Şimdi Ara

Nokia : Her zaman bir B planımız var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
3.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nokia : Her zaman bir B planımız var









    Microsoft ile yaptığı ortaklık ve son dönemlerde yaşanan kan kaybı, Nokia'nın yanlış yolda olduğu eleştirilerinin yapılmasına yol açıyor. Nokia yönetim kurulu başkanı Risto Siilasmaa, gelecek planları ile ilgili bilgiler verdi.




    Bir Finlandiya gazetesine konuşan Siilasmaa, yeniden yapılanma sürecinin rekabet gücünü tam olarak kazanana kadar devam ettireceklerini açıkladı.




    F-Secure eski kurucusu da olan Siilasma, Microsoft ile çalışarak tüm umutlarını buna bağlamaları şeklinde bir durumun söz konusu olmadığını ifade ediyor. Lokasyon servisleri, patent portfolyosu ve ağ bölümü gibi 5 farklı iş kolu Nokia bünyesinde faaliyet gösteriyor. Telefon bölümü ise bunlardan bir tanesi.




    Nokia'nın Windows Phone ile yoluna devam etmesinin sebebi ise Symbian platformunun 2008'den bu yana düşüşte olması ve pazar payının sıfıra doğru gidiyor olması. Microsoft, kritik ve detaylı bir araştırma sürecinden sonra seçildi. PC'den akıllı telefonlara kadar birden çok platformda akıcı bir kullanıcı deneyimi sunacak Windows Phone 8, bu açıdan bir ilki gerçekleştiriyor.




    Siilasmaa eğer Windows Phone 8 istenen başarıyı yakalayamazsa bir B planları olduğunu da haber veriyor. Ancak WP 8 konusunda herkes kendisinden emin. 




    Tepe yöneticisi Stephen Elop'un zor bir zamanda geldiğini anlatan Siilasmaa, şeffaf ve başarılı bir yönetim örneği sergilediğini düşünüyor.




    Analistler ise Nokia'nın derin bir krizde olduğu ve markanın zarar gördüğü konusunda hem fikir. WP 8 işletim sisteminin başarılı olacağına dair kesin bir işaret de yok. Ancak son derece dinamik bir pazar olan akıllı telefon segmentinde amiral gemisi bir veya iki model herşeyi değiştirebilir.




    Toplamda 321 patent sahibi Nokia'nın yıllık lisans geliri 500 milyon Avroyu aşıyor. Bu da firmanın halen daha güçlü olduğunu gösteriyor.

     








  • stephen elop iyi bir yonetici

    saka

  • neyseki bir B planı varmış, çok rahatladım :)

  • Ne B planı geç androide nokıa da kurtulsun bizde

  • batışın B si

  • Tepe yöneticisi Stephen Elop'un zor bir zamanda geldiğini anlatan Siilasmaa, şeffaf ve başarılı bir yönetim örneği sergilediğini düşünüyor.
    Adam haklı göz göre göre koca firmayı batırıyoruz, gizli gizli yapmıyoruz diyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 4 Temmuz 2012; 11:40:32 >
  • B planı da android mi acaba :) Yoksa symbianı makyajlamak mı?

    Bu arada donanımhaber hiç tat vermiyor sayfaların açılması uzun sürüyor bi güdümsüzlük var :)

  • N9'u Android'li ve güncel bir donanımla bu gün piyasaya sürseler ''şu kadar milyon satıldı'' haberleri yerine satılmayanları saymak daha kolay olur gibime geliyor. Nokia Android cihaz çıkardığı gün gidip alacak çok kişi var gerçekten. Bu nedenle Nokia'nın her zaman bir B planı olacaktır oda Android.

  • Ulan geçmişimizin en baba telefonuydu Nokia. Telefonun ne diye sorduklarınd Nokia demenin bir havası vardı bilmem hatırlarmısınız? İşlemci - Ram sorulmazdı. Kamerası kaç Megapixel diye sorardık ordan telefonun iyiliğini anlardık :D . Lakin Nokia ayak uyduramadı bu gelişmelere inanıyorum ki Donanım konusunda geç yükselmesi ve Android platformuna geçmemesi bu düşüşün EN BÜYÜK NEDENİ. Lakin Samsung'la aynı yıllarda aynı donanımları vererek Android üzerinden ilerleseydi Piyasada En iyisi olurdu. Samsung+Nokia iş birliği ise Apple'ın pazar paylarını baya aşağıya çekerdi. Çok üzülüyorum sanki benim şirketimmiş gibi. Babaların babası Nokia nasıl bu duruma geldi ki :S... Asla unutmayacağım Nokia'yı. Keşke ama keşke Android'e geçseydi Eğer geçmiş olsaydı Elimde S2 değil kesinlikle bir Nokia olurdu. Fakat artık çok geç asla eski pazar payını geri alamayacak ya Apple gibi teknolojide devrim yaratacak yada tarihe karışıp kaybolacak....





