Şimdi Ara

KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ SAYFASI [ANA KONU] (190. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: mavisuh Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 8 Misafir - 8 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
30.147
Cevap
529
Favori
1.261.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Laynis

    Bugün servis geldi ve kurulumu yaptı.

    Servisin eşime soğutma ile ilgili verdiği cevabı, özellikle sanayideki kullanımlarda soğutma sistemleriyle birlikte kullanıldığı için bu özelliğin olduğu ve ev kullanıcılarını ilgilendirmediği şeklinde olmuş. Nasıl oluyor anlamadım ama neyse...

    Bu arada bizim ev ısısı 23° olduğu için petekler soğumuş çünkü oda kumandasının fabrika ayarlarında 22° programlı. Merak ediyorum, siz evinizi kaç dereceye programlıyorsunuz? Biraz araştırdım konfor için genel olarak 22° kabul görüyor. Lakin biz İzmirli olduğumuz için sıcağı mı seviyoruz nedir bilmiyorum ama bizi anca 24° memnun edecek sanırım.

    Merhaba. Herkesin sıcaklık ve konfor algısı farklı. Ama genel kabul ideal konforlu iç ortam sıcaklığının 22,5*-23* olduğu yönünde. Biz de Antalya'da yaşıyoruz. Eşim ve ben çalışan insanlarız.
    Zaman programlı oda termostat ayarlamam şu şekilde. 06.30-09.30 = 23,0* 09.30-18.00=22* 18.00-24.00=23* 24.00-06.30= 22* . Termostatik vanalarda 3,5 seviyesine ayarlı... 23 derece ideal geliyor,hatta dün akşam sıcak geldi 22,5 dereceye çektik...




  • Laynis kullanıcısına yanıt
    bende izmirdeyim,sıcaklık konforu değişkendir bana 21-22c yetiyor
  • Dün ilk kez kendi ayarladığım programla denedim oda kumandasını, tespitlerim şu yönde:

    1- Her şeyden önce bizi memnun eden oda ısısının 24° olduğunu öğrenmiş olduk. Oda sıcaklığı ne zaman 24°'nin altına inse (Örneğin 23.6°) hemen hissediyoruz. Daha önce oda kumadalarındaki hassasiyet derecelerinin fazla abartıldığını ve 0.5° hassasiyetin de gayet yeterli olacağını düşünürdüm. Şimdi ise konfor için 0.2 derece hassasiyetin önemli olduğunu düşünüyorum, en azından benim gibi sıcağı sevenler için.

    2- Programı gece 24:00'dan sonra 21°'ye ayarlamıştım. Sabah baktığımda evdeki ısı sadece 2° azalmış, 22°'ye inmişti. Dolayısıyla kombi gece boyunca hiç çalışmadı ve ciddi bir tasarruf sağlamış oldum. Buradan da ev yalıtımının yeterli olduğunu öğrendim (zaten 3 yaşında yeni bir binada oturuyorum).

    Özetle hem konfor hem tasarruf sağladığını düşünüyorum ve çok memnun kaldım üründen. Almak isteyenlere tavsiye ederim.


    Şunu da belirteyim, ben oda kumandası alıcısının, kombinin kontrol panelinin ortasına montajlanacağını düşünmüştüm. Çünkü başka bir model oda kumandası alıcısının burası için tam uyumlu olduğunu görmüştüm. Fakat baktım kombinin yanına yani ayrı olarak montajlamışlar. Arayıp servise sordum, sadece bir modelin gövdeye montaj için uyumlu olduğunu söylediler. Önemli değil ama şaşırdım niçin uyumlu üretilmemiş diye.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laynis -- 17 Aralık 2014; 10:38:26 >




  • Laynis kullanıcısına yanıt
    alıcı ile oda termostatı arasında ortalama kaç mt mesafe? & duvar & oda var?
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Kabaca şöyle bir plan çizmiştim. Oda kumandası (Mor renk) salonda, kombi ise (Kırmızı çerçeveli kare) mutfakta ve alıcı onun yanında. Yani uzak değil, yakın sayılır.

    Bu grafiğe göre yatak odamızdaki ve çocuk odasındaki petekler kısmen daha az ısınıyor.

