Şimdi Ara

Nokia'nın 2. çeyrek mali tablosu : 4 milyon Lumia cihazı satıldı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.912
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Nokia'nın 2. çeyrek mali tablosu : 4 milyon Lumia cihazı satıldı






    Lumia cihazlarının satış performansı merakla beklenen Nokia, yılın ikinci çeyreğine ait mali tablosunu kamuoyu ile paylaştı.




    Tahminlere yakın olarak Nokia'nın 2. çeyrekte 4 milyon Lumia cihazı sattığı görülüyor. AT&T ve T-Mobile kampanyaları satışların lokomotifi haline gelmiş. Mobil telefon segmentinde ise Nokia 73 milyon cihaz satışı gerçekleştirmiş. Toplam mobil cihaz satışı 83 milyon seviyesinde. Bu durumda Belle cihazlarının 6 milyon dolayında satış yaptığı görülüyor.




    Net satış gelirleri 7.5 milyar Avro seviyesinde. Lumia satışlarının bu çeyrekte ikiye katlanmış olması tablonun iyimser tarafı.




    Firmanın bu çeyrekteki işletim kaybı 1.01 milyar Avro oldu. Amerika'da oldukça zayıf olan Nokia 2. çeyrekte sadece 600 000 mobil cihaz satabildi. 28 milyon mobil cihaz satışı ile Asya/Pasifik bölgesi Nokia'nın en güçlü olduğu bölge. Sonrasında 19 milyonla Ortadoğu ve 15 milyonla Avrupa geliyor.

     

    Firmanın nakit rezervi ise 6.3 milyar dolardan 4.1 milyar dolara geriledi. 




    2. çeyreğin zorlu geçtiğini belirten Nokia tepe yöneticisi Stephen Elop, 3. çeyreğin de kendileri için zor olacağını sözlerine ekledi.

     




  • Sattığınız telefonlara donanım yönünden önem verin ( CPU, RAM, Display, vs.) ve fiyat politikasınıda düzeltin anca yoksa Nokia eski nokia değil yani.

  • Beter olsunlar, çok iyi oldu. Nokia'nın kötü satış rakalmlarına ulaşmasının tek sebebi, ses sızıntısı sorunu yaratan modeller üretmesidir.

    Ses sızıntısı sorunu şu oluyor:

    Görüşme yaparken, hoparlöçrü açmadan ahizedeki sesin hoparlörde daha çok çıkmasına denir.

    Bu sorun Nokia'nın giriş seviyesindeki kamerasız modellerinde mevcuttur. Nokia bu sorunu yıllardan beri yaratıyor ve hatasını kabul etmiyor. Her yerde binlerce şikâyet gelmesine rağmen, hiçbir şekilde soruna çözüm bulamadı. Bu ne biçim mühendislik hatasıdır? Böyle bir saçmalık da olmaz. Ses sızıntısı sorunu yüzünden Nokia almıyoruz. Görülme yaparken herkes ne konuştuklarımızı duyuyor. Nokia artık bitmiştir. Artık Samsung marksını tercih ediyoruz. Burada Symbian'ın hiçbir suçu yok. Nokia önce ses sızıntısı sorununa çözüm bulsun. Yoksa bu şirket bir daha telefon üretemez hale gelecek. 3310 gibi cihazlar artık anı kaldı.
  • Yine iyi satmışlar çok daha azını beklerdim.
  • kardeşim işi bilmiyo nokia.. şişir donanımı itele millete.. yoksa yaranamazsın donanım canavarlarına.. adamlar yağ gibi akan stabil işletim sistemli cihazlar uretıyor, ona bile emcik gümcük diyosunuz..

  • Donanim donanim diye kafayi yemissiniz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Strazburg

    Beter olsunlar, çok iyi oldu. Nokianın kötü satış rakalmlarına ulaşmasının tek sebebi, ses sızıntısı sorunu yaratan modeller üretmesidir. Ses sızıntısı sorunu şu oluyor: Görüşme yaparken, hoparlöçrü açmadan ahizedeki sesin hoparlörde daha çok çıkmasına denir. Bu sorun Nokianın giriş seviyesindeki kamerasız modellerinde mevcuttur. Nokia bu sorunu yıllardan beri yaratıyor ve hatasını kabul etmiyor. Her yerde binlerce şikâyet gelmesine rağmen, hiçbir şekilde soruna çözüm bulamadı. Bu ne biçim mühendislik hatasıdır? Böyle bir saçmalık da olmaz. Ses sızıntısı sorunu yüzünden Nokia almıyoruz. Görülme yaparken herkes ne konuştuklarımızı duyuyor. Nokia artık bitmiştir. Artık Samsung marksını tercih ediyoruz. Burada Symbianın hiçbir suçu yok. Nokia önce ses sızıntısı sorununa çözüm bulsun. Yoksa bu şirket bir daha telefon üretemez hale gelecek. 3310 gibi cihazlar artık anı kaldı.


    Bende nokia nın 101 modeli var çift hatlı aynı sorun onda da var ama hoparlörü açıp kapadığınız zaman geçiyor telefon telefonu açtığınız zaman ilk hangisini açacağını karıştırıyor yazılımla düzeltilebilen bir şey olsa gerek

  • yıl olmuş 2012 hala nokia nın kusursuz olduğunu sananlar var

  • yıl olmuş 2012 hala nokianın batacağına inananlar var

  • 83 milyon diyor arkadaşlar biraz mantıklı konuşun bence adamlar batması imkansız :)

  • 2. Çeyrekte Galaxy S3 darbeyi vurdu 3. Çeyrekte de iphone 5 darbeyi vuracak adam kendi ağzıyla söylüyor zaten. Geriye kaldı 2 çeyrek ondan 1 indede note 2 darbeyi vursun geriye kaldi BİR ceyrek onda da ne satarsan artik ah zavalli nokia bu her sene boyle devam edecek batmaya adim adim yaklasiyorsun.

