Şimdi Ara

App Store'un hızla büyüyen 4 ülkesi; Türkiye, Rusya, Brezilya ve Meksika

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
3.651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • İki yıl önce, Apple App Store'un gelirlerinin çok büyük bir bölümü ABD bölgesinden sağlanıyordu. Haziran 2010'da en yüksek cirolu 200 uygulamanın sağladığı gelirlerin %45'i Amerika'dan sağlanıyordu. Bugüne baktığımızda ise aynı gelirlerin sadece %31'inin Amerika'dan sağlandığını görmekteyiz. Diğer bir deyişle, Amerika dışından sağlanan gelirler son iki senede ciddi oranda artmış durumda.




    Bir yıl önce Distimo olarak yayınladığımız çalışmada Asya bölgesinin uygulama pazarı açısında yükselen yıldız olduğunu dile getirmiştik. Araştırmamıza göre Çin, uygulama yükleme konusunda en büyük ikinci pazardı. Benzer şekilde Japonya ve Güney Kore gibi Uzakdoğu ülkeleri de yükseliş trendindeydi.





    Bu sefer ki çalışmamızda ise geçtiğimiz yılki gelirleri 30 ülkeyi göz önüne alarak inceledik. Baktığımızda en yüksek cirolu 200 uygulama ile bu ülkelerde elde edilen gelirler Mayıs 2011'den bu yana %67 artmış durumda. Aşağıdaki tabloda bu ülkeler ve yıllık artış oranları görünmekte;

     





     

    Tabloya baktığımızda ilk 10'da birçok Uzak Doğu ülkesini görmek mümkün. Ancak, tabloda 4 ülke var ki bunlar Uzak Doğu ülkesi değil ve gelir anlamında önemli bir büyüme sağlamış durumdalar. Bu ülkeler Brezilya, Meksika, Rusya ve Türkiye.




    Yazımızın temel analizleri de bu 4 ülkeyi kapsayacak. Çünkü bu 4 ülke de, yıllık bazda gelir konusunda Amerika'dan daha ciddi bir büyüme sağlanması; onları daha yakın analiz etmemizi gerektiren en önemli unsur.




    Yine en yüksek cirolu 200 uygulamayı göz önüne aldığımızda bu 4 ülkede Mayıs 2012'de günde 160,000 dolardan fazla gelir sağlanmış. Bu veriyi daha anlamlı kılmak için, aşağıda aylara göre günlük gelir dağılımlarını gösteren grafiğe göz atmakta fayda var. Grafiğe referans olarak Amerika'nın da eklendiğini ve Mayıs 2011'deki değerin 100 ülkenin ortalama değeri olduğunu belirtelim.

     




    Grafiği dikkatli incelediğimizde Nisan 2012'de Brezilya'nın yaptığı çıkış dikkat çekmiyor değil. Bunun temel sebebi ise oyunlar. Bu tarihten önce Brezilya App Store'da oyunlar yoktu. Oyunların gelmesiyle birlikte gelirler, bu pazarda, %80'e yakın artış gösterdi.




    Gelir açısından LatinAmerika'nın en büyüğü olan Meksika'ın gelir dağılımına baktığımızda ise Amerika ile benzer davranış gösterdiğini görmekle birlikte; Mayıs 2012 itibariyle gelirler Amerika'da Meksika'ya oranla daha fazla düşüş göstermiş.




    Diğer iki ülke Rusya ve Türkiye'deki gelir dağılım grafiklerine baktığımızda ise Eylül 2011'den bu yana gelirlerin neredeyse her ay arttığı görülmekle birlikte, aynı dönemlerde diğer ülkelerde bazen gelirlerde düşüş görülüyor.

