Şimdi Ara

Enerji Sistemleri Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
7
Favori
57.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar; 11 yıllık inşaat mühendisi olarak bu konuda bir iki kelam etmek istiyorum;

    Enerji şu anda dünyanın önündeki en büyük problemdir. Fosil yakıt rezervleri giderek azalmakta buna karşın dünyanın enerji ihtiyacı giderek artmaktadır. Öte yandan Enerji-Çevre ilişkisi de son derece önemli bir sorun olarak dünyanın karşısına çıkmaktadır. Artık dünyanın sorunu sadece enerji üretmek değil, yeterli enerjiyi üretirken çevreye de minimum zararı vermektir.

    Temelleri 1990 larda atılan ve şu anda tüm dünyada giderek yaygınlaşan yeşil bina sertifikasyonu (Leed, Breeam, vs..) Enerji-Çevre ilişkisinin bir sonucudur. Dünyada enerjinin %50 ye yakın kısmı binalar tarafından tüketilmekte, carbon salınımının yine %50 ye yakın kısmı binalar tarafından yapılmaktadır. Enerji ve çevre etkileşimi sonucunda giderek değişen iklim yapısı nedeni ile 1997 de Kyoto Protokolü imzalanmış ve 2005 yılında devreye alınmıştır. Bu protokolü imzalayan ülkeler atmosfere saldıkları sera gazlarının belli bir oranda azaltmak ile yükümlü duruma geldiler. Dolayısıyla temiz enerji kyoto protokolü gereği artık çok önemli.

    Vel hasıl kelam; tercih yapacak arkadaşlara rahatlıkla Enerji Sistemleri Mühendisliği'ni yazmalarını tavsiye ediyorum. Asla iş probleminiz olmayacak. Muhtemelen çok yüksek paralar kazanacaksınız. Hele de Enerji Sistemleri Mühendisliği diplomasının yanın bir Leed AP veya Breeam Assasor sertifikası eklerseniz muhtemelen bir para sayma makinesine ihtiyacınız olacak. Bugün basit bir Projenin Leed veya Breeam danışmanlığını yapmak minimum 15 - 20 bin TL civarında kazanç anlamına gelir. Bu rakam projenin büyüklüğüne göre milyon dolarları rahatlıkla bulabilir. Gerçi şu anda Türkiye'nin Leed ve Breeam sertifikasına ilgisi yeterli düzeyde değil. Ancak yarın öbür gün en dandik müteahhit bile bu sertifikalara sahip binalar yapmak isteyecekler. Harıl harıl Leed AP veya Breeam Assasor arayacaklar.




  • devlet alıyor , " enerji müh. kadrosu çok az , 30 kişi falan ona rağmen 3-5 kişi girdi geçen sene. yani ortada mezun da yok, kpss puanı düşük şimdilik, 4-5 sene içinde mezun artıcak dolayısıyla alımlar artıcak ama puan da biraz biraz yükselicek" demişti bi hocamız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zztrk

    quote:

    Orijinalden alıntı: the.crack.man

    malzeme mühendisliği oku çok güzel bir iş ama iş bulmak kolaymı bilmiyorum

    +1 seçenek olabilir köşede dursun

    böyle meslek mi seçilir arkadaşım.Şundan yarım kilo bundan bir kilo sen baştan kaybetmişsin
  • Mekatronik vs ve enerji sis. gibi kirma bolumlerden uzak durmak lazim bence. Odtu gibi onde gelen bir universite kursu acmadan bu bolumlerin turkiyedr oturmasi zor.

    Ayrica bu yeni acilan bolumler ve universiteler ihtiyactan acilmiyor. Her ile universite projesinin urunu. Oysa bu proje tamamen yanlis ve gereksiz bir proje. 1990 yilinda bile yeterince universite vardi ulkede. Son 20 yildir acilan universitelerin hepsi gereksiz neredeyse. Bu okullari kazanan gencler baraj puani girdikleri icin mutlular cunku eskiden olsa universite kazanamayacaklardi. Fakat 4 sene emek verip issiz kalirlarsa akp genel merkezine gidip is istesinler. Madem okul aciyorsun piyasada bir karsiligi olmali.

    beni bilen biliyor. Bogazici olsa bile tavsiye etmiyorum muhendisligi artik. Is alani dar mezun asiri fazla ucretler dusuk
  • Hangi mühendisliğin yorumlarına baksam ya aradan bi makine mühendisi çıkmış yada ee mühendisi ''bizde bu işi yaparız'' demişler.İnsan merak ediyor madem yapıyordunuz neden ortada birşey yok?Boşunamı ihtiyaç çıkmışda açılmış bu bölümler?İnsanlar egolarını tatmin etmek için atar tutar aldırma sen onlara(bizim milletimizde ben ne yapıyorsam en iyisi odur ilkesi hiçbir zaman kaldırılamaz) hangisine için ısındıysa(araştırıp bilgi toplayıp baktıysan diyorum öyle puanım tutuyor diye değil) git o bölümü oku sen işini iyi yaptıktan sonra kazanırsın paranı dert etme :)
  • Ben bayağı araştırdım. İlk olarak bölüm Türkiye'ye yarım yamalak sokulmuş ve laboratuar alanları, hocaları hep makine mühendisi. Kimse işinde usta değil… Ne zaman İTÜ, ODTÜ bu bölümü açacak o zaman bölüm tam olarak ülkede oturmuş olacaktır.

