Şimdi Ara

Microsoft : Apple hatalı, artık PC+ dönemine giriyoruz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
4.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj






  • Apple'ın kurucusu Steve Jobs'ın ilk iPad modelini piyasaya sürdüğü dönemde söylediği "PC sonrası dönem" ifadesi, o günden bugüne çok tartışıldı. iPad ile PC'lerin tahtının sallanacağı anlamını taşıyan bu ifade bugün pek karşılığını bulamasa da yine de tartışılmaya devam ediyor.




    Microsoft'un operasyon şefi Kevin Turner, Dünya Ortaklar Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Aple'ın PC sonrası dönem fikrini tartışmaya açtı. 




    Turner, kendi açısından Apple'ın hatalı olduğunu, Apple'ın çok iyi donanım ürettiğini ancak işletim sistemi içerisindeki gerçeklerin çok daha farklı olduğunu belirtti. Apple'ın önce PC sonrası dönemi konuştuğunu, sonrasında ise PC ve tabletin ayrı şeyler olduğunu irdelemeye başladığını ifade eden Turner, Windows 8 ile birlikte PC+ çağına gireceklerini, Bill Gates'in de bu dönemi 1999 yılında öngördüğünü vurguladı.




    Windows 8 ile birlikte tek bir tuşa basarak PC ve tablet arasında akıcı bir şekilde geçiş yapılabilecek. Dokunmatik bir ekran ve stylus kalem yanında bir klavye ve bir fare de olacak. 




    Turner yeniden tasarlanan Windows'un oyunun kurallarını değiştirdiğini dile getiriyor. Metro arayüzü ile tüm ürünlerinin tasarımını baştan aşağı değiştiren Microsoft, gelecek yıl da bu arayüze yatırım yapmaya devam edecek.

     








  • Apple çoğu yerde hatalı. Kaliteli ve stabil ürünleri var ama cok ciddi strateji hataları var. Yakındır inişe geçmeleri. Bu sefer Steve Jobs'u kovmadıklarından kurtuluş için geri getirme şanslarıda olmayacak.

  • Arkadaşlar konuyla hiç alakası olmadığını biliyorum ama size bir şey sormak istiyorum.http://www.chillingo.com/games/angry-birds/ adresli sitenin uygulama mağazasında clickgamer.com yazan bir yayımcı tarafından yayınlanan bir angry birds oyunu var. Bu angry birds oyununun sahte ve virüslü olarak hazırlanmış bir uygulama olup olmadığını sormak istedim çünkü angry birds ün asıl yayımcısı rovio iken aynı oyunun başka bir yayımcıda da olmasını garipsedim. Yardım edecek olanlara şimdiden çok teşekkür ederim..

  • Vizyoner olmak bol keseden sallamak anlamına gelmiyor. Bir şeyin yerine daha iyisini koyamadığınız sürece o şeyi tedavülden kaldıramazsınız. Steve Jobs tabletleri pardon ipad'ler ilk çıktığı dönemde Steve abimiz bir elma pazarlama stratejisi klasiği olarak daha sonra yalamak üzere bol keseden iddialı beyanatlar tükürdü, adamın ağzından çıkan her lafı allah kelamı sayan ciddi bir kesim de alık alık bu laflara itimad edip peşinden gitti. Jobs'un oyunu baştan beri bu kesimin başlatacağı saçma sapan tartışmalara bel bağlıyordu zaten. Ne kadar iddialı konuşursanız o kadar tartışılırsınız, ne kadar tartışılırsanız o kadar uzun süre reklamınız olur... Bu şekilde aptal yerine konulmaktan, kullanılmaktan hiç gocunmayan ciddi bir kesim elma fanboyu sayesinde hala bu tür haberlerle muhatap olmamız daha acı. Bu haberde de Tim Cook benzer amaçlarla aynı trene atlamışa benziyor. PC severlere müjde: Korkmayın yahu bişey olmaz devam edin ekran kartlarına bakmaya! Çok acaip sanal gerçeklik konsolları, azınlık raporu filminde Tom Cruise'un kullandığı gibi arayüzler, kuantum bilgisayarlar falan çıkmadığı sürece kutsal ekran-kasa-klavye üçlemesinin hiçbir yere gittiği yok. Müsterih olun.





  • Samsung un tableti görmesem hadi ordan derdim ama adamlar haklı.

  • Apple'ın son çırpınışları.
    Apple'ın kibirli yükselişi bitiyor vu bu yüzden artık kinlerinden hırslarından etrafa zehirli kusmuklarını saçmaya başladılar.
    Ama kendi kusmuğunda boğulacaklar.

  • eskiden her işi yapan alet iyi alet anlayışı ile bir şeyler satılırdı !
    bizde ( ben bile ) buna inandık ve o aleti aldık

    şu an eski bilgisayarımın kasasından nasıl kahve makinesi yaparım diye kendin yap proje şeması arar oldum

    uzun lafın kısası en güzel tek iş yapan dahası tek işi adam gibi sorunsuz yapan makine harbi makinedir anlayışıyla olaya bakıyorum ! yani konsollar bile oyun için çıkıyor ve kendine bir piyasa yaratıyor ise !

    PC'de oyun oynama anlayışı sadece kendi PC'sini toplamak isteyen bir kültürün hafta sonu eğlencesidir

    Pc ne dir derseniz bu neye Pc dediğinizle alakalı bir şeydir :)


    Microsoft : Apple hatalı, artık PC+ dönemine giriyoruz


    Microsoft : Apple hatalı, artık PC+ dönemine giriyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 15 Temmuz 2012; 8:28:44 >




  • Arkadaşlar biraz insaflı olalım. Steve Jobs'a yatıp kalkıp dua etmek gerek, adamın sayesinde 2 önemli akım başladı. Tablet bilgisayarlar ve dokunmatik cep telefonları. İki cihaz da (hangi marka olursa olsun) teknoloji harikaları.
    Diyebilirsiniz ki zaten bi şekilde bu cihazlar çıkacaktı. Doğrudur ama fiyatları, kaliteleri, yenilikçi fikirleri şu andaki seviyede asla olmazdı. Windows8 gibi radikal bir değişim göremezdik.

    Bence apple sayesinde;
    Düşük güç tüketimi, yüksek performans işlemciler çoğaldı
    Cep telefonları çağ atladı
    Dokumatik ekran üreticileri ihya oldu
    Android işletim sistemi gelişti
    Microsoft gerçek anlamda yenilik yapmak zorunda kaldı
    Ultrabook cıktı. (Tablet'ler olmasaydı kesinlikle ultrabook'un çıkacağına inanmıyorum)

    Aklıma gelmeyen daha birçok şey olabilir. Ama lütfen apple'ı yerden yere vururken, politikalarını eleştirirken bize kattıklarını da unutmayalım.





  • Benim de görüşüm bu yönde ancak pc sonrası dönem gelebilir ancak şöyle gelebilir tabletten bulut bilişim yardımı ile kendi ios veya android tabletinde windows çalıştırırsın. Yani kısacası windows bitmez. Kaliteli bir üretim için windows pc şart. Bu yazıyı yazmamın amacı diğer mobil işletim sistemlerini kötülemek değil ama durum ortada şu vakitte ios, android vs. tüketim için hazırlanmış işletim sistemi üretim için hazırlanmış işletim sistemleri windows, linüx vs.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Apple'ın son çırpınışları.
    Apple'ın kibirli yükselişi bitiyor vu bu yüzden artık kinlerinden hırslarından etrafa zehirli kusmuklarını saçmaya başladılar.
    Ama kendi kusmuğunda boğulacaklar.

    Dogru soyle gecen gun samsung zehirli kusmuklarini saciyor diyen misafir de sendin degil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jovanovic

    quote:

    Orijinalden alıntı: DH MisafiriAppleın son çırpınışları. Appleın kibirli yükselişi bitiyor vu bu yüzden artık kinlerinden hırslarından etrafa zehirli kusmuklarını saçmaya başladılar.Ama kendi kusmuğunda boğulacaklar.
    Dogru soyle gecen gun samsung zehirli kusmuklarini saciyor diyen misafir de sendin degil mi?


    Zehirli kusmuk ne ya :D Çok çizgi roman okumuş.

  • Mesut ile erdinin incelediği slate PCyi gördükten sonra kesinlikle hak veriyorum.. adamlar gümbür gümbür geliyor... kesinlikle başarılı olacaklarını düşünüyorum.. masaüstü PC için o windows8'e aynı şeyi söyleyemem ama tablet için mükemmel bir çözüm olmuş...

  • "Who wants a stylus?" demek istiyorum ayrıca iPad ve Mac bence ayrı dünyalar. Kaldı ki OS X Mountain Lion, iOS ile OS X'in birbirine gittikçe yaklaşacağının bir işareti yani Apple zaten cihazlarını gittikçe birbirine yaklaştırıyor. Gereksiz konuşmuş sanki.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cagataykoroglu

    Samsung un tableti görmesem hadi ordan derdim ama adamlar haklı.


    Aynen.
    Mac satışlarının yükselmesinin bir sebebi de iOS uygulamaları sadece MacOSX te programlanıyor olması. iOS düşüşe geçince Mac lerde düşüşe geçecek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: myhotyro

    Apple çoğu yerde hatalı. Kaliteli ve stabil ürünleri var ama cok ciddi strateji hataları var. Yakındır inişe geçmeleri. Bu sefer Steve Jobs'u kovmadıklarından kurtuluş için geri getirme şanslarıda olmayacak.

    +1 ancak Ürünlerinin kaliteli olduğunu donanıma dokunma dışında hissetmemize izin vermeyen ve çok kul hakkı yiyen bir firma Apple. IPHONE'dan IPAD'e kadar tüm ürünlerinde kullandığı IOS'de tıpkı Sony'in kendi PS3 System Software'inde yaptığı gibi birçok imkanı kilitliyor ve özgür, ücretsiz, sertifikasız 'ev tipi' uygulama geliştirme ortamını gasp ediyor.

    Gerçek ederinden pahalıya satılması ve 7 bin liralık MacBook'a 4 GB Ram koyması gibi tüketiciye yaptığı hakaretleride unutmayalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokooo



    Who wants a stylus? demek istiyorum ayrıca iPad ve Mac bence ayrı dünyalar. Kaldı ki OS X Mountain Lion, iOS ile OS Xin birbirine gittikçe yaklaşacağının bir işareti yani Apple zaten cihazlarını gittikçe birbirine yaklaştırıyor. Gereksiz konuşmuş sanki.




    aynen gereksiz konuşmuz ve Steve derki benim zaten 10 tane parmağım var neden sadece tek bir stylus pen denen kaleme bağlı kalayım bu çok saçma :D Adam haklı ;)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ParacelciuS

    Arkadaşlar biraz insaflı olalım. Steve Jobsa yatıp kalkıp dua etmek gerek, adamın sayesinde 2 önemli akım başladı. Tablet bilgisayarlar ve dokunmatik cep telefonları. İki cihaz da (hangi marka olursa olsun) teknoloji harikaları. Diyebilirsiniz ki zaten bi şekilde bu cihazlar çıkacaktı. Doğrudur ama fiyatları, kaliteleri, yenilikçi fikirleri şu andaki seviyede asla olmazdı. Windows8 gibi radikal bir değişim göremezdik. Bence apple sayesinde;Düşük güç tüketimi, yüksek performans işlemciler çoğaldıCep telefonları çağ atladıDokumatik ekran üreticileri ihya olduAndroid işletim sistemi geliştiMicrosoft gerçek anlamda yenilik yapmak zorunda kaldıUltrabook cıktı. (Tabletler olmasaydı kesinlikle ultrabookun çıkacağına inanmıyorum)Aklıma gelmeyen daha birçok şey olabilir. Ama lütfen appleı yerden yere vururken, politikalarını eleştirirken bize kattıklarını da unutmayalım.


    "diyebilirsiniz ki bi şekilde bu cihazlar çıkacaktı" tablet bilgisayarlar zaten vardı hatta windows'un xp tab pc edition adlı 2001 çıkışlı bir yazılımı da mevcuttu,dokunmatik önceden de geliştirilen bir teknolojiydi zaten bildiğim kadarıyla ilk dokunmatik mobil cihaz palm tarafından çıkarıldı.Bunlar yanlış olabilir bunları önceden edindiğim bilgilerle söylüyorum ama kesin olan bir şey var madem insaflı olmaktan söz ediyoruz şuan da nokia'ya yapılan en büyük ayıp olur o zaman.Tamam şimdi windows phone hariç işletim sistemleri hata olabilir ama hiç kimse çıkıp demiyor ki bu adamlar olmasa hala el kadar antellerle dolaşıyorduk





  • Aramızda hala apple ürünü alıp kullanmayan ve gelipte burada yorum yapan arkadaşlar var. Önce alın kullanın aradaki farkı gözlerinizle gördükten sonra yorum yapın. Android android diyorlar aldık kullandık denedik gördük. 2000 tl para verdiğimiz telefonda birçok uygulama hata verip kapandı. iphone da kullandım ve böyle bir durumla karşılaşmadım. ios ve os x ikilisi gerçekten harika işletim sistemleri. Apple ın düşeceğini söyleyen arkadaşlar bence microsoft için endişelensinler. windows server 8 e metro arayüzünü getiren firma sonuçta! sanırım server işletim sistemini tabletlere yükletecek.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrPerFormance

    Aramızda hala apple ürünü alıp kullanmayan ve gelipte burada yorum yapan arkadaşlar var. Önce alın kullanın aradaki farkı gözlerinizle gördükten sonra yorum yapın. Android android diyorlar aldık kullandık denedik gördük. 2000 tl para verdiğimiz telefonda birçok uygulama hata verip kapandı. iphone da kullandım ve böyle bir durumla karşılaşmadım. ios ve os x ikilisi gerçekten harika işletim sistemleri. Apple ın düşeceğini söyleyen arkadaşlar bence microsoft için endişelensinler. windows server 8 e metro arayüzünü getiren firma sonuçta! sanırım server işletim sistemini tabletlere yükletecek.

    ipad 2 sahibiydim. halen iphone kullanan biri olarak yukarıdaki yazıyı yazdım. senin gibi at gözlüklüler yüzünden apple köşeyi döndü.




  • apple ın 2 büyük eksiği var bence
    1-) işletim sistemi çok kapalı, güvenlik diye ölüyor. Bu biraz daha serbestleştirilebilinmeli (yani olağan işletim jailbreak in uygun olan kısmı iel birlikte açılmalı)
    2-) hafıza kartının olmaması -ki bunu anlamış değilim hiçbir ortamda tartışılmıyor (4s imi ilk aldığımda hafıza kartı yok mu onun diye dalga çeilmiştim)- bunun nedeni de heralde gene güvenlik tutkusu. ama apple gibi bi şirket sadece telefonu algılayan bi hafıza kartı yapamıyosa sorun var demektir

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.