     




    Temel gelirlere göz attıktan sonra mevcut verilere biraz daha farklı bir gözlükle bakmakta fayda var. Geçen sene, Amerika'da en yüksek cirolu 200 uygulamadan sağlanan gelirlerin sadece %13'ü direk ücretli yani herhangi uygulama sonrası satış içeriğine sahip olmayan uygulamalardan sağlanmış. Benzer şekilde Rusya ve Türkiye'de de uygulama içi satış ile elde edilen gelirlerin oranı da %50'nin üzerinde iken; diğer iki Latin Amerika ülkesi Brezilya ve Meksika'da ise uygulama içi satıştan sağlanan gelirler ise daha düşük. Aşağıdaki grafikte ücretli, uygulama sonrası satış içeriğine sahip ücretli ve uygulama sonrası satış içeriğine sahip ücretsiz uygulamalardan elde edilen gelirlerin ülkelere kıyasla dağılımları görülmekte.




    Çalışmanın bir diğer ayağında ise en popüler 200 ücretsiz uygulama ile en popüler 200 ücretli uygulamayı yükleme sayılarını göz önüne alarak kıyasladık. Buna göre Meksika'da her yüklenen 100 adet top 200 ücretsiz uygulamasına karşılık, yüklenen 6 adet top 200 ücretli uygulaması mevcut. Türkiye'de ise uygulama satmak biraz daha zor. Her 100 ücretsiz uygulamaya karşılık 2 adet ücretli uygulama yükleniyor. 

     


    En yüksek cirolu 200 uygulamadan sağlanan gelirlere kategori filtresini de eklediğimizde karşımıza çıkan sonuçlar aşağıdaki grafiklerde görülmekle birlikte kısaca değerlendirmekte fayda var. Tüm ülkelerde oyunlar, en çok getiri sağlayan kategoriyi oluşturuyor. Brezilya'da oyunlar Nisan 2012 sonrası satışa sunulmuş olmasına rağmen, oyunlardan tıpkı diğer ülkelerdeki gibi bir gelir oranı neredeyse sağlanmış durumda. Yine eğlence kategorisi, 4 ülkede de öne çıkarken; gelir pastasından Brezilya'da %13'lük bir pay alan Navigasyon uygulamaların, Meksika'daki oranları ise %3'e kadar düşüyor. Rusya'da gelir dağılımda kitaplar kategorisi, ilk 4 içerisinde yer alırken; Brezilya ve Türkiye'de ise sırasıyla sondan 2. ve 4.sırada yer almakta.

     



    Görüldüğü üzere Rusya, Brezilya, Meksika ve Türkiye; App Store'dan gelir sağlama açısında öne çıkan 4 pazardan biri olmakla birlikte; her ülkede farklı karakteristikler gösteriyor. Oyunlar dışında, bir pazarda başarılı olan bir kategorinin diğer bir ülkede başarısız olması söz konusu olabiliyor. Dolayısıyla uygulama geliştirme sürecinde ülkeleri iyi analiz edip ona göre bir yol haritası çizmekte fayda var.

    Bu yazı Distimo'dan Hendrik Koekkoek'in yazısından derlenmiştir.












  • böyle pazara böyle grafik...bence çok doğal büyümesi :) brazilya neysede bizimkide baya büyükmüş hani ;)

  • Japonlarında gözü doymuyor

    Global bir dev olmak istiyorsan Asyada olmak zorundasın.Zor olan Apple ın Japonya iç pazarı için üretilmiş modeller ile yarışması.Avrupalı bir çok üreticide orada ciddi problemler yaşadılar.
  • Gösteriş meraklısı milletimize hamdolsun apple daha çok ekmek yer Türkiyemden.

  • Apple'a hep destek, tam destek ! Bu ay gerekli uygulamaları tamamlayacağım diye kredi kartı limitimin yarısını harcadım fakat apple gibi bir firmaya destek olduğum ve yaratıcılığına katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Tüm kullanıcılardan ricam jb yapmadan orjinal uygulama kullanmaları, appstore gelirleri apple için önemli. Öyle markayı kuru kuruya sevmekle olmuyor, maddi olarak da desteklemeliyiz ki bize yeni iphone5 iphone6 gibi mükemmel modeller sunabilsinler. Lütfen duyarlı olalım arkadaşlar...
    Tek diyebileceğim apple'ın büyuk üstadı Steve Jobs'un ruhu şad olsun, Allah rahmet eylesin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Apple'a hep destek, tam destek ! Bu ay gerekli uygulamaları tamamlayacağım diye kredi kartı limitimin yarısını harcadım fakat apple gibi bir firmaya destek olduğum ve yaratıcılığına katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Tüm kullanıcılardan ricam jb yapmadan orjinal uygulama kullanmaları, appstore gelirleri apple için önemli. Öyle markayı kuru kuruya sevmekle olmuyor, maddi olarak da desteklemeliyiz ki bize yeni iphone5 iphone6 gibi mükemmel modeller sunabilsinler. Lütfen duyarlı olalım arkadaşlar...
    Tek diyebileceğim apple'ın büyuk üstadı Steve Jobs'un ruhu şad olsun, Allah rahmet eylesin.

    Niye troll olmaya çalışıyorsunuz ? Her haberin altında özellikle Apple haberlerinin altında Misafir Üyelik ile gelip acayip acayip yazılar yazıyorsunuz :)




  • Lütfen duyarlı olalım arkadaşlar...

  • Şaşırmadım...

  • Türkçe siriye az kaldı demedi demeyin :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Apple'a hep destek, tam destek ! Bu ay gerekli uygulamaları tamamlayacağım diye kredi kartı limitimin yarısını harcadım fakat apple gibi bir firmaya destek olduğum ve yaratıcılığına katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Tüm kullanıcılardan ricam jb yapmadan orjinal uygulama kullanmaları, appstore gelirleri apple için önemli. Öyle markayı kuru kuruya sevmekle olmuyor, maddi olarak da desteklemeliyiz ki bize yeni iphone5 iphone6 gibi mükemmel modeller sunabilsinler. Lütfen duyarlı olalım arkadaşlar...
    Tek diyebileceğim apple'ın büyuk üstadı Steve Jobs'un ruhu şad olsun, Allah rahmet eylesin.





    quote:

    Orijinalden alıntı: CooL_ROMEO

    Türkçe siriye az kaldı demedi demeyin :)


    Desteklenen diller; İngilizce,Fransızca, Almanca ve Japonca.
    Tahminim bize 2013 sonuna kadar bir zaman diliminde Arapçayla birlikte gelecek .




  • Bir ülkenin cumhurbaşkanı gidip ziyaret ederse,biz yapamıyoruz bi bişi beceremiyouz, siz bize kitlemeye devam edin, diye dönerse,Türkiye için bir anlamı olmayan işlerle uğraşırlarsa normaldir. Teknolojiyi ülkemizde geliştirmek için gezseler birde yurt dışında.Nerede nakit yığını var politikacılar orada.

  • Artık çok sık iPhone görülüyor insanların elinde.Özellikle operatörlerinde taksitle satış yapması bunu dahada arttırdı.Bu yükselmede normal haliyle.

  • Bu millete aslında ne yapsan müstahak. O kadar para verip bu ve diğer Android cihazları alıyorlar sonrada ucuzlamasını bekliyorlar. Aslında herkez örgütlenecek bi kaç ay almicak telefon melefon bakın o fiyatlar nasılda aşağılara çekiliyor ama nerde öyle bişey mümkün mü.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Applea hep destek, tam destek ! Bu ay gerekli uygulamaları tamamlayacağım diye kredi kartı limitimin yarısını harcadım fakat apple gibi bir firmaya destek olduğum ve yaratıcılığına katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Tüm kullanıcılardan ricam jb yapmadan orjinal uygulama kullanmaları, appstore gelirleri apple için önemli. Öyle markayı kuru kuruya sevmekle olmuyor, maddi olarak da desteklemeliyiz ki bize yeni iphone5 iphone6 gibi mükemmel modeller sunabilsinler. Lütfen duyarlı olalım arkadaşlar...Tek diyebileceğim appleın büyuk üstadı Steve Jobsun ruhu şad olsun, Allah rahmet eylesin.


    haklısın türkiyede fakir omadığından sokak çocuklarında bile apple s3 var birde uygulamaları paralı olanlar alınır zaten sorunda ortadan kalkar eyer bu ülke bir telefonu fantezi için para veriyorsa dicek birşeyim yok eyer her altı ayda bir telefona ihtiyacı varsa onada lafım yok bu yüzden de ülkede fakir yok ve herkes forumlarda güncel şekilde yorum yazıyor? demek şu oluyor komşusu aç olanbile yok ki bu kavram da zaten yok nedemek istediğimi anlayan anladı böle ilerlersek ekmeği bile dışardan alırız?





  • quote:

    Orijinalden alıntı: mert1907

    Bu millete aslında ne yapsan müstahak. O kadar para verip bu ve diğer Android cihazları alıyorlar sonrada ucuzlamasını bekliyorlar. Aslında herkez örgütlenecek bi kaç ay almicak telefon melefon bakın o fiyatlar nasılda aşağılara çekiliyor ama nerde öyle bişey mümkün mü.

    Kelime kelimesine katılıyorum +1
    Özellikle kazikci operatörlerden telefon alınmamalı !!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: efe7182

    quote:

    Orijinalden alıntı: mert1907Bu millete aslında ne yapsan müstahak. O kadar para verip bu ve diğer Android cihazları alıyorlar sonrada ucuzlamasını bekliyorlar. Aslında herkez örgütlenecek bi kaç ay almicak telefon melefon bakın o fiyatlar nasılda aşağılara çekiliyor ama nerde öyle bişey mümkün mü.
    Kelime kelimesine katılıyorum +1 Özellikle kazikci operatörlerden telefon alınmamalı !!


    Hayır birisi şimdi çıkıp para benim değilmi istediğimi alırım diyebilir. Doğrudur para senin ama sen ve senin gibiler yüzünden insanların birçoğu bu teknolojilere uzaktan bakıyorlar. Birkaç cebi dolu insan çıkıp tonla para döküyor bu cihazlara ardından diğer almak isteyen insanların bütçeleri yetmiyor. iPhone 3GS,4 ve 4S'lerin ikinci el piyasalarına baktığımda hala uçuk fiyatları görüyorum. Bu tabiki diğer Android cihazlar içinde geçerli.





  • bu apple bu applarla bizim ulkeden cok ekmek yer cok igo turkiye istiyen varsa kullanici adimi paylasayimda biraz da biz yiyelim su ekmekten bakalim :-))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri



    Applea hep destek, tam destek ! Bu ay gerekli uygulamaları tamamlayacağım diye kredi kartı limitimin yarısını harcadım fakat apple gibi bir firmaya destek olduğum ve yaratıcılığına katkıda bulunduğum için çok mutluyum. Tüm kullanıcılardan ricam jb yapmadan orjinal uygulama kullanmaları, appstore gelirleri apple için önemli. Öyle markayı kuru kuruya sevmekle olmuyor, maddi olarak da desteklemeliyiz ki bize yeni iphone5 iphone6 gibi mükemmel modeller sunabilsinler. Lütfen duyarlı olalım arkadaşlar...Tek diyebileceğim appleın büyuk üstadı Steve Jobsun ruhu şad olsun, Allah rahmet eylesin.




    misafiri yavaş yavaş sevmeye başladım. :)

  • Bir de yorum yaparken yaslari da yazalim. Malum bilgisizce yazanlarin yas siralamasini cikartmak kolay olur.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi de Apple Store projesi tamamlansa ne güzel olacak.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.