Şimdi Ara

Hedefi Yüksek Olanlar için YGS ve LYS1 Kitap Önerileri [ANA KONU]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
130
Cevap
140
Favori
116.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • YGS Sosyal için konu anlatımlı kitaplarla boğulmayın. Tek soru bankası da yeterli tarih, coğrafya ve felsefe için.

    Femin cep kitapları var geçen yaz çıkmıştı onları alıp okuyun YGS tarih coğrafya felsefe için konu anlatımlı kitap almayın ayrıca.

    Tarih: Karekök, palme, fdd. bunlardan birini alın derim ama fem, güvender falan da fena değil ama daha kolay femle güvenderin tarihi.
    Coğrafya: Ateş, karekök. bu ikisi güzel.
    Felsefe: Fem konu anlatımlı yeterli. çıkmış sorular da var içinde.

    YGS Türkçe için de Femin cep kitabını incelemedim inceleyince yazarım ama kötü değildir bence. Aklınızda bulunsun bu.
    Limitin el kitabı da güzelmiş bunu da incelemedim ama aklınızda bulunsun.
    Fem Simetri YGS Türkçe de yeterli konu anlatımı için.
    Soru bankası çözecekseniz Birey yeterli. Palme de yeterli ama daha kalındı sanırım. Karekök de fena değil. Bilfen zor gerek yok bence bilfene.
    Anka yayınları 22x40 paragraf denemeleri örnek olarak ilk 1-2 deneme anka yayınlarının sitesinde var bu da güzel.

    YGS mat için fem konu özetli tek başına yeter. Gerisi sakin olmanıza bakıyor. Son 1-2 test biraz zor ama yeterince test var.
    Çözdüyseniz karekök ygs mat da güzel.

    Geometri temeliniz kötü değilse fem konu anlatımlı lys geo alın eğer tm ya da mf iseniz. konu anlatımı öyle uzun değil konu sonu testleri biraz zor.
    YGS geometri soru bankası olarak karekök ygs geo soru bankası yeter. Bundan sonra lys konularını da fem konu anlatımlıdan bitirip birey b ve/veya karekök lys geo soru bankasını çözerseniz geometri biter.
    Femin geometri soru bankası yerine konu anlatımlıyı alın derim.

    Kimya çok kolay geliyor ygsde. birazcık çalışan biri bile 13 sorunun hepsini yapabilir.
    Kimya hakkında biraz bile fikriniz varsa fem simetri yeter. Hatta fem ygs kimya cep kitabı da iyi olabilir dur ona da bakayım kırtasiyeye bir sonraki gidişimde. Biyolojisine de bakayım hatta.
    Soru bankası olarak Karekök ygs, Güvender ygs, Palme ygs. Palme en iyisi gibi. Çözmeden de full yapılabilir.

    Biyoloji konu anlatımı için fem simetri ygs de güzel güvender ygs konu anlatımlı da.
    karekök ygs soru bankası da güzel. final aslan cingiz olan zor. sayısal olmayanlar çözmesin. palme de sayısallar için çok iyi. fen bilimleri de güzel ama yine sayısallar için diyorum. karekök lys biyoloji soru bankası çözen bir arkadaşım çok güzel demişti ama ben bakmadım.


    ÖZELLİKLE 12. SINIFA GEÇECEK OLAN FEN LİSESİ ARKADAŞLAR KİTAP ALMADAN ÖNCE MUTKALA BAKSINLAR

    Hedefi yüksek söz öbeğini biraz anlaşılır hale getireyim: MF ilk 5000, TM ilk 1000

    Şu sıralar LYS ile uğraştığım için yazamıyorum. LYS bitince kitaplar hakkındaki fikirlerimi burada sizlerle paylaşacağım.

    Önereceğim kitaplar; YGS'deki bütün dersler için en iyi 2-3 konu anlatımlı kitap, yine 2-3 de en kapsamlı ve orijinal soru bankalarından oluşacak.

    LYS için de yalnızca LYS Matematik ve LYS Geometri için konu anlatımlı kitaplar ve soru bankaları tavsiye edeceğim.

