Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (211. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.148
Cevap
529
Favori
1.261.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ok.
  • öncelikle tekrardan selamlar,

    Kombiyi Baymak Duo Tec aldım fakat dediğiniz gibi (işini doğru yapanları tenzih ederek söylüyorum) tesisatçılar kara cahil resmen. Öncelikle kombi bağlantılarında vana ve filtreleri metal buldum fakat S boruları bulamadım.
    kime gittiysem yok diyen oldu, onlar artık üretilmiyor diyen oldu, bunları bulamazsınız diyen oldu, hepsini geçtim bir tanesi bunlar eski baymak kombilerin içinde çıkıyordu başka da bir yerde yok dedi. :)
    Uzun lafın kısası plastik almak zorunda kaldım. Bu arada Danfoss da bulamadığım için ECA trv3 termostatik vana almak durumunda kaldım. kombiyi bağlayan adam bunu niye aldın abi bunu boşa almışsın dedi :)
    Adama diyorum ki bu belli bir ısıda kesiyor suyu, yok abi öyle şey bu sadece kademeli diyor. diğerleri istediğin kadar dönüyor bunu da kademe kademe döndürüyorsun diyor :) gülsem mi ağlasam mı şaşırdım :))
    Gerçekten doğalgaz konusunda kalifiye elemanların yetişmesi lazım dediğiniz gibi cehalet diz boyu hatta dizi de geçmiş :)
    oda termotsatı diyorum ona ne gerek var diyor. kombiyi açtı abi niye yoğuşmalı aldın bu evde yoğuşma yapmaz ki diyor. bacayı takacak burada en az %5 eğim var diyor, saçmalama abi orası düz diyorum, dirseği ölçüyor baca çıkışını ölçüyor arada bir cm var bu %1 eğim demek diyor o da yeter diyor :)
    adamları evden kovmamak için zor tuttum kendimi :)

    velhasılı kelam kombiyi bağlattım ama hiç içime sinmedi desem yeridir. vanaları da kendim takacağım artık. vallaha alet edavatım olsa kombiyi de ben bağlayacaktım bu adamları gördükten sonra :)

    şimdi soruma geleyim bu kadar konuşmadan sonra.

    4 adet vana aldım. Evim Amerikan mutfak, 1 tane hemen kombinin yanında petek var bir tane odanın içerisinde, 1 tane hol de, 1 tane yatak odasında, 1 tane salonda
    mutfak hariç hepsine 1 er tane taksam yeterli olur herhalde. bir de bunları takmak için ekstra bir işlem yapmak lazım mı yoksa diğerlerini söküp bunları taksak yeterli olur mu?




  • yavuzguney Y kullanıcısına yanıt
    doğalgaz sektörü berbat bir durumda,en basit konularda bile %90ı böyle,üstelik sadece usta takımı değil,mühendisi de cahil,adamlar sattığı kombinin özelliğini bilmiyor,en kral mühendis diye geçinenler bile oksijen bariyer boruların ne olduğunu bilmiyor
    tezgahını kuran bir şekilde para kazanmak istiyor,kazanıyorlar da

    mutfağa termostatik vana şart,ocak ve petek var,holdekine trv taktırmayın
  • Bu arada bir yazınızda her odaya termotsatik vana olur ama termostatik vana ve oda termostatı aynı odada olmaz yazmıştınız sanırım ya da böyle bir şey.
    ben yatak odasına oda termostatı taktırmayı düşünüyorum bu sebeple oraya termostatik vana takmasam olur mu?
    gerçi diyorum ya 4 tane aldım her yere takarım diye :) bir dezavantajı yoksa takayım mı?

    bir başka durum da iki 3 peteğim çapraz bağlantı yapılmamış birisi salon, birisi yatak odası birisi de mutfak. bunlar için bir işlem yaptırayım mı yoksa böyle kalsa da olur der misiniz?

    son olarak bu termostatik vanaları sadece sıcak su girişindeki vanalarla değiştireceğim ama çapraz bağlantı olmayan peteklerde sıcak su girişleri peteği karşımıza aldığımızda sağdaki vana mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yavuzguney -- 22 Mart 2015; 20:30:22 >
  • yavuzguney Y kullanıcısına yanıt
    trv ve o.t aynı odada olmaz,yatak odasına trv taktırmayın,
    trv sıcak su girişine takacaksınız,sıcak su girişi üstteki vanadır
  • http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=104024806

    ustad senin de yorumlarını duyabilirsek mutlu oluruz. Teşekkürler..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haybora

    http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=104024806

    ustad senin de yorumlarını duyabilirsek mutlu oluruz. Teşekkürler..

