Şimdi Ara

Amd fx 6100 işlemci soğutucu tavsiyesi -yardım!!-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yeni topladığım bir sistemim var, aldığım günden beri kasadan ıslık sesi gibi bir ses geliyordu (1,5 hafta oldu alalı) Bugün merak edipte açtım, kasadaki fanları kapattım, açtım kapağı sesi dinledim. İşlemci fanından geldiğini fark ettim. Önce işlemcinin fanına el attım bakalım durucak mı diye. İşlemcinin fanını elle durdurunca ses kesildi, bıraktınca da fan çalışmaya başladı ses te devam ediyor hala..

İşlemcim amd fx 6100 içerisinden çıkan fan takılı. Sizce neden böyledir ve ne yapmalıyım?

Gerekli bilgileri de vereyim,

Kasa; AEROCOOL VX-E PRO (600 Watt)

Anakart; Asus M5A99X EVO AMD990X DDR3 1866MHz S+GL+16X AM3+

Ekran Kartı; Asus VGA EAH6850 DirectCU 1 GB 256Bit GDDR5 16X

Bu sistemde sorun çıkarmaması için fanın kaç cm olması gerek?

Ayrıca bir kez al sorun yaşama dediğiniz hangi işlemci soğutucuları var önerebileceğiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmet© -- 12 Temmuz 2012; 19:17:02 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • amd stok fan ses özürlüleridir kule tipi işlemci fani al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes Eyibil

amd stok fan ses özürlüleridir kule tipi işlemci fani al

önerebileceğiniz bir link var mı?
  • şu anda mobilim sana tavsiyem ximateg red scorpion al isim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerekli bilgileri de vereyim,

Kasa; AEROCOOL VX-E PRO (600 Watt)

Anakart; Asus M5A99X EVO AMD990X DDR3 1866MHz S+GL+16X AM3+

Ekran Kartı; Asus VGA EAH6850 DirectCU 1 GB 256Bit GDDR5 16X

Bu sistemde sorun çıkarmaması için fanın kaç cm olması gerek?

Ayrıca bir kez al sorun yaşama dediğiniz hangi işlemci soğutucuları var önerebileceğiniz?

ximateg red scorpion i not ettim.

• O kasaya zor. Red Scoripon'da 159mm uzunluk var Sunbeam CCF öneririm 155 mm.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AMD FX 8150 SOĞUTUCU ÖNERİSİ
    12 yıl önce açıldı
    AMD X4 620 için Anakart
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: 2kol3bacak

O kasaya zor. Red Scoripon'da 159mm uzunluk var Sunbeam CCF öneririm 155 mm.

link verebilirseniz gerçekten iyi olur çünkü birçok seçenek çıkıyor google da bulamıyorum.
  • @2kol3bacak

Tavsiyen için tşk ederim. Bu soğutucu kasaya sığar değil mi. Gerek olursa bugün kasanın resimlerini de koyayım.

Ayrıca bu soğutucunun fanı yerine "Akasa Viper 12cm S-Flow Yüksek Performanslı Sessiz Kasa Fanı" ;(http://www.hepsiburada.com/liste/productDetails.aspx?productId=bd100259&categoryId=1125#ileri ) alınmalı mı?

Ayrıca şuan mevcut olan işlemcinin sadece fanını değiştirsem sorun çözülür mü? komple değiştirmek daha mı mantıklı?

Evde ailemle kullanıyorum bilgisayarı, ev geçindiriyorum bütçem belli :)

Birde parçaları ben garantili aldım. Aldığım yere söylesem birşey değişir mi? Yani aldığım işlemci ve içerisinden çıkan soğutucu ıslık sesi çıkartıyor diyip değiştirsem bir farkı olur mu?

• http://www.teknobiyotik.com/akasa-venom-amd-intel-lga-775-1156-1155-1366-islemci-sogutucusu.html

Şu anda daha ucuz satan bir yer yok akasa venom tavsiyemdir başkasına bakmaya gerekty yok bu fiyat aralığında, fiyatı arttırım derseniz Corsair H100, SilverArrow SB-e modeli ya da Noctua D-14 alınabilir.
  • Hocam bende C.C.F öneririm F/P anlamında daha iyisini bulmak zor gerçekten.

