Şimdi Ara

İngiltere, toplam 1GW'lık iki yeni denizüstü rüzgar enerji santraline onay verdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
4.364
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Önemli yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan rüzgar enerjisi konusunda İngiliz hükümeti, önemli bir karar alarak, Norfolk bölgesine toplam kurulu gücü 1GW olmak üzere 4,66 milyar dolarlık iki offshore (denizüstü) rüzgar enerji santrali (çiftliği) kurulmasına izin verdi.


    Centriica ve Warwick Energy olmak üzere enerji alanında faaliyet gösteren iki farklı firma tarafından kurulucak tesislerin kurulu güçleri sırasıyla 580 MW ve 560 MW olacak. Offshore RES alanında hızlı bir artılım sergileyen İngiltere'in Enerji Bakanı Charles Hendry, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Her iki projenin bizlere getirisi sadece temiz enerji olmayacak, ayrıca yüzlerce yeni iş kolu ve istihdam sağlayacak.” sözleriyle görüşlerini dile getirdi.


    Nükleer ya da fosil yakıtlı enerji üretim tesislerinin yerini alması teorik olarak zor olan offshore RES’lerle ilgili olarak İngiltere, 2020 yılı itibariyle ülke genelindeki kurulu gücü 18GW’a yükseltmeyi hedefliyor.








  • Bizde de anca nükleer santral kurulsun, bir de gelişmişlik belirtisi gibi gösterilsin. Muhtemel nükleer kazalar da "Mutfak tüpü de patlıyor!" denerek küçümsensin. Peeh...

  • Karada kurulan rüzgar santrallerinin eleştirilen bir yönü de çıkardığı sesler yüzünden etrafındaki canlıları kaçırması, korkutup öldürmesi. Rüzgar santralinde hareketli parçalar olduğu için titreşim ve ses çıkmaması olanaksız. Bu titreşim ve sesler suyun içindeki canlıları mutlaka etkileyecektir. Titreşimlerin sudaki yayılımı havadan daha hızlı ve etkili oluyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metalok

    Karada kurulan rüzgar santrallerinin eleştirilen bir yönü de çıkardığı sesler yüzünden etrafındaki canlıları kaçırması, korkutup öldürmesi. Rüzgar santralinde hareketli parçalar olduğu için titreşim ve ses çıkmaması olanaksız. Bu titreşim ve sesler suyun içindeki canlıları mutlaka etkileyecektir. Titreşimlerin sudaki yayılımı havadan daha hızlı ve etkili oluyor.

    Olay sanki canlılardan çok rüzgar verimi ile alakalı. Yer yüzü şekilleri, binalar, agaçlar şehirler vs rüzgarı azaltıyor olabilir. Denizde ise dalga boyundan çok çok yüksek türbinler ile güzel bir verim alınabiliyor.

    Forumda Atatürk karşıtlığından aklı şaşmış birisi vardı. Büst yapacağımıza denıze rüzgar türbini dikelim diyordu. Böyle bir mantık (bu kadar düz) görmemiştim. Onu hatırlattı bana resim




  • Ben rüzgar santrallerine karşı değilim. Olayın diğer bir yönüne dikkat çekmek istedim. Rüzgar santralleri de sütten çıkmış ak kaşık değiller maalesef.
  • Enerji bakanı: Her iki projenin bize getirisi sadece temiz enerji olmayacak, ayrıca yüzlerce yeni iş kolu ve istihdam sağlayacak.
    Bizim üç tarafımız deniz, nükleer santraller kuruyoruz

  • Geçmişte yeteri kadar enerji santrali açmayan, sık sık elektriğimizi keslimesine yol açan ve enerjimizin çoğunluğunu dışa bağımlı yapan hükümetler utansın

  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokooo

    Bizde de anca nükleer santral kurulsun, bir de gelişmişlik belirtisi gibi gösterilsin. Muhtemel nükleer kazalar da Mutfak tüpü de patlıyor! denerek küçümsensin. Peeh...


    İngiltere'de 19 tane nükleer santral olduğunu bilseydin bu saçma yorumu yazmazdın.

  • minik hidro elektrik santralleri kuruluyor adıyla sular borularla taşındığı için
    eski su yollarındaki bitki örtüsü ortadan kalkıyor Türkiye kuraklaştırılıyor.!