    Biraz temeliniz varsa bu kitaplar sayesinde hedeflediğiniz yeri kazanabilirsiniz.
    Öyle bir dersten 4-5 kitap bitirmenize asla gerek yok. Piyasadaki bütün kitapları çözemeyeceğimize göre en iyilerini çözelim diyorum ben. Test sayısı az olmasın ve sorular orijinal olsun. Bu şekilde bir dersten çözeceğiniz 1 ya da 2 soru bankası, hem sizin kafanızın rahat olmasını sağlayacak (bu dediğim sınav anı için çok önemli) hem de bir günde bir dersten 10 tane öss mantığıyla oluşturulmuş test çözeceğinize 2 tane çözeceksiniz ama kaliteli soru çözeceksiniz. Düşündürücü sorular çözeceksiniz.

    Bu şekilde çözeceğiniz kitabı sindire sindere çözmüş olacaksınız, bu da öğrenmenizi kalıcılaştıracak diye düşünüyorum.
    Diğer türlü bir dersten 4-5 kitabı "biri bitsin de hemen diğerine geçip onu da bitireyim" anlayışıyla çözerseniz bu sizin daha sınava girmeden panik yapmanıza neden olabilir.

    İlk önerim: İyi kitapların hangileri olduğunu bilmek ve bu kitapların masanızın üzerinde durması size sınav kazandırmaz. Madem alıyorsun o kitabı çöz. Erteleme.

    2. önerim: Bir ders için 2 soru bankası çözeceksiniz mesela, ikisini de aynı anda almayın. Önce birini alın bitirin, sonra diğer soru bankasını alın çözün. (YGS ve LYS1 dersleri için geçerli. Edebiyat ve biyoloji için değişiyor bu durum.)

    3. önerim: YGS'yi yazın bitirin. Eylülde okullar açıldığında uğraşılmıyor. Sene içinde üzerinizdeki baskı artıyor YGS bitmezse.

    4. önerim: Yazın mümkünse YGS'deki alan dersleriniz için bir soru bankası bitirin. Okullar açılınca her bir LYS dersi için, YGS'ye kadar bir soru bankası çözün. YGS'den sonra da bir soru bankası çözün.
    (Mesela sayısalsanız yazın birer tane mat1, geo, fizik, kimya, biyoloji soru bankası bitsin mümkünse. 3 ayda rahat rahat biter düzenli çözerseniz. Az önce aceleyle çözmek mantıksız dedim evet ama rahat rahat biter 90 günde bunlar. Her bir dersten günde 2-3 test çözmeniz gerekecek yani. Toplam 5 YGS dersi var. Günde 10-15 test. Bir sayısal için hiçbir şey. Alan dışı olan YGS dersleri için de -sayısal için Türkçe ve sosyal- konu çalışmanızı öneririm. Bir sayısal için de Türkçe ve sosyal için konu çalışmak çok soru çözmekten mantıklı zaten. Eylülde okullar açılınca da YGS ile ilgili dershanenizi takip edebilirsiniz. Haftada bir YGS denemesi çözmenizi de tavsiye ederim. Ekim gibi başlayabilirsiniz. Sayısal için örnek vermiştim devam ediyorum. Eylülde okullar açılınca siz de LYS çalışıyor olun. Eylülden YGS'ye kadar birer tane LYS Mat Geo Fizik Kimya Biyoloji soru bankası bitmiş olsun. YGS'den sonra da artık LYS'yi tamamen bitirmek için -nisan ve mayısta- yine LYS Mat Geo Fizik Kimya Biyoloji için birer tane soru bankası çözün. Hemen LYS denemesi çözmeye başlamanıza gerek yok. Mayısın son haftasına kadar LYS konularınızın iyice pekişmesi gerekir bana göre.
    Çözeceğiniz sorular da kaliteli sorular olacağı için konuları iyice kavramış olacaksınız. Çözemediğiniz sorular için daha çok düşünme şansınız olacak.)

    5. önerim: Bir soruyu ilk bakışta çözemeyebilirsiniz. Bu hemen öğretmeninize sormanızı gerektirmez. Eğer kendiniz uğraşır da çözerseniz bu size daha çok şey katar.)

