Şimdi Ara

'Elop, işten çıkartılmalı; hatta Nokia yönetim kurulu tamamen değişmeli.'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
1
Favori
3.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • 'Elop, işten çıkartılmalı; hatta Nokia yönetim kurulu tamamen değişmeli.'


    "Bence Elop, görevini bırakmalı. Hatta Nokia yönetim kurulunun da yenilenmesi gerektiğini düşünüyorum.O kurulda mobil endüstriyi anlayabilen ve o sektörde çalışabilecek kişilerin olması lazım." Bu sözler Silikon Vadisi'nin önemli isimlerinden Jean-Louis Gassee'ye ait.


    1970'lerde HP’nin Avrupa’daki ayağını kuran ve 1981’de Apple’a katılarak 9 sene boyunca Apple’ın önemli adımlarını atmasında yardımcı olan Gassee de birçok teknoloji sever gibi Nokia’nın son dönemleri özellikle de Stephen Elop sonrası döneminde izlenilen stratejileri doğru bulmuyor.


    Computing.co.uk sitesine Nokia ile ilgili görüşlerini aktaran Gassee'nin Elop'a yönelttiği ilk eleştiri Osborne Etkisi konusunda. Peki nedir bu Osborne Etkisi ?


    Kısaca açıklayalım; Adam Osborne'dan ismini alan bu etki satışa sunulmamış bir ürünün duyurusunun önceden yapılması halinde, hali hazırda pazarda olan ürünlerin satışlarının bu duyurudan negatif olarak etkilenmesi anlamına geliyor.


    Gassee'ye göre Elop iki defa Osborne Etkisi’nin gerçekleşmesine neden oldu. Bunlardan ilki Şubat 2011’de Windows Phone platformuna geçiş duyurusu ile birlikte Symbian’lı cihazların neredeyse ölmesi, ikincisi ise Microsoft’un yakın zamanda Windows Phone 8’i tanıtarak Nokia’nın Windows Phone 7’li mevcut modellerini değersiz kılması (Nokia’nın mevcut WP7’li cihazlarının WP8 desteği almayacağını hatırlatalım.)


    'Elop, işten çıkartılmalı; hatta Nokia yönetim kurulu tamamen değişmeli.'


    "Microsoft, Windows'un yeni versiyonları ile bunu yapabilir. IBM de eskiden yapardı. Ancak Nokia yönetim kurulunun Elop'a bunu yapmasına imkan vermesi beni çok şaşırttı." diyen Gassee, Elop’la ilgili sözlerini şöyle sürdürdü;





    “Elop’un bir akıllı telefon üreticisinin doğru hamleler yapmasını sağlayacak hiçbir deneyimi yok. Ayrıca tedarik zinciri yönetimi konusunda deneyimi nedir ki ? Ancak insanlara rekabetin platform oyunu değil ekosistem oyunu olduğunu öğretmesi, yaptığı güzel bir işti. Bu yaptığı öngörülü ve kavranması güçtü. Fakat, sonrasında ortaya koyduğu planlar bu düşüncesinin izlerini taşımıyordu. Herkes Symbian’lı telefonların ölü olduğuna karar verdi ve sonunda Nokia’nın iş ortakları da dahil herkes Symbian’ı bıraktı.”



    Gassee’nin eleştirilerine sadece Elop değil, ayrıca, selefi Olli-Pekka Kallasvuo maruz kaldı. Gassee, asıl mesleği avukat olan ve 2006 yılında Jorma Ollila’nın yerine geçen Kallasvuo için şu sözleri söyleyerek tepe yöneticisinin Apple iPhone’a ve Google’ın Android’ine karşı ciddi hamle yapmamasını eleştirdi;



    “Kallasvuo’nun akıllı, çalışkan ve işine kendisini adamış biri olduğu konusunda şüphelerim var. O, işi yürütebilecek şeylerle bağlantı kuramadı.”



