Şimdi Ara

SEAT LEON MK3/5F ANA KONU (274. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
58.431
Cevap
357
Favori
2.705.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 272273274275276
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: feyzson

quote:

Orijinalden alıntı: gokcell19

quote:

Orijinalden alıntı: Mordeaur

Bir çok bi-xenonlu araç kullandım ve kesinlikle diyebilirim ki ledlerin kısa far aydınlatması başarısız. Bir miktar yukarı ayarlanabilse hallolacak ama bu hali gerçekten kötü. Görünüş ve teknolojinin bu kadar götürüsü olması garip olmuş.

Edit: Mesajımda durumu geneller gibi olmuş ama toparlayayım. Yanal ve aydınlatma kabiliyeti konusunda eleştirim yok, bunları iyi sağlıyor ama mesafe çok kısaymış gerçekten de.

Hocam bende uzun zamandır bu meseleyi araştırıyorum. YouTube da falanda çok kısa gelmişti mesafe. Acaba banami öyle geliyor demiştim. Çözümü vardır inşallah

aracım xenon, otomatik yükseklik ayarlı diye geçiyor ama aracı aldıktan sonra yüksek süratte burnumun dibini zor gördüğümü fark ettim. servis yaşadığım yerde yoktu, ben de ford servise gidip far ayar işinden anlayan eleman buldum. motor kaputunu açıp farın hemen arkasından tornavida tarzı bi aletle yükseltme yaptı, resmen hayata döndü araç, tabi ben de. geceleri ne perişan oluyordum. fabrika çıkış tüm xenonlu araçlar alçak ayarlanıyor dediler servise kızdığım zaman. eğer led farlar da ayarlanabiliyorsa mantık aynıdır, serviste ayarlanabilir, sorun çözülür. led farın ayar yapılma durumu var mı onu biliyor musunuz?

Sordum yok dendi...ki bana normal geliyor mesafe

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: feyzson
    aracım xenon, otomatik yükseklik ayarlı diye geçiyor ama aracı aldıktan sonra yüksek süratte burnumun dibini zor gördüğümü fark ettim. servis yaşadığım yerde yoktu, ben de ford servise gidip far ayar işinden anlayan eleman buldum. motor kaputunu açıp farın hemen arkasından tornavida tarzı bi aletle yükseltme yaptı, resmen hayata döndü araç, tabi ben de. geceleri ne perişan oluyordum. fabrika çıkış tüm xenonlu araçlar alçak ayarlanıyor dediler servise kızdığım zaman. eğer led farlar da ayarlanabiliyorsa mantık aynıdır, serviste ayarlanabilir, sorun çözülür. led farın ayar yapılma durumu var mı onu biliyor musunuz?

Ledlerde de otomatik far ayarı var ama dediğiniz gibi bir uygulama yapıldı ve sorun teşkil etmediyse biz de şansımızı deneyebiliriz. Ledler gerçekten de kısa aydınlatmada başarısız ve tehlike arz ediyor. Uzunları yakınca sorun yok ama uzunları da her daim yakamıyoruz ki.

• Farlar surekli auto modunda birakiyorum hic ellemiyorum yani...baslarda araci actigimda far ayari yapiodu artik yapmiyo neden olabilir

Orijinalden alıntı: Sert-aç

Farlar surekli auto modunda birakiyorum hic ellemiyorum yani...baslarda araci actigimda far ayari yapiodu artik yapmiyo neden olabilir

Auto modunu sadece gece kullanıyorum ''eve varış, evden ayrılış'' özelliği için. Bu özellikte olmasa asla Auto'da kullanmam çünkü karanlık algılaması çok hassas öyle ki gölge bir yere gidiyorsunuz karanlık olmuş gibi yada tünele girmiş gibi kısaları açıyo. Bunun haricinde gündüzleri hep 0'da tutuyorum.

Peki yagmur sensoru icin sagdaki kolu belli bir konuma getirmem gerekiyormu ayarlardan acik

Silecek kolunu en aşağıdan 1 tik yukarı getirmen gerek.

