Şimdi Ara

Bulut bilişim 2015 yılında 14 milyon yeni iş imkanı yaratacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bulut bilişim 2015 yılında 14 milyon yeni iş imkanı yaratacak






    Kullanıldığı tüm sektörlerde maliyeti azaltan ve daha fazla erişilebilirlik sunan bulut bilişim altyapısına dünyanın pek çok ülkesinde büyük yatırımlar yapılıyor.




    Dünya çapında işsizliğin yüzde 8 seviyesinde olduğu bir dönemde tekstil gibi duraklamaya başlayan sektörlerin tersine, bulut bilişim sektörü hızla büyüyor. IDC firmasının yaptığı analize göre 2015 yılında bulut bilişimin yarattığı yeni iş imkanı sayısı 13.8 milyon olacak. Gelir bakımından ise tahmin edilen seviye 1.1 trilyon dolar.




    Bulut bilişimde en çok iş imkanı oluşacak bölümler ise mobil platformlar, sosyal ağlar ve büyük veri denen veri analiz teknolojileri.




    Bunların arasında 40 milyar dolar gelir beklentisi ile büyük veri analizi, en çok kariyer imkanının olduğu bölüm olacak. Firmalar müşterileri hakkında daha fazla bilgi edinmek için devasa verileri analiz etme ve kullanma hayati bir önem taşıyor. Kariyer sitelerinde de veri analizine yönelik iş ilanları artmış durumda.




    Dünyada ülkelerin bulut bilişim sektöründe yükselişlerine dair analizler de ilginç veriler ortaya koyuyor. 




    Bulut bilişim kaynaklı iş imkanları konusunda en büyük sıçramayı Latin Amerika ülkeleri yapıyor. Brezilya, Meksika, Şili, Arjantin ve Meksika (Kuzey Amerika) ortalama yüzde 380'lik bir artış gösteriyor. Bu ülkeler gelişmekte olan ülke kategorisinde ve bilişim teknolojilerinde de gözle görülür bir gelişme yaşanıyor.




    Avrupa kıtasında 2015 yılındaki artış ortalama yüzde 135 civarında olacak. Özellikle bölgede yaşanan ekonomik krizin yatırım planlarını da etkilediği görülüyor.




    Çin, Güney Kore, ABD ve Kanada'da ise yüzde 80 seviyesinde bir artış yaşanacak. Bulut depolama konusunda önemli adımlar atılan bu ülkelerdeki artış gelişmekte olan ülkelerdeki gibi büyük olmuyor.




    İş pozisyon sayısı ise ülke nüfusuna göre oranlandığı için biraz farklılaşıyor. 2015 yılında Çin, 4 milyon 600 bin bulut bilişim odaklı iş imkanı yaratacak. Bu sayı Hindistan'da 2 milyon civarında. ABD'de 1 milyon, Endonezya'da ise 900 bin civarında. Brezilya'da 400 bin civarında seyrediyor.

     








  • Bulut haberleri ve gelismeleri iyici artti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulut bilisim nedir ki? Bir firma adi mi yoksa bir sektor, teknoloji ismi mi?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    Bulut haberleri ve gelismeleri iyici artti.

    Çünkü geleceğin büyük teknolojilerinden birisi..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de bulunan internet yüzünden ise iş olanakları -100bin civarına ulaştı...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Statistik

    Bulut bilisim nedir ki? Bir firma adi mi yoksa bir sektor, teknoloji ismi mi?


    Bulut bilişim verilerin, uygulamaların uzaktaki progesyonel sistemler üzerinde barındırılmasıdır. Örneğin muhasebecisiniz ve kullandığınız paket yazılımlar var, bunlar için firma bünyesinde sunucu sistemleri vs. kurulup bunun için yatırımlar yapmak yerine uzaktaki sunucular üzerinde online çalışan sistemler kuruluyor ve siz sadece client bilgisayarlar alıp uzaktaki sisteme bağlanıyorsunuz, kurulum yedekleme ve bunlar için gerekli ekipman satın almanız gerekmiyor. Ayrıca verilerinize herhangi bir yerden internet üzerinden erişebiliyorsunuz. Bunu daha da geliştirip ileride aynı şekilde işletim sisteni, oyun, film gibi uygulamalar içinde mümkün hale getirme çalışmaları sürüyor, yani oyun oynamak için süper bilgisayar almak yerine uzaktaki süper bilgisayar üzerinden oyun oynayabileceksiniz. Kısacası tüm dijital ortamdaki verileriniz uzaktaki sistemler üzerinde barındırılacak diyebiliriz.




  • Bulut Teknolojisi bi çok sektöründe ölümüne neden olacak, ben şimdiden usb bellek kullanımı bıraktım mesela :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Statistik

    Bulut bilisim nedir ki? Bir firma adi mi yoksa bir sektor, teknoloji ismi mi?

    Asagida da cevap verilmis, bir yontem diyebiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'de bulunan internet yüzündenbi çok sektöründe ölümüne neden olacak, ise iş
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.