  • Nokia 1 yılını daha garantiledi. Lumia'ların satışları bitince Android'i piyasaya sunup HTC ve Samsung gibi ANİ bir giriş yapacağı kanısındayım

  • quote:

    Orijinalden alıntı: memoseler

    Nokia 1 yılını daha garantiledi. Lumiaların satışları bitince Androidi piyasaya sunup HTC ve Samsung gibi ANİ bir giriş yapacağı kanısındayım


    Microsoft'un kucağındayken Win Phone 8'den başka gül koklayamazlar.

  • Bu S.Elop yüzünden ne duruma düştüler, illa da WP, yahu Meego vardı, Andrid var, adamlar aklını peynir ekmekle yemiş, WP8 ile ne olacak bakalım ve B planınız ne?

  • Arkadaşım böyle orantısız donanım fazla fiyat koyarsan tabi zarar edersin mesela pureview kameradan başka hiçbir olayı yok sen o kadar kameraya 640x360lık ekran 1.3 GHz işlemci koyuyosun bide yüksek bi fiyatla satmaya çalışıyosun.En azından HD bi ekran koy ki o telefonla çektiğimiz fotoğraflara bakarken tam bakalım bide çift çekirdekli bi işlemci fazla bişey yok bunda bu politikayla devam ederse sonu hiç iyi olmaz nokia'nın

  • Nokia diğer başarılı rakipleri karşısında üst segmentten çekildi gibi birşey, ama alt segment ve giriş segmentinde olan s40 ve daha altı modelleri halen peynir ekmek gibi satıyor.
    Satış adetleri de bunu doğruluyor bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Strazburg

    Beter olsunlar, çok iyi oldu. Nokia'nın kötü satış rakalmlarına ulaşmasının tek sebebi, ses sızıntısı sorunu yaratan modeller üretmesidir.

    Ses sızıntısı sorunu şu oluyor:

    Görüşme yaparken, hoparlöçrü açmadan ahizedeki sesin hoparlörde daha çok çıkmasına denir.

    Bu sorun Nokia'nın giriş seviyesindeki kamerasız modellerinde mevcuttur. Nokia bu sorunu yıllardan beri yaratıyor ve hatasını kabul etmiyor. Her yerde binlerce şikâyet gelmesine rağmen, hiçbir şekilde soruna çözüm bulamadı. Bu ne biçim mühendislik hatasıdır? Böyle bir saçmalık da olmaz. Ses sızıntısı sorunu yüzünden Nokia almıyoruz. Görülme yaparken herkes ne konuştuklarımızı duyuyor. Nokia artık bitmiştir. Artık Samsung marksını tercih ediyoruz. Burada Symbian'ın hiçbir suçu yok. Nokia önce ses sızıntısı sorununa çözüm bulsun. Yoksa bu şirket bir daha telefon üretemez hale gelecek. 3310 gibi cihazlar artık anı kaldı.

    İşletim sistemidir.
    Bilgisizce konuşmayın lütfen.
    Nokia iyi bir telefon çıkartmak istiyorsa
    1.5 GHz Çift Çekirdek
    1 GB Ram
    qHD veya HD Ekran
    4.3 Ekran
    16 GB Dahili Hafıza
    ve Android işletim sistemli bir telefon yayınlasın hemen satın alırım.
    Zaten ses olarak Nokia her zaman beğenmişimdir Beats kadar olmasada telefonda ses olarak kaliteli bulduğum 2 Markadır.
    41 Megapiksel marifet değildir. Megapiksel seviyesinin düşük olması bazen çok daha az Noise oluşturur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahocan -- 19 Temmuz 2012; 23:29:34 >
  • Bana kalırsa nokia 2013'te zarar etmeyi bırakacak ve yükselişe geçecek.. Çünkü Nokia geçenlerde 5 yıldır üzerinde çalıştığımız cihazlarımız var onları piyasa sürmeyi bekliyoruz falan demişti. Aslında nokia şu anda hala aynı güçte fakat uzun bir uykuya yattı win8'le beraber donanım yazılım ve uygulama problemi de ortadan kalkacak sonra da geriye kalan yavaş yavaş tekrar kabul görmek. Yorumlarda da eskisi kadar sert eleştirilerin olmaması bence buna bir işaret.Lumia'ları Türkiye gibi ülkelere de sürecek yani satış rakamları her türlü artacak. bu haliyle 4 milyon satıyorsa Ülke ağını genişlettiğinde kim bilir ne gibi satış rakamlarına ulaşılır. Şahsen ben yeni lumia'nın en az 2 çekirdekli işlemci ve 1 Gb Ram bulundurursa kesinlikle alırım.

  • Nokia yeniden geliyor. Kimse bilmez ama siri var ya bildigin apple yazilimi hani ona zamaninda soruyordun en iyi pda hangisi diye o da sana lumia 900 diyordu. Sonra yediremediler duzelttiler bunu bakalim nokia daha neler neler yapacak bu eski sahibi oldugu piyasaya:D

  • aynı donanıma yeni kasa giydirip satmak, ve ekranı hala 360x640 'da tutmak ve yeni telefonlarda eski donanım kullanmak gibi geleneklerinden vazgeçmediği sürece Nokia böyle gider. ne ileri ne geri. belki biraz geri. nokia sadıkları azalıyor. Yeni WP telefonlarla ne yaptıkları ise tam muamma. telefonlar daha adam gibi çıkmadan yazılım destekleri kesildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.