Şimdi Ara

Google ve Samsung, Apple'ın yasal savaşına karşı birlikte hareket edecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
3.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Google ve Samsung, Apple'ın yasal savaşına karşı birlikte hareket edecek





    Apple'ın Android ekosistemini oluşturan üreticilerle olan yasal mücadelesi uzun süredir devam ediyor. HTC, Motorola ve Samsung gibi büyük firmaların Amerika, Avrupa, Avustralya kıtalarındaki satışları zaman zaman sekteye uğramıştı. Ancak hiçbiri Galaxy Tab 10.1'in tamamen yasaklandığı, Galaxy Nexus satışlarının tebir amaçlı durdurulduğu ve Samsung'un ihlal davalarının reddedildiği geçtiğimiz hafta kadar etkili olmamıştı.

     

    Cupertino merkezli üreticinin davaları Ice Cream Sandwich ve Jelly Bean amiral gemi modeli Galaxy Nexus'u etkilemeye başlayınca Google cephesinde hazırlıklar başladı. Samsung'u yanına alacak olan arama motoru devi, Apple ile masaya oturarak karşılıklı lisans anlaşması imzalamayı teklif edecek. 

     

    The Korean Times'a konuşan Samsung'dan bir kaynak, bu yasal mücadeleye karşı Google ile hazırladıkları plan hakkında konuşmak için henüz erken olduğunu, teknolojilerini kullanan Apple'dan telif haklarını alacaklarını aktardı. Ancak karşılıklı lisans anlaşması ile ateşkesin de mümkün olabileceğini ekledi. Görüldüğü üzere, şuanda iki tecrübeli şirketin Apple'a karşı nasıl bir yol izleyeceğine karar verilmemiş. 

     

    Motorola Mobility'nin 17,000 patentini kullanma yetkisine sahip olan Google ve Samsung'un yıllardır tüketici elektroniği sektöründe elde ettiği teknolojiler, anlaşmaya varılamaması halinde patent savaşlarının önümüzdeki günlerde şiddetini arttıracağına işaret ediyor.

     

    Google, Güney Koreli Samsung ile birlikte izleyeceği bu politikaya HTC'yi de eklemeyi planlıyor. Nihayet Mountain View merkezli şirket, milyar dolarlar harcadığı patentleri ekosisteminin yararına kullanmaya başlıyor.







  • Neredeyse "bu telefonun ekrani var" diye dava acacak Apple artik... Hem de Google'dan birebir caldiklari Notification Center ve nicelerine dava acilmamisken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haberde sanki ülkeler arası savaş var gibi anlatılmış. fazla abartmayın, o kadar önemli şeyler değiller.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: LKLC

    Haberde sanki ülkeler arası savaş var gibi anlatılmış. fazla abartmayın, o kadar önemli şeyler değiller.


    Bu şirketlerin gelirli onlarca ülkeyi aşmış durumda. Milyon dolarlar harcıyorlar bu savaş için.

  • site birazdan çöker

  • Bu haber gösteriyor ki Galaxy Nexus nihai şekilde yasaklanamayacak en azından apple'ın nihai karar aldırmasının önüne geçilecek ama patent davalarının bu şekilde sıkıntılı süreçlere gebe olması engellenecek...

    Galaxy Nexus ve bundan sonraki gelecek Referans cihazları hemde Android ekosistemindeki tüm cihazlara bu birlikte hareketin katkısı olacaktır...

  • kahrol apple !

  • Her çıkışın bir inişi vardır Apple

  • Biraz geç olmadımı sanki, google'ın bunu daha önceden yapması gerektiğini düşünüyorum sanki. Şimdi n'oldu Nexus'un satışı baltalandı olan Google'a da Samsung'a da oldu.. Neyse geç olsun güç olmasın diyebiliriz

  • Benim herhangi bir şirkete sempatim yok, olmaz da. Ben verdiğim paranın hakkını almaya bakarım her zaman marka fanatikliğim olmaz. Ama burada yapılan yorumlara bakıyorum da hiç ticari birşey olduğunun farkında olmayan yorumlar yapılıyor. Adam bulmuş patentlemiş gelip bir şirket de bunu izinsiz kullanmış. Adamlar napıcaklar bakacaklar mı öylece? Eleştiren arkadaşların da inşAllah ileride ellerinde patentleri olur, o patenti birileri bir güzel çalar da savunurken haklarını, akıllarına gelir ya biz zamanında böyle diyorduk haklıymış adamlar diye.
  • Apple'da ticaret ahlakı denen bir şey olsa zaten en başta masaya oturup insan gibi anlaşmayı teklif eder, sanki bunu yapmışta Samsung yinede ısrarla ihlal etmiş gibi dava açıyor üstüne mahkemelerde nasıl oluyorsa anlaşma sağlanması yerine Apple'ı haklı çıkarıp satış yasağı koyuyor pes yani...

  • Samsung ve Google elindeki tüm patentleri bir kullansalar Apple tarihten silinir.

  • Bir tarafta 5 liralık kabloyu 70 liraya satmanın vermiş olduğu dayanılmaz haz ve güç ile Apple,diğer tarafta aynı malzemeyi 10liraya satıp her bütçeye ve kişiye sosyal statü ayıd etmeksizin üretim yapmaya çalışan ki;sektörde aslolan bir cok şeyi üreten 2 firma..hakeden elbet kazansın ama birazda vatandaş kazansın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple zaten Steve Jobs'dan sonra pek sağlam olucağa benzemiyodu. Eğer davaları kaybeder, rakiplerinin gerisinde kalırsa Apple'ın sonu olabilir..

  • Bu apple batarsa bizim gösteriş meraklı bir halt.... anlamayan insanımız ne yapar çok merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok şükür hiçbir Apple ürünü kullanmıyorum. Herkese de tavsiye ederim. Patent faşizmi layığını bulsun.

  • artık haddini bildirsinler şu apple ın

  • Google bu patent davalarında hiç saldırgan davranan taraf olmadı. Ama sanırım kafaları artık dank etmiştir de biraz burnunu sürttürebilir apple'ın.

    Samsung'unki ise ayrı bir konu. IOS cihazların işlemcilerini samsung üretiyor. Bu ne tür bi sinmişliktir arkadaş.

    Galaxy tab'ın satışına yasak konulmuş olmasa danışıklı dövüş diyecem de pek te öyle gözükmüyor...

  • apple herşeye burnunu sokmasa olmaz

  • apple teknolojinin fenerbahçesi :D

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.