    Bundan iki yıl önce Nokia yönetim kuruluna, Kallasvuo’nun işten çıkartılması da dahil olmak üzere fikirlerini dile getirdiğini belirten Gassee, o günle ilgili şunları dile getirdi;



    “Nokia yönetim kurulu, zaten Kallasvuo’nun gitmesi gerektiğini düşünüyordu. Üst yönetimle ilgili memnuniyetsizlikleri konusunda hiç çekinmeden hareket ettiler. Ben, onlara herşeyi bir kenara bırakıp Android’e yönelmelerini tavsiye ettim. Bunu gizlice yapın ve dedikodular havada uçuşsun. Nokia, tasarım gücüyle güzel telefonlar yapabilir, Ovi’yi Android’e entegre edebilir ve insanlar “Nokia, kazananın yanında” diyebilirdi.”



    O gün Nokia yönetim kurulu Gassee’nin Android’le ilgili tavsiyesini de göz önüne alıp uygulamaya koysaydı, Nokia’nın şu anki durumu diğer üreticilere kıyasla ne olurdu kesin olarak bir şey söylemek zor ancak şu bir gerçek ki, Windows Phone ile Nokia sonuçları her anlamda çok ciddi olacak bir hamlenin altına imza attı.








  • Ya Nokia nın kurtuluşu çok basit ama adamlar hala anlamıyorlar. Alt tarafı 2-3 tane adam gibi androidli telefon çıkarsın, 1 yıl da eski günlerine döner ama nerde!

  • Ne diyor bu ihtiyar?
    Yiyin birbirinizi Windowsçular, Androidçiler, Blackberryciler, Symbiancılar, MeeGocular, Badacılar,... Bu kaostan Apple galip çıkacak ve hepinizi kendi bünyesinde birleştirecek

  • bugün iphone 4s kullanıyorum, bundan önce iphone 4 ondan önce hep nokia kullandım, nokia android yapmamalı, apple gibi kendi ekodengesini kurması lazım. kursada nokia'ya dönsek
  • Adam haklı beyler :/

  • Bundan sonra ne yaparlarsa yapsınlar çok geç kaldılar.Symbian Carla güncellemeside iptal oldu gibi kendini baltalıyor sadece.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Ne diyor bu ihtiyar?
    Yiyin birbirinizi Windowsçular, Androidçiler, Blackberryciler, Symbiancılar, MeeGocular, Badacılar,... Bu kaostan Apple galip çıkacak ve hepinizi kendi bünyesinde birleştirecek


    böyleleri yüzünden apple dan nefret ediyorum. merak etmeyin tüm telefon şirketleri batsa bile telefonsuz kalırım yinede apple kullanmam.
  • Şu misafir üyeliğin kaldırılması lazım. Artık ciddi anlamda rahatsız etmeye başladılar. Birisi üyeliğiyle gelip söyleyemediği şeyleri misafir üyelikle rahatça söyleyebiliyor. Hatta saygısızlık edebiliyor, küfredebiliyor. Yorum yapacak olan üye olur, kim olduğu belli olur, öyle yorumunu yapar. Hiç değilse kim olduğu belli...

    Gassee amca çok doğru söylemiş bence...Nokia eski donanımı, eski nesilde kalmış yazılımı ile sadece kamerasıyla pazarda tutunmaya çalışıyor şuanda. Ha bir de sağlamlık. Ama kamerayla sağlamlıkla iş bitmiyor...Acilen değişim lazım...

  • Bakın Samsung'a...Adamlar Bada, Android, Windows Mobile, Windows Phone işletim sistemli telefonlar yapıyor.Hangi işletim sistemini istiyorsan git al.Ama Nokia hala nelerle uğraşıyor.Ne güzel bi ara MeeGo çıkarıyorlardı Windows uğruna vazgeçtiler.
  • DH ve BSC misafirleri kaldırılsın artık. Nerede saçma sapan yorumlar orada misafir. Kendi hesapları ile gelemiyorlar, ortalığı karıştırıp "zaa şimdi gelir androidçiler epılcılar zaa" diye gidiyorlar.