Bahsettiğiniz fanı alıp almamak tamamiyle size kalmış kendi üzerindeki fanıda iyidir yani. Bence bir soğutucu almanızda fayda var malum bu sıcaklarda işlemciyi yakmaya gerek yok hocam :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: _G_K_N_

http://www.teknobiyotik.com/akasa-venom-amd-intel-lga-775-1156-1155-1366-islemci-sogutucusu.html

Şu anda daha ucuz satan bir yer yok akasa venom tavsiyemdir başkasına bakmaya gerekty yok bu fiyat aralığında, fiyatı arttırım derseniz Corsair H100, SilverArrow SB-e modeli ya da Noctua D-14 alınabilir.

behsettiğiniz soğtucu ile Sunbeam CCF arasında kaldım(http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/sunbeam-core-contact-freezer-intel-amd-islemci-sogutucu.html )

İkisininde fiyatı uygun gözüküyor, performans olarakta uygun diyorsanız sorun yok ikisinden birisini inşallah alacağım.

Yanlız şuan kasaya olup olmayacağı, kablolarının ana karta uyup uymayacağı beni düşündürüyor.

Bu konudaki fikriniz nedir? hangisi uyar acaba.

• Arkadaşlar genişliği 195mm olan bir kasadan bahsediyoruz fazla yüksek soğutucuları barındıramayacaktır.

Benim tavsiyem bir metre ile işlemci üzerinden kasa yan kapağına kadar olan tahmini boyu ölçmeniz ve ona göre işlemci soğutucusu almanız.

Bu da fazla seçenek bırakmayacaktır 158-160mm fazla gelebilir önce ölçüp emin olun derim.
  • quote:

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/sunbeam-core-contact-freezer-intel-amd-islemci-sogutucu.html

bu soğutucu kasaya sığar mı acaba şimdi bunu düşünüyorum :)
  • quote:

Arkadaşlar genişliği 195mm olan bir kasadan bahsediyoruz fazla yüksek soğutucuları barındıramayacaktır.

Benim tavsiyem bir metre ile işlemci üzerinden kasa yan kapağına kadar olan tahmini boyu ölçmeniz ve ona göre işlemci soğutucusu almanız.

Bu da fazla seçenek bırakmayacaktır 158-160mm fazla gelebilir önce ölçüp emin olun derim.

tmm akşam ölçüp bildireceğim.

Resminide koyarım karar veririz. Tşk ederim ilginiz için, müsait olursanız akşama da cevabınızı bekleyeceğim.
  • Orijinalden alıntı: _G_K_N_

CCF sığarsa venom'da sığar venom varken başkasına bakmam ben olsam

imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkn_ymz -- 10 Temmuz 2012; 18:51:45 >
  • quote:

Arkadaşlar genişliği 195mm olan bir kasadan bahsediyoruz fazla yüksek soğutucuları barındıramayacaktır.

bende thermaltake in 500w midtower kasası var coolmaster v8 takınca 1 cm soğutucu dışarda kaldı kasanın kapağı zar zor kapandı...

tavsiyem al metreyi eline +1 arkadaşın yorumuna iyi günler...
  • Arkadaşlar dün çok işim vardı bilgisayarı açamadım, bugün kısmet olursa kasa ile ana karat arası boşluğu yazacağım.

Ayrıca birşey merak ettim. Soğutucu aldığımızda işlemciye önce termal macun mu sürmemiz gerekiyor ve soğutucu işlemciye tam mı değmesi gerekiyor?
  • Ayrıca birşey daha sormak istiyorum

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/sunbeam-core-contact-freezer-intel-amd-islemci-sogutucu.html => 81,24 tl

http://www.teknobiyotik.com/overclock-sogutucu-modding/islemci-sogutucu/sunbeam-core-contact-freezer-intel-amd-islemci-sogutucu-lga1156-1155.html => 89,59 TL

Aralarındaki fark ne? Ona göre fark varsa 89,59 TL olanını alayım.

Bu arada 155 mm yüksekliği olan soğutucunun olacağını tahmin ediyorum.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.