtimalle Gelmezse ya da programla ilgili birşeyse bilemeyeceğim ama genelde Windoz altında böyle şeyler oluyor

Açılış CD'si ile açıp sistemi geri yükleme işleminde 110 dakika diyor zaten. Ve Allah seni inandırsın 110 dakika sürdü, normale dönmedi yani...

"1-Asra yemin olsun. 2-İnsan ziyândadır. 3-Ancak iman edip salih ameller işleyenler, birbirlerine hakkı tavsiye edenler ve sabrı tavsiye edenler müstesna." (Âsr, 103)

misblay

Sisteme Gözat

6 Temmuz 2007, 10:38:54  

E4300 kullanıyosun, hani benim gibi P3 olsan neyse diyeceğim ama...
Sanırım bu programla ilgili bir durum, o da beni aşar bu programla ilgili bilgisi daha iyi olanlara sormak lazım

Satılık Metan Garantili! SIFIR! Sennheiser CX300 Silver!
ogreden@gmail.com'dan ya da oguzhano273@hotmail.com'dan ulaşabilirsiniz.
ssbrc

6 Temmuz 2007, 10:45:03  

eline sağlık güzel konu.

fuducuk

6 Temmuz 2007, 10:48:26  

quote:

Orjinalden alıntı: -273º

E4300 kullanıyosun, hani benim gibi P3 olsan neyse diyeceğim ama...
Sanırım bu programla ilgili bir durum, o da beni aşar bu programla ilgili bilgisi daha iyi olanlara sormak lazım

Tamam, sağolasın...

playa86

6 Temmuz 2007, 11:44:24  

Selam arkadaslar...

Bu programin 9. versiyonu ile yedek aldim sistemi geri yükleme yapmak isterken 7 dakika falan kala donup kaldi. Bende pcyi resetlemek zorunda kaldim ve sonra windows acilmadi. Cdyle yükleme yapip acmak istedim yine olmadi. Format atmak zorunda kaldim simdi o yedekledigim dosyayi nasil geri getirebilirim. 10. versiyonunu kursam sorunsuz geri yüklermi. Ve bu sistemi geri yüklerken donma hatasi neden olabilir ?

Islemcim: AMD

kasif

8 Temmuz 2007, 22:38:12  

Arkadaşlar bu programı 2 farklı sistemde(bir masaüstü bir dizüstü) kullanacağım, program yüklemem şart mı?

Sadece bir CD oluştursam(hata oluşturulmuşu varsa daha iyi olur) her iki cihazda da kullanabilecekmiyim?

Tabiki yedekleri birbiri üstüne kurmayacağım. Ama başlangıç CD si hazırlanırken makine seçer mi?

Birde, sadece C sürücülerini(sistem) yedeklemeyi planlıyorum, yedeklerken veya geri yüklerken diğer sürücülere veya FAT tablosuna zarar verir mi?

masaüstü olanı 250 GB HDD ye sahip(40GB lik bölümler halinde), eğer bütün 250 yi kaybedersem yılların çalışmaları ve topladığım mp3 flimler gidecek, onun için korkuyorum.

Aynı şekilde notebookda da iş ile ilgili dosyalar var, her ne kadar az ise ve cd lerde yedekli ise de korkuyor insan.

www.kasif.org
TiSKE

Sisteme Gözat

8 Temmuz 2007, 23:14:53  

PLAYA86
Eğer yedekleme aldığında hatalı bir işlem ya da bozuk sistem dosyası falan olmaıdysa
Aldığın image dosyasını aynı makinaya mutlaka kurabilmen lazım
İster masaüstünden ister CD den
CD tekrar denemende fayda var

Sadece C sürücüsü yeterlidir zaten
Diğer bölümlere zarar vermez
Sen programı çalıştırdığında gözün daima C yi arasın ve seçsin

Az bir şey PC inglizcen varsa yaparsın
Emin değilsen ing bilen biri ile veya bu programı kullanmış birisi ile yap

Alınan image yedek dosyası seçmez
Tıpkı Ofis excel veya Word gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiske -- 8 Temmuz 2007; 23:16:36 >

nihat1551

Sisteme Gözat

9 Temmuz 2007, 3:09:11  

quote:

Orjinalden alıntı: nihat1551

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: nocturneox

ben bu programı denedim. (9sürümü) full

* backup yaparken sorun yok.

* bootable cd yaparken eğer xp'nin bölgesel dil ayarlarınız INGILIZCE-usa yaparsanız cd'yi hazırlarken de sorun yok . (bu sorunu olanlar TR den ING'e çevirerek cd hazırlayabilirler) daha sonra TR ye çevirebilirsiniz.