    6. önerim: Forumda "mat2 +45 net için en az 3-4 kitap bitirmen lazım yoksa olmaz" diyenler olabilir. Bir dersten 0 (sıfır) soru bankası çözerek bile full yapabilirsiniz. Unutmayın ki soru bankaları farklı soru tiplerini görmek ve size hız kazandırmak için var. Her sene kaç tane orijinal soru geliyor görüyoruz. Amacımız işi şansa bırakmamak.

    7. önerim: Kitap alırken basım tarihine özellikle bakın. Müfredat değişip duruyor. Yeni konuların eklenmiş olması önemli.




    LYS MATEMATİK

    Bu ders için konuyu anlamanız oldukça önemli. Konu anlatımlı kitap olarak temelinizin olması koşuluyla tek kitap öneriyorum. Bazı yayınların birkaç kitaptan oluşan setleri de var ama bana gereksiz geliyor.

     Hedefi Yüksek Olanlar için YGS ve LYS1 Kitap Önerileri [ANA KONU]


    Fem LYS Mat2 Konu Anlatımlı Soru Bankası. LYS'ye yakın soruları. Temelim vardı benim ve sadece bunu kullanıyorum konu anlatımı olarak. Konu sonu testlerinin sayısı bunun soru bankasından daha fazla ve bu konu anlatımlı olan kitabın soruları daha güzel geldi bana. Ayrıca bir konudan 5 test varsa ilk 3'ü çözümlü. Bunun soru bankasını sevmedim ben buradaki sorular daha kaliteli geldi. Soru bankasında permütasyondan 10 test vardı tamam ama türevden de 10 test vardı integralden 10 test bile yoktu. Bu konu anlatımlı olanda türevden 19 test falan var ilk 7 test de çözümlü. Bu açıdan bununla başlamak en doğru seçim olacaktır ama tekrar söylüyorum temeliniz varsa. Eylülden YGS'ye kadar bunu bitirirseniz çok iyi olur.

     Hedefi Yüksek Olanlar için YGS ve LYS1 Kitap Önerileri [ANA KONU]


    Fen Bilimleri LYS Matematik Soru Bankası. çizgiüstü olan bundan daha kolay geldi bana. Karekökten kesinlikle daha kolay ama fen bilimleri. Birkaç soruda (özellikle trigonometri) işlemler çok uzuyor ama güzel sorular da var. Genel olarak klasik soru tipleri var ama. Bunda ve femde öyle çok orijinal soru yok.

     Hedefi Yüksek Olanlar için YGS ve LYS1 Kitap Önerileri [ANA KONU]


    Final LYS Matematik Soru Bankası. Fen Bilimleri'nden biraz daha zor geldi final ama güzel sorular da var. Bazı sorularda işlem uzuyor fen bilimlerinde olduğu gibi. Gerçi bu durum bütün kitaplarda var.

     Hedefi Yüksek Olanlar için YGS ve LYS1 Kitap Önerileri [ANA KONU]


    Birey B YGS-LYS Matematik Soru Bankası. Bir adım ötesi testleri dışında gayet de çözülüyor. Arada işte bazı sorularında işlemler çok uzuyor. Yine klasik soru tipleri ağırlıkta. YGS konuları da var bence bu açıdan güzel. LYS öncesi YGS konuları da bununla tekrar edilebilir. Eylülden YGS'ye kadar çözülecek 1 kitap bu olabilir. Ama benim favorim Fem konu anlatımlı mat2.

     Hedefi Yüksek Olanlar için YGS ve LYS1 Kitap Önerileri [ANA KONU]


    Zafer LYS Matematik Soru Bankası (Konu Özetli) Bu kitap zor. Matematiğinize güvenmiyorsanız bununla sakın başlamayın. Ayrıca içerisinde YGS konuları da var. İşlemler de uzuyor genelde bu kitapta. Birey B ile bu Zafer'den yalnız birini çözün çözecekseniz. Benim fikrimi sorarsanız ben ikisini de çözmezdim. Çözmüyorum da zaten. Bu demek değil ki bu kitaplar kötü. Kesinlikle güzel kitaplar, yalnızca daha iyileri mevcut.

