Şimdi Ara

Galaxy S III'ün neden patladığı anlaşıldı; 'Kullanıcı Hatası'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
1
Favori
8.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Galaxy S III'ün neden patladığı anlaşıldı; 'Kullanıcı Hatası'


     

    Geçtiğimiz ay İrlandalı bir Galaxy S III kullanıcısı, telefonunun patladığı iddia etmiş ve hasarlı cihaza ait görüntüleri ülkesindeki bir forumda paylaşmıştı. Bu durum üzerine harekete geçen Samsung, konu hakkında hem kendisi hem de yangın ve patlamalar üzerine uzmanlaşmış bağımsız araştırma kuruluş Fire Investigations UK ile işbirliğine giderek inceleme başlatmıştı.

     

    Yapılan araştırmanın sonucuna göre patlayan Galaxy S III, tamamiyle kullanıcı kaynaklı bir ihmalin sonucu. Fire Investigations UK tarafından hazırlanan rapora göre, Galaxy S III'ün patlamasına neden olayın kaynağı kullanılan harici enerji kaynağı.  Fire Investigations UK, olayın cihaz kaynaklı olmadığını, böyle bir durumun ancak telefonun evlerde kullanılan mikrodalgaya atılması halinde yaşanabileceğini belirttirken, son noktayı ise iddiayı ortaya atan İrlandalı kullanıcı koydu.

     

    Samsung ve  Fire Investigations UK'ın açıklamalarına paralel olarak dillo2k10 rumuzlu kullanıcı aynı forum konusuna bir mesaj atıp, yaşanan olayın aptalca bir hatadan kaynaklandığını, "bir başkasının" suya düşen telefonu kurtarmak istemesinin bir sonucu olarak böyle bir olayın yaşandığını dile getirdi. Konuyla ilgili açıklamalar;

     












  • İrlandalı'nın yaptığı çok yüklü bir tazminat ödemesini gerektiriyor. Muhtemelen Samsung'ta bu vatandaşa ulaşıp yaptığını açıklarsan dava açmayız demiştir. Anlaşma yapılmış ve her iki tarafta rahatlamış.
  • Kesin samaung para filan vermistir adamda evet benim hatamdi demistir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: eediz

    Kesin samaung para filan vermistir adamda evet benim hatamdi demistir

    apple ile karistirdin galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luaz.


    quote:

    Orijinalden alıntı: eediz

    Kesin samaung para filan vermistir adamda evet benim hatamdi demistir

    apple ile karistirdin galiba

    apple in öle şelere ihtiyacı yok
  • zaten dip kisminda yanma vardi ilk okudugumda bende pilden patladi sanmistim.galaxy mini kullaniyorum telefonun sarjdan ciktigi yok.Nazar degmesin.kekse bu ulkedede yapilsada boyle kaliteli urunler.ama olmayacak yazik.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luaz.

    quote:

    Orijinalden alıntı: eedizKesin samaung para filan vermistir adamda evet benim hatamdi demistir
    apple ile karistirdin galiba


    Ne bu Apple düşmanlığı

  • Elemanın yazdığı şu:
    quote:

    I would like to retract my original statement. The damage to the phone was caused by another person, although they were attempting to recover the phone from water this later caused the damage shown on the phone. It occurred due to a large amount of external energy and there was no fault with the phone. This was not a deliberate act but a stupid mistake.



    I am unable to comment any further.




    Bana metin çok inandırıcı gelmedi, en azından doğal gelmedi. Çok resmi bir bülten gibi yazılmış bir metin. Gerçekten kullanıcı hatası olabilir ama gene de metin çok yüksek ihtimalle samsung tarafından yazdırılmış. Bir de ne oldu tam anlaşılmıyor, bu patlayan S3 önceden suya düşmüş, sonra kurtarmışlar ama gene de bir yerlerinde su kalmış ve patlamaya mı sebep olmuş veya uygun olmayan bir harici şarj adaptörü mü kullanmış??? Kullanıcının, mesajın sonunda daha fazla yorum yapamayacağım demesi de enteresan.





  • ne oldu şimdi, s3 alacakken almadım param cebimde kaldı, kullanıcıya dava açacam. adam samsung'un zararına neden olacak yalan söylüyor. samsung'ta tık yok. kimbilir bu haber yzünden benim gibi kaç kişi almaktan vazgeçti.

  • İphone zamanın da da böyle şeyler vardı Millet neden Hazmedemiyor anlamıyorum Samsung dava açsa Her türlü Haklı yanlış şeyler madem bi hata işliyorsun ne diye gündeme yayıyorsun hayırlısı diyelim her şey ortada Telefon da bi sorun yok demekki rahatlıkla kullanabileceğiz bu haberden sonra hep korkmuşum dur ya kulağım dayken yada cebimdeyken patlarsa diye :)))

  • Telefon nasıl patlar anlayabilmiş değilim zaten. Üzerinde patlamasını gerektirecek herhangi bir elektronik eleman yok ki. Biraz elektronikle içli dışlı olmuş birisi kondansatörleri bilir. Elektronik devrelerde en çok patlayan ( sesli ) elemanlar onlardır.Zaten cep telefonlarında o eski kondansatör elemanları yok. Entegre, direnç, diyot v.s gibi elektronik devre elemanları ise yüksek ısıya veya voltaja maruz kaldıklarında üzerlerinde minik delikler açılacak şekilde yanabilirler. Pil derseniz nikel kadmiyum pilleri hayatımızın hemen hemen her alanında kullanıyoruz. Kaç defa patladığını çatladığını duyduk ki. Velhasıl kelam bana kimse bir cep telefonunun kasasını da yaracak düzeyde " basınç " oluşturabilecek şekilde patladığına inandıramaz. Ama telefonun içine barut, dinamit lokumu gibi patlayıcı yerleştirdiler ise bilemem :))

  • Reklamlar..
  • apple fun samsung fan :)
    agalar birbirine telefon parca, reklam, uretirler gariban halkimda onlarin avukatligini yapar.

    ha ben ikisininde urunlerini severim cunku rekabet guzel seyler ortaya cikariyor ama ikiside sonucta tekelci dev firmalardir ezer gecerler kucuk kullaniclari.
    bakiniz ne apple eski iphonelarina sahip cikar ne de samsung eski telefonlarina.

  • irlandalı senin aklını seveyim :D kaç kişi bu yüzden almadı ben kendim bilirim :D

  • Bizde yedik.

  • Apple 4S modeli adamin cebinde alev almis videosu var.İsteyen ShiftDelete ye bakabilir.Şimdi o haber neden burada yokta S3 un patlama olayi bu kadar yakindan takip ediliyor?Madem tarafsiz haber yapiyorsunuz onuda paylaşsaniza.





    Yoksa reklam gelirleri mi düşer?

  • bu telefonun kullanıcı kaynaklı patladığını anlamak için uzman olmak gerekmez
    soketten yuksek wolt elektirik werilmiş gibi duruyor. iç kompanentlerden deil soketten yanmış...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Luaz.

    quote:

    Orijinalden alıntı: eedizKesin samaung para filan vermistir adamda evet benim hatamdi demistir
    apple ile karistirdin galiba


    apple'nin donanımlarını samsung üretiyor.

  • samsung o arkadaşa ve sözüm ona bağımsız inceleme şirketine kaç bin bolar bayıldı acaba merak ediyorum "mikrodalga"imiş bir dalga olduğu zaten açık...!

  • suya düşen telefonu kurutmak için mikrodalgaya mı koymuşlar yoksa ben mi yanlış anladım.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.