  • ''Toplamda 321 patent sahibi Nokia'nın yıllık lisans geliri 500 milyon Avroyu aşıyor. Bu da firmanın halen daha güçlü olduğunu gösteriyor.''

    Batık halde bile bu gelir varsa...

  • B Planı demek aslında tükürdüğünü yalamak olacaktır. Oda bugün diğer firmaların yaptığı gibi yapıp donanımsal olarak telefonu güçlendirip, bir de android işletim sistemiyle şahlandırır tadından yenmez o zamanda bende tükürdüğümü yalar (son nokia telim N8 ve bir daha Nokia mı aman uzak dursun benden) android işletim sistemli Nokia alırım (valla böyle yazınca bile bir tuhaf geldi)

  • Rahmetliyi nasıl bilirdiniz?

  • bu politikayla iflas etmesi 5 seneyi geçmez kafa yapısını değiştirmesi gerekiyor.

  • B Planını Açıklıyorum: Arka Kamera: 70 Mpx - Led Flash - VGA 15 FPS Çözünürlükte Video Kaydedebilme | İşlemci: 800 MHZ Tek Çekirdek | Ram: 384 MB | Ekran: Rezitif Dokunmatik Ekran - 640 x 480 Çözünürlük | İşletim Sistemi: Symbian 60 v.15 |

    Fiyat: 350$ | :) Nokia Az Sal da Yaşayak.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: memoseler

    Ulan geçmişimizin en baba telefonuydu Nokia. Telefonun ne diye sorduklarınd Nokia demenin bir havası vardı bilmem hatırlarmısınız? İşlemci - Ram sorulmazdı. Kamerası kaç Megapixel diye sorardık ordan telefonun iyiliğini anlardık :D . Lakin Nokia ayak uyduramadı bu gelişmelere inanıyorum ki Donanım konusunda geç yükselmesi ve Android platformuna geçmemesi bu düşüşün EN BÜYÜK NEDENİ. Lakin Samsung'la aynı yıllarda aynı donanımları vererek Android üzerinden ilerleseydi Piyasada En iyisi olurdu. Samsung+Nokia iş birliği ise Apple'ın pazar paylarını baya aşağıya çekerdi. Çok üzülüyorum sanki benim şirketimmiş gibi. Babaların babası Nokia nasıl bu duruma geldi ki :S... Asla unutmayacağım Nokia'yı. Keşke ama keşke Android'e geçseydi Eğer geçmiş olsaydı Elimde S2 değil kesinlikle bir Nokia olurdu. Fakat artık çok geç asla eski pazar payını geri alamayacak ya Apple gibi teknolojide devrim yaratacak yada tarihe karışıp kaybolacak....

    Bende üzülüyorum belki saçma gelir bazılarına sonuçta babamın şirketi değil..Yeniliklere ayak uyduramayan hep geride kalır..Tarih bunun örneklerini defalarca gösterdi..Ama üzülmemin asıl kaynağı global olarak tek Avrupa şirketi, Android diyoruz Apple diyoruz sonuçta bu iki dev isimde şu an Amerikan şirketleri.Samsung Kore ama Amerikan şirketinin işletim sistemini kullanıyor..Artık hepimizin evinde Amerika merkezli bir iletişim cihazı var...Bıde tarihte Finlandiya halkının türklerin kavimler göçüyle avrupaya gelmiş bir ulus olduğu öne sürülür bu yüzden Finlandiyalılar Türklere karşı bir sempatisi vardır.Belkide o yüzden biraz fazla takıyoruz şirketin mali sürüklenmesine..bilmiyorum :)
    not: bende s2 ve ipod touch4 kullanıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • microsoft a satılmak, güzel bir B planıdır.

  • symbian a adam gibi yatırım yapmazsan pazar payı düşer tabiki 2002 de ngage symbian kullanarak harikalar yaratıyordu şu anda telefonu elime aldığımda yeni telefonlardan hiç bir eksiği yok tek eksiği yavaş olması aynı telefonu adam gibi makyajlayıp günümüze uyarlayarak çıkarsalar hala satar o telefon. Işte symbian nereden nereye gelmiş görün. . .

  • C planı filan var mı acaba onu merak ettim şimdi
  • nokia nın gizli planını açıklıyorum beyler :))
    http://inciswf.com/plan.swf

  • şu stephen elop u göndermeliler adam nokia ya gönderilmiş truva atı gibi

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.