    Reglaj ayarını yapmayı denedim. Mutfaktaki peteği tam kapatıp bir tur açtım (Çıkış vanaları), salondakini tam kapatıp 2 tur açtım ve holdekini de tam kapatıp 3 tur açtım. Diğerlerini ellemedim. Doğru bir uygulama yapmış mıyım ne dersiniz?

    Not: Bu arada sıcak su borusunun (turuncu çizgi) geçiş yolu o mu değil mi emin değilim, yerdeki ısıya göre tahmini çizdim. Hatta tek boruyla mı yoksa iki boruyla mı sıcak su dağılıyor ondan da emin değilim. Nasıl anlarım bilmiyorum ama büyük ihtimal tek borudur.
    KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laynis -- 17 Aralık 2014; 10:54:09 >




  • Laynis kullanıcısına yanıt
    reglaj ayarı yapmak yerine salon ve özellikle mutfağa termostatik vana taktırabilirsiniz
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Oda kumandası salonda olduğu için salona termostatik vana taktıramam. En mantıklısı reglaj ayarı yapmak geldi ama daha kontrol de edemedim dengelendi mi diye. Yapma mantığım doğru mu onun için sormuştum.

    Teşekkür ederim.
  • Laynis kullanıcısına yanıt
    evet resimde yanlış görmüşüm,oda termostatını koridora monte ettirebilirsiniz,salona da termo vanalar
    sizin eve benzer şekilde uygulamalar yaptırmıştım,uzaktaki odaların tam ısınması için en doğru yöntem kombiye en yakın odalara termostatik vana kullanımı özellikle mutfak,çünkü mutfakta (ocak+radyatör+kombi) faktörü nedeniyle fazla ısınır,
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Tavsiye için teşekkür ederim.

    Termostatik vana alırsam kendim montajlayabilir miyim?
  • eliniz anahtar tutuyorsa daha önce musluk...vs değiştirdiyseniz,tabii ki değiştirebilirsiniz

    dh forum termostatik vana başlığını ben açmıştım söz konusu başlıkta çok faydalı bilgiler var ilk sayfakileri ben derledim

    kombiye yakın radyatörlere termostatik vanalar taktırıp 24c iç ortam sıcaklığını seviyorsanız ayarını 4numarada tutarak hem sıcaklık konforu sağlamış olursunuz hemde doğal reglaj ayarı uygulamış olursunuz en uzaktaki odalar daha iyi ısınır

    http://forum.donanimhaber.com/m_82957628/tm.htm
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Çok faydalı bir başlık açmışsınız, güzel bir kaynak.

    Karşılıksız yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • merhabalar,
    benim sorunum hat boyunca kombiden uzaklaştıkça peteklerin ısınmaması. salondaki 2 petek ise hiç ısınmıyor. salondaki peteklerden biri 1,5, diğeri 2m(hattın sonundaki). diğer petekler 1m kadar.peteklerde vana ayarını yaptım, tüm petekler (salon hariç) yarım tur açık, salondaki ise tam açık. bu halde bile çok az ısınmakta. ne yapılabilir fikri olan varmı?



    KOMBİ ve TESİSAT ÖNERİ  SAYFASI [ANA KONU]

    edit:resim düzenleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etkinus -- 17 Aralık 2014; 19:20:53 >




  • etkinus kullanıcısına yanıt
    son petekler ısınmıyorsa birçok nedeni olabilir
    en yüksek olasılıklar
    1) kombinin pompası hat uzun olduğu için tesisat suyunu gönderemiyor
    2) kalorifer hattında sorun olabilir (kaynak hatası veya tesisat eskiyse pislikten dolayı tıkanma)


    tesisatınızdaki son petekler en büyük boydan 1,5 ve 2mt

    kalorifer tesisatınız kaç yıllık? evde toplam radyatör metrajı kaç mt? kalorifer tesisatınız sıva üstü veya sıva altı plastik pprc mi? yoksa mobil sistem mi? kombinizin marka modeli nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 17 Aralık 2014; 19:56:36 >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    tesisat yeni yapıldı, bu 2. yılı olacak. sıva üstü, tüm borular açıkta, pvc boru.
    hatta ek bir sirkülasyon pompası takmak yararlı olurmu? olursa bunu kombinin çıkışına mı yoksa hattın ortasına mı eklemeli?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi etkinus -- 17 Aralık 2014; 22:07:33 >
  • disintegration kullanıcısına yanıt
    Hocam bu durum bizdede var kombi BK 26 Y HP tesisat by sene yeni yapıldı sıva altı plastik borular ile döşenmiş toplam petek boyu 4.6m en sondaki 2 petek ılık oluyor ilk petek ile çok fark var illa termostatik vana ile mi çözeriz bu durumu ? Son petek boyları 80 - 68