    merhaba
    sizin sorununuz yüksek ısı kaybı
    penceler ahşap
    iklimsel faktör (ankara)
    cephe (kuzey-doğu)
    alt kattan ısı desteği olmaması
    bu tip durumlarda,peteklerin metrajını arttırmanız lazım,bazı odalardan petekleri alıp diğer odalara taktırmanız lazım,ve bu odalara da daha uzun petekler taktırmanız gerekir,kombiye yakın iyi ısınan peteklere de durumu dengelemek için kaliteli termostatik vanalar taktırmanız lazım
    tesisatın sirkülasyonunda sıkıntı var mı bakın,kombiye en uzak petekler ısınıyor mu? en son ne zaman tesisat+petek temizliği yaptırılmış
    ayrıca kombiniz sıkıntılı ileriye dönük büyük masraf çıkartır vaillant'ın yedek parçaları da pahalıdır,resimde kombinin yerini göremedim
    petek ilavesi yaptırıp daha önce ısındığınız 20c iç ortam sıcaklığının üstüne çıkarsanız oda termostatı takılması için gerekli koşul da hazırlanmış olur
    bir evde 21-22c olunca oda termostatı kullanıp iç ısıyı kontrol da altına alırsanız,kombiye yakın trv vanaların da desteği ile faturalarınız mutlaka düşecektir
    salondaki petek neden ısınmıyor baktırın bu petek kaç tane?




  • üstad,
    kombi mutfakta balkon tarafında iç duvarda,
    tesisat 8 yıllık sanırım ilk ben açtım banyodaki tahliyeyi ve bayağı paslı su gelmişti. Daha sonra peteklerin kapalı tıpalarındanda temizlik yapmaya çabaladım.
    en uzaktaki petekler garip şekilde daha iyi ısınmakta.
    salondaki peteğim 40 cm yükseklikte ve 3 mt uzunlukta yek pare 1 adet. Yerde olmasına rağmen otomatik pürjör takılmış ve onunda plastik vida gibi yeri fare yemiş gibi bitmiş durumda. Ayrıca bu petek kombi çalıştıkça sanırım pompa bastıkça çat çat ses çıkarıyor bazen diğer odadan bile duyabiliyorum. 40 cm yüksekliğin üstten 10-15 cm ancak ısınabiliyor. Isı yansıması yada har diyorum hiç yok gibi elimi üstten tutunca.(kombi 45-55 bandında)
    kombimden ara ara bu ses geliyor https://www.youtube.com/watch?v=ok-IoT27SpI kombi arızaları konusunda pompanın bittiği söylediler, başka sıkıntıları da vardı kombinin onu da elden çıkarmak gerek gibi.




  • haybora kullanıcısına yanıt
    evin büyük değil,peteklerin ısınmaması için bir neden yok,petekler ısınmıyorsa
    ya petekler ve tesisatta tıkanıklık var veya kombinin pompası tam pompalamıyor ama en uzak petekler iyi ısınıyorsa bence tesisattan kaynaklı sorun var
    3mt tek petek her zaman risktir,bence odalar arasında peteklerin yerini değiştir ve ilave petekler eklettir
    petek metrajın aşırı az değil ama 3metre petek yerine 2 tane 150cm pkkp 22/60 panel radyatör alabilirsin
    oturma odasındaki 160cm pkkp 22/40 panel radyatörü koridora,oturma odasına da 150cm pkkp 22/60(60cm yükseklik) petek alabilirsin
    ama bence tesisat ve petekler için temizlik yaptırt,önemli olan sağlıklı sirkülasyon,sonrasında peteklerin metrajını değiştirirsin
    ayrıca kombinin pompasına baktır,pompada sorun varsa ya pompayı değiştir veya yeni kombi al
    ayrıca oturma odası,salon ve mutfağa danfoss ra 2000 termostatik vanalar taktır
    koridora da hassasiyeti en az 0,5c oda termostatı tabi kombiyi değiştirirsen kombiye uyumlu oda termostatı
    tesisat daha önce temizlenmediyse öncelikle tesisata baktır,profesyonel bir ekibe temizlettir,tesisatın içinde yapay çamur/tortu birikmiş olabilir




