Şimdi Ara

HTC'den ikinci çeyrek için yüzde 57.8 kar düşüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • HTC'den ikinci çeyrek için yüzde 57.8 kar düşüşü






    One serisiyle birlikte yıla hızlı bir başlangıç yapan HTC firması, geçen yıl başlayan mali çalkantıların önüne bir türlü geçemeyince yılın ikinci çeyreği için de karlarda düşüş yaşadığını ilan etti.




    Dünyanın 5. büyük akıllı telefon üreticisi olan HTC, Avrupa'daki ekonomik durgunluk sonucunda satışların yavaşlığı ve ABD'de One modellerinin gümrükte takılması nedeniyle beklentilerin altında bir satış yaptı.




    Kısa bir duyuru yayınlayan HTC, yılın ikinci çeyrek net karını 247.7 milyon dolar olarak açıkladı. Geçen yıl aynı dönemde bu rakam yaklaşık 600 milyon dolar iken, bir önceki çeyrekte 180 milyon dolara yakın gerçekleşmişti. Geçen yıl döneme göre düşüş yüzde 57.8 olurken, bir önceki çeyreğe göre ise yüzde 35 civarında bir artış elde edildi. Analistler en azından 300 milyon dolarlık bir net kar bekliyordu.




    İkinci çeyrek geliri ise yaklaşık 3 milyar dolar oldu. HTC geçen ay satışların yavaşlaması nedeniyle gelir beklentisini yüzde 13 daha aşağı çekmişti. Satılan One serisi akıllı telefonların sayısı ise açıklanmadı.




    Bu yıl daha çok amiral gemisi modellere odaklanarak, alt seviye akıllı telefon üretimini azaltacağını belirten HTC, rakiplerinin atakları karşısında şu ana kadar iyi bir hamle yapamamış görünüyor. Satışlarla ilgili kendisinden kaynaklanan faktörler olmasa da ilerleyen aylarda firmanın bir atılım yapması şart.

     








  • Galaxy s3 ve iphone varken tabiki zarar eder

  • Bunun şerefine onlarca farklı model telefon daha piyasaya sürerler şimdi.
  • iyi bir firma ama rakipte bir o kadar fazlaaaa bunu göz ardı etmemek lazımmmm appel ın da satışları durduuuuu

  • Açgözlüğün sonu bu işte one seri ile hafiften dduzelttiler açıkçası htc gibi bir firmanın batmasini istemem kaliteli telefonlar uretiyor yilda her segmenent icn 1 telefon cikarsa iyi pazarlasa ve guncellemeliri cok hizli sunsa samsungu applei ezlp gecer

  • One S modeline Snapdragon S4 koysaydı ekmek peynir gibi satardı.
  • Apple ın izinden gidiyor.Hİç bir zaman apple kadar satamaz.Düşüş normal

    Pazar boş değil.Samsung gibi bir firmada var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi C.Rodriguez -- 6 Temmuz 2012; 12:53:57 >
  • Steve Jobs'ın ahı çıkıyor, hepsinin sonu gelecek!

  • Garip - gereksiz telefon üret , fiyatları TR için cazip yapma , htc sensetion a 756mb ram ekle , htc evo 3d 1899 tl den 999 tl ye düşsün , ICS 4.0 ı geciktir. ROM bahanesi ile aynı ürün donanımındaki diğer ürünlerine ICS 4.0 vermeyeceğimde! cihazlarına flash ışık - af ekleme . sonrada NEDEN kar yapamadım !!?

  • Yeniden yapilanmaya gidilen bircok firmada zarar gorulur. Sonyde ericssondan ayrildigini acikladiktan sonra zarar etmisti. Tusunaminin de etkisi var tabi ama iki zarar haberi okudunuz diye hemen batiyor diye mantiksizca konusmanin alemi yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogusengun

    Galaxy s3 ve iphone varken tabiki zarar eder


    Bana kalırsa One s piyasadaki en iyi f/p ürünü ama millet direk samsunga gidiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    Steve Jobs'ın ahı çıkıyor, hepsinin sonu gelecek!

    Sen Desire S kullanıcısı ve Android fanıyım dememiş miydin?
  • yahu sallayın bunları firma telefon üretmedigi her çeyrekde zarar eder ona bakarsanız.Eger herhangi bir şirket %57 zarar etse (kardan zarar tabi) şirketin sahipleri hemen iflas açıklar ama telefon üreten şirketlerde durum farklı , seneye bi model çıkartır karı önceki döneme göre %200 artırır böyle paldır küldür kar edip büyüyor bu firmalar zaten.Ayrıca piyasada çöp telefon üretip halen milyon adet satan bir firma oldugu sürece (NOKİA) hiçbi firma (samsung , apple , htc , siemens , alcatel malcatel vs ..) düzenli olarak ne bi kar açıklayabilir nede en yüksek ciroyu yaptım diye hava atabilir...
  • Hiç acimiyorum htc ve blackberry e.3 kuruşa uretikleri cihazlari fahiş fiyata satıyorlar.

  • şaşırdım doğrusu. HTC ye DH gözlüğü ile bakınca yüzde 158 kar artışı var gibi gözüküyor. demek yanlış gözlük takıyormuşuz.

  • ayrıca "Satışlarla ilgili kendisinden kaynaklanan faktörler olmasa da" ne demek bizim hatamız mı yani



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 6 Temmuz 2012; 14:28:18 >
  • Mesut abiye rağmen zarar ettiyse HTC'nin durumu vahim: ))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazıları okuduklarını anlamıyor galiba :D yazıda da belirtildiği gibi htc nin açıklaması aynen şu " Kısa bir duyuru yayınlayan HTC, yılın ikinci çeyrek net karını 247.7 milyon dolar olarak açıkladı. " yani htc 2012nin 3. - 6. ayları arasında 247.7 milyon dolar kar etmiş. ancak geçen yılki ikinci çeyrekte bu rakam 600 milyon dolar olduğundan karından zarar etmiş şirket zarar etmemiş. ayrıca one serisinde snapdragon S4 28 nm krait çipset kullansaydı çok daha kar edebilirdi.
  • HTC seneye kötü bir başlangıç yaptığı elinden gelen ne varsa bu durumu düzeltmeye odaklandı , ama One X'deki başarısı açık ve net :) Düzelticektir...
  • Bu haber DH'de bu şekilde haber yapılması şaşırttı beni doğrusu..Çünkü HTC konularında olmayan şeyleri olmuş gibi göstermeyi çok seviyorlar.. bkz: one x

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.