Şimdi Ara

acil.!! lpg takmaya engel ağırlıkta mı lpg uzmanlarına

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • aracın yürür vaziyette kütlesi 1182 kg,azami yüklü ağırlığı 1535 kg.bu durumda lpg takılabilir mi?sızdırmazlık raporunda Ve muayenede sorun çıkabilirmi?mmo ya göre lpg takıldığında ağırlığa ne vazilyette olursa olsun 65 kg eklenmesi gerektiği belirtilmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aliserpil2006 -- 17 Temmuz 2012; 22:20:57 >

• quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

aracın yürür vaziyette kütlesi 1182 kg,azami yüklü ağırlığı 1535 kg.bu durumda lpg takılabilir mi?sızdırmazlık raporunda Ve muayenede sorun çıkabilirmi?mmo ya göre lpg takıldığında ağırlığa ne vazilyette olursa olsun 65 kg eklenmesi gerektiği belirtilmiş

merhaba ; Küçük hacimli tank takılıp ağırlık sorunu halledilir. merak etmeyiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Florya Otogaz

quote:

Orijinalden alıntı: aliserpil2006

aracın yürür vaziyette kütlesi 1182 kg,azami yüklü ağırlığı 1535 kg.bu durumda lpg takılabilir mi?sızdırmazlık raporunda Ve muayenede sorun çıkabilirmi?mmo ya göre lpg takıldığında ağırlığa ne vazilyette olursa olsun 65 kg eklenmesi gerektiği belirtilmiş

merhaba ; Küçük hacimli tank takılıp ağırlık sorunu halledilir. merak etmeyiniz

http://www.mmo.org.tr/resimler/dosya_ekler/f3caca5ae5c68f7_ek.pdf?tipi=68&turu=X&sube=7

sayın hocam.bu raporun son sayfasında araç net ağırlığı takılan tank ne olursa olsun 65 kg artırılmalıdır diyor.sıkıntı çıkarmasınlar

• takılan tanklar arasında bariz ağırlık farkı var o talimatnamede öyle yazıyor ama uygulamada mantıklı olarak bakılıyor merak etmeyiniz tecrübe ile sabittir bir sıkıntı olmayacaktır.
  • ben de lpg taktırmada ağırlık sorunu yaşayanlardanım. 0850'li TÜV hattını aradım ve sordum. simit tanklı lpg setlerini sabit 65kg olarak sayıyorlar. adam açık ve net olarak muayeneden geçmez dedi. ruhsatta net ağırlığı değiştirmenin yollarını arıyorum. yarın trafik tescile gideceğim...

2010 getz
    net ağırlık 1188
    brüt 1510

net ağırlığı 1144 yaptırabilirsem sorun kalmayacak, ucundan kurtaracak.

bu arada 2011 getzlerin net ağırlığı 1144 kg, sanki ayarlamışlar. Ne garip...

daha da garibi 2010 model getze hyundai garantili olarak BRC lpg kiti taktıranlar ve muayeneden geçemeyenler var. assan (ithalatçı) ile davalar söz konusu...
  • Arkadaşlar bu konuda benim çok büyük problemim var.
    aracım HONDA HRV LPG ağırlık problemi
    YARDIM LÜTFEN
    aracın net ağırlığı 1393 lpg ile birlikte 1458 oluyor azami ağırlık 1660

1660-1458 =202
    TÜVTÜRKün istediği 300 ve üzeri

ne yapmam gerekiyor.
    LPG taktırdım
    geri söktürsem yine olmuyor
    anlamadım bi ben mi kullanıyorum yooook
    nedir bu sorun bilerek mi yapıyorlar
    sorun varsa çözümü de olmalı
    lütfen cevap

Bİ ÇARE LÜTFEN
  • quote:

Orijinalden alıntı: talhakayseri

Arkadaşlar bu konuda benim çok büyük problemim var.
    aracım HONDA HRV LPG ağırlık problemi
    YARDIM LÜTFEN
    aracın net ağırlığı 1393 lpg ile birlikte 1458 oluyor azami ağırlık 1660

1660-1458 =202
    TÜVTÜRKün istediği 300 ve üzeri

ne yapmam gerekiyor.
    LPG taktırdım
    geri söktürsem yine olmuyor
    anlamadım bi ben mi kullanıyorum yooook
    nedir bu sorun bilerek mi yapıyorlar
    sorun varsa çözümü de olmalı
    lütfen cevap

Bİ ÇARE LÜTFEN

aracınızın ruhsattaki azami ağırlığı yanlış. bu kilogram ile zaten yolcu kapasitesi ağırlığını(4*75=300 kg.) aşıyor . önce ruhsata doğru olan(araçta etiket üzerinde yazan veya aracın teknik belgesindeki ağrılık) ağırlığı işletin, bu ağırlığa göre LPG projesini alıp, ondan sonra diğer muayene işlemlerini yaptırmalısınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

aracın doğru ağırlık bilgilerini servisten mi almam gerekiyor.

servisten alıp trafiğe tescil ettirmem mi lazım.

LPG taktırdığım firma ne yapacağını şaşırdı ilk defa başımıza geliyor diyorlar.

bu şekilde benim durumda olan biri var mı merak ediyorum...

diğer araçlarda var mı bilmem ama HONDA HRV kullanıcısı olup yeni LPG taktıracak herkesin başına geleceği kesin ve bunun çaresini düşünmesi gereken HONDA mı BAKANLIK mı TÜVTÜRK mü yoksa ben mi ... bilemedim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: talhakayseri

öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

aracın doğru ağırlık bilgilerini servisten mi almam gerekiyor.

servisten alıp trafiğe tescil ettirmem mi lazım.

LPG taktırdığım firma ne yapacağını şaşırdı ilk defa başımıza geliyor diyorlar.

bu şekilde benim durumda olan biri var mı merak ediyorum...

diğer araçlarda var mı bilmem ama HONDA HRV kullanıcısı olup yeni LPG taktıracak herkesin başına geleceği kesin ve bunun çaresini düşünmesi gereken HONDA mı BAKANLIK mı TÜVTÜRK mü yoksa ben mi ... bilemedim...

aracın teknik belgesini honda servisinden talep edebilirsiniz. bu belge ile trafik şubede ruhsat yenilemesi yapıp ondan sonra LPG işletim işlemlerini yaptırabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.