  • eyvallah üstad çok sağolasın.
    ilk önce tesisat temizliği ve kombiden başlayacağım. Ancak yaz sonu olacak sanırım. Şimdi temizlense pek fayda alamayacam gibi geliyor. İstanbul tesisatın ankara şubesine yaptıracağım . http://www.istanbultesisat.org/
  • Değerli üstadlar,
    Öncelikle verdiğiniz bilgiler ve katkılarınız için çok teşekkürler.
    Sayenizde hiç bilgimin olmadığı bir konuda artık epey fikir sahibiyim ve ne istediğime az çok karar verebilir durumdayım.

    Benim konuma gelince, özetle;
    Yeni bir ev aldık ve içerisinde bulunan bacalı tip kombiyi değiştirmemiz gerekmekte.
    Ev istanbulda, güney-batı cephe, arakat, mantolama mevcut.
    Tesisat mobil sistem. Ev brüt 110 m2, net yaklaşık 90 m2 civarında.
    Salon 25 m2 : 60 x 60 cm petek
    mutfak 10 m2 : 60 x 60 cm petek
    3 oda yaklaşık 10 m2 : 60 x 60 cm petek
    Banyo 4,5 m2 : Havlupan
    Hol 6 m2 : Petek yok.

    Forumdan edindiğim bilgiler neticesinde;
    Tüm peteklere termostatik vana ve antre'ye RC 20 RF ile oda termostatı ile birlikte Buderus GB 062 almayı düşünüyorum.
    Görüştüğüm ve evimin bulunduğu lokasyonda epeyce iş yapmış bir firmadan aldığım teklif şu şekilde;
    1- tüm petekler değişecek. Salon 120 cm (yetkili kişi ısrarla yeterli olduğunu belirtti) olmak üzere toplam 4.1 m tül petek, 5 adet vailant termostatik vana ve petek değişim ücreti: 850 TL.
    2- Cihaz 1900 TL
    3- Kombi uzatma bacası 100 cm: 90 TL
    4- RC 20 RF: 540 TL
    5- İşçilik (su, gaz ve elektrik tesisat işçiliği), proje çizimi, gaz açma, çamur ayrıştırıcı dahil 1500 TL

    Mümkünse cevap aradığım hususlar şu şekilde,
    1- Fiyatlar genel itibari ile mantıklı seviyelerde mi?
    2- GB 062 bir forumdaşımız su giriş kısmında ciddi sorun yaşadığını belirtmişti. Sizce gb062 yerine daha sorunsuz olduğu neredeyse kesin olduğunu anladığım gb072 almak elzem mi? (Aradaki yaklaşık 600 TL farkı vermek bütçemi epey zorlayacak)
    3- Kombi mecburen tezgahın tam karşı tarafına takılacak ve arada balkon olduğundan, atık su gideri sıva altından gidip, lavabo altına bağlanacak. Bu durumda oluşacak doğal "S" bir sorun teşkil eder mi?
    4- Teklif aldığım kişi, bazı odalarda zemin tadilatı da yapacağım için başlamışken tüm tesisatı da mutlaka oksijen bariyerliye çevirmemi teklif etmekte ancak yaklaşık 2000 TL + genel zemin tadilatı bütçemi çok zorlayacak. Sizce hattı bu haliyle bıraksam, peteklerin değişeceğini ve periyodik olarak temizletileceğini de göz önüne aldığımızda, ileride ne gibi birsorun yaşatır?
    5- Termostatik vanaları mutlaka danfoss ra 2000 konusunda ısrarcı olmalı mıyım?
    6- Kollektörü bacanın orada bırakmak herhangi bir sorun teşkil eder mi?

    Tekrar çok teşekkürler




  • Majesty23 M kullanıcısına yanıt
    merhaba
    salon 25m2 alana sadece bir adet 120cm olacaksa olmaz,kabul etmeyin bu adam alay mı ediyor şaka mı yapıyor
    buderus gb62, sıcak su devresi hariç bosch condens 2500w ile aynı kombidir,haberiniz olsun,kablosuz+modülasyonlu oda termostatı istiyorsanız bosch ta seçenek yok kablolu+modülasyonlu bosch fr 10 ve bosch fr 100 var,buderus gb72 tercih te edebilirsiniz,ama tasarrufta fark olmayacaktir,sadece ilave özellikli bir kombi almış olacaksınız
    oksijen bariyerli boru daha iyidir ama bütçenizi zorlayacaksa yaptırmayabilirsiniz
    termostatik vanada kesinlikle danfoss ra 2000 tercih edin,başka birşey almayın ve oda termostatını monte edeceğiniz yerde termostatik vana olmayacak,termostatik vanaların ayarı 1c aşağıda ayarlanacak
    fiyatlar genel olarak normal,kollektörü bacanın orda derken daha net anlatabilirmisiniz?