  • maliyetli bir enerji çeşidi ama bunda da ülke olarak baya geç kaldık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atmaca57

    maliyetli bir enerji çeşidi ama bunda da ülke olarak baya geç kaldık.


    hali hazırda kurulu gücümüzü, lisansı onaylanıp kurulmayan ve lisans almayı bekleyen ne kadar proje oldugunu bilseydiniz böyle yazmazdınız eminim...!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: nishidaczksh

    Denizde ise dalga boyundan çok çok yüksek türbinler ile güzel bir verim alınabiliyor.
    />



    Cümle benim cümlem sanırım bana cevap olarak bir resim koydun ama gözükmüyor. Büyük bir dalga resmi falan mı? :)

    Konuyu açıklığa kavuşturayım bir akışkan olan hava deniz üzerinde yükseklik, engebe vs olmadığından karadan daha sert daha güçlü hareket ediyor diye tahmin ediyorum.

    Rüzgar türbinlerinin de boyları ilk üretime geçtiklerinden beri sürekli oalrak arttı. Bir zamanlar bir Rüzgar tarlasının kurulu gücü olan değerleri şimdi tek bir rüzgar türbini verebiliyor. Buda direkmen boy artışı ile oluyor. 1 sn bekleyin biraz resim bilgi vs bulayım ekliyim.

    http://coastalconcernalliance.com/images/wind_turbines.jpg

    bakın buradaki örnekler 124 metre, 160 metre

    http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wind_turbines

    üstteki linkteki listede ise 134 metre bolca örnek var, 160 metre var. 160 metre demek yaklaşık 50 katlı apartman demek oluyor :)




  • nükleer e çok ciddi bir karşıtlık içinde değilim.Ama ülkemiz yetkililerinin çevreye en az zarar verecek enerjiyi nasıl üretirim mantığıyla değil de nasıl para kırarız mantığıyla santral yaptığından kıllanıyorum.Hes santrali için asırlık ağaçlar kesiliyor,tarihi yerler su altında kalıyor.Nükleer santral e gelene kadar ne enerji tipleri var.

    Bu arada bu denizdeki rüzgar tribünlerinin çok zarar vereceğini sanmıyorum doğal hayata.Belgeselleri izleyen varsa bilirler.Adamlar önce bir yığın çalışma yapıyor ne zararı var ne yararı diye..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: metalok

    Ben rüzgar santrallerine karşı değilim. Olayın diğer bir yönüne dikkat çekmek istedim. Rüzgar santralleri de sütten çıkmış ak kaşık değiller maalesef.


    Rüzgar santralleri sütten çıkmış ak kaşıktır. Rüzgar tribünlerinin canlılara verdiği zararlar üzerinde çok sayıda araştırma yapıldı. Sonuç: tribünlerinin yarattıkları tehlike rüzgar enerjisi karşıtlarının abarttığının çok çok altındadır, ihmal edilebilecek seviyededir. Mesela komple cam kaplı bir gökdelenin kuşlara yarattığı tehlike onlarca rüzgar tribünün yarattığından fazladır. Kuşlar camdan yansıyan görüntü yüzünden gökdeleni görmeyip gökdelene çarpıp ölüyorlar. Nedense rüzgar tribünlerinin tehlikelerinde bahseden çok çevreci!!!! kişiler bu gökdelenlerden hiç bahsetmiyorlar.
    Önyargıları, kulaktan dolma sözleri, zenginlerin enerji devlerinin propaganda ve yalanlarını geçelim. Rüzgar enerjisi hem ekonomik hem de son derece çevrecidir. Türkiye dahil her ülkenin rüzgar enerjisine acilen büyük yatırım yapması gerekir. İngiltereyi tebrik ediyorum. Benzerini hükümetimden bekliyorum.
    Nükleer enerji tartışması için Almanya ve Japonya'ya bakmanızı tavsiye ederim. Dünyanın en disiplinli, en fazla güvenliğe önem veren, en yüksek teknolojiye sahip ülkelerinde yaşanan kazalar ve nükleer atık problemleri yüzünden nükleerden vazgeçiyorlar. Neden vazgeçtiklerinin detayları içinwww.google.com.tr.





  • Bizim ülke ölü arkadas; anca dısardan alıyoruz hiç bir seyi kendımız uretemıyoruz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gokooo

    Bizde de anca nükleer santral kurulsun, bir de gelişmişlik belirtisi gibi gösterilsin. Muhtemel nükleer kazalar da Mutfak tüpü de patlıyor! denerek küçümsensin. Peeh...


    Şu mesaja niye eksi veriyorlar ki. Burası Türkiye. Hiç kimsenin sorumluluk almayacağı, insan hayatının öneminin olmadığı, koyun gibi (veya hafıza sebebiyle balık gibi) insanların yaşadığı ülke. Yabancıları tebrik ediyorum. Bize gerçekten yakışanı layık görmüşler. Turkey yani Hindi demişler.

