Şimdi Ara

Hepsi bir arada bilgisayarlar, masaüstü bilgisayar pazarının kurtarıcısı olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
3.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Hepsi bir arada bilgisayarlar, masaüstü bilgisayar pazarının kurtarıcısı olacak


    Endüstrinin önde gelen araştırma kuruluşlarından IHS’e göre, önümüzdeki yıllarda masaüstü bilgisayar pazarına hepsi bir arada yani AiO (All in One) çözümleri damgasını vuracak.

     

    IHS’in yayınladığı son rapora göre geçen sene 13,7 milyon birim hepsi bir arada bilgisayar satışının gerçekleştiği pazarda bu sene %20 artış ile 16,4 milyon adet hepsi bir arada bilgisayar satılacak. Hepsi bir arada bilgisayarlarda yaşanan bu artışın aksine geleneksel masaüstü bilgisayar pazarında ise 2012 yılında, 2011’e göre sadece %0,3’lük artış ile 132,03 milyon adet bilgisayar satışı gerçekleşecek.

     

    IHS, yıllık bazda ortalama %13’lük artış ile 2016 yılı itibariyle hepsi bir arada bilgisayar satışlarının 24,8 milyona ulaşacağın öngörürken; buna bağlı olarak geleneksel masaüstü bilgisayarların satışlarında ise büyük ölçüde azalma bekliyor. Ancak, hepsi bir arada bilgisayarların satış sayısındaki bu artış ile masasüstü bilgisayar pazarındaki yukarı yönlü trendin az da olsa korunacağı düşünülüyor.

     

    IHS’in kıdemli analistlerinden Craig Stice, hepsi bir arada bilgisayarların sadece kasa ve monitörü birleştirmesiyle değil yüksek form faktörleri, daha büyük ve kimi modellerdeki dokunmatik ekranlarıyla birçok kullanıcıya cazip geldiğini belirtiyor. 

     

    Özellikle 20” ve üzeri olmasıyla birçok tüketici için cazip bir tercih haline gelen hepsi bir arada bilgisayar fiyatları ortalama 500 dolardan başlıyor ve 2000 dolara kadar yükseliyor.

     

    Araştırmaya göre hepsi bir arada bilgisayar pazarının en büyük oyuncusu %28’lik pazar payı ile Apple. iMac’in gerek tasarımı, gerekse de güçlü donanımıyla öne çıktığı pazarda Apple’ı  Lenovo, Dell, HP ve Sony  takip ederken; Apple, HP ve Lenovo ile hepsi bir arada bilgisayar üzerine iş birliği yapan Tayvanlı Quanta Computer, pazarın en büyük üreticisi olarak öne çıkıyor.











  • Normal bir kasalı performansında hiç all in one pc görmedim

  • yüksek performaslı olmuyorlar

  • Gercek Performans masaustunde olur

  • Yeriniz varsa zaten mantıksız, hem performans hem de görünüş açısından diğer masaüstü sistemlerden geri kalıyorlar.
    Aynı fiyata toplanabilen sıvı soğutmalı ve güzel modifiye edilmiş bir kasadan kimse kurtulmak istemez. Bu tarz sistemler yer olarak çok sıkıntı yaşayan kişiler için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oltanoltan

    Normal bir kasalı performansında hiç all in one pc görmedim

    Çünkü içinde kullanılan parçalar notebook parçaları.

  • Açıkçası kablo vs uğraşmak istemeyenler için, oyuna çok fazla ilgisi olmayanlar için iyi bir çözüm. All in one pcler günlük kullanımda gayet yeterli olabiliyor. Zaten bu pcler günlük temel kullanım için tasarlanan cihazlar.

  • Aslında Modüler olsa ortak bir bağlantı noktası gibi, Depola mı için nas benzeri bir modül, grafik modülü ve merkezi işlem modülü gibi yapboz misali üst üste takılabilse.

  • Açıkçası en üst ayarlarda oyun oynamayanlar hariç herkesin işini görecek bilgisayarlar. Hem daha derli toplu görünüyor hem daha şıklar. Bir sonraki bilgisayar güncellememde de alacağım bilgisayar kesinlikle hepsi bir arada formatında olacak. Rahatlık ve ergonomi gibisi yok.

