Şimdi Ara

DH Özel: Windows Phone son çeyrekte Türkiye'de

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
4.567
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • DH Özel: Windows Phone son çeyrekte Türkiye'de


     

    Microsoft'un akıllı telefon pazarına yönelik stratejileri şekilleniyor. Windows Mobile'ın yerini alan Windows Phone platformu ile akıllı telefon pazarında yükselişe geçmeyi hedefleyen Redmond merkezli firma, geçtiğimiz günlerde tanıttığı Windows Phone 8 ile bu alandaki iddiasını gözler sermişti. Kimi analistlere göre 2015 yılına kadar Android sonrasında en büyük ikinci mobil platform olacağı düşünülen Windows Phone, Türkçe dil desteği olmadığı için resmi kanallar üzerinden ülkemize giriş yapamamıştı. Elimize ulaşan yeni bilgilere göre Windows Phone 8 ile birlikte Microsoft, Türkiye pazarına da adım atacak.

     

    Windows Phone 8 platformunda, Windows 8 ile aynı çekirdeği kullanan Microsoft, Ekim ayında yapılacak Windows 8 ile birlikte toplu hareket başlatacak ve Windows Phone 8'i de o dönemde dünya çapında satışa sunmuş olacak. Bu bağlamda Windows Phone 8 kullanan akıllı telefonlar da Ekim-Aralık döneminde Türkiye'ye giriş yapmış olacak. İlginç olan bir başka konu ise Nokia'nın mevcut Lumia modelleri. Ürün gamında Lumia 900, Lumia 800 ve Lumia 610 gibi Windows Phone telefonlar bulunan Nokia, edindiğimiz bilgilere göre bu modellerin hiç birisini Türkiye pazarına sunmayacak. Kaldı ki bu modellerin Windows Phone 8 güncellemesi almayacağı yönündeki gelişmeler de dikkate alınırsa bu zaten Finlandiya merkezli şirket için kaçınılmaz son olacak gibi görünüyor. 

     

    Tüm bu gelişmeler gösteriyor ki Microsoft, Windows 8 lansmanı ile birlikte yeni ekosistemi hareketini de başlatmış olacak. Dünya çapında pek çok ülkede Windows 8 ve ARM uyumlu versiyonu Windows RT ile birlikte Xbox ve Windows Phone platformunu da kullanıcılarla buluşturarak Apple ve Google'a karşı kendi ekosistemini hızlı bir şekilde yaygınlaştırmayı planlıyor. Xbox 8 alanadı haklarının Microsoft tarafından alınmış olmasa da bunun bir göstergesi olarak nitelendirilebilir. Görünüşe bakılırsa Windows 8 ile birlikte yazılım devi Microsoft için yeni bir dönemin kapısı da aralanmış olacak. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz, yeni bilgiler geldikçe sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz. 

     







  • Erdi Abi gene döktürüyorsun, tüm bilgileri ele geçirmiş görünüyorsun.[Görev başarıyla tamamlandı.Tamam.]

    Nokia'nın işi biraz zor gibi sonuçta daha daha geçen yıl çıkarttığı cihazların hiç birine WP8 güncellemesi vermeyecek insanlar nasıl güvensin ki yanında birde cılız bir market + (eminim ki)yüksek fiyatlar vs. Microsoft tablet pazarında bir ihtimal dikiş tutturabilir de Android'in bu derece egemen ve sağalam olduğu akıllı telefon pazarında bir de Nokia ile işleri epey zor...

  • Aman getirmesin, zaten bütün Türk halkı da sıraya girmiş bir lumia alalım diye bekliyor :)

  • Son çeyrekte Xbox'da resmi olarak geliyor.Microsoft'a haraketlenme var,hayırlısı :))

  • Win8 çıktı çıkacak, XBox720 konuşulmaya başlamış, beyefendilerin akıllarına yeni geldik...

  • Galaxy S3 aldı başını gidiyor bence de getirmesine gerek yok.

  • Artık olan oldu bize
    Gelsen de bir gelmesen de
    Gelemeyiz biz yüz yüze
    Gelsen de bir gelmesen de

    Hep kendini çektin naza
    Yok bahara yahut yaza
    Bıktım gayrı yaza yaza
    Gelsen de bir gelmesen de

    Bir candır bu bir andır bu
    Giden gelmez bir handır bu
    Dağ taş değil insandır bu
    Gelsen de bir gelmesen de

    Göreceğim bir boş kafes
    Ceset kalmış çıkmış nefes
    Nerde o can nerde o ses
    Gelsen de bir gelmesen de

  • Akıllı telefon pazarında bir yeni iphone'u bir de WP 8'i bekliyorum.
    WP 8 güzel bir modelle beni İphone'dan vazgeçirebilir.