    Nükleer santral yapılır, bir nükleer kaza olur, geçen günkü uçak kazasında olduğu gibi Glu glu glu glu deriz, olur biter. Sonra kaza geçiren ailelere yine birkaç gün önceki sel baskınında ölenler gibi 1000 er TL para veririz olur biter. Süt içip zehirlenen çocuklar için Hassasiyet denilen bir ülkede Turkey yani Hindi ülkesinde "GÖRÜRSÜNÜZ" o santralde nükleer kaza olmaz ise ben de Forumda AAAAiiii diye eşşşşşekk gibi anırmazsam bana da Tuluğ demesinler, adam saymasınlar, hepiniz yüzüme tükürün.

    Santral açılır. 2 sene içinde kaza olur. Burası Türkiye. Görürsünüz...





  • quote:

    Orijinalden alıntı: KhanShinnok
    Bizim ülke ölü arkadas; anca dısardan alıyoruz hiç bir seyi kendımız uretemıyoruz.


    Şuna da cevap vermek istiyorum:

    Japon: Eğer başkası yapabiliyorsa bende yapabilirim, Eğer başkası yapamıyorsa mutlaka ilk ben yapmalıyım.

    Türk: Eğer başkası yapabiliyorsa ben niye yapayım ki. Eğer başkası yapamıyorsa ben nasıl yapayım anasını satıyım...

    Biz bu düşünce yapısında olduktan sonra hiç bir b.k olamayız.
    Bak yukarıda Nükleer Santral konusunda nasıl rahat bir şekilde söz verdim. Niye biliyor musun: Çünkü disiplinsizliğimize o kadar güveniyorum ki 2 sene fazla bile verdim. Kendimi garantiye almak için. Bana kalırsa santral açılsın 1 sene içinde nükleer kaza veya sızıntı olur. Haa tabi şanslıysak. Yoksa patlama da olabilir yani...





  • Onu bunu bilmem ama bizim santralin kurulacağı yer ülkenin en orta noktası sanki cetvelle ölçmüşler hesaplamışlar ! müteahhitlerin kuracağı santralden hayır gelmez bunu biliyoruz da patlama olasılığında ki eninde sonunda olacak bu ne marmara ne akdeniz ne doğu anadolu ne karadeniz ne egenin kurtulma şansı SIFIR !! öyle bir konumda işte buda çok manidar !! git Hakkari'ye kur ne kuruyorsan artık santralin soğutmasınıda ayaklı fanlarla yapar bu pazarlamacı zihniyet :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 9 Temmuz 2012; 12:26:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kadirhan96

    quote:

    Orijinalden alıntı: gokoooBizde de anca nükleer santral kurulsun, bir de gelişmişlik belirtisi gibi gösterilsin. Muhtemel nükleer kazalar da Mutfak tüpü de patlıyor! denerek küçümsensin. Peeh...
    İngilterede 19 tane nükleer santral olduğunu bilseydin bu saçma yorumu yazmazdın.


    gunes ve ruzgar temiz ve uzun vadede ucuz olabilir ama asla temel enerji kaynagi olamazlar. cunku her zaman ayni miktarda enerji sagliyacaklarinin bir garantisi yoktur. ayni gunun icin farkli saatlerde bile ihtiyacin uzerinde elektrik uretebilcegi gibi hic enerjide saglamiyabilir. elektirikde endustriyel boyutta depolamak mumkun olmadigi icin sadece ruzgar ve gunes uzerine altyapinizi endustrinizi insa edemezsiniz. bu yuzden cesitlilik onemlidir. ruzgarda olacak nukleerde, hidroelektrikde.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

    quote:

    Orijinalden alıntı: KhanShinnokBizim ülke ölü arkadas; anca dısardan alıyoruz hiç bir seyi kendımız uretemıyoruz.
    Şuna da cevap vermek istiyorum:Japon: Eğer başkası yapabiliyorsa bende yapabilirim, Eğer başkası yapamıyorsa mutlaka ilk ben yapmalıyım.Türk: Eğer başkası yapabiliyorsa ben niye yapayım ki. Eğer başkası yapamıyorsa ben nasıl yapayım anasını satıyım...Biz bu düşünce yapısında olduktan sonra hiç bir b.k olamayız.Bak yukarıda Nükleer Santral konusunda nasıl rahat bir şekilde söz verdim. Niye biliyor musun: Çünkü disiplinsizliğimize o kadar güveniyorum ki 2 sene fazla bile verdim. Kendimi garantiye almak için. Bana kalırsa santral açılsın 1 sene içinde nükleer kaza veya sızıntı olur. Haa tabi şanslıysak. Yoksa patlama da olabilir yani...


    Sende bir Türk olarak boş boş konuşuyosun, konuşacaına bir ipin ucundan tutta ilerlet bizi.





  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.