  • Masaüstü performansını hiç bir cihaz veremez.Ayrıca masaüstü bilgisayar bir tutkudur.Şöyle bilgisayar dediğin biraz insanı uğraştıracak ne bilim içindeki tozlları temizleyeceksin parça alıp takabileceksin soğutma takabileceksin overclok yapabileceksin ya da kasanı modlayabileceksin kendi arzuna göre...

    Hal böyleyken hepsi birarada pcler sadece aman abi ben pcden anlamam etmem az yer kaplasın felan fulan diyen kullanıcılara hitap eder ancak...Yada belki bazı kurumlarda pratiklik açısından kullanılabilir...

    O kadar saçma bir haber ki masaüstü pcler en son ölecek segment...Tablet ölür cepler ölür notbooklar netbooklar ultrabooklar ölür ama masaüstü hayatta ölmez.

  • All in one ların masaüstüne performans olarak yetişmesi şuanlık imkansız.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • özellikle şu imac'leri kullanmış biri olarak allah kolaylık versin diyorum klima altında kullanmıyorsanız bildiğin ufo ısıtıcısının karşısına geçip 75cm'den dayanma testi yapmakla aynı
  • Azcik sabir arkadaslar, hemen oturmamasi normal yeni seylerin...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes bu cihazların bir masaüstü pc kadar performansa sahip olmadığından bahsetmiş. Ama farkında olmadıkları şey bu cihazların performans odaklı olmadıkları. Bu cihazlar zaten başlıbaşına farklı bir kategori. Zaten profesyonel programlarla iş yapan kullanıcıların kendi iş odaklı güçlü bilgisayarları olur. Ama unutulmaması gerekenşey bilgisayarı profesyonel manada iş ve performans odaklı kullanan kullancı kitlesinin sayısı inanılmaz küçük. Hatta çoğu insan için bilgisayar bir web tarayıcısından ibaret. İşte bu kullanıcılar için önemli olan şey; az ses, az güç, kablo karmaşası ve diğer ayrıntıların kaybolmasıdır. Bunu tablet ve smartphone satışlarından da çıkartabiliriz. İnternetin yaygınlaşması ve bilgisayarlatın belli bir gücün üstüne çıkmasıyla birlikte artık kullanıcıların istekleri değişti. O yüzden bu AİO pc' ler büyük bir çoğunluk için oldukça yeterli ve zarif bir çözümdür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trapattoni11 -- 16 Temmuz 2012; 1:17:14 >




  • Evet masaüstü bilgisayarlar yerini All in One (hepsi bir arada) bilgisayarlara bırakıyor.. Genelde hep denirdi zamanında laptoplar geleceğin melez bilgisayarları olucak diye sonra tabletler, ultrabooklar, güçlü mobil cihazlar bozdu işi.. Zaten ben bu noktadan sonra hazır masaüstü PC modellerinde bir artış olacağını sanmıyorum.. Aksine yavaş yavaş eriyiceklerdir.

  • Kendi bilgisayarını toplamanın zevkini hiçbir All in One veremez

  • All in one pc benim de çok istediğim bir bilgisayar, lakin o iş gma4500 gt520 ile olmaz. İsteseler üzerine bir gtx560 veya 6870 koyarlar.

  • Ozel sirketlerde kullanilabilecek bir bilgisayar. Gunluk hayatta bilgisayar kullananlar icin ideal degil. Sahsen kendi oyun bilgisayarimi kaldirarak bunu kurmam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bankalar bilgisayara sadece muhasebe verisi giren normal kullanıcılar bu tür bilgisayarlara gececek hi end oyuncular gene makina toplaya bilir fakat bunlar inanın cogunluk degil...

  • Benim tahminim "hepsi bir arada bilgisayarlar" 2-3 yıl içinde çok satılan bilgisayarlar haline gelecek, performans açısından da çok iyi olacaklar.
    Ben HP nin dokunmatik ekranlı hepsi bir arada bir modelini kullanıyorum, oyun oynamak için iyi değil, ofis uygulamaları ve internette dolaşmak için ideal.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.