     Hedefi Yüksek Olanlar için YGS ve LYS1 Kitap Önerileri [ANA KONU]


    Karekök LYS Matematik Soru Bankası. Test sayısı oldukça fazla (türev: 36 test, integral: 32 test, trigonometri: 21 test, polinom: 9 test...) Sorular birbirini tekrarlamıyor. YGS'den sonra tek başına çözülmeli diyorum. Yani mat2 için YGS'den önce 1 soru bankası, YGS'den sonra 1 soru bankası demiştim ya. İşte YGS'den sonra bu çözülmeli. YGS'den sonra günde 4 testle mayısın son haftası bitiyor ama rahat olun. Testler ortalama 16 soru. Mat2'niz çok iyiyse YGS öncesi -eylülden YGS'ye kadar- çözülebilecek tek kitap da olabilir bu. Çözmekteyim ben de bunu. Kitabın neredeyse yarısı orijinal sorularla dolu. Bazı sorularda işlem uzuyor ama sonradan bakıyorum farklı bir yoldan hemen çıkıyormuş sorunun cevabı. LYS orijinal olursa eğer herhangi bir yıl, sorular da kareköke yakın olur bana göre. Evet, şu ana kadar böyle sorular çok da gelmedi ama işi şansa bırakmamak gerek. Belki de bu sene gelecek orijinal sorular, belli olmaz. Genel olarak LYS Matematikte 2-3 soru orijinal oluyor her sene.

    Daha pek çok kitap var LYS Matematik için fakat hedefi yüksek arkadaşlar için bu yazdıklarım fazlasıyla yeterli. Seçimleriniz mümkünse bunlar arasından olsun.

    LYS Matematik için benim önereceğim 2 kitap:

    Eylülden YGS'ye kadar: Fem LYS Mat2 Konu Anlatımlı Soru Bankası + Karekök LYS Matematik Soru Bankası
    YGS'den LYS'ye kadar: Takılın. Yukarıdaki 2 kitap bitmişse tamam, tekrar yapın deneme çözün.


    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    ARKADAŞLAR LYS 2013 SONRASI YAZDIĞIM BAZI ŞEYLERİ SİLMEDEN BURAYA BİR NOT YAZMAK İSTEDİM.
    BİR YERE YAZMIŞ OLMAM LAZIM BU MESAJDA DAHA ÖNCE LYS MATEMATİĞİ ZOR SORMADILAR DİYE BU SENE DE ZOR SORMAYACAKLAR ANLAMINA GELMEZ DİYE.
    DEMEZ OLAYDIM BU SENE HEM ZOR HEM UZUN İŞLEMLİ BİR LYS1 VARDI. HEMEN HEMEN 10 SORU ÇOK ZORDU BENCE. KARMAŞIK SAYI, LOGARİTMA GİBİ KONULARIN SORULARINDA DA İŞLEMLER ÇOK UZUNDU NE YAZIK Kİ. NE DİYECEĞİMİ BİLEMİYORUM ASLINDA. GEOMETRİ SORULARI DAHA NORMALDİ. UZUN İŞLEMLİ SORULARI DA ÇÖZMEK GEREKİYOR ARTIK.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    LYS GEOMETRİ

    Çizdirmeli soruların olduğu kitap neredeyse hiç yok. Arıkan ÖSYM Tipi Geometriye bir bakın ama.

    İlk olarak konu anlatımlı kitap tavsiyesi veriyorum. Geometrisi iyi olan arkadaşlar bu kitabı bitirsin kesin.

     Hedefi Yüksek Olanlar için YGS ve LYS1 Kitap Önerileri [ANA KONU]


    Fem LYS Geometri Konu Anlatımlı. Kullanıyorum ben de. Evet YGS-LYS konuları hepsi var. Analitik de var. Konu sonu testleri de güzel. Bunun üstüne farklı bir yayının soru bankası çözülmeli. Tekrar söylüyorum geometrisi iyi olan arkadaşlar alsın. Son testleri de zorluyor. Basım tarihine dikkat edin yalnız.

     Hedefi Yüksek Olanlar için YGS ve LYS1 Kitap Önerileri [ANA KONU]


    Fen Bilimleri YGS-LYS Geometri Soru Bankası. Bazı soruları gereksiz zor olsa da genel olarak güzel bir kitap. Ama ben Fen Bilimlerini tercih etmedim.