  • Hocam merhaba, cevaplar için teşekkürler.

    Kollektör, mevcut kombi bacalı sistem olduğundan, mutfağın dip kısmında bacanın orada kalacak, yeni kombi ise mutfağın balkona bakan kısmına gelecek.
    Bu durumda negatif bir durum sözkonusu mu yoksa ek maliyete katlanıp, kollektörün de yerini değiştirmemiz gerekir mi bunu bilemedim?

    Anladığım kadarı ile Buderus GB062 ile RC20RF modülasyon yapamıyor, bu durumda bu kombi ile modülasyon yapmak için RC10 tek alternatif görünüyor.

    Bir de kombi lavabonun karşı duvarına takılacağından, yoğuşma gideri için zemini kırdırıp, lavabonun altına çıkış verilmesi düşünülüyor, burada oluşacak "S" bir dezavantaj yaratır mı, yoksa kombinin sorunsuz çalışmasına engel değil midir?

    Son olarak, eğer kablosuz oda termostatı kullanmak durumunda kalırsak, görüştüğüm kişi vaillantın pro modeli ile (modelin rakamlarını tam hatırlamıyorum ama 28.000 lik olduğu belirtilmişti) vaillant kablosuz oda termostatını 2500 + 350 TL ile verebileceğini belirtmişti. Bu konuda da fikrinizi alabilir miyim?

    Tekrar teşekkürler




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Majesty23

    Hocam merhaba, cevaplar için teşekkürler.

    Kollektör, mevcut kombi bacalı sistem olduğundan, mutfağın dip kısmında bacanın orada kalacak, yeni kombi ise mutfağın balkona bakan kısmına gelecek.
    Bu durumda negatif bir durum sözkonusu mu yoksa ek maliyete katlanıp, kollektörün de yerini değiştirmemiz gerekir mi bunu bilemedim?

    Anladığım kadarı ile Buderus GB062 ile RC20RF modülasyon yapamıyor, bu durumda bu kombi ile modülasyon yapmak için RC10 tek alternatif görünüyor.

    Bir de kombi lavabonun karşı duvarına takılacağından, yoğuşma gideri için zemini kırdırıp, lavabonun altına çıkış verilmesi düşünülüyor, burada oluşacak "S" bir dezavantaj yaratır mı, yoksa kombinin sorunsuz çalışmasına engel değil midir?

    Son olarak, eğer kablosuz oda termostatı kullanmak durumunda kalırsak, görüştüğüm kişi vaillantın pro modeli ile (modelin rakamlarını tam hatırlamıyorum ama 28.000 lik olduğu belirtilmişti) vaillant kablosuz oda termostatını 2500 + 350 TL ile verebileceğini belirtmişti. Bu konuda da fikrinizi alabilir miyim?

    Tekrar teşekkürler



    bende gb062 var rc20rf aldım ve modulasyon yapıyor..




  • Majesty23 M kullanıcısına yanıt
    Eviniz hayırlı olsun, tüm petekler değişiyorsa aşağıdaki büyüklükte taktırın:

    Salon - 60x220cm
    Mutfak - 60x60cm (petekte sorun yoksa değişmeye bilir)
    Diğer odalar - 60x90cm
    Peteklerin markası Demirdöküm Plus, Airfel veya Vairad (25mm hatveli) olsun, dönüşlere dönüş vanası taktırın.

