Şimdi Ara

Cesare deve morire - Caesar Must Die (2012) | Paolo Taviani, Vittorio Taviani

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
637
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
     Cesare deve morire - Caesar Must Die (2012) | Paolo Taviani, Vittorio Taviani

8 Haziran'da Türkiye'de gösterime giren İtalya yapımı filmin konusu şu şekilde (alıntıdır);
    "Yüksek güvenlikli Rebibbia Hapishanesi'nin mahkumlarından oluşan oyuncu kadrosu ile endişe, umut ve sanattan geçen bir yolu takip eden Sezar Ölmeli, hapishanede Shakespeare'in Jül Sezar oyununu başarıyla ortaya koyan mahkumların yaşamını gözler önüne seriyor. Sanatsal performansı gerçekleştirmek için biraraya gelen mahkumların günlük hapishane yaşamları ve onların iç dünyalarını ortaya çıkartmayı başaran Taviani Kardeşler, başarılı ve yaratıcı bir filme imza atıyorlar.
    Sezar Ölmeli, 31. İstanbul Film Festivali'nde Yıllara Meydan Okuyanlar bölümünde ülkemizde de seyirciyle buluşmuştu.
    "

Filmin 8 ödülü var, bunlardan biri de Berlin Film Festivali, Altın Ayı ödülü.

Filmin fragmanı;
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• aldım listeye hdd alınca film izlemeye devam edicem :D

@Dönüşüm Altın Ayı diğer ödüllerin yanında zayıf gözükse de önemli bir ödül aslında bana göre. Heyecanla bekliyorum alt yazısının çıkmasını. İtalyan sineması iyidir, bu yönetmenlerin de film geçmişleri başarılı gözüküyor. Shakespeare oyunu olması da ilgi çekici. Shakespeare okumuyoruz ya da tiyatrosunu izlemiyoruz bari film olarak izleyelim
  • 2012 yapımı filmlerden izlediğim en kalitelisi bu filmdi.
    Tiyatro ile sinemanın birleşimi ancak bu kadar güzel olabilirdi. İçinde barındırdığı o duygu müzik ile de çok iyi uyum yakalamış.
    Mahkumlar belkide o oyun sahnelerinde kendilerini bir an özgür zannettiler. Sanat onların zihinlerini boşalttı ve daha farklı düşünmelerine neden oldu. Fakat oyun bittikten sonra yaşadıkları ortamın ne kadar berbat dayanılmaz bir yer olduğunu farkettiler. Filmin süresininde kısa olmasından dolayı tadı damağımda kaldı desem yeridir. Çoğu kişiye hitap etmiceğini düşünüyorum En azından süresinin bu kadar kısa olmasından dolayı şans vermelerini bekliyorum. Kesinlikle tavsiye ederim.
  • @Casco! Bence de bu yılın en iyi filmlerindendi. Yılların yönetmenlerinden de böyle anlamlı bir film çıkabilirdi. Hükümlü insanların kendilerini sanatla nasıl özgür hissettikleri çok güzel aktarılmıştı. Herkese hitap etmeyebilir ama denemekte fayda var derim.

@Mat35 Dediğinize katılıyorum. Herkes de izlemeli.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.