* windows içinden recovery (geri yükleme) yaparken prog. bilg. restart yapınca boot sırasında kalıyor.

* bootable cd ile recovery yaparsanız (dil ING'de DENEDİM) boot ta açılan acronis menüsünde (Full)) olanı seçerseniz yine hata veriyor. (BASİC)ya da (SAFE) yanlış hatırlamıyorsam (en üstteki) seçerseniz recovery yapıyor.

burada yazıklarım belki herkeste aynı şekilde gerçekleşmez. benim sistemimle ilgili de olabilir
sistem: p4 3.0 asus anakart, 1gb ram, 250gb samsung hdd, 256mb ekran kartı, xp SP2 tüm güncelleştirmeler yüklü

Söylediğin hatanın donanımla alakası yok
Boot CD yi normal yaptığını sayarsak
Bence program başka bir prog ile çakışıyor veya kurulumu sırasında bozmuş
Sen bir de 10 vers dene. 10 vers vista desteklidir Ayrıca

Ben 7 - 9 - 10 vers hepsini kullandım sorun yaşamadımm

Bence XP CD si ile XP nin üzerine kur
Sonra tekrar AcroniS KUR

Bakalım dzüelecek mi?

bendede aynı sorun var bikaç pc de denedim o kapanıp açılınca load acronis yazısında kalıyor bi türlü çözemedim

yedeği salt okunur şeklinde işaretledim yükleme gerçekleşti belki başına gelen vardır diye yazim dedim

Avira Premium ve Security Suite Keyleri İçin (TIKLA)
kasif

9 Temmuz 2007, 8:53:50  

Bilgisayarı iyi biliyorum ve ingilizcem var. Daha önceleri norton ghost kullanıyordum ama eski bir versiyondu, bir disket oluşturdum ve bir çok makinanın yedeğini aldım, geri yükleme yaptım. Ama notebook da disket sürücüsü olmadığı için bir başlangıç CD si oluşturmam gerekiyordu, önceki yazılardan birinde, sanki, başlangıç CD leri sadece o makinanın konfigürasyonanu göre hazırlanıyormuş gibi anladım. Emin olmak istedim.

Önceki yazıyı yazdıktan sonra bir kaç mesaj yukarıda bulunan bir bağlantıdan hazır CD dosyasını indirdin, nero da cd yi yazırladım ve ev bilgisayarımın yedeğini aldım, ama çok geç olduğu için deneme(format c:) yapamadım.

eğer norton ghost gibi olursa, yani düzgün çalışırsa, istediğim programları şüpheye düşmeden notebook a da yükleyebileceğim.
quote:

Kasif
Acronis başlangıç CD si makine seçmez
Yeterki Aldığın image Doğru makineye ait olsun

Sadece C sürücüsü yeterlidir zaten
Diğer bölümlere zarar vermez
Sen programı çalıştırdığında gözün daima C yi arasın ve seçsin

Az bir şey PC inglizcen varsa yaparsın
Emin değilsen ing bilen biri ile veya bu programı kullanmış birisi ile yap

Alınan image yedek dosyası seçmez
Tıpkı Ofis excel veya Word gibi.

www.kasif.org
TiSKE

Sisteme Gözat

11 Temmuz 2007, 12:00:47  

Az önce soruyu sordum şimdi de cevabını veriyom

Acronis Boot CD si yaparken hata ( "failed to build") verirse

Denetim masası / Bölge ve Dil Seçenekleri kısmında dili iNGLİZCE ye değiştirin

Sonra da CD nizi hazırlayın
Sonrasında PC dilini gene eski haline getirin

Artık acroniste sorun kalmadı

Hem image alma( True İmage ) hem de Disk bölme ( Disk Director ) aracı
İkisi tek CD de ve boot halinin resmi de işte böyle ( Tel ile çektim)

İLK MESAJIM
Millete yardımcı oluyoz
Kendimize çare yok

Ben daha önce Acronis 8 ile BOOT cd yapmıştım
Şimdi Acronis 10 var

Acronis 10 ile bOOT CD yapamadım
Ctesi birine kurayım dedim onun PC de de olmadı

Benim PC de boot media Flash belleki kabul etti.

AMA Ne CD ne de image dosyasını kabul etmiyor ve resimdeki hatayı gösteriyor

Bu daha önce de burada yaşanmıştı

Bu sorunu aşabilen varmı?
Veya Acronis 10 ile BOOT CD yapabilen var mı?

Ekteki dosya (2)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiske -- 11 Temmuz 2007; 0:53:29 >

erdemms

13 Temmuz 2007, 24:28:28  

ARKADAŞLAR ÇOK ÖNEMLİ LÜTFEN BİR EL ATIN!