     Hedefi Yüksek Olanlar için YGS ve LYS1 Kitap Önerileri [ANA KONU]


    Birey B Vektörel ve Analitik Geometri Soru Bankası. B olmasına rağmen öyle zor değil. Sorular yeni geometri müfredatına uygunmuş sanırım. Açıkçası 2013 YGS'deki geometriyi gördükten sonra bana değişen pek bir şey yokmuş gibi geldi. Yani şu an için gerek yok bana göre. İnce bir kitap ama çabucak biter.

     Hedefi Yüksek Olanlar için YGS ve LYS1 Kitap Önerileri [ANA KONU]


    Zafer LYS Geometri Soru Bankası (Konu Özetli) Arkadaşlar bu kitap zor. Bunu bilmenizi istedim

     Hedefi Yüksek Olanlar için YGS ve LYS1 Kitap Önerileri [ANA KONU]


    Karekök LYS Geometri Soru Bankası. Çözüyorum. Geometri için de favorim Karekök. 580 sayfa civarı kitap. Bol bol test var. Bir konudan 100 soru varsa en fazla 8 tanesini yapamıyorum. Sonradan çözmeye çalışınca da 3-4 tanesini çözüyorum bu 8 sorunun. Geri kalan 4-5 soru da gereksiz bana göre.

     Hedefi Yüksek Olanlar için YGS ve LYS1 Kitap Önerileri [ANA KONU]


    Birey B YGS-LYS Geometri Soru Bankası. Bir adım ötesi testleri dışında oldukça güzel bir kitap. Bir adım ötesi testlerindeki sorular da biraz uğraşınca yapılıyor. Karekök'ten biraz daha zor geldi bana ama ikisini de seviyorum. Canlarım ikisi de.

    LYS Geometri için benim önereceğim 2 kitap:

    Eylülden YGS'ye kadar: Fem LYS Geometri Konu Anlatımlı + Birey B YGS-LYS Geometri Soru Bankası
    YGS'den LYS'ye kadar: Karekök LYS Geometri Soru Bankası

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ronaldinho07 -- 17 Haziran 2013; 13:41:55 >










  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 27 Mayıs 2013; 23:05:11 >
  • güzel konu.
  • Güzel hazırlamışsın teşekkürler bir kısmını okudum diğer kısmını da sonra okurum.
  • FKB için tavsiyeleriniz varsa bekliyorum.
  • Palme YGS Türkçe almayı planlıyorum, daha ayrıntılı yorum bekliyorum kullananlardan.

    YGS Sosyal için de şiddetle edit bekliyorum, çok saolun hocam görsellerle falan insanın okuyası geliyor böyle konuları.
  • Ben YGS Güvender konu anlatımlı alıp fem soru bankası aldım sizce bir sorun çıkar mı?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: drakens135

    Ben YGS Güvender konu anlatımlı alıp fem soru bankası aldım sizce bir sorun çıkar mı?

    güvender konu anlatımlı oldukça iyi bir kitap. yalnızca o bile bir sorun çıkmasını engeller bence
    fem soru bankası da iğrenç değil ama ygs türkçede güvender daha iyi yani, ikisini karşılaştırırsak.

    ygs sosyal ve feni de bugün yetiştirmeye çalışacağım, yarın akşam şehir dışına çıkacağım ve bir süre internetim olmayacak. bugün yetiştiririm umarım.




  • coğrafyanın yarısında kaldım ya, size şimdilik şunu söyleyeceğim ağustosa kadar yeni basım kitapları bekleyin. özellikle geometri için.
  • Çok iyi olmuş.Keşke fen dersleride olsaydı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Matematikçi?

