Şimdi Ara

Seyir esnasında cep telefonu kullanımı tarihe karışabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
4.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Günlük yaşantımızda en çok kullandığımız makinelerden biri olan taşıtların kullanımının oldukça dikkat gerektirdiği konusunda herkes hem fikir. Ancak uygulamada bu duruma rastlamak oldukça zor olup; konsantrasyon eksikliğinin temel nedenleri arasında sürüş deneyimi esnasında cep telefonu (Bluetooth’lu kulaklık ya da ses sistemi aracılığıyla konuşma da dahil) kullanımı gelmekte.


    Sürüş esnasında cep telefonu kullanımın sebep olacağı tehlikeli durumlara karşı bir çok ülkede yasalar ile önlem alınmış olmasına rağmen; birçok sürücü maalesef bu yasaları umursamıyor ve gerek kendi hayatlarını gerekse de diğer sürücülerin hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Ancak oluşan bu tehlikeli tablo Tamilnadu’da yer alan Anna Teknoloji Üniversitesi’ndeki araştırmacıların geliştirdiği sistem ile tarihe karışabilir.


    Geliştirilen sistemde kullanıcının telefonunu araç hareket halindeyken kullanıp kullanmadığı kontrol ediliyor ve eğer ki hareket halindeyken bir kullanım söz konusu ise telefonun sinyalleri bir jammer aracılığıyla devre dışı bırakılıyor. Buraya kadar herşey klasik; ancak geliştirilen sistemdeki püf nokta, jammer’ın sadece sürücünün telefonunu devre dışı bırakmasının sağlanması. Yani, sistem devreye girdiğinde, yolcuların telefonlarının çalışmaması gibi bir durum söz konusu değil. Öte yandan araştırmacılar geliştirdikleri bu çözümün, sürücünün cep telefonu kullanımıyla ilgili veriyi trafikle ilgili kuruma göndererek yasaların daha sağlıklı işletilmesine katkı sağlayacağını düşünüyorlar.


    Geliştirilen sistemle ilgili getirilebilecek tez olumsuz yorum acil gelen aramalarda telefonun çalışmayacak olması gösterilebilir; ancak genel kullanım göz önüne alındığında sistemin dünya üzerinde cep telefonu kullanımına bağlı olarak sebep olan kazaların önüne geçilmesini sağlayacaktır.








  • Uygulanamaz bir durum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 15

    mersedesin ibreye bak.Kadın telefonla konuşuyor


    En azından belediye çukuruna düşermiyim gibi bir düşüncesi yok :D

  • Ben şindi tam anlayamadımda ordan geçen yayalar nolucak ?
  • kadının bindiği arabaya bak bide elindeki telefona

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz evde bi arabayi 4 kişi kullaniyoruz kimin sürücü olduğunu nerden anlicak? :D

  • Bu kadar dayatma bence doğru değil, o halde emniyet kemeri bağlanmadığında araba gitmesin, arkadan bağlandığını ya da toka takıldığını farkederse ilgili merkeze iletsin. Bunun çözümü bluetooth zaten; zamanla tamamen olmasa da çok büyük ölçüde çözülecek.
  • Bunlara gerek yok, en dandik telefonu alsan, kutusunun içinden kulaklık çıkıyor.
    Kemer tokasını koltuğun arkasından dolaştırıp seyahat eden insanlara bunu mu anlatacaksın? Dondurma külahına anlat daha verimli olur.
  • 2 yillik gozlemlerime dayanarak soyluyorum. Trafikte kim telefonla konusuyorsa yuzde yuz belli oluyor. Ya serit degistiriyor ta baska bisi. Lutfen duyarli olalaim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kisi kendini bilecek arkadas. Telefonla konusurken arabayi duzgun suremiyorsan ikisini ayni anda yapmaya ugrasmayacaksin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya ben bluetooth kulaklıkla veya normal kulaklıkla konuşuyorsam. Ha yanımdakiyle konuşuyorum ha telefonla. Aynı derecede tehlikeli bence.
  • Bizim insanımız bunada bir çözüm bulur.

  • bende galaxy s2 var tutacak aldım ona takıyorum auxla hoparlore veriyorum arayınca saniyesine tıklayıp konusuyorum dikaktımde eksilmiyor. üyeligim yarın acılcagı için guest yazdm artık.

    Coldashell

  • quote:

    Orijinalden alıntı: 15

    mersedesin ibreye bak.Kadın telefonla konuşuyor

    Mercedes olduğunu nerden anladın?
  • Bluetooth + siri + handsfree + Citroen C4 = no problem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • geçiniz efenim....

    bu işin çözümü kameraların resminizi çektiği anda elinizde telefon olup olmadığıdır ki kameralar gizli yerlerde olmak zorunda..
    Çok ciddi cezalar uygulanırsa daha az kullanılır. .

    Telefonla konuşmak kesinlikle dikkati ve konsantrasyonu azaltan bir hareket. Ancak o kadar çok önlenemez durumda ki bir çok marka orjinalden telefon donanımı , ön hazırlığı , bluetooth sistemi falan koyuyor. . Zaten kullanılacak bari el kol serbest kalsın durumu yani.
  • full araca binip o bleutooth kitini kullanmayıp salak salak hareket edenlere uyuz oluyorum....lineada blue and me var...telefonla görüşürken bile arabaya binince sistem görüşmeyi arabaya aktarıyor süper birşey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar detaya gerek yok. Gunumuzde genelde luks arabalarda zaten telefonla konusulmakta.Arabanın kendinde olan sistem. Bu sistemi en basit arabaya da koy. Bitsin gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kulaklık kullanılsa bile birşey değişmiyor, asıl mesele dikkatin dağılması. bu durumun çözümü yok tek çözümü telefonla konuşurken kişinin yola daha çok konsantre olmak için çaba sarfetmesi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 15

    mersedesin ibreye bak.Kadın telefonla konuşuyor

    Konuşsa iyi en azından yola bakılıyor konuşunca bununki mesaj
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.