    Bir düşünün mühendislik dalında dünya deviyiz nidalarında övünen iki üniversitemiz Avrupa’da çok öneme sahip bölümü açma gereği duymuyor da taa Şırnak’taki üniversitemiz açıyor? Dip not: Bizim düz lisenin web sayfası çalışırken Şırnak dediğimiz üniversitenin şu an web sitesine girilmiyor.

    İş olanaklarına gelince,. ilk mezun diyor ki “kimse bölümümü bilmiyor duymamış nasıl iş verecek. şu an akademik kariyer yapıyorum.”

    “Bölüm yeni açılmış, çevrede böyle mühendis yok. Para kazanırım” hayallerine düşmeyin.

    1 Prof. Dr.
    4 Yrd.Doç.Dr.
    6 Ar.Gör.

    Osmaniye Ü.’nin personel kadrosuna bakın.
    Beraber basit bir hesap yapalım. bu bölümün geçen sene yeni açıldığını varsayalım ve geçen sene 47 + 47 = 94 kişi almış. Üstüne bu sene 50+50=100 öğrenci daha alacak. Şimdi bu 11 kişi bu 194 kişiye mi bir şeyler verecek. ODTÜ, İTÜ 10 öğrenciye bir prof. düşüyor diye reklamını yapıyor. Osmaniye’de 100 öğrenciye 1 prof. ama haksızlık yapmayalım 100 kişiye 6 ar.görevlisi düşüyor… haydi onu geçelim, prof. doç. Ar. Gör. Lileri iyi kariyerli olsa.. nerdeee? yurtdışını bırakın daha ODTÜ’den içeri bile giremeyen makine mühendisliği lisanslı insanlar.

    siz de bu bölümden bir şeyler öğrenip ve mezun olacaksınız. İş verenlerde sizi kapacak. İnci sözlük olsa güldürdün çip derlerdi.




  • temel muhendisliklerden sasmamak gerek inşaat pc ee makina
  • Mr.UTAL M kullanıcısına yanıt
    Ben bölümümden memnunum.Eğitimin Türkçe olması bence en büyük eksisi ama yabancı dilini geliştirip bu açığı kapatabilirsin.60 günlük zorunlu stajmı Bosch Termoteknik, Tpi Kompozit ve Mosb Enerji de yaptım 20'şer iş günü .60 iş günü zorunlu stajın yanında 4. sınıfın tercihine göre 1. veya 2. döneminde bir dönemlik iş yeri eğitimi var . Onu da Bosch Termoteknikte yapacağım.Tercih zamanı benim de tercihlerimin arasında Uludağ Makine vardı Gazi Esm daha üst sıradaydı , sıralamamın üstünde olduğundan Uludağ Makinenin geleceğini tahmin ediyordum ama Gazi Esm ye yerleştim.Uludağ makineyi sanayi şehrinde makine mühendisliğini okumanın avantajlı olduğunu düşünmemden dolayı yazmıştım.Hangisinin daha avantajlı olduğu konusunda malesef ki yorum yapamayacağım onun kararını orada okuyan birinin fikirlerini de alarak kendin verebilirsin bu senin açından daha iyi olur bence . Başarılar




  • Enerji Sistemleri Mühendisliği mezunu olanlar nerelerde çalışabilirler, iş sıkıntısı olur mu maaşı ne durumdadır hem bölümdeki arkadaşlar hemde bilgisi olan arkadaşlar yardimci olurlarsa sevinirim



  • takip
  • takip
  • devlet alimlarini araştırıyorum ama elle tutulur bişe yok devlet işe almıyor mu Enerji Sistemleri Mühendisini :D
  • malzeme mühendisliği oku çok güzel bir iş ama iş bulmak kolaymı bilmiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the.crack.man

    malzeme mühendisliği oku çok güzel bir iş ama iş bulmak kolaymı bilmiyorum

    +1 seçenek olabilir köşede dursun
  • uppppppppppppppppppp
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bedirhanşen

    devlet alıyor , " enerji müh. kadrosu çok az , 30 kişi falan ona rağmen 3-5 kişi girdi geçen sene. yani ortada mezun da yok, kpss puanı düşük şimdilik, 4-5 sene içinde mezun artıcak dolayısıyla alımlar artıcak ama puan da biraz biraz yükselicek" demişti bi hocamız

    teşekkürler bu bölümü düşünen arkadaşlara yardımcı olacaktir.
  • takip
  • up yapmaktan sıkıldım artik birileri gelsin konu canlansın :D
  • hocam aynı konuyu bende açmıştım.sana şunu söliyim bu bölümden şuan mezun olan var mı? o bile bilinmiyor.eğerki bu bölümü yazarsan bir nevi kumar oynamış olursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: son_sam

    hocam aynı konuyu bende açmıştım.sana şunu söliyim bu bölümden şuan mezun olan var mı? o bile bilinmiyor.eğerki bu bölümü yazarsan bir nevi kumar oynamış olursun.

    bu konu canımı cok sıkıyor tabi
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.