ACRONİSİ AMD SİSTEMİMDE CİLLOP GİBİ KURUP ÇALIŞTIRIYODUM, YALNIZ 4300 VE DS3 ALINCA ARTIK ÇALIŞMIYOR DURMADAN DİSK BULUNAMADI (NO HARD DISK DRIVES FOUND) DİYOR! İŞİN İLGİNCİ HDD VE DVD M AYNI KALDI SADECE İŞL. VE ANAKARTI DEĞİŞTİRDİM AMA NAPTIMSA OLMADI

ÇÖZÜM NEDİR ARKADAŞLAR???

TiSKE

Sisteme Gözat

13 Temmuz 2007, 16:31:44  

ANAkart değiştiyse olmayacaktır muhtemelen
Yeniden kurman gerekir.

Bigboss_Pusucu

17 Temmuz 2007, 15:14:00  

süper olmuş emeğine sağlık teşekkürler

SeN SeN oL aSLa BiZ oLMa----Pusucu CORP
xplm

17 Temmuz 2007, 16:30:46  

yedeğin 50 dakikada yüklenmesinin sebebini bilen varmı ??????????????????
(1,2gb lık)

fuducuk

20 Temmuz 2007, 20:42:15  

Yavaş geri yükleme sorunu olanlar; http://forum.donanimhaber.com/m_16005254/tm.htm

KarraKarrtal

Sisteme Gözat

20 Temmuz 2007, 20:47:41  

çok teşekkürler çok işime yaradı

CluB LeT's GaMe

_MARS_

20 Temmuz 2007, 22:31:51  

teşekkürlerrr

@FÜVV

Sisteme Gözat

21 Temmuz 2007, 11:06:28  

kullanışlı bir program

ettu

21 Temmuz 2007, 16:33:19  

Bende 10 aydır Acronis kullanıyorum. Tek kelime ile Harika bir program.
Alınan imajdan dosya çıkartma işini gerçekten bilmiyordum. Sadece imajı almak, güncellemek ve geri yüklemek yeterli oluyordu. Ama imajdan dosya çıkarma olayını bilmiyordum. Sağolasın "Tiske" açıklamanla bunu da öğrenmiş oldum.
Bu arada imaj alanlara tavsiyem. Aldığınız imajı Acronisle mutlaka test edin. Arşiv test etme bölümü var oradan yapabilirsiniz. Aynısı başıma geldi. Sorunsuz aldığım imajı birgün geri yüklemek istedim. Ama geri yüklemeyi çok çabuk yaptı. Buda benim dikkatimi çekti. Aynı işlemi bir kaç kez daha denedim ama olmadı.
Bilgisayarımı boot ettiğimde eksik dosya hatası ile windows açılmadı. Hiren boot cd'si ile yaptığım kontrolde c partititonun gittiğini d partitionun (resim, data ve film arşivim var) c olduğunu gördüm.
İmajı yüklesem yılların emeğini verdiğim 80 gb'lık d partitionumdaki bütün herşey gidecekti. Neyse panik yapmadan partition magic ile önce kaybolan c partitionunu geri getirdim ama bu seferde c partititonu d olmuştu. Herneyse partition magic ile bunu da hallettim ama bütün bunları yaparken de diğer bütün verilerim gidecek diye kabus geçirdim desem yeridir.
Ayrıca geri yükleme esnasında imajı sakın keseyim demeyin. Kestiğiniz takdirde c partitionun yeniden uçma tehlikesi var.
Bu tür tehlikelerden kurtulmak en iyisi bilgisayarınızda 2.bir hdd daha olsun. İmajlarınızı buraya alın ve Xp'yi buraya da kurun. 1. hdd'de imajı geri yüklemede bir sorun olduğunda buradan daha kolay müdahale edebilirisiniz.

Voip teknolojisiyle tanışın, bilgisayar olmadan sabit hatları bedavaya, cepleri de yarı yarıya ucuza arayın.
..::SU::..

Sisteme Gözat

22 Temmuz 2007, 12:44:44  

Acronis True Image 10.0

xweser

22 Temmuz 2007, 1:09:32  

arkadaşlar ben bu programı neredeyse 1 senedir kullanıyorum..

kesinlikle herkese tavsiye ederim..

Bilgisayarımdaki en nadide programdır.

ve imaj aldıktan sonra kesinlikle bootable cd oluşturun ne olur ne olmaz.

formatı unutturan en güzel programdır..

bide ilacınız varsa süperr...

feylesof

22 Temmuz 2007, 1:37:08  

Server versiyonunun bir ev kullanıcısı için Home versiyonuna göre bir artı avantajı var mı arkadaşlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi feylesof -- 22 Temmuz 2007; 1:38:02 >

quvang

24 Temmuz 2007, 1:44:51  

acronis 9.0 ile C sürücüsünün yedeğini D nin altına normal sekilde yedekleme yapıyorum ama mybackup1.tib ve mybackup2.tib şeklinde iki tane dosya atıyor...sanırım tek tir tib dosyası yapmalı sorun nedir acaba..buarada yedeklediğim boyut 10.2 gb..