  • NOKIA Symbianlı telefonlar yüzünden yerinde sayıyordu şimdi ise Microsoft yüzünden baş aşağı gidiyor, ekim.2011 de dünya çapında tanıtılan lumia 800 ve 900 nasıl Türkiyeye gelmez bunlar ne biçim insan, hadi windows'u bırak Nokia nasıl bunu yapar anlayabilmiş değilim, resmen kendi ayağına sıkıyor, hadi diyelim ki Türkiye gibi büyük bir pazara 7,5 ile değil 8 ile girecen be mubarek bari adam gibi Turkcelle+Vodafone ile N9 'u tanıtsaydın ki desteğin şu anda bu telefona kullanıcı olarak söylüyorum iyi, meego ve cihazın persormansı iyi, güncelleme alan androidli cihazlara göre bu donanımla düzgün bir telefon, neden microsoft yüzünden kendini ateşe atıyor anlamadım, satıldı mı satılacak mı microsofta o da belli değil, çıkmış Nokia nın en yetkili müdürü de diyor ki WP8 li cihazlar tutulmazsa B planımızı devreye sokacaz, yaw sizden B planı değil bi cacık olmaz ancak Nokia yı batırırsınız o kadar, ya da nebileyim, B planları kapıya kilit vurmak mı, Nokia yı Microsofta veya Apple ye satmak mı neyse!





  • GSM şirketlerinin taksitli kazık fiyatları,ne olursa olsun nokia diyenler,Tasarımı havası için alanlar sayesinde genede iyi bir satış rakamı yapacaktır lumialar.

  • mevcut lumia serilerini türkiye ye getirmemeleri normal. bu saatten sonra gelse de kimse o cihazlara para vermez. rakiplerinin çok gerisinde. bide anlamadığım windows phone na türkçe dil desteği bu kadar zor mu! şu ana kadar üretilmiş windowslu telefonlar zaten işe yaramaz yeni çıkacak modeller ne gösterir bilemem herkese iyi forumlar.

  • WP8 ile bir çok eksik giderilmiş oldu.Aslında türkiyeye yarım yalamak geleceğine pişmiş halde gelecek olması çok iyi oldu.Yani tabaklarınızı hazırlayın taze pişmiş windowsphone geliyor.Jelibonla karın doymaz!

    Nokianın wp8li cihazları harika olacak bence.Pureviewin bir benzeri yok.wp8 zaten harika.Kısacası Nokia serüveni kaldığı yerden devam edecek :)

    Bence nokianın ilk wp8 cihazı head shot olacak :)Tahminden ziyade bir öngörü ancak şimdiye kadar çoğu tuttu.

  • Android'e rakip olacağını pek sanmasam da, yine de biraz rekabet havası olabilir .
  • Nokia Belkide WP8 telefonlarını ekimde piyasaya sürerek daha akıllı biradım atabilir.Bu Telefonları Dünyanın dört bir yanında satışa sunulacağını düşünürsek.

  • batanlar bir kapıda toplanıyor nokia ve zynga microsfun peşinde
  • Tutmaz bu ya. Piyasada android, ios varken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • telefonlarin gelmesi 2013u bulur daha oncede son baharda cikacagina dair aciklamalar vardi ve ayrica telefonlarin Turkiye ye "cok erken" gelmesiyle subattan sonra resmi olarak satin alinabilir, diye bir soylentide bulunuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nokia telefonlar 26-27 eylül'de ki nokia world etkinliğinde tanıtıcaklar. yani bundan sonra piyasaya çıkması 1-2 ayı bulsa bile türkiye'ye gelmeleri aralık 2012- ocak 2013'ü bulabilir. Tabi bi de yüksek fiyatlardan sokarlar. fiyatların alınabilir seviyeye düşmesi ise şubat mart 2013ü bulur. wp7li telefonların türkiyeye gelmemesi büyük şans. wp7 ile wp8 arasındaki en büyük fark kernel. çünkü wp8, windows 8 ve windows rt ile aymı kerneli kullanırken wp7 için durum böyle değildi. wp8 nt tabanını kullanırken wp7/7,5/7,8 ise windows ce tabanlı. zaten bunun için wp7ler wp8e update edilemiyor.
  • Artik gelsinde bir kurcalayalim nokia nin mukemmel malzeme kalitesi windows un ozellikle destek verdigi yazilimlarla nasil bir harmoni icerisindeler ciddi anlamda buyuk bir merakla bekliyorum

  • valla lumia 800 kullanıyorum ki wp7 ilk çıktıgındfan bu yana kullanıyorum ben bu sistemi aşırı memnunum açıkcası ayrıca lumia çok çok kaliteli bence malzeme ve telefon olarak ama bu son tango güncellemesi ve nokia.com.tr nin telefona çok yakında yazıp geri çekmesinden sonra iyice sogudum o kdar kıytırık mülkede kendi dillerinde kullanılırken 70 milyon nüfuslu Türkiyeyi ne zannediyorlar bir anlam veremedim o yuzden büyük konuşmayım ama uyuz oldugum için platform degiştirecegim birdahada dönmeyi düşünmüyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.