    Çok iyi olmuş.Keşke fen dersleride olsaydı...

    gelecek ağustosa kadar gelecek, yahu ben de insanım (ama lys için diyorsanız az önceki cümleyi dikkate almayınız )
  • Hocam ağustosu beklersek konular yetişmez, ben yarın gidip alacağım fem kitaplarını.. 2012 basımlarda bir eksik olacağını sanmıyorum..
  • baya uğraşmışsın kardeş teşekkürler ayrıca fem simetri kitaplarındaki soruların bazılarını teknofemde öğretmen konu anlatırken kullanıyor galiba ben teknofemden dinleyip fem simetriden tamamlıyorum öyle güzel oluyor .
  • hocam öncelikle çok yararlı bir konu olmuş tebrik ederim ben de böyle bir konu düşünüyordum sana nasipmiş.şimdi edebiyat için hangi k.a kitabı ve s.b öneriyosun? Fem simetri iyi midir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blacktox55

    hocam öncelikle çok yararlı bir konu olmuş tebrik ederim ben de böyle bir konu düşünüyordum sana nasipmiş.şimdi edebiyat için hangi k.a kitabı ve s.b öneriyosun? Fem simetri iyi midir?

    edebiyat için kısaca yazayım şimdilik. hiçbir kitap yeterli değil derece isteyen biri için. güvenderde bile olmayan yazarlar çıktı bu sene. vikipediye bilinmedik kimleri sorduklarını yazarsanız hepsinin ortak özelliği var. aldıkları ödüllere bakın, 2011 lysde çıkanların aldıkları ödüllere de bakın. cumhuriyet döneminden ösym'nin sorduğu bu yazarlar için böyle çalışmaktan başka çaremiz yok. bunun dışında her ne kadar "gereksiz" diyenler çok olsa da güvender lys edebiyat konu anlatımlıyı şiddetle tavsiye ediyorum. edebiyattan her sene biraz daha detay çıkıyor. (motifler, sultan veled, füruzan vb.) biraz zaman ayrılmalı güvendere. ama simetri de iyidir, "ben 52 neti geçmeliyim çok iyi derece yapmalıyım" diyen biraz daha detay çalışmalı ama bence. simetri bu kadar detaylı değil.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ronaldinho07

    quote:

    Orijinalden alıntı: blacktox55

    hocam öncelikle çok yararlı bir konu olmuş tebrik ederim ben de böyle bir konu düşünüyordum sana nasipmiş.şimdi edebiyat için hangi k.a kitabı ve s.b öneriyosun? Fem simetri iyi midir?

    edebiyat için kısaca yazayım şimdilik. hiçbir kitap yeterli değil derece isteyen biri için. güvenderde bile olmayan yazarlar çıktı bu sene. vikipediye bilinmedik kimleri sorduklarını yazarsanız hepsinin ortak özelliği var. aldıkları ödüllere bakın, 2011 lysde çıkanların aldıkları ödüllere de bakın. cumhuriyet döneminden ösym'nin sorduğu bu yazarlar için böyle çalışmaktan başka çaremiz yok. bunun dışında her ne kadar "gereksiz" diyenler çok olsa da güvender lys edebiyat konu anlatımlıyı şiddetle tavsiye ediyorum. edebiyattan her sene biraz daha detay çıkıyor. (motifler, sultan veled, füruzan vb.) biraz zaman ayrılmalı güvendere. ama simetri de iyidir, "ben 52 neti geçmeliyim çok iyi derece yapmalıyım" diyen biraz daha detay çalışmalı ama bence. simetri bu kadar detaylı değil.

    hocam benim edebiyat için pek vaktim olmaz ben simetri alayım bu sene ham puanım 290 civari seneye 415 felan yapsam yeter(İstanbulda hukuk istiyorum).eksik yerleri dershanedeki kaynaklardan tamamlarım.lys matematik içinde fem düşünüyorum(Geçen sene aldm bomboş duruyor)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • o zaman fem simetri yeterli olur diye düşünüyorum, mat2 için de fem soru bankası idealdir
  • O kadar uğraşmışsın arkadaşım emeğine sağlık.
  • güzel konu olmuş teşekkürler edebiyattan soru bankası tavsiyesi bekliyorum kıyıda köşede kalmış yazarları falan sorsun istiyorum birey den başka öneriler olursa sevinirim en bilindik o
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr.ripley

    güzel konu olmuş teşekkürler edebiyattan soru bankası tavsiyesi bekliyorum kıyıda köşede kalmış yazarları falan sorsun istiyorum birey den başka öneriler olursa sevinirim en bilindik o

    bireyde çok test var ama öyle yazarlardan pek soru yok, güvender soru bankasında daha çok bu tip yazar soruları var. ben palmenin yeni basımlarını bekliyorum açıkçası
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.