TiSKE

Sisteme Gözat

24 Temmuz 2007, 23:44:05  

İmage alacağın bölümü seçerken galiba 2 disk birden seçtin
2 tane farklı image alamış büyük ihtimal ile

Üzerinde sağ tıkla ve Mount seç
Bak bakalım içinde neler var?
Ona göre yorum yapayım

quvang

26 Temmuz 2007, 1:23:58  

quote:

İmage alacağın bölümü seçerken galiba 2 disk birden seçtin
2 tane farklı image alamış büyük ihtimal ile

Üzerinde sağ tıkla ve Mount seç
Bak bakalım içinde neler var?
Ona göre yorum yapayım

sadece C sürücüsünün imagini D sürücüsüne aldım. c sürücüsü 10.2 gb idi..
Mybackup1.tib dosyası 3.99 gb ve Mybackup2.tib dosyası 1.58 gb...
sanırım daha farklı bir sorun var...

TiSKE

Sisteme Gözat

26 Temmuz 2007, 22:44:49  

Guvang kardeş bence sen yeni imaj al
Alırken bütün kademeleri resimle ve burada yayınla
Sorunu o zaman anlarız

quvang

27 Temmuz 2007, 1:54:00  

quote:

Guvang kardeş bence sen yeni imaj al
Alırken bütün kademeleri resimle ve burada yayınla
Sorunu o zaman anlarız

hangi upload sitesinden yapayım resimleri

TiSKE

Sisteme Gözat

27 Temmuz 2007, 15:35:05  

Resimleri buradan da yayınlayabilirsin

Resimlerini Max 200 kb olacak şekilde ayarla
Bu topice gir, Cevapla yı Seç ( HIZLI CEVAP DEĞİL )

Mesaj yazdığın kısmın altında resim ekle linki var
TıKlarsan görürsün ve yaparsın

http://members.domaindlx.com/asmain.aspx
Veya bu siteye üye ol
Ben burayı kullanıyorum ( ücretsiz versy )

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiske -- 27 Temmuz 2007; 15:46:03 >

johonwayni

Sisteme Gözat

3 Ağustos 2007, 15:23:05  

ghost gibi

tşkler

Ne kadar zengin ve müreffeh olursa olsun, istiklâlden mahrum bir millet, medenî insanlık karşısında uşak olmak mevkiinden yüksek bir muameleye lâyık sayılamaz.
However rich or prosperous it may be, a nation deprived of independence can deserve no better treatment than being the servant of civilized humanity.

Mustafa Kemal ATATÜRK
xxantihackersxx

Sisteme Gözat

3 Ağustos 2007, 18:08:09  

Eyw Amcam Güzel Bir Paylaşım;)

"Söylesem Tesiri Yok ; Sussam , Gönül Razı Değil ..."

Fuzuli

NaNcY__DrEw

4 Ağustos 2007, 22:26:23  

yaww ben ilk yenilediği linkten indirdim yüklüyom ama c ye bakıyom simge yokk açamıyom nere yükleniyo anlamadım

Edit hatta yüklenirken yüklüyo yüklüyo sora geri alıyo yüklediklerini anlamadım yardım pls

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdem_159 -- 4 Ağustos 2007; 22:28:57 >

poweruser

9 Ağustos 2007, 11:32:36  

Dostlar herşeyi anladımda şu aldıgımız ımage yi dvd ye ceksek bilgisayarda sorun oldugunda aldıgımız image dvd sini takıp ordan kursak nasıl olur
anlayan biri varsa anlatırsa seviniriz....

birde kurarken bende bu hatayı veriyor

Ekteki dosya (1)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi poweruser -- 9 Ağustos 2007; 13:29:27 >

Sayfa:   <<   < önceki  9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Yazılım] >> Yazılım Genel >> Cevap: Acronis True Image Server 9.0 Sistem yedekleme Sayfa: <<   < önceki  9 10 [11] 12 13 14 15 16 17 18   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Samsung I8910 HD, S8300 ve Beat DJ; Ön inceleme ve Röportaj
Samsung'un en yeni cep telefonlarının sergilendiği Get in Touch TIR lansmanındayız!
SONY Experience Center Lansmansı
SONY'nin üstün teknoloji ürünlerinin tümünü bir arada görebileceğiniz tek yer!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız