Şimdi Ara

YÖK Üzerinde Baskı Kurmamız Lazım Gelin (ANA KONU)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğiniz gibi Danıştay Davaları düşürdü Ve gerekçe olarak Obp yasalara göre bu sene uygulanamaz dedi. Fakat bu açıklama karar niteliğinde değil gerekçe niteliğinde ve YÖK'ün Tekrar bir karar alması gerekiyor. Eğer Yök yeni bir karar almayıp OBP diye ısrar ederse Danıştay'a Tekrar şuanki ösym klavuz'u için yürütmeyi durdurma davası açılacak ve YÖK zorla da olsa kararı değiştirilecek fakat bu sonuçlardan sonraya bile kalabilir. YÖK'ün dediğim dedik dayatmacı tavrını biliyoruz. Yök daha öncede yaptı bunu Herkes AOBP beklerken OBP diye açıklama yaptı. Olayı daha iyi kavrayabilmek için şu haberleri kesinlikle okuyun :

http://gundem.milliyet.com.tr/yok-koseye-sikisti/gundem/gundemdetay/18.07.2012/1568350/default.htm

http://www.abbasguclu.com.tr/milliyetdiyalog/danistaydan_yoke_mac_ortasinda_kural_degismez_uyarisi.html

Şimdi biz ne yapacağız özellikle Yök'ün Toplantılarını gerçekleştiren Dekanlar var Bunlara ve YÖK'ün kendi adreslerine e-mail yağdırarak hem adamların farkındalığını bizim mağduriyetimizi bilmelerini sağlayacağız. Twitter'dan bir Yök Üyesi Geçen gün bir yazı yazmıştı. Bu olayın yeteri kadar üzerinde durulmadı. Biz burda bu kadar bağırıyoruz ama ordaki üyelerin OBP'nin getirdiği adaletsizlikten haberleri bile yok. Bu adamlar üniversitelerde bulunan hocalar dekanlar vs. Yani olayın içinden değiller.

ŞİMDİ:
    YÖK üyelerinin E-mail adresleri:

gokhan.cetinsaya@yok.gov.tr; yavuzatar1@hotmail.com; dgunay@hotmail.com; sbilgic@omu.edu.tr; cansizharun@gmail.com; bdedeoglu@gsu.edu.tr; osym@osym.gov.tr

---------------------------------------------------------
    Aşağıdada örnek metnimiz yer alıyor kendi isminize ve okulunuza göre düzenleyip atabilirsiniz.

Tepkimizi göstermeliyiz arkadaşlar şu ana kadar başımıza ne geldiyse pasif kalıp bu haksızlığı duyuramadık diye geldi.
    ---metin 1---
    iyi günler. benim adım xxx. yyy lisesi'nden bu sene mezun oldum. lys sınavım iyi geçti; ancak oldukça kritik bir zamanda yök tarafından alınan bir kararla ağırlıklı ortaöğretim başarı puanların kaldırılması hedefimde birtakım oynamalara yol açtı. böyle bir kararın adil olmadığını düşünüyorum. nedenlerine gelirsem;
    - fen liseleri ve bazı anadolu liselerinde genel olarak öğrenciler zorluk düzeyi yüksek sınavlara tabi tutulmaktadır. bu da not ortalamasını düşürmektedir.
    - kimi zaman bu sınavlar olimpiyat düzeyine yakın olmaktadır; hatta cevabı çıkmayan sorularla da karşılaşılmıştır. okulumuzda ve birçok fen ve anadolu lisesinde yazılı not ortalamaları çoğu zaman 50'leri 60'ları görmüştür.
    - ben dahil olmak üzere birçok fen ve anadolu lisesi öğrencisi, hakkıyla kazandıkları okullarında yatılı okudular; gerek sınavların zorluklarıyla, gerekse yatılığın zor şartlarıyla aileden uzakta genç yaşlarında mücadele verdiler.
    - öte yandan, özel okullardan mezun olan binlerce öğrenci kolay sınavlara tabi tutularak 100'e yakın not ortalamalarıyla mezun oldular.
    - ve obp sayesinde, sınavda bizden düşük puan almalarına karşın binlerce kişi önümüze geçecektir.
    - bu nedenle, aobp'nin hakkıyla başarılı okulları kazanan adayların hakkı olduğunu düşünüyorum. sanırım kaldırılmasının en büyük nedeni de başarılı okullarda okuyan herkesin hakkı olmadığı düşüncesi. ancak öğrenci o okulu kazanarak emeğinin karşılığını böylelikle almış olacaktı - aynı zamanda zor sınavlardan dolayı not ortalamasının düşük olması telafi ediliyordu- ve gerçek performansını zaten üniversite sınavında gösterecekti. obp ile birlikte madalyonun öbür yüzü ihmal edilmiş, havadan yüksek notla mezun olan binlerce öğrenci ise havadan büyük bir fırsat yakalamıştır.
    - dolayısıyla oturmuş bir sistem vardı ve obp sisteminden kat kat daha adaletliydi. son alınan karar dengeleri fazlasıyla yanlış yönlere kaydıracaktır.

acaba bu kadar kritik bir dönemde ciddi bir oynamanın yapılması şart mıydı? neden daha önce veya sonrasında böyle bir karar alınma gereği duyulmadı?

her öğrenci kayıt olduğunda geçerli olan eğitim hakkıyla mezun olmalıdır. bunun için atalarımız tarafından söylenmiş bir söz vardır: irmağı geçerken at değiştirilmez.

bu gerçeklerin göz ardı edilerek durumun 'basit bir formül' e indirgenmesi temenni ederim ki yüksek öğretim kurulu'nca enine boyuna tartışılmış bir meseledir. aksi takdirde bu haksızlığın altında kalınması kurumların saygınlığını zedeleyebilir.

bu haksızlığın bir an önce sınavlar açıklanmadan giderilmesini istiyoruz. bizim için bir şeyler yapabilirseniz sEviniriz.

---metin 2---

adım ... ... lisesinden mezun oldum.

lise hayatım boyunca çok zor yazılılara girmek zorunda kaldım, başarılı olabilmek için sabahlara kadar ders çalıştım. ben sabahlarken gezen ve parayla girdikleri özel okullarda yüksek notlar alan akranlarımın aksine iyi bir gelecek için çok fazla fedakarlıkta bulundum.

aobp, benim o çok zor yazılılarda kaybettiklerimi bana geri veren bir sistemdi. geleceğimi özel okul öğrencilerinin boyunduruğu altından kurtarıyordu.

ama sınava 3 hafta kala kaldırıldı ve yerine hangi okulda okuduğuna bakılmaksızın, aldığı notları hangi kalite düzeyindeki yazılılardan aldığına bakılmaksızın, tüm ülkedeki liseleri aynı zorluk derecesinde değerlendiren obp puan sistemine geçildi.

açılan davalar sonucunda kamuoyu bu haksızlığı kısa sürede farketti ve vekillerimiz de torba yasayla beraber hakkımız olanı bize geri vermesi için yök'ü tekrar göreve çağırdı. ama yök sınav sonuçlarının açıklanmasına bir hafta kala 12 temmuz tarihli kurul toplantısında aldığı talihsiz kararla her lisenin aynı zorluk seviyesinde okunduğunu öngören obp sistemini tekrar kabul etti. bu; meclisin kendisine verdiği yetkiyi yök'ün kötüye kullanmasıdır...

not: obp sistemiyle çok kolay yazılılarla mezun olan özel okullar yüceltilmiş ve fen lisesi, anadolu lisesi öğrencilerinin emekleri gözardı edilmiştir.
    not:obp sistemiyle fen ve anadolu lliselerinin değeri azaltılmıştır.
    not:obp sistemiyle beraber liseye geçiş sınavında(sbs) öğrencilerin fen ve anadolu liselerinin yerine özel liseleri tercih edeceği kısa süre sonra görülecektir.
    not:obp sistemiyle beraber ortalama bir fen lisesi öğrencisinin kaybı en az 4-5 puan, ortalama bir özel okul öğrencisinin kazancı da en az 4-5 puan olmaktadır. bu da yaklaşık 10 puan arkamızdaki öğrencinin önümüze geçmesi deMektir. türkiye sıralamasında en az 5000 kişinin haksız yere önümüze geçmesi demektir. bu hayallerimizin çok çok altındaki bir fakülteye girmemiz demek. ülke açısından bakarsak da bu, haketmeyen en az 3000 kişinin doktor; 5000 kişinin de mühendis olması demek...

işin bir de şu boyutu vardır: bizler eğitim bilimci değiliz, bizler sadece öğrenciyiz. bu konunun da ilgili mercilerde yeterince düşünüldüğüne, tartışıldığına eminiz. ama şunu biliyoruz ki: " her öğrenci eğitime başladiği günün şartlariyla sinava girmelidir. sinav ve sonuç süreci başladiktan sonra böyle köklü değişiklikler yapilamaz. "

ikinci mail------------
    iyi günler Yeni sistemle ilgili bir örnek vermek istiyorum size. Benim diploma puanım 83. Yani okulda ortalama bir öğrenciyim, mezuniyet sıralamam da ortalarda. Bana okuldan gelecek puan şöyle hesaplanacak: 83 x 5 x 0,12 bu da 60 üzerinden 49,8 puan yapar. Gelelim özel okullardaki arkadaşlarımıza. ismini veremeyeceğim Adana’daki bir özel okuldan mezun arkadaşım, o da benim gibi okulunda orta sıralarda, fakat diploma notu 94, yani okuldan gelecek puanı 56,4. Şimdi gelelim haksızlığın boyutuna. Özel okuldan mezun olan arkadaşımla 4 sene boyunca samimiydik, girdiği yazılıları çok net hatırlıyorum. Sınavda çıkacak dersler (matematik, geometri, türkçe, fen bilimleri vs.) hariç çoğu derste kitap açık yazılı oldular. Sözlüleri 95 bile olmadı çoğu zaman 100 verildi. Diğer yazılılarının da bizimki kadar zor olmadığını biliyorum, herkes biliyor. (Devlet fen liseleri genellikle Tübitak olimpiyat sorularını yazılılarda sorması ile ünlüdür) Zaten verdiğim diploma notları her şeyi ortaya koyuyor sanırım. Sınavda aynı performansı gösterdiğimizi düşünürsek yerleştirme puanımızda 6,6 puan gibi büyük bir fark oluşuyor. Bizim gibi hedefi yüksek öğrenciler için bu puanın neler ifade ettiğini söylememe gerek yok sanırım.

• yok ya ? sen adaletsizliğini yayacaksın diye biz de yöke itiraz edecez. tabi canım, ham puanda okulun en tembel öğrencisi 30000ken başkasının başarılarıyla 20kya yükselmesine göz yumalım yani ?
  • Kendini yırttın be bir saattir.
    Sanki AOBP uygulanınca şampiyon olacaksın.
    Yeter başlık açıp durma.
    Saydığın tüm isimlere OBP uygulansın diye mail atıyorum şimdi.
  • bi sus arkadaşım yav.
    yök ösymye benzemez merak etme.rahat ol
    bu arada yök kararından dönmez obp uygulanır
  • adamlar zaten 3-4 saate karar açıklayacak sizin mailleri görmezler bile.
  • onlar da öğrenciler mail atsa da şu işe el atsak diye bakıyolardı zaten. kimsenin kimseyi önemsediği yokki. dayımız mı var Ankara'da?
  • sakin ol şampiyon.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bu işin peşi bırakılmamalı,yöke güven olmaz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkernazionale

Kendini yırttın be bir saattir.
    Yeter başlık açıp durma.

destekliyorum bütün obpciler o adreslere obp için mail atsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackEagle_

bi sus arkadaşım yav.
    yök ösymye benzemez merak etme.rahat ol
    bu arada yök kararından dönmez obp uygulanır

ah ben de keske enin gibi içimi rahat ettirip, rahat olabilsem, yapabilsem

ancak bana da aobp gelcek gibi gorunuyo

• Yök daha bi kaç gün önce o kadar olayın üzerine tavrını ortaya koyup OBP olacak dedi. Eğer bugün karar yine YÖK'e kalmışsa sonuç olarak OBP çıkacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • konuya bak
  • akıllı ol boyundan büyük işlere kalkışma.
    ha kalkışırsam ne olur? diye sorarsan
    boyunun ölçüsünü alır ve yerine oturursun.o kadar uğraşmanda yanına kalır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flyxx -- 18 Temmuz 2012; 14:24:58 >
  • mailleri arıyordum ben de. isteyen obp diye atsın isteyen aobp.
  • O değil de YÖK üyeleri hotmail mi kullanıyor lan?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SizofrenTirtil

O değil de YÖK üyeleri hotmail mi kullanıyor lan?

• rahat olun
  • Şurda sınav açıklanmasına bi kaç gün kalmış bunlar hala aobp diye ağlıyo yazık lan

Atın acıklı maillerinizi belki okuyup halinize acıyan olur.

quote:

kimi zaman bu sınavlar olimpiyat düzeyine yakın olmaktadır; hatta cevabı çıkmayan sorularla da karşılaşılmıştır. okulumuzda ve birçok fen ve anadolu lisesinde yazılı not ortalamaları çoğu zaman 50'leri 60'ları görmüştür.

Olimpiyat soruları ha

• bu anadolu liselilerinde filan hep olimpiyat sorusu varsa emin olunki her yıl össde en az 10000 kişi matı full yaparolimpiyat sorularını bilmesek yutturcaklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frost74

quote:

Orijinalden alıntı: ilkernazionale

Kendini yırttın be bir saattir.
    Yeter başlık açıp durma.

destekliyorum bütün obpciler o adreslere obp için mail atsın

iş inada bindiyse biz de hakkımızı arayalım.obp maili atıyoruz.keşke atsaydık demeylm içimzde kalmasın
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.