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4,6mt çok az bir metraj
    Üstelik tesisat sıva altı,yani zemin altında daha az dirsek kullanılmış
    Sıva üstü olsaydı duvarlarda dönüşlerde dirsekler kullanılıyor bu da doğal olarak debiyi düşürüyor çünkü kapalı devre tesisat suyu dirençle karşılaşıyor
    Sizin evde tesisat sıva altı 20mm pprc,belki boru çaplarında daralma olabilir (ihtimal)
    Ama tesisatı değiştirmek Zor bu yüzden kombiye en yakın peteklere ve mutfağa termostatik vanalar taktırıp
    Bu vanaları kapatacak şekilde ayarlayın
    Kombiye yakın radyatörler termo vana tarafından kısılınca göreceksini uzaktaki odalar daha iyi ısınacak

    Ama siZdeki durum enteresan,sıva altı pprc bile olsa 4,6mt petekte bütün peteklerin ısınması gerekir (tesisat hatası yoksa)
  • Ek pompa takılır ama genelde 2-3katlı büyük evlerde takılıyor ,Sirkülasyon pompasının bağlantıları kombinin kendi pompasına bağlayarak monte ediliyor pompa dışarda açıkta kalıyor,sizde pompa yetersiz gelebilir toplam radyatör metrajı kaç mt?
  • baymak luna 3,en verimli evinizdeki yalıtıma göre kullanacaksınız,binanızda yalıtım var mı? toplam ısıtılacak net alan ve petek boyu ne kadar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Cossie

    Arkadaşlar bacalı şofbenimi değiştirme kararı verdim. Sizce Demirdöküm C350F mi yoksa Ariston Next mi? Ariston'u teknolojileri nedeniyle herkes önermiş ama hiçbiri gerçek kullanıcısı değil. Servis bakımından sorun yaşar mıyım?

    merhaba
    ariston next bacalı değil hermetik özelliğindedir ve premix teknolojisi barındırır,servis konusu göreceli
  • Bosch TR21RF oda kumandası ile ilgili deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

    1- Cihazın termostat hassasiyeti başarılı, oda ısısını doğru bir şekilde gösteriyor. Fakat çok hassas olmasının bir dezavantajı var. Örneğin termostatı biraz elinizde tutarsanız derece hızlıca yükselmeye başlıyor fakat yavaş yavaş düşüyor. En güzeli hiçbir ısı kaynağından etkilenmeyecek bir konumda tutmanız (Ben duvara montajladım.).

    2- Cihaz 0.2° hassasiyetle programlanıyor. Bu hassasiyet ayarı konfora önem verenler için ideal.

    3- Cihaz kombiye komut göndermek için 0.4°'lik ısı farkının oluşmasını bekliyor. Örneğin cihaz, 23.4°'ye programlıysa oda ısısı 23.2°'ye düştüğünde değil, 23.0° olduğunda kombiye komut yolluyor ve kombi çalışmaya başlıyor. Oda ısısı hedeflenen 23.4°'ye ulaştığında cihaz kombiye komut yollayarak durduruyor ama peteklerdeki ısı oda sıcaklığını 23.6°'ye kadar çıkarıyor. Yani şunu söyleyebiliriz, istediğiniz oda ısısı 0.4° fark dışına çıkmıyor.

    4- Cihazın tasarruf sağlaması için en önemli etken bence ısı yalıtımı. Çünkü ısı kaybı az olan evlerde programladığınız oda ısısı kolay kolay düşmediği için kombi hem daha az çalışıyor hem de daha az ısı üretiyor ve o zaman oda termostatının bir anlamı oluyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Laynis -- 22 Aralık 2014; 14:33:00 >




  • 
Sayfa: önceki 188189190191192
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.