Orijinalden alıntı: HeAdShOcK

quote:

Peki yagmur sensoru icin sagdaki kolu belli bir konuma getirmem gerekiyormu ayarlardan acik

Silecek kolunu en aşağıdan 1 tik yukarı getirmen gerek.

Tesekkurler

Orijinalden alıntı: gokcell19

quote:

Orijinalden alıntı: forgiver

start stop bazen motoru kendiniz çalıştırın diyor, bunun sebebi nedir

hocam geçen gün araştırdım ben o konuyu (start stop marş motoruna ve aküye zarar verirmi diye) çıkan bilgi şu: start stop olan araçların marş motorları diğer motorlardan farklı yani daha dayanıklı rulmanlı bir yapısı var. ayrıca motor start stop ile kapatıldığında marş motorunun yapısında bir çalıştırmalık elektrik depoluyor. dolayısıyla eğer depolanan elektrik yeterli değilse o ekranda yazan bilgi çıkmış olabilir. ama bilgilere internetten ulaştım yani servisten falan değil. %100 doğru olmayabilir.

O mesajın çıkma nedeni araba star stop ile otomatik kapandığında aracı terketmeniz ya da sürücü kapısını açmanızdır. Tekrar geldiğinizde bu uyarı karşınıza çıkacak ve size kontakla arabayı çalıştırmanızı isteyecektir

• kesin şekilde olmadığına eminseniz bence çok ciddi bir hata. muhakkak otomatik yükseklik ayarı olanın manuel de ayarlanıyor olması gerekiyordu. bence sıkıntı yaşayan tüm arkadaşlar servisleri bu konuda sıkıştırsa etkili olacaktır. Allah korusun hayati önemli bi husus bu.

Orijinalden alıntı: wappocan

Arkadaşlar aracın emniyet kemerlerinin yükseklik ayarı ve camların tek dokunuşla açılma özelliği yok mu yoksa ben mi bulamadım?kontrol ettim de benim araçta R de iken sağ aynanın aşağı inmesi ve far yıkama özellikleri mevcut.

Emniyet kemerinin yükseklik ayarı yok.
    Camların tek tıkla yuları kalkması var. Bununla ilgili kılavuzunda açıklama da var.

Orijinalden alıntı: Kıdemli Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: wappocan

Arkadaşlar aracın emniyet kemerlerinin yükseklik ayarı ve camların tek dokunuşla açılma özelliği yok mu yoksa ben mi bulamadım?kontrol ettim de benim araçta R de iken sağ aynanın aşağı inmesi ve far yıkama özellikleri mevcut.

Emniyet kemerinin yükseklik ayarı yok.
    Camların tek tıkla yuları kalkması var. Bununla ilgili kılavuzunda açıklama da var.

Camlar tek tıkla açılıyor we kapanıyor.
  • DSG sanzimanli araci kullanmanin incelikleri nelerdir? Soyle a-z ye sistematik bir sekilde bir arkadas anlatabilirmi. Park ederken (yokusta) ozellikle, karli islak yollarda seyrederken dikkat edilmesi gereken ayrintilar varmidir. Garanti uzatmak dogru bir yaklasimmidir.LED paket li araclarda varsa far yikama nasil calisiyor (on cam yikarken seyir halindeyken calisiyor falan diye yazmislar). 1,2 stil Dsg led paketli araclarda yagmur sensoru varmidir? Cevaplar icin tskkler

• Arkadaşlar, bugün serwisteki randewuma gittim. Bass'lı müziklerde ( hepsinde değil bazı frekans bass'larda) kapılardaki sert plastiklerin zangır zangır ses çıkarmasını dinlettim teşhis edildi. 10:00'da bıraktım, 18:00'de aldım. Aynı müziği defalarca dinleyerek her bir kapıyı onardıklarını söylediler, izolasyon yapmışlar. Serwis çok iyi şekilde ilgilendi sorun çözüldü. Ses çok açıldığında illaki biraz geliyo ama normal şekilde. Eskisi gibi değil artık.

Bu sorunu olan birkaç arkadaş wardı serwise gidin sorunu çözüyorlar bilginiz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeAdShOcK -- 19 Temmuz 2013; 0:50:55 >
  • yakıt deposundan ses gelme olayını servise soran var mı? bu sorunun çözümü yok mu acaba? yakın zamanda ben de leon almayı düşünüyorum... bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar servise sorduktan sonra burada paylaşırlarsa bizde bilgilenmiş oluruz...