    Eski boruların oksijen bariyerli olup olmadığını kontrol edin boşuna değiştirmeye gerek yok, Kombinin yeni yerinden kolektöre kadar 32mm kalınlığında hat çektirin sıkıntı olmaz, kullanılan boru muhakkak oksijen bariyerli olsun. Termostatik vanalarda Danfoss RA2000 olarak ısrar edin. Buderus GB062 RC10 ile çalışıyorsa RC20RF ile de çalışıyor demektir. Yoğuşma giderinin "S" veya "U" çizmesi sıkıntı olmaz tek şart yoğuşma suyu çıkış seviyesi kombi seviyesi altında kalmasıdır. Size bahsettiği Vaillant Ecotec Pro VUW 286/5-3 modelidir, ısınma kapasitesi 20.000 kcal sizi yanıltmasın, 28.000 kcal değil. 2500 TL'ye 286 pro yerine Buderus GB072 tercih ederim, Vaillant kombileri güzeldir ama o fiyatlardan alınacak kadar değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 31 Mart 2015; 9:47:56 >




  • slm disintegration arkadaşa sorum olacak.evim denizlide kuzey cepheli arakat mantolamalı.128 m kare 7m petek + havlupan petekler kalde borular oksijen bariyersiz mobil sistem camlar konfor cam peteklerin arkasına yalıtım yaptım.kombi olarak baymak idee 24 kW lık kombi düşünüyorum sizinde bir idee kullanıcısı olarak yorumlarınızı merak ediyorum.
  • muro82 M kullanıcısına yanıt
    baymak idee iyi bir cihaz,geçen yıl ailemin evine taktırdım, hem küçük hem sessiz ve premix yoğuşmalı yalnız bu kombinin lcd ekranı yok
    baymak idee alırsanız yanında mutlaka ama mutlaka kendi modülasyonlu oda termostatını i-sense alın,
    i-sense olmadan baymak idee önermem,bütün ayarları i-sense üzerinden yapabiliyorsunuz kablolu ve kablosuz seçeneği var
    isteğe göre baymak idee dış hava sensörü de alabilirsiniz


    http://www.idee.com.tr/katalog/Baymak%20Programlanabilir%20Oda%20Termostat%C4%B1%20Kullan%C4%B1m%20K%C4%B1lavuzu.pdf




  • arkadaşlar iyi günler öncelikle.
    babamın 115 m2, ısı yalıtımlı, ara kat ev için(güney-batı cepheli) kombi ihtiyacımız var. benim evde buderus gb022 var ve memnunuz. babam buderus gb022 al diyor ama biraz pahalı malum. başka bizi üzmeyecek uzun yıllar kullanılacak oda termostatı takılabilecek(kabloluda olur) kombi önerileriniz nelerdir? konuyu geriye doğru okudum okudukça kafam karıştı.
  • warland kullanıcısına yanıt
    merhaba
    buderus gb22 üretimden kaldırıldı,bütçede sıkıntı yoksa buderus gb72 yanında buderus rc10 modülasyonlu oda termostatı öneririm
    f/p ürün istiyorsanız buderus ile aynı şirketin markası olan bosch condens 2500w yanında bosch fr 10 modülasyonlu oda termostatı öneririm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: disintegration

    baymak idee iyi bir cihaz,geçen yıl ailemin evine taktırdım, hem küçük hem sessiz ve premix yoğuşmalı yalnız bu kombinin lcd ekranı yok
    baymak idee alırsanız yanında mutlaka ama mutlaka kendi modülasyonlu oda termostatını i-sense alın,
    i-sense olmadan baymak idee önermem,bütün ayarları i-sense üzerinden yapabiliyorsunuz kablolu ve kablosuz seçeneği var
    isteğe göre baymak idee dış hava sensörü de alabilirsiniz


    http://www.idee.com.tr/katalog/Baymak%20Programlanabilir%20Oda%20Termostat%C4%B1%20Kullan%C4%B1m%20K%C4%B1lavuzu.pdf

    baymak idee'yi alırsam i-sense oda termostadını mutlaka taktırırım.baymağın novadens serisi var aklıma takılan.geçen sene bir tanıdığım taktırdı evine sorunsuz bir şekilde kullanıyor.kombiyi alacağım bayide novadens 24 kw kombi önermişti.teknik verilerini incelediğimde idee 105 w novadens 150 w maksimum güçte elektrik tüketimleri. sirkülasyon pompasının daha ğüçlü olmasından dolayımı kaynaklanıyor bu fark evimde mobil sistem olmasından dolayı hangi kombiyi önerirsiniz.birde tesisat boruları dış kısmıda tırtıklı siyah boru bulunan normal borular oksijen ayırıcı taktırmam faydalı olurmu.




  • 
Sayfa: önceki 209210211212213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.