  • Gassee doğru söylemiş. Zaten Nokia Microsoft'un kucağına oturduğu gün bitti aslında. Tek kurtuluşları Meego idi, o sistemle özgün bir şekilde güçlü cihazlarla rekabet edebilirlerdi, Meego'yu da kapı dışarı ettiler. Büyük bir başarısızlık örneği sundu Nokia, rakiplerinin bunun görüp ibret alacaklarını düşünüyorum.
  • Android konusu hariç diğer söylediği her şeyde haklı. Ek olarak daha N9 çıkmadan MeeGo'ya destek vermeyeceklerini söyledi. Hangi aklı başında CEO bunu yapar? Ki N9'u beğenmeyen teknoloji sitesi yoktu. Buna rağmen kalkıp MeeGo'yu iptal etmesi yetmezmiş gibi Symbian'ı da iptal etti ve Nokia'nın elinde hiçbir şey bırakmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Ne diyor bu ihtiyar?
    Yiyin birbirinizi Windowsçular, Androidçiler, Blackberryciler, Symbiancılar, MeeGocular, Badacılar,... Bu kaostan Apple galip çıkacak ve hepinizi kendi bünyesinde birleştirecek

    http://inciswf.com/gityaaat.swf
  • Nihayet birisi anlamış olayı. Ama önemli olan nokia yönetim kurulunun anlaması. Anlayacaklarını düşünmüyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 6 Temmuz 2012; 19:31:51 >
  • Nokia'yı kurtarma reçetem bu dur arkadaşlar.

    Super HD Amoled Plus 4.5" Ekran ile birlikte 41MP Pureview teknolojili kamera.
    Kapasitif dokunmatik ekran mümkünse S2'deki gibi 10 parmak algılayanından.
    3310 Kadar sağlam. N8 kadar sıradışı. 5800 kadarda dayanıklı bir tasarım.
    Nokia Megapixel'i sever dolayısıyla 5MP ön kamera (Kaliteli olsun diye arkayı çevirme derdine son vermek için)... Micro USB'Den şarj ve dosya aktarımı. Tek model olarak 32 GB dahili hafıza ve micro SD' desteği. Tabikide Tegra 3 işlem birimi. Tabikide Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi Kendine ait sürekli kampanya yapan bir Nokia Store... 1 Haftalığına bir uygulamayı bedava vermek gibi bir kampanya. Ve bunları Google kadar maliyet fiyatına satmasada 40-50 $ Kâr ile satarsa EN GEÇ 3 yıla eski haline dönecektir. Ben bile Elop'dan iyi CEO olurum be. Hiçmi takip etmiyor bu adam gelişmeleri. Kesin Apple gönderdi bu adamı baktı dava ile olmuyo içten çökerteyim demiştir..





  • vay bee

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eee wpnin potansiyeli karşısında susmakda bir yere kadar.Nokia androide geçseydi dimi?apple da anroidin dezavantajlarından yararlanıp kendisini farklı alanlarda rakebetci tutmaya devam edebilecekti dimi?

    Yemezler efendim nokia wp ile ciddi sonuçlar doğuracak doğru...Ama bu pozitif anlamda :)Windowsphone 8 ile zaten eski günlerine dönmüş olacak.Orada bi sıkıntı yok.meego android tizen firefox bada symbian ios meltemi.... ne çıkarsa çıksın.Biri birinden daha iyi olabilir ama en iyisi wp8. donnaım anlamında esneyen pazar esnek bir işletim sistemi ister ki buda wp8dir.Korkmayın vurmadan dövecek piyasadakileri...Ama tabiki geçmişin intikamı da acı olacak.
  • Nokia'nin işi zor. Zararın neresinden dönse kar ama kabul etmek istemiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Ne diyor bu ihtiyar?
    Yiyin birbirinizi Windowsçular, Androidçiler, Blackberryciler, Symbiancılar, MeeGocular, Badacılar,... Bu kaostan Apple galip çıkacak ve hepinizi kendi bünyesinde birleştirecek

    Geçen gün diablo gibi yok düşmanlar apple üzerine zehirli kusmuklarını saçmaya başladılar diyen de sendin değil mi ?

    Artık misafir üyeliği postalamak lazım, rahatsız ediyor...
  • Forumda ne kadar zeki cocuklar var yahu nokia yi kurtarmak sizemi kaldi basindaki adamlar farkinda degillermi saniyorsunuz herkesin kendine gore bi plani vardir mutlaka farkli olmakmi siradan olmakmi önemli her gün bir android modelin ciktigi bu zamanda telefonlar birbirinin kopyasi olmusken andoride gecmek mantiksiz uzun vadeli planlari oldugu dusunuyorum koskoca sirket yoneten birinin günü kurtarmayi dusunmemesi gerekir zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.