Orijinalden alıntı: never_dgn

yakıt deposundan ses gelme olayını servise soran var mı? bu sorunun çözümü yok mu acaba? yakın zamanda ben de leon almayı düşünüyorum... bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar servise sorduktan sonra burada paylaşırlarsa bizde bilgilenmiş oluruz...

Ağırlıklı olarka dizellerde var sorun. Herkes yaşamıyor anladığım kadarıyla.
    Araç normal giderken duyamazsınız kolayına ama ara sokak, dur kalk varsa, inanılmaz rahatsız ediyor benimki..
    İsteyen olursa da dinletirim:)

Arada inanmayanlar çıkıyor benim aracımda yok diyorlar, bizde deli değiliz aldığımız arabayı kötüleyelim:)

Sonuç olarak satıştaki arkadaş Alalh Allah öyle birşey mi varmış arabada dedi.. Servis teknisyenleri konudan haberdar.
    Daha önce de yazmıştım ama tekrar yazayım, Doğuş'a bildirmişler şikayeti, Doğuş'ta stoktaki araçlar üzerinde test edecekmiş.
    Ama stoktaki araçlarda 15km gitmeye yetecek kadar yakıt olduğundan böyle bir sorunla karşılaşılmadı denecek.

Bunun üzerine ben üye olduğum bütün forumlara yazıcam, sonra olmadıklarıma olup yazıcam, sonra şikayet sitelerini gezicem sonra tüketici mahkemesine gidicem vs.
    İş uzun yani...

8 kademe yakıt gözüküyor göstergece, 6 kademe ve altında ses yok denecek gibi neredeyse. Çok ciddibir sallantıda duyuluyor ancak ama doluya yakınsa eyvah eyvah...
    Hatta gitmeye gerek bile yok, bağajı açın biraz sallayın alta doğru bastırıp damacanaların senfonisini dinleyin...

• Bugün dizel dsg ' yi çalıştırdıktan hemen sonra kırmızı ışıkta durdum. start&stop özelliği açıktı durdu sonra çalışmadı stop ettiği bildiğiniz :) hata uyarısı verdi tekrar çalıştırın diye.

Orijinalden alıntı: HeAdShOcK

Arkadaşlar, bugün serwisteki randewuma gittim. Bass'lı müziklerde ( hepsinde değil bazı frekans bass'larda) kapılardaki sert plastiklerin zangır zangır ses çıkarmasını dinlettim teşhis edildi. 10:00'da bıraktım, 18:00'de aldım. Aynı müziği defalarca dinleyerek her bir kapıyı onardıklarını söylediler, izolasyon yapmışlar. Serwis çok iyi şekilde ilgilendi sorun çözüldü. Ses çok açıldığında illaki biraz geliyo ama normal şekilde. Eskisi gibi değil artık.

Bu sorunu olan birkaç arkadaş wardı serwise gidin sorunu çözüyorlar bilginiz olsun.

hallolduysa bende götürürüm sabah. çok teşekkür ederim bilgi için..
  • En caylagindan forum uyesi olarak sormak istedigim soru su gerci belki baska baslik vardir ama ben hic denk gelmedim 1.4 tsi fr kirmizi sunroof+led paket aldik pazartesi teslim alicaz araci acaba kasko icin tahmini fiyatlar ne civarda olucaktir araclarini yeni alanlar bir yardimci olabilir mi bu konuda ?? Tesekkurler..

• Kasko, yas, gecmis kazasizliginiz yasanan sehir, meslek dahil etkilemekte.
    kasko arac bedelinin eksik gosterilmsnden, muafiyetlerden tutun hersey kistikca arttikca degisir.
    Manevi teminat var mesela en onemlisi iken bunu kloza koymak koymamak etkiler.
    En guzeli bir kac firmadan teklif alin. Ful derler ama icinde ne var bilinmez. 1000 tl.ustu, 2500 e